Haku

marraskuuta 21, 2021

Muoviton saunaMiksi saunankin pitää olla muoviton? Pitääkö kaikkea miettiä? Tänään, kyllä!

Ja mä olen onnellinen

On rauhallista ja hämärää

Kesäyö mua hereillä pitää

Ja koskettaa mun sielun seinämää

Ei ees hyvää tangoa tarvita tähän hetkeen soimaan

Kesäyö kun sykkii pientä, hentoa, voimaa

- Laura Sippola, Kesäyö 


Muovittomuus on asia mitä yritän arjessa miettiä aktiivisesti. Sitä ei voi oikein välttää, mutta sen voi viedä niin minimiin kuin haluaa - pienet arkiset päätökset tekee paljon. Don't get me wrong, muovista on paljon hyötyä meidän modernissa yhteiskunnassa. Ilman sitä voisi olla vaikea ylläpitää nykyistä lääketieteellistä kehitystä, tiettyjä koneiden osia jne. Kamun lempipuuhaa on kun hänen peppua taputtaa tyhjällä muovipullolla koska se antaa vähän periksi ja ns kimpoaa. Ei sillä että Kamun leikit olisi samalla viivalla lääketieteen kanssa mutta.. 

Muovin tuotanto on silti yksi isoimmista ympäristökatastofeista koska se ei maadu, sitä on pallollamme aivan liikaa ja se saastuttaa aktiivisesti koko pitkän olemassaolonsa. Sen käytössä leviää mikromuovia joten siksi esim #Muovitonkeittiö on ollut minulle sydämen asia. Olen kirjoittanut aikaisemmin aiheet kuten Hammasharjan asialla ja Muovittomat letut


Saunakoriin mahtuu kaksi pellavaliinaa mitkä olen ostanut Nextiilistä. Nämä toimii hyvinä pebanalusina. Juomapullona on lasipullo, olikohan tässä Giniä aikanaan mutta olen poistanut etiketit pesujen yhteydessä. Mulla on metallirasia saippuoiden kuljettamiseen reissuilla. Metallirasian sisällä on siis pieni pala shampoota ja pieni pala saippuaa. Toki nykyään olen tehnyt niin että käyn suihkussa vasta kotona joten tätä ei edes tarvitsisi mukaan. 

Kuinka monta logoa näet kun käyt suihkussa?


Saunakori on kirpputorilta löydetty vanha pärekori mille en ollut vielä löytänyt käyttötarkoitusta. Kori oli singerillä lähinnä koriste-esineenä. Nyt saunakamat lepäilee siellä ja se toimii myös koristeena - paitsi silloin kun se lähtee saunomaan.


Tarkoitus on ollut sisällyttää saunan yhteydeen kuivaharjaus ja ihon öljyäminen, mikä on lähinnä raskausarpien hyvinvoinnin parantamiseksi mutta se on vielä toistaiseksi jäänyt lähinnä haaveiluksi kun en ole oikein sellainen "rasvaaja-ihminen". Mutta katsotaan josko niiden olemassaolo muuttaisi asian. 


Kokeilin myös uutta juttua, eli lukea kirjaa sauanssa ja se oli yllättävän mukavaa. Sivut kuitenkin käpristyy kosteudesta ja kuumuudesta, mutta tämä hauskasti toi kirjaan lisää mielenkiintoa. Kokeilussa tälläinen nettikaupan aarre, so far so good. 

Yleensä saunaan lähdetään euroämpärin kanssa ja sinne pakataan lorealit ja garnierpullot mukaan. Ehkä kerttis sheiveri ja muoviläpyskät jalkaan. Jotkut asiat voi vaihtaa muovittomiin asioihin ja joskus jopa terveellisempiin (kuten shampoissa lue: What I use for my hair?). Tämä ei ole "Tee näin" lista koska kaikkien kamatkin vaihtelee yksilöittäin, mutta ehkä sellainen "Mieti näitä" lista - se on aina mukavaa.

6 kommenttia:

 1. Se on hyvä, että koti-Suomessa saa vaihtaa moni muovikrääsä kunnollisiin tuoteisiin. Toivottavasti maailmalla trendi menisi samaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, edes maissa missä kuitenkin pystyttäisiin näihin satsata. Köyhemmissä maissa ymmärtää että pitää ostaa vaan se minkä saa.

   Poista
 2. Mun tulee saunottua tosi harvoin, mutta pesuaineiden muovittomuuteen voisi enemmän kiinnittää huomiota!

  VastaaPoista
 3. Itse pyrin siihen, että pakkausmuovia kulkeutuisi mahdollisimman vähän kotiin. Aikaisemmin tein pyykinpesuaineet itse, niin lasipurkit oli kovassa käytössä. Nyt on valitettavasti taas menty siihen, että kaupasta on hankittu tavikkeet ja voi sitä muopakkausten määrää...

  Muoviton sauna kuulostaa kyllä hienolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Ostan shampoo ja saippua paloja mitkä tuleekin kierrätettävässä pahvissa ja itse duunaan pyykkien pesuaineet sekä pähkinät meneekin bioon. Ruoassa onkin sitten määräänsä enemmän muovia mutta sekin toisaalta pitää elintarvikkeille pidempää ikää.. Hyviä ja huonoja puolia!

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>