Haku

elokuuta 20, 2022

On vielä kesää jäljellä - Paras aika Kalajoella



Kaikki manaa että Suomen kesä on parhaimmillaan kesä- ja heinäkuussa, mutta entä elokuu? Kävimme tekemässä kotimaan matkana reissun Kalajoelle elokuun 8-12. eikä olisi voinut olla parempaa ajankohtaa tälle reissulle. Hoidimme reissun autotta eli julkisia hyödyntämällä ja siinä menetettiin enemmän aikaa sekä rahaa että ihan loihdin toisen aiheen asiasta: Miksei julkisilla lomailu houkuta?


Kalajoki suurimmassa loistossaan jäi ihan iän puolesta kokematta kun ysärivillitys piti paikkaa kuumilla kivillä. Ennen ei ollut samalla tavalla varaa matkustaa ulkomaille milloin paikat kuten Kalajoki olivat pieni lomakohde kotimaassa. Tapahtumien ja häppeninkien aikaan paikka vetää vielä hyvin populaa ja hiekkasärjet auringonottajia päivävarjoineen. 

Meidän elokuun aikaan saimme olla täysin rauhassa. 

Alueella näkyi aina vanhempi pariskunta tai lapsiperhe "jossain tuolla" kauempana. Ei ruuhkia, tuskin edes toisten ohituksia jalankulkulaitureilla. Aina löytyi penkki vapaana missä katsoa auringonlaskua ja uimapaikka mikä oli vain meille. 


Okei, ei ollut se kaikkein lämpimin keli mutta yhtäkään päivää ei menty niin että olisi shortsit kaduttanut asuvalintana. Pitkät housut laitoin yhtenä vähän tihuttavana päivänä, mutta hikoilin sitten niissä koko päivän. 

Tuona päivänä piipahdimme Pikku Kirppiksellä siikarysässä mistä löytyi vanha Witch - vihko sekä tunnelmallinen vanha talo missä kalaa on tehty vuosikymmeniä. Sitä paikkaa voisin tuon minikirppiksen puolesta suositella, todella vanhoja juttuja siellä!


Kasvissyöjänähän ei mitään ongelmaa ole Kalajoelta ruokaa löytää. Emme käyneet missään näistä kalaisista paikoista koska meillä oli upea huoneisto missä kokkasimme itse ruokaa. Kalaa en ole itse syönyt koskaan. Tarkoitus oli käydä joku mesta katsomassa, mutta omat ruoat olikin parempia.

Kuitenkin jos ravintolasuositteluja voi laittaa eteenpäin, niin paikallinen ystävä suositteli Lohilaaksoa. Heille kun pisti sähköpostia, olisi paikalla ollut myös kasvisvartaita ja muuta, eli rohkeasti suunnittelemaan reissua!


Elokuut toki vaihtelevat vuosittain, juuri sain instasta muiston vuoden takaa kun rantavarusteisiin oli kuulunut tumput, villasukat ja pipo kun nyt on +30c. Meidän Kalajoen reissulla kyllä tuuli oikein mukavasti, mikä toi uudenlaisia kokemuksia. Välillä hiekka hakkasi piiskamaisesti jalkoihin mikä oli uutta ja pääsi näkemään kun varjoliitäjät (?) seikkaili laudoillaan hyppien useiden metrien korkeuteen tuulen voimasta merellä. Sitä oli hieno katsella. 

Kävimme heittämässä myös frisbeegolfradan mille isot suosittelut. Kuitenkin biitsiosuudella tuuli niin kovaa että kun heitin kiekon, tuli se takaisin bumerangina ja laskeutui taakseni. En usko että olen koskaan kokenut tuollaista tuulta kuin Kalajoella - eikä se silti ollut kylmää!


Hiekkasärkät/särjet olivat myös hieno kokemus ihan kotisuomen sisässä. Kun vedessä kahlattiin kauemmalle särkälle tuntui kuin seisoisit keskellä merta, vaikket nyt ihan keskellä ollutkaan. Ihan.

Aurinkokin päätti laskea sinne kauniisti, priva ranta teki hetkistä todella romanttisia ja kauniita. Paikka jätti todella positiivisen kokemuksen mieleemme. Pysyimme tällä ilmeisesti "vanhusten puolella" koska tokavikana päivänä uskauduimme kesäteatteriin sekä baari-iltaa viettämään ja nähtiin jopa muita nuoria. Menomestoja etsiessä siis enemmän tuo ABCn puoli on niitä täynnä. 

Kesäteatteri oli aika hyvä kanssa ja irkkupubissa osattiin tehdä punaista kalaa drinkkinä eli olinkin sit vielä kolmelta yöllä saunassa kun tajuttiin että niin nois kaikis juomis on ollut sit red bullia! Huoneistosta pari sanaa..


Otimme huoneiston Rantakallan vierestä, Timantista. Ylempi kuva oli meidän lasitetun parvekkeen maisema, keittiössä tehtiin omat ruoat (mulle ketona) ja huoneistoissa on saunat tällä samaisella maisemalla. Oikein hyvät löylyt sai siellä, vaikka en ihan ymmärrä tätä 60c rajaa hotellisaunoissa. Okei, kaikki ei osaa ja vaarantaa itsensä mutta miksi sitten kuumasaunahupi otetaan kaikilta pois?


Sauna päälle ja rantaan laituria pitkin uimaan. Ainoa miinus onkin varmaan tuossa saunassa, koska se oli supermoderni - ei siinä ollut jaloille kaidetta ja kiuas oli vain suoraan edessä. Siinä on jo turvallisuusriskikin jos joku on juonut tai muutoin horjahtaa. Etenkin kun tämä riski tulee ilman mitään pointtia, ei ole nyt jalkatukeakaan. Tämä on kuitenkin ainoa miinus paikasta ja voin sitä sydämellisesti suositella. Off-sesonki aikana ei huoneisto ollut super kallis (kun miettii mitä sillä saa + missä voi säästää tekemällä itse esim. ruoka) ja kun katsoimme tapahtuman aikaan samaa huonetta sen hinta oli satoja enemmän per yö. Siksi myös ajankohdalla on väliä.


Kalajoella on myös Joe sähköskuutit toiminnassa joten niillä pääset myös autottomana hurahtamaan paikasta toiseen! Kyllä kuulkaa on vielä kesää jäljellä, ei unohdeta elokuuta. Tämä blogikirjoitus on tehty yhteistyössä bloggaajakommuunini kanssa ja voit lukea heidän samanaiheiset kirjoitukset näistä linkeistä: 

On vielä kesää jäljellä by Via Per Aspera Ad Astra

On vielä kesää jäljellä by Aito Ajatus

On vielä kesää jäljellä by Villa Nanna

2 kommenttia:

 1. Elokuu on monta kertaa ollut parempi lomahetki kotimaassa, kun kesä-heinäkuu. Saa olla ihan rauhassa, ja kelit voivat olla varsin hyviä. Eihän siitä pohjolan kesästä ikinä tiedä, tuleeko se sinä vuonna ja milloin.

  Hieno reissu teillä oli! Rentouttava ja monipuolinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä, ainoa on tuo ettei oikein tiä millainen elokuu on, mutta usein ihana!

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>