Haku

joulukuuta 28, 2018

Naisten kengät ja korkkarit

Stereotypia mistä kuulee usein on naiset ja niiden kenkäfetissit. Se että jokaisella naisella on sata paria eri kenkiä. Tennareita jokaisessa sateenkaarenvärissä, korkkareita bileisiin ja baariin sekä halpoja orjakaupan kenkiä vain koska "Oli söpöt". Itse en usko ikinä lukeutuneeni näihin naisiin jotka hamstraa kenkiä, saatika sitten korkkareita. Korkokenkien todellisista haitoista lisää infoa alempana. Olen omistanut oikeastaan yhdet korkkarit, joita käytin kerran pubissa, ja kerran äitini häissä. Tämä kaikki oli noin kuuden vuoden ajanjaksolla ja nykyään ne on jo löytänyt uuden kodin jossa saavat (toivottavasti) vähän enemmän ulkoilmaa.

Voin myöntää ostaneeni oman osuuteni halpoja tennareita. Lähinnä koska ei ole ollut varaa mihinkään laadukkaampaan. Ja vielä joitain vuosia sitten en myöskään tiennyt niin paljon, kuin mitä esim nykypäivänä. En niitä koskaan silti hamstrannut, vaan ostin uudet aina sitten kun vanhat menivät rikki. Tämä on sikäli todella tyhmää, että vaikka kengät maksavat osissa vähemmän, maksavat ne loppupeleissä enemmän kuin yhdet hyvät laadukkaat kengät. Ja ekologisuus lentää ikkunasta joka parin kanssa. Noin vuosi sitten viimeisen orjatyöparini menneen rikki, päätin että seuraavat saavat sitten olla laatukamaa.


Mitä kenkiä mulla sitten on? No nämä kahdet ajavat ympäri vuoden. Vasemmanpuoleiset on talvikenkäni, ja oikealla hyvin jo kulumaa näyttävät kesä/kevät kenkäni. Minulla oli samat talvikengät kolme vuotta, mutta antoivat viimein periksi meidän New York matkan jälkeen. Oli siis aika päivittää, ja nyt pitää vain toivoa että nämä säilyvät vähintään yhtä pitkään. Näitä kevätkenkiä olen käyttänyt nyt myös työssä, missä minun pitää kävellä paljon, jalkapohjani ovat huomattavasti paremmassa kunnossa nyt kun on panostanut kenkiin, eikä laittanut perus kumiliuskapohja-monoja jalkaan.


Minulla on tottakai myös käytännölliset kumisaappaat sadekelejä varten. Nämä olen omistanut jo hyvät 5+ vuotta, ja ovat vuosittain palvelleet. Käyttö on vähäistä, mutta tunnen niiden omistamisen tarpeelliseksi. Joskus kun omakotitaloon pääsee, nousee arvo entisestään kun pääsee tallaamaan enemmän metsissä. Reinot ovat tämän hetkisessä kaapissani uusimmat tulokkaat. Joskus vuosina 2010-2012 pidin aina Reinoja, ympäri vuoden. Nyt ne on enemmänkin "Se joku mukava" mitä laittaa jalkaan kun vie roskia/käy lähikaupassa tai hengaa parvekkeella. Se mitä yleensä kroksit ajaa. Yritän päästä krokseistani eroon, joten reinot tulivat niiden tilalle.


Aika selkeät mitkä pitäisi löytyä jokaisen kaapista. Urheilujalkineet sisälle sekä ulos. Sisäkenkiä käytän nyrkkeilyreeneissä, sekä salilla ollessa. Juoksumatto on huomattavasti mukavempi kengät jalassa kuin sukkasilteen, miten muuten tykkään laitteita käyttää. Ulkokengät mahdollistavat lenkkeilyn ja kävelyt ilman tukkiutuneita lihaksia. Urheiluvarusteisiin kannattaa panostaa.


Tästä sekalaisesta kasasta ekana tulee mieleen nämä kroksit. Ekologisuus on haastava, koska toisaalta ne on ihme muovikrääsää, mutta toisaalta ovat olleen minulla 12 vuotta. Ostin ne Jämsän patalahden essolta vuonna 2006, ja ne on yhä hyvässä kunnossa. Olen ajatellut että nämä pidän vielä kenkieni joukossa, mutta ne muut kroksit mitä ajan saatossa tullut vastaan laitan eteenpäin - yhdet riittää. Takana näkyykin kylpylästä tulleet slipokkaat, mitkä kuluu loppuun varmaan muutaman käyttökerran jälkeen. Seuraavalle kylpyläreissulle onkin sitten reinot messissä, niin ei tarvitse slipokkaita ostaa.

Kuvassa näkyy myös ainoa "Just because" ostokseni. Mokkasiinit. En nahkateollisuutta tahdo tukea, joten tietty nämä mokkasiinit on löydetty kirpputorilta. Näiden tyylistä vain yksinkertaisesti pidän todella paljon, ja siksi ne ostin, pitkän harkinnan jälkeen. Minulla on yksi guilty pleasure, kunhan se ei nouse siitä korkeammaksi niin uskoisin kenkäkaappini pysyvän järkevänä. Mokkasiinei käytän sitten kesäisin ja syksyisin enemmän.

Miksi korkokengät ovat pahaksi sinulle?

Vanha myytti siitä miten korkokengät vahvistavat polvea ovat täyttä kuraa, harmikseen. Korkokenkä muuttaa koko kroppasi asentoa niin, että aiheutat kovaa painetta päkiälle, polville ja alaselälle. Korkokenkien käyttöasento muuttaa selkä ja rintarankasi kaarta vääristyneeseen muotoon.

"Tämän lisäksi korkokengät luovat painetta polven sisäosaan, mikä taas vahingoittaa niveliä, heikentää ryhtiä, vahingoittaa alaselkää, kertoo Iowa State Universityssa tehty tutkimus."
Aiheeseen liittyvä kuvaMikään muoti ei ole sen arvoista, että tuhoat kroppaasi samalla. Sinun ei tarvitse olla pidempi. Sinun ei tarvitse näyttää seksikkäämmältä. Sinun ei tarvitse tuhota jalkojasi pikamuodin takia. Etenkin kaikki yli 6 sentin korot ovat pahimmasta päästä, koska siirtävät yli 75% kehon painosta päkiälle. 

"Korkokengät vievät koko kropan väärään asentoon. Jalkaterässä paino kohdistuu pistemäisesti päkiään, pohjelihakset kiristyvät, polvet rasittuvat, alaselkä menee liian notkolle ja rintakehä työntyy eteenpäin.
Keho joutuu kompensoimaan tasapainopisteen muutosta, mikä on sille hyvin kuluttavaa pidemmän päälle. Jatkuvasti korkeita korkoja käyttävillä on riski nivel-, lihas- ja hermosto-ongelmiin."

Jos on edessä juhlat mitkä "vaativat" korkokenkien käyttöä, muista venyttää pohkeitasi pitkin iltaa. Tee kehollesi joku palvelus, tuon jaloille pitkän illan kanssa.

Eiköhän ole aika jättää korkkarit kaappiin (kirpparille!), hyväksyä oma pituus osana sua ja sun hyvinä puolina, heittää hankeen kaikki seksuaali-ihanteet mitä media on vuosikymmeniä laittanut meidän päähän ja lähteä tallustamaan kengillä, jotka rakastaa sun kehoasi, sen hiljaisen tuhoamisen sijaan. 

joulukuuta 25, 2018

Rastojen syväpuhdistus

Olen siirtänyt tätä pikku projektia jo vähän liiankin kauan. Se vain aina tuntuu olevan liian ajallinen sitoutuminen, tehdä puhdistusvesi, dunkata siellä puoli tuntia sitten vielä suihkupuristella takut ja antaa kuivua neljä päivää. Tälläiseen ei vain tunnu ikinä löytyvän sopivaa ajankohtaa.

Mutta nyt joululomalla sen tein. Ei ole työyötä edessä, rento meininki eikä käsitöitä tekemättä tälle iltaa. Olen muutenkin viettämäsä iltaa yksin, eikä takkujen kuivuminen nyt ihan neljää päivää ole, vaikka se siltä joskus tuntuukin. Tällä illalla oli tarjolla siis täydellinen setuppi.

Ekana pesin tuon meidän ainoan moppiämpärin, mikä muistuttaakin sanomaan että: katso ettei vatisi ole pölyinen tai muutoin likainen ennen puhdistuveden tekemistä!

Keitin kattilassa ja vedenkeittimessä muutamat satsit vettä ja vastapainoksi kylmää vettä sekaan myös, ettei pää pala. Sekaan laitoin:
- n. 14 tl ruokasoodaa
- loraus MCT-kookosöljyä
- 5 tippaa eteriistä piparminttu öljyä
- muutama tl sitruunamehua

Oma makoilu-alustani oli puolet sohvasta, ja rahi, minkä päähän asetin vesiämpärin. Laitoin ämpärin uunivuoan päälle, ettei se olisi liian alhaalla. En kuitenkaan halua että niskat menee!

Tässä sitten makasin 30 minuuttia takut vadissa. Puristelin niitä muutamaan kertaan, ja katsoin että takaraivosta on päänahkakin vedessä. Lähinnä vain makoilin paikallaan ja annoin seoksen tehdä loput. Tämän ajan kuluttua, nosta päätäsi hitaasti ja puristele isoimmat vedet takaisin kulhoon ison sotkun estämiseksi, kiedo pyyhe takkujen ympärille ja anna olla toiset puoli tuntia.


Me asumme ihan tien vieressä, joten katupöly on kunnon ongelma asunnossamme. Lemmikit ja siivouksen puute lisää pölyä. Olen käynyt kylpylässäkin muutaman kerran enkä edes haluaisi ajatella sitä bakteeriallasta missä takut ovat lilluneet, joten olen todella iloinen että sain tämän tehtyä. Tavoite olisi jatkossa dunkata nämä puhdistusveteen sen pari kertaa vuodessa.

Vadissa on siis puolentoista vuoden liat. Ja takuttomat menevät varmaan ihan just paniikkiin joten kerrompa nyt myös että; Ei ne sieltä karkaa jos niihin koskee, ei takkuja kannata pelätä,
ei ne suhun tartu. Kaikki hyvin. Tämä on lähinnä vain jännä sivutuote, minkä saat esiin sooda-sitruuna räjähdyksellä.

Tästä onkin hyvä punkun kanssa jatkaa rentoutumis-iltaa, ja ehkä yhden käsityön aloitankin jo tänään. Tipaton kesti 4kk ja olen nyt juonut tätä samaa pulloa 4 päivää. Eiköhän tämä tästä.

Päivitys 07/2020
Oletko kiinnostunut ennakkotilaamaan kirjan missä esitellään +10 helppoa rastakampausta, syväpuhdistus-ohjeet, henna värjäys ohjeet sekä listataan Suomen takkutaitureita? Laita sähköpostia jonna.jowi.sihvonen@gmail.com

joulukuuta 24, 2018

Love is a cabin in the woods

Love is a cabin in the woods

Even with winter coldness, I feel your warmth,
Even with my tea hot, I want to help.

Carry the logs indoors, shovel the snow out of the way,
Put on the thickest layers of clothes, start up the fire right away.

Cozy up nice and warm, with you by my side,
Christmas time or another, this is the place in time.

Love is being together, no matter the elements,
but if we ever get to the cabin in the woods it's not without elephants.

joulukuuta 16, 2018

Hyväntekeväisyys ja makrameet


Jowisfreelife & Hyväntekeväisyys


Oma matka hyväntekeväisyys asioihin on ollut mielestäni kovin hidas ja silti samaan aikaan koen jatkuvasti että kehitystä tapahtuu myös nopeampaa ja nopeampaa. Tällä sivulla on listattuna oma matkani hyväntekeväisyystyön parissa, aktiiviset hyväntekeväisyys tempaukset tai asiat sekä lopuksi myynnissä olevat hyväntekeväisyystyöt & myydyt työt. 

Ensimmäisiä selkeitä hetkiä elämässä hyväntekeväisyyden parissa oli vuonna 2017, kun olin töissä klassisena kadulla pysäyttävänä feissarina, helmikuusta eteenpäin, eli kylmimmän ajan vuodesta, hence the thick clothing!

"Kylmän kangistaessa jäseniäni tajuan, että ei feissaaminen ole helppoa hommaa. Työ selvästikin kasvattaa luonnetta. Huomasin, että naiset ovat keskimäärin kohteliaampia ja hymyilevät varainhankkijoille enemmän kuin miehet." 
Pääset lukemaan koko jutun painamalla tästä.
Vaikka kyseessä oli työ, koin että aihe oli hyvin tärkeä ja ainoita asioita minkä tähden ihmisiä kehtaan kadulla pysäyttää. Keräsimme lahjoittajia Syöpäsäätiölle. Kaduilla feissatessa tuli käytyä monta hienoa keskustelua, kuultua monta kaunista sekä surullista tarinaa ja kerättyä iso kasa kuukausilahjoittajia, kiitos jokaiselle. Nämä päivät ovat jo takana, eikä itselle paras tapa auttaa ollut kuitenkaan tuo face two face toiminta. Opin paljon, tein paljon ja olen kiitollinen tuosta ajasta elämässäni.

Lue koko kokemus feissauksesta täältä: Tulossa.


Feissauksen jälkeen olen ollut mukana Naisten Pankin hyväntekeväisyyskävelyissä, käynyt Animalian kouluvierailukoulutuksen, Luonto-Liiton Itämeri koulutuksen ja muuttanut monia asioita omassa elämässäni, kuten sivun alaosassa olevat hyväntekeväisyystyöt. Tällä hetkellä olen Maukula ry:n vapaaehtoisena, mutta vain tuotelahjoittajana pandemian takia. Minulle voi myös toimittaa kissantarvikelahjoituksia ja toimitan ne Maukulalle. Näitä voit lahjoittaa: Miten voin auttaa?

Olen ollut vapaaehtoisena myös Eläinsuojelukeskus Tuulispäällä ja tavoitteena onkin suunnitella sinne ihan oma makrametyölinja ja heille oma kuosi. Olen myös WWF:n öljyn torjunta joukoissa. Lue koko juttu täältä: WWF Öljyntortjuntajoukot


Hyväntekeväisyys makrametyöt


Teen muiden töideni lisäksi hyväntekeväisyys-töitä, mistä lähtee aina mainittu summa, mainittuun kohteeseen. Näin pääset lahjoittamaan rahallisen lahjoituksen, sekä saat kotiisi kauniin työn!

Olen kerännyt lahjoituskohteisiin useamman vaihtoehdon, kenen toiminnan tueksi töitä teen. Mitä useampi kohde, sen enemmän voimme saada aikaiseksi! Naisten pankki kirjoitti jutunkin minusta ja meidän yhteistyöstä! Jutun pääset lukemaan painamalla tästä.
"Luonnonläheisyys ja tuotteiden kauneus saivat Jonna Sihvosen aloittamaan muutama vuosi sitten makramee-seinäkoristeiden, riimujen ja shamaanirumpujen valmistuksen. Sihvonen myy tuotteita Jowisfreelife -tuotenimellä ja luovuttaa osan myyntituotosta Naisten Pankille." 
Lue myös: Melkein kuuluisa muita lehtijuttuja varten!

Pitkään mietin miten voisin töitteni kautta auttaa, ja antaa takaisin. Kunnes kekkasin, että voin yhdistää makrametyöt (tai miksipä ei muutkin työt) sekä lahjoittamisen. Täällä myynnissä olevat työt ovat hyväntekeväisyystöitä ja niistä menee ilmoitettu euro määrä - ilmoitettuun kohteeseen. Kohteita on mm. Animalia, Oikeutta eläimille, Naisten Pankki, Maukula ry ja Eläinsuojelukeskus Tuulispää. Voit myös tilata räätälöidyn kohteen itsellesi missä hintaluokassa vain (s-xl), mille kohteelle vain, millä lahjoitusummalla vain. Kaikki on mahdollista.

Tutustu lisää hintaluokkiin: Makrameen hintaluokat
Itsellesi saat itse työn, sekä söpön todistuksen ansiostasi tehdystä lahjoituksesta.

 Myydään tällä hetkellä



Trinity
Trinity on suurikokoinen makrametyö, minkä pääväreissä on luonnonvalkoinen sekä harmaan eri sävyjä. Sen sivuja koristaa lyhyet makrameripset ja symmetrisesti asettuva muoto tekee kokonaisuudesta kauniin, täyteliään ja syvän. Työllä on kokoa noin 97 cm x 97 cm plusmiinus pari senttiä. Työssä on käytetty Paulina punoskudetta, mopparia, chunkymoppia sekä minimoppia mitkä ovat 80% kierrätyspuuvillaa. Siinä on myäs käytetty kierrätettyä lankaa mitä kerään trimmatuista töistä jottei mitään menisi hukkaan. Olen kerännyt kepin Tampereelta ja onkin kaunis (terve) luonnon oksa.

Tästä työstä lahjoitan 10€ Animalialle eläintenoikeustyöhön.
Hinta: 290,00€


Pride of Will
Täydellisessä maailmassa meidän ei täytyisi taistella tasa-arvoisuuden vuoksi, tai ihmisoikeuksien vuoksi. Voisimme antaa kaikkien kukkien kukkia rauhassa & puuttumatta muiden onneen. Mutta me emme elä täydellisessä maailmassa joten taistelemme sen saavuttamiseksi. Tämä (valikoimassa pysyvä) työ nimeltä Pride of Will on omistettu yhdelle parhaalle ystävälleni. Olet upea, olet rohkea & olet inspiraatio. Kiitos että olet elämässäni ❤️🧡💛💚💙💜

Bundle / Kimppu: Jos ostat Bundle vaihtoehdon, sinulle tulee kolme Pride of Will sateenkaari-amppelia sekä lähetän lahjoituksen työstä arvoltaan 10,00€ Helsinki Pridelle, sateenkaarierityiseen nuortentyöhön. Myöskin kun puhutaan läpinäkyvyydestä, aina kun näemme "Willn" kanssa vien hänet syömään mun piikkiin koska hän on Båst <3

Hinta: 1 kpl 21,00€ - 3 kpl 60,00€
Lue lisää: Pride of Will


Pride of Minievie
Uskon että erilaisten ihmisten tunteminen nuorella iällä vaikuttaa siihen miten avoin ihmisestä kasvaa. On paljon asioita joita pidetään "normaalina" minkä on muututtava. Normaali, on se että me kaikki saamme olla mitä olemme, elää miten elämme - ilman väkivaltaa, uhkailuja, kiusaamista tai syrjintää. Oletuksien rikkojaksi tarvitaan vahvoja persoonia jotka jaksavat taistella tuulimyllyjä vastaan myös vastoinkäymisissä - Onneksi heitä löytyy. Valitettavasti moni menettää henkensä liian varhain ja sen takia tietoisuutta on tärkeä lisätä.

Minievie on miniversio Pride of Evie työstä, lue siitä lisää täältä: Pride of Evie
Tästä työstä lähtee 20€ lahjoitus Helsinki Pridelle. 
Hinta: 150,00€
Osta Etsystä: Pride of Minievie


Pride of Alex
Pride of Alex. Tämä viisivärinen pystykuviollinen makrametyö on kolmas Pride of-työni. Sen kolme ensimmäistä väriä 🤍💗💙 ovat transsukupuolten lipusta, kun taas 🤎🖤 kuvaavat värillisiä ihmisiä sekä ihmisiä ketkä ovat kuolleet Aidsista.

"Brown and black stripes represent people of color and people who have died from AIDS, while the white, pink, and blue are colors from the transgender flag. The flag was seen flying over the Massachusetts State House in Boston in honor of the cancelled in-person 2020 Pride Parade".

Mitat 60cm x 40cm - Yksi valmiina
Hinta: 100,00€
Lahjoitus: 10,00€ Helsinki Pridelle


(BLM) Angela Bois
Epätasapainoisessa maailmassa eläminen on usein tuskallista. Pallomme kärsii ekologisesti, taloudellisesti, ruoka- ja juoma varoista sekä tasavertaisuudesta. Täällä kärsii eläintenoikeudet sekä ihmisoikeudet. On etenkin yksi paikka missä inhimillisyys on kärsinyt jo vuosisatoja ja jatkaa epäreiluuttaan. 

Mulle on kaikki yllä mainitut asiat on tärkeitä ja kuuluu etiikkaan minkä mukaan elän ja teen töitä. Mietin pitkään mikä olisi paras tapa nostaa BLM esiin tässä lähteessä ja päätin tehdä musta-harmaita makrame töitä vakituiseen myyntiin. Mustanlangan synkkyys kertoo epätasapainosta. Jokainen työ on tilattavissa tilaustyönä eli työt eivät poistu valikoimasta. En ota kantaa BLM liikkeeseen, poliisien hakkaamiseen tai äärilleen vietyihin tekoihin, vaan epätasa-arvoon mikä näkyy yhä maailmassamme.

Kolme eri työtä joista kaikista lähtee erilliseen kohteeseen lahjoitus.

Hinta: 66,00€
Lue koko juttu: Angela Bois Makrametyöt


Hagalaz
Hagalaz on luonnonvalkoinen, kuusenjuureen muodostettu makrameetyö. Se on ohut ja pitkä, ja sen keskellä roikkuu kaksi shamaanikiekkoa. Luonnonläheinen, juurioksa on Suomen metsästä. Tämän työn tuotosta 10€ menee Hope:lle.

HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry on suomalainen hyväntekeväisyysyhdistys, joka avustaa vähävaraisia lapsiperheitä sekä huostaanotettuja ja laitoksissa asuvia lapsia useassa Suomen kaupungissa.

Sinulle tulee itse työ, sekä kortti mikä kertoo päivän hyvän työsi.
Hagalaz nimi tarkoittaa raekuuroa sekä muutosta.
Se tulee kuin raekuuro ja ravistelee vanhat rakenteet hajalle. Riimu haastaa katsomaan omiin silmiin ja tunnistamaan ja muuttamaan tuhoavat tekijät.  
Hinta: 53,00€ sis alv


Tiwaz
Tiwaz on lila pitkä makramee, jonka luonnonpuuta koristaa yksi ilveksenpentu. Tämän työn tuotosta 10€ menee Suomen Eläinsuojeluun SEY:lle.

SEYn toiminnan kohteena ovat kaikki eläinlajit: tuotantoeläimet, harraste-eläimet, lemmikit, koe-eläimet, turkiseläimet ja luonnonvaraiset eläimet. Toiminta-ajatuksena on suojella parhaalla mahdollisella tavalla eläimiä kivulta, tuskalta, kärsimykseltä, pelolta ja haitalta.

Sinulle tulee itse työ, sekä kortti mikä kertoo päivän hyvän työsi. Tiwaz nimi tarkoittaa soturia. Se on voiton ja menestyksen riimu, tuo mukanaan oikeuden ja puolustaa oikeudenmukaisuutta. 
Hinta: 55,00€, 25,00€ (Ilves puuttuu)


Dagaz
Dagaz on pieni, musta makrameetyö minkä sisään on taiteiltu turkoosi unisieppari. Materiaalina on käytetty Mopparia joka on valmistettu kierrätyspuuvillasta (sis. 25 % akryylia). Unisieppari on kierrätetty.

Tämän työn tuotosta menee 10 euroa Naisten Pankille. Naisten Pankki on vapaaehtoisten verkosto, joka kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi kestävän kehityksen periaattein. 
Hinta: 34,00€

Dagaz riimu valaisee päivän ja pimentää yön. Se on itsessään paradoksi, jonka valossa vaihtoehdot tuntuvat äärimmäisiltä. Kompromisseja on vaikea löytää. Daeg tuo parhaimmillaan elämään keskikesäisen auringon ja yöttömän yön huumaavan juhlan.


Myydyt tuotteet

Lisään tänne alas kaikki myydyt hyväntekeväisyystyöt jotta kaikki nämä ihanat työt pysyvät muistoissamme ja jos joku toivoo samankaltaista työtä kuin mikä löytyy valmiista töistä - voi täältä näyttää esimerkkiä!



ATATIANA
Tästä työstä lahjoitettiin 10€ kohteelle Imkaan.

Atatianan naapurit ilmoittivat poliisille että hänen etuovensa oli auki, poliisit tulivat paikalle ja ampuivat Atatianan hänen ikkunansa läpi kotonaan, kahdeksan vuotiaan siskonpojan edessä

ATATIANA työstä lähtee lahjoitus Imkaalle. Imkaa keskittyy briteissä naisten olosuhteisiin ja ehkäisemään väkivaltaa etenkin naisia ja lapsia kohtaan. 
Lue lisää: imkaan.org.uk sekä Goldengiving Imkaan
Lue lisää: Angela Bois


Pride of Evie
Tästä työstä lahjoitettiin 20€ Pride of Helsingille.

Uskon että erilaisten ihmisten tunteminen nuorella iällä vaikuttaa siihen miten avoin ihmisestä kasvaa. On paljon asioita joita pidetään "normaalina" minkä on muututtava. Normaali, on se että me kaikki saamme olla mitä olemme, elää miten elämme - ilman väkivaltaa, uhkailuja, kiusaamista tai syrjintää. Oletuksien rikkojaksi tarvitaan vahvoja persoonia jotka jaksavat taistella tuulimyllyjä vastaan myös vastoinkäymisissä - Onneksi heitä löytyy. Valitettavasti moni menettää henkensä liian varhain ja sen takia tietoisuutta on tärkeä lisätä.

Lue lisää: Pride of Evie


Uruz 
Tämän työn hyväntekeväisyys osuus oli 10 euroa Roosa Nauha kampanjaan. 

Roosa nauha on Syöpäsäätiön kampanja, jolla tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta. Siinä kerättyjä varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille tarjottavaan neuvontaan.
Roosa Nauha kampajan tukemiseksi voit tilata itsellesi esim. pinkin makrametyön, mitä tahansa hintaluokkaa. (s-xl)

Uruz symboloi alkukantaista voimaa, kesyttämätöntä potentiaalia ja yhteyttä maahan sekä omaan seksuaalisuuteen. Uruz kehottaa tutustumaan avoimin silmin omiin valo- ja varjopuoliin, vietteihin ja vaistoihin. Riimu liittyy myös terveyteen ja jaksamiseen.


Sowilo
Tästä työstä on lahjoitettu 10 euroa Animalialle.

Sowilo on iso sinapinkelta-valkoinen kettutyö. Sitä koristaa kaksi kettuhahmoa, istuen luonnonoksalla. Tämän työn tuotosta 10€ menee Animalialle.
Animalian tavoite on eläinten oikeuksien tunnustaminen sekä eläinten hyvinvoinnin parantaminen yhteiskunnassamme
Sinulle tulee itse työ, sekä kortti mikä kertoo päivän hyvän työsi.

Nimensä Sowilo, tarkoittaa aurinkoa sekä iloa. Sowilo johdattaa valosta varjoon, ja jalostaa mielen positiivisia puolia.


Nauthiz 
Tästä työstä on lahjoitettu 10 euroa Naisten Pankille.

Nauthiz on värikäs, femiininen makrametyö. Sen tukipilarina toimii pala Suomalaista puuta, mikä on saanut metsässä luonnollisen kuvioinnin kaarnan alla.

Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi. Varoilla tuetaan naisten ammatti- ja yrittäjäkoulutusta, työkalujen ja materiaalin hankintaa sekä naisten oikeuksien ja aseman parantamista.

Nauthiz-riimu liittyy elämän perusasioihin ja ihmisen alitajuntaan. Laajempi kehitys on mahdollista vasta, kun perusasiat on turvattu. Mikä elämänalue tarvitsee tasapainoon saattamista? Millaisia tarpeita olet laiminlyönyt?


Arktinen
Tästä työstä on lahjoitettu 10 euroa SEY:lle.

Sen luonnonoksaa koristaa kaksi kierrätettyä naalia, vanhempi sekä tämän pentu. Alempi kerros on kylmän valkoinen makramekerros, ja päällä lämpimän luonnonvalkoinen. 

Keskellä arktisuutta esiin tuova mintunvihreä vivahde.

SEYn toiminnan kohteena ovat kaikki eläinlajit: tuotantoeläimet, harraste-eläimet, lemmikit, koe-eläimet, turkiseläimet ja luonnonvaraiset eläimet. 

Toiminta-ajatuksena on suojella parhaalla mahdollisella tavalla eläimiä kivulta, tuskalta, kärsimykseltä, pelolta ja haitalta.

 

Raidho
Tästä työstä lahjoitettiin 5,00€ Hope:lle.

Riimu Raidho kertoo että edessä koittavat uudet seikkailut joko konkreettisen matkan tai uuden alun muodossa. Heitä Raidho tienristeyksessä ja se näyttää sinulle oikean polun. Raidho symboloi myös ohjattua muutosta.

Työ on pieni, söpö sekä värikäs. Oksa on kaatuneen kuusen juuri, mikä on pesty sekä harjattu. Oksaa koristaa kierrätetty Ponyo-hahmo.

HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry on suomalainen hyväntekeväisyysyhdistys, joka avustaa vähävaraisia lapsiperheitä sekä huostaanotettuja ja laitoksissa asuvia lapsia useassa Suomen kaupungissa.


Fehu
Tästä työstä lahjoitettiin 10,00€ Animalialle.

Kuusen oksalla tähystää pieni possu-figuuri ja sen alle helmaksi muodostuu makramee verho. Työ on aika kookas, väreinä vaalea roosa sekä luonnon valkoinen. Lankana PAULINA punoskude. Se on Eko-puuvillaa (80 % kierrätyspuuvilla, 20% polyesteri), ja värjätty jämäpaloja käyttäen, ei siis vettä tuhlaten.

Tämän työn tuotosta 10 euroa menee Animalialle taisteluun tuotantoeläinten puolesta. Animalian tavoite on eläinten oikeuksien tunnustaminen sekä eläinten hyvinvoinnin parantaminen yhteiskunnassamme.

Riimu Fehun avainsanat ovat karja sekä maallinen omaisuus. Karja oli ennen vaurauden merkki. Se merkitsi turvattua tulevaisuutta ja rikkautta. Tämä työ muistuttaa siitä miten ajat muuttuvat.

joulukuuta 11, 2018

Tetta Purulelu & Tiina Tuttihihna


Tetta - Purulelu


Lapsien kasvattaminen tässä nykymaailmassa voi olla todella pelottava kokemus. Kemikaaleja, myrkkyjä sekä haittoja tuntuu olevan joka kulmalla - joten miten hoitaa tilanne? Miten taata rakkaalle lapselle sitä parasta niin kasvun, kuin hyvinvoinnin saralla?

Lapsi alkaa puskemaan hampaitaan jo nuorella iällä, mikä on todella kutittava sekä epämukava kokemus. Valitettavasti iso osa lapsille tarjolla olevista puruleluista on muovia. Tuo iso ympäristö-ongelmamme yrittää siis hautautua myös sinun lapsesi suuhun. Muovista irtoaa mikromuovia mitä lapsikin siis pääsee sisäistämään näiden avulla jo pienestä pitäen. Sitten tulee eri muovivalmisteet ja mitkä on testattu millä ja missä tehtaassa ja minkä maan sertifikaateilla ja jossain vaiheessa on vain nostettava kädet pystyyn ja sanottava että "riittää!" - ja tällöin kuvioihin astuu vaihtoehtoisia tuotteita, kuten Tetta.



Tetan rengas on siis muoviton, BPA vapaa, kemikaaliton, ihana puinen rengas - mikä on tietenkin käsittelemätöntä puuta. Tästä purulelusta ei irtoa haitallisia päästöjä lapsesi suuhun. Sen helmana roikkuu upea makramee häntä, joissa on käytetty joko mopparia, minimoppia tai paulina punoskudetta. (Lue lisää materiaaleista: jowisfreelife.blogspot.com/2018/11/tilaaminen-seka-tuoteinfo)

Moppari on napakka kierrenaru, joka on valmistettu kierrätyspuuvillasta (80 % kierrätyspuuvilla, 20 % polyesteri). Paulina punoskude sekä minimop on Eko-puuvillaa (80 % kierrätyspuuvilla, 20% polyesteri) - langat on värjätty jämäpaloja käyttäen, ei siis vettä tuhlaten.

Kaiken tämän lisäksi ostamalla Tetta purulelun, tuet myös nuorta yrittäjyyttä, naisyrittäjyyttä sekä kevyt yrittäjyyttä. Todella monta hyvää tekoa pieneen hintaan. Tämä tuote toimii myös oikein hyvin lahjana, ihan pelkästeen taikka kootussa tuotepaketissa. Paketoinnin saa pyydettäessä kaupan päälle!

Lahjaidea odottavalle ystävälle: Tetta-purulelu, samaan teemaan Tiina-tuttinauha, kestovaippa ja lempi pilttisi. Tai Tetan kaveriksi liinoja ja käsintehty kuponki "Lapsivapaalle" missä tarjoat ruoan ravintolassa. 

Tettaa saa muutamassa vakikuviossa mutta kaikki onnistuu myös tilaustyönä. Perinteiset kuviot ovat snakes (dna-kiemura), lahnas (suora ja tasainen), timantti sekä random jos ei ole väliä mitä kuvioo postissa tulee! Etsyssä näet ajankohtaisesti vapaana olevat työt ja voit niistä halutessasi päättää omasi.



Tetta puruleluja voit ostaa minulta suoraan laittamalla viestiä Facebookissa tai Instassa (jowisfreelife), tai Etsystä. Suosittelen Etsyä, ellei tilauksesi sisällä useaa tuotetta / jotain valikoimasta poikkeavaa!

Hinta: 10,00€ kpl

joulukuuta 05, 2018

Iltaihminen aamujen maailmassa


Lähiaikoina on noussut huomattavasti enemmän taas mieleen tämä koko elämän kestänyt aihe: Olla ilta/yöihminen, aamuihmisten yhteiskunnassa.

Äitini on kertonut usein tarinaa siitä, miten nukkumaan menon jälkeen näki oven raosta kun hyppäsin pois sängystä ja jatkoin leikkejäni pimeässä hiljakseen. Viikolla koulu rytmi meni joten kuten kasaan vaikka ei ollutkaan mukava heräillä aamun sarastaessa, ja jo ala-asteen lopulla aloin nukkua koulun yli. Silloin lintsaus oli vielä hankalaa, mutta yläasteella ja siitä eteenpäin se lähti kunnolla käyntiin. Äiti meni aikaisemmin töihin, joten ei ollut ketään kuka valvoisi sitä menenkö kouluun vai en. Mutta heti tässäkin herää tuo negatiivinen sävy, "lintsaus" sekä "pakotus kouluun". Sain monen muun tavoin kärsiä paljon negatiivisuutta opettajilta, vanhemmiltani sekä jopa ystävien vanhemmilta koska nukuin ja valvoin myöhään. Sain siis kärsiä jostain, missä ei ole mitään vikaa. Se nyt vain on hiukan erilaista, eli monen mielestä varmasti väärin.

Tälläisistä asioista en siis kärsinyt vain minä, vaan niin moni muukin jotka leimattiin laiskoiksi sen takia, että nukkuivat myöhään. Ihan sama oliko tuntimäärä mikä, mutta jostain syystä kellonaika onkin se mikä määräsi. Aihe nousi mieleeni yhden ihanan facebook-ryhmän avulla, missä joku muu oli avannut aiheen iltaihmisistä, ja yhtäkkiä huomasin lukevani samaistuttavia kommentteja yksi toisensa jälkeen. Miten joillekkin on "tehty palvelus" herättämällä aikaisin, miten koulussa ekat tunnit menee koomatessa - eikä oppiessa ja aktiivisimpaan aikaan pitäisi olla nukkumassa.

Moni oli myös kokenut elämänsä aikana tätä itsellekkin tuttua kuittailua, "joko heräsit, kylläpä nukuit pitkään, menee koko päivä hukkaan, kannattaako nukkua koko päivää, mikä aamu se tommonen keskipäivä on, aamupala meni jo" Ja niin edelleen. Aina pitämässä olla puolustamassa ja anteeks pyytelemässä, nousevan itseinhon tunteen kanssa.

Voin kuvitella kuinka ihanaa olisi herätä kun aurinko nousee, mennä nukkuun kun se laskee, ja talvisin talvehtia kun aurinko ei suomeen viitti tulla. Mutta ei se asia toivomalla toteudu, hetkellisesti siihen aamurytmiinkin on saanut itseensä "tottumaan", mutta illat valvoo itselleen luonnollisesti myöhemmälle, jolloin se mihin se johtaa on unen puute.

Ylä-asteelta toiselle amikselleni eli yli kuuden vuoden ajan, tein ns. rytmin kääntöä. Minulla oli koulun rytmiin nähden väärä elämänrytmi, en herännyt ja keräsin luokasta eniten poissaoloja. Tein sellaista että "käännän rytmini", valvomalla koko yön ja menemällä samoilla silmissä kouluun. Olimpahan ainakin paikalla. Samana iltana 30 tuntia myöhemmin nukkumaan, nukuin 12 tuntia, ja taas aamulla kouluun. Kuitenkin seuraava ilta meni taas luonnollisesti myöhään ja pian olikin kouluun lähtö. Tästä tuli osa normi rytmiä, valvoa joka toinen yö aktiivisimpaan aikaani ja nukkua sitten joka toinen. Ei terveellistä, mutta muuten en koulua olisi voinut käydä.


Myöskin vaikka pidän ajatuksesta herätä luonnonrytmien mukaan, tykkään iltarytmistäni myös. Olen aktiivisimmillani iltaisin, kun kaupunki on rauhaisa. Ei ole häiriötekijöitä, ei ruuhkia, voin käydä lenkillä rauhassa, pimeässä, yksin. Voin tehdä paljon työjuttujani ilman että liikenne huutaa ikkunani toisella puolen, ja luovuuteni pääsee keskeyttämättä vauhtiin. Kuitenkin koko elämä kerrostaloissa rajoittaa tätäkin, hiljaisuus kun on 22-07, on lukematon lista asioita mitä en voi tehdä. Ei voi siivous-innon iskiessä alkaa imuroimaan, tiski tai pyykkikonetta laittaa päälle, kuunnella musiikkia tai edes sarjoja sellaisella äänentasolla mikä ei stressaisi. Ei voi tulostella tai pitää mitään kovia ääniä. Tämä vie todella paljon energiaa. Kaipaan kovasti maalle omakotitaloon.

Valtaosan väestöstä ollessa aamuihimisä, on tietenkin palvelutkin heidän mukaansa. Nykyään on onnea kun lähikauppa on 23 asti auki, sekä 24h abc löytyy myös pyörämatkan päästä. Olen muutenkin oppinut vuosien opiskelijaelämän aikana hamstraamaan kuiva-aineita ja pakasteita kotiin niin, että jos zombi-apocalypse tulee, selviän. Kuitenkin ongelmia ilmenee lääkärin vastaanottojen ja soittoaikojen kanssa, nykyään jo kehtaan kysyäkin että mikä on mahd. myöhäinen aika ja varaan sinne. Itse käyn kuitenkin vähintään joka viikko vastaanotolla, joten kyllä se vähän rytmiä rikkoo jos pitää useasti herätä vääriin aikoihin.

Samassa facebook-ryhmän keskustelussa joku oli tehnyt myös hyvän pointin siitä, että aamupäivällä kettuillaan sille kuka herää myöhemmin, kun taas illalla baarissa ei tajuta että siellä yöihmiset kaataa heille juomia. Yöihmisiäkin tarvitaan, he laittavat sen öljyn aamuihmisten rattaisiin, jakavat lehdet yöllä että saat lukea sen aamukahvisi kanssa. Vartoivat liiketiloja että sulla on paikka mihin mennä aamulla töihin, ajavat taksia että pääset reissusta kotio ja pakkaavat kuormia että lähikaupastasi löytyy tuoreita tomaatteja. Iltaihmiset ovat osa aamuihmisten yhteiskuntaa, he ovat se näkymätön kansa jotka saavat niskaansa paljon ihmetyksiä rytmiensä takia. Joten seuraavan kerran kun joku iltarytminen ystäväsi herää myöhemmin, älä kommentoi. Käyttää sanaa aamu keskellä päivää, älä kommentoi. Valvoo koko yön ennen lääkäriin menoa, älä kommentoi. Kehittyvässä hyväksymiskulttuurissa olisi aika saada tämäkin asia pois häpeästä.

Ugh.

joulukuuta 01, 2018

Ansuz - makrameetyö


Yksi vakityöni mitä myyn on nimeltään Ansuz.
Se on keskeltä leijailevan kevyt, muodostaa kauniita salmiakin kuvioita ja laskeutuu raskaasti alaspäin.

Ansuz työn saa esimerkiksi makramehyllynä, jolloin sivuilta tulee kaksi kauniisti kuvioitua lenkkia, mitkä pitelevät laudan pätkää, näin tehden siitä hyllyn.

Työ roikkuu suomesta poimitulla oksalla, taikka suomessa valmistetulla kepillä. Kepin saa kuvioitua boheemeihin kuvioihin.

Itse työn saa useassa värissä. Siinä on käytetty Paulina punoskudetta Se on Eko-puuvillaa (80 % kierrätyspuuvilla, 20% polyesteri), ja sen värivaihtoehdot ovat: Valkoinen, luonnonvalkoinen, vaaleanruskea, kaakao, minttu, tummanvihreä, viininpunainen, vaaleanharmaa, harmaa, musta, leijonankeltainen, pellavanbeige, laivastonsininen, fuksia, turkoosi, tummanharmaa, petrooli, vaalea roosa sekä  kuvissa näkyvät musta sekä luonnonvalkoinen. Värjäys on tehty jämäpaloja käyttäen, ei siis vettä tuhlaten. (Kuvat väreistä löydät osoitteesta: Lankava.fi/Paulina)

Jos haluat kepin kuivoituna, sekä muutamalla korulla, siihen tulee silloin 5,00€ lisähintaa.


Ansuz kuvioinnilla saa myös ns. perus seinä-töitä, jolloin sivuissa olevat lenkit hyllylle puuttuu. Ne saa joko luonnonoksaan, taikka valmistettuun suoraan keppiin.
Nämäkin työt tehdään Paulina-punoskuteella, ja
värivaihtoehdot ovat samat. Voit tilata haluamasi koon sekä värin laittamalla viestiä, taikka ostaa Etsystä yhden valmiista töistä. Valittavissa useita kokoja.

Vähän hinnastoa:


Ansuz makramee seinähylly koko S: 30,00€
Ansuz makramee seinähylly koko M: 60,00€
Ansuz makramee seinähylly koko L: 80,00€
Ansuz makramee seinähylly koko XL: 100,00€ (+)

Ansuz makramee koko S: 25,00€
Ansuz makramee koko M: 33,00€
Ansuz makramee koko L: 45,00€
Ansuz makramee koko XL: 70,00€







marraskuuta 24, 2018

Virheistä makuuhuoneen sisustuksessa

Luin yksi päivä artikkelin aiheesta "Virheistä makuuhuoneen sisustuksessa" ja harmikseni juttu ei miellyttänyt. Tämä kyseinen kirjoitus oli keskittynyt aiheisiin kuten, päiväpeitto ei saa olla liian samanvärinen kuin verhot. Tai miten kolmion mallinen lamppu aiheuttaa liikaa kontrastia tyynyjen muotoon verrattuna. Teki mieli face palmata sillä sekunnilla.

Oma vikani, laitoin odotukset liian korkealle. Toivoin virheiden liittyvän henkiseen sekä fyysiseen hyvinvointii, fengshuihin, pieniin asioihin mitä et olisi ehkä ajatellut, jotka olisi negatiivisia. Ne oikeat asiat missä niistä virheistä kannattaa mainita, eikä siitä että yllätysvieraat paheksuu petaamatonta sänkyä. Artikkeli keskittyi mielestäni siis aivan vääriin asioihin, joten vasta iskuna halusin kirjoittaa oman jutun! Tässä lista virheistä makuuhuoneen sisustuksessa.

Lue myös: Eko kylppärini


1. Mennä muotien mukana

Ensimmäinen virhe liittyy suoraan tuohon artikkeliin mistä puhuin. Jos alat miettimään liikaa että "näin ei saa olla", "tämän pitää lähteä", "en voi pitää tätä tässä" - Aiheutat itsellesi suuren määrän turhaa stressiä. Jos mietit liikaa miten jossain on neuvottu, unohdat tehdä makuuhuoneesta sinun näköisesi. Ja jos se ei ole sinun näköinen sekä kotoisa, et siellä viihdy. Päädyt elämään sisutstulehden kansikuvassa, mutta et onnellisena.

Kerää siis ympärillesi asioita mitkä tuo sinulle iloa. Jos itse haluat puisen matalan yöpöydän johon on helppo väsyneenä laskea tavaraa, otat sen. Puolisosi saattaa haluta keltaisen maalin alta lohkeilevan antiikkituolin, ja siihen retron herätyskellon ja se on ihan fine. Kun katsot petiänne, tunnistat teidän molempien persoonat näistä pienistä asioista. 

2. Kasvittomuus

Tämä on asia mihin olen itsekkin vasta herännyt. Olen nyt ottanut makuuhuoneeseen ilmaa raikastavia kasveja, mikä auttaa unien kanssa. Luonnollisesti raikasta ilmaa ei voita mikään. Me myös pidämme ikkunaa auki pitkin päivää, sekä sitten ennen nukkumaan menoa. Silloin saa rentouden raikkaudessa.

Lue myös: Oh, about the language

3. Pimeys

Saadaksemme luonnollisen unitilan, tarvitsemme pimeyttä. Kaikki vaan ei mene auringon mukana sänkyyn, kesällä aurinko ei edes laske, ja vaikka menisimmekin pimeällä nukkumaan, saattaa ikkunasi edessä tönöttää katulamppu. Tästä syystä pimennysverho voi parantaa uniesi laatua huomattavasti. Siksi tv:n sekä puhelimen töllötystäkään ei suositella, kun melatoniini häippäsee kirkkaudessa. Pimennysverho siis edesauttaa myös melatoniintuottoa - aka unia.

4. Oikeat varusteet

Kun puhumme huoneesta mikä on pyhitetty unelle, siihen ei vaikuta vain ne ympäröivät asiat, vaan myös univarusteesi. Liian tiukka toppi yöpaitana voi kiristellä kesken unien. Huono materiaaliset pyjamat taas ei anna sinulle tilaa venytellä. Itse kokenut parhaana ratkaisuna ihan vain väljän t-paidan taikka sit ihan nudena.

Toinen varuste on sinun tyyny sekä peitto. Käytätkö omalle nukkumatyylillesi parasta tyynyä? Kova vai pehmeä? Iso vai pieni? Tuplatyynyt? Vaihtoehtoja on monia, mutta kaikki ei sovi kaikille. Itse nukun mahalteen jolloin en voi pitää kovin korkeita tyynyjä, mutten niskani on todella juntturassa aamulla. Myöskin, koska käytän koko tyynystä vain yhtä kulmaa, tarvitsen sellaisen missä sisältö vähän liikkuu ja mukautuu. Joillekkin taas solid tyyny on paras, jos nukkuu esim. selällään.

Peitossakin kannattaa miettiä kuinka helposti sinulle tulee kylmä/kuuma. Itse käytän semi paksua peittoa koska inhoan herätä kylmyyteen, ja liian kuumuuden iskiessä voin ujuttaa jalan antennina ulos ottamaan viileyttä. Jos sinulle tulee helposti kuuma, suosittelisin ohuempaa peittoa ja ehkä ottaa vilttiä vierelle varmuuden vuoksi.


Tässä oli minun mielestä merkittävät virheet makuuhuoneen sisustuksessa. Pää aiheenahan on se, että viihdyt siellä itse. Jos se ei tunnu omalta, et nuku hyvin. Jos vaatteesii on nihkeät, et nuku hyvin. Jos happi ei kierrä, et nuku hyvin.

Jos nyt innostuit lisäämään kasvillisutta makkariisi, saanen muistuttaa että teen kaikennäköisiä sekä kokoisia amppeleita. Joten otahan vain yhteyttä niin mietitään minkä kokoisia, mallisia sekä värisiä. Saadaan näin juuri sinun tyylinen sinne makkariin aseteltua.

GG Good night.

Lue myös: Amppeleita maailmalle

marraskuuta 21, 2018

Todella Pure!

Kun tarjotaan jo nimessä tietynlainen vihreys, oletat sen pitävän paikkansa. Puressa yli 50% tuotteista on luomua, kaikkea ihanaa teetä ja kahvia maailman makujen sylistä, tuotantolinjoja missä jokaista työntekijää on kunnioitettu tarpeeksi normaaliin toimeentuloon asti sekä vihreitä tuotteita mistä en ollut ennen kuullutkaan. Tämä on aina ollut tunnelmani Punnitse & Säästä ketjuista sekä siis nykyisistä it's pure kaupoista.
Kerkesin kuitenkin hämmentymään hetkeksi, kun punnituspusseihin oli ilmestynyt muoviset kurkistusikkunat. Mietin että toki, kurkistusikkuna auttaa myyjää tunnistamaan mikä kymmenistä tuotteista mahtaa olla sisällä, ja näpytellä kilohinnan sitä kautta (mikä on jo itsessään uskomaton supervoima) mutta nyt kuitenkin tässä todella vihreässä ketjussa, on muovi-ikkuna.

Yleisimmin olen kuitenkin todella sosiaalinen kaupassa kävijä, joten juttelimme siinä sitä sun tätä pallivahasta sekä suolattomista pistaasipähkinöistä ja kysäisin ikkunoista. Ne on siis biohajoavaa muovia, täysin heitettävissä kompostiin. Ei hätää!

Jossain vaiheessa itse pusseihin tulee toivottavasti tuo infoteksti myös, mutta vielä tällä hetkellä asia on kovin pimennössä. Halusin siis käyttää tämän Tullintori-kahviteluni kirjoittaakseni asiasta, koska mitä siis opimme? Eko kauppamme on yhä todellakin eko-kauppa, muovi on biohajoavaa ja pallivaha auttaa hinkkaukseen. Päivä pilvessä, lähetään vetää pulkkaa. 


Lue myös: Ekotasot - yksi
Kiinnostaako tavat auttaa? Kiinnostaako tavat parantaa omaa elämääsi ekologisempaan suuntaan? Ylempi kirjoitus kertoo tason yksi tavoista vaikuttaa omassa elämässäsi.

Sivun laidasta saat lisättyä itse sähköpostilistalle! Saat ilmon aina uudesta blogijulkaisusta!

marraskuuta 20, 2018

Herkuttele salaatilla

Joskus tekee mieli herkutella, mutta et haluaisi ihan koko diettiäsi heittää ikkunasta ulos. Mitä tällöin pitäisi tehdä? No itse kekkasin tälläisen enemmän tai vähemmän terveellisen ratkaisun, jota voisin suositella.

Tein ihan perus salaattipohjan eli saladee, kurkkua, tomaattia, paprikaa ja tällä kertaa fetaa. Tähän paistoin bitaria päälle ja jottei meno ole ihan kuiva niin pari ruokalusikallista pestoa joukkoon.

Noniin, meillä on salaatti, mutta missä se herkuttelu? Noh, lämmitin uunissa pakastepizzaa (omalla lautasella nyt Ikean vegepizzaa). Mutta sääntö onkin, älä ota koko pizzaa. Sadassa grammassa on 200 kaloria, eeeli jos tankkaat muutenkin salaatilla, voit hyvin ottaa siihen pari siivua, tai jopa puolikkaan pizzan, ilman että omatunto soimaa.

Avain onkin paloitella se pakkaseen valmiiksi, tai ostaa valmiiksi paloissa olevaa pizzaa (kuten tuo Ikean), niin näin et pysty antamaan itsellesi edes sitä mahdollisuutta miettiä "Hmm, pitäskö vaan paistaa koko lätty kerralla", vaan sillon kun salaatin kanssa tekee mieli vähän ekstraa, ota kaks pakastepalaa pakkasesta ja heitä uuniin. Maltti on valttia.