Haku

syyskuuta 05, 2021

WWF Öljyntorjuntajoukot & Jatkokurssi


Kävin muutama vuosi sitten WWF:n järjestämän öljyntortjuntajoukkojen peruskurssin ja tästä myöhemmin kävin myös öljynneiden eläinten pelastuskurssin kuten sisäinen eläintenhoitajani vaati. Jo nuorena likkana olin WWF:n panda-agentti ja kiersin pienen kärryn kanssa naapuruston ovia myydäkseni materiaa varoja vastaan, jotka menisi WWF:n hyvään työhön. 

Itämeri on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä merialueista, ja alusliikenne kasvaa vuosittain. Itämerellä liikkuu tälläkin hetkellä noin 2000 suurikokoista alusta – matkustajalauttoja, rahtialuksia ja öljytankkereita. Itämerellä kuljetetaan vuosittain jo yli 250 miljoonaa tonnia öljyä, ja määrän arvioidaan vielä kasvavan vuoteen 2030 asti. Lisääntynyt liikenne, vilkas poikittaisliikenne ja öljytankkereiden koon kasvu kasvattavat myös suuren onnettomuuden riskiä.
 
 
Verrattuna muihin merialueisiin meillä on ollut onnea, sillä Itämerellä ei ole vielä tapahtunut todella tuhoisaa öljyonnettomuutta. Espanjan rannikolla vuonna 2002 sattunut Prestige-tankkerin uppoaminen on vain yksi esimerkki siitä, millaista vahinkoa öljyonnettomuus voi luonnolle ja elinkeinoille aiheuttaa. -Öljyntortjuntaopas 2015


Kun öljykatastrofista puhutaan, ei puhuta siitä tapahtuuko se, vaan koska se tapahtuu. Ja kun se tapahtuu, mitä on tehtävissä? Jos vaadimme ympäristöä tuhoavaa kaikki-heti-nyt mentaliteetin kansainvälisesti toimivaa, materialistista maailmankuvaa edistävää yhteiskuntaa - se tuhoaa luontoa. Monellakin eri tavalla, mutta rahtiliikenne on niistä yksi ja aika isokin sellainen. Joten kun tuolla liikenteen seassa seilaavat öljyalukset vahingoittuu ja öljy leviää veteen, ympäristöön ja sen eläimiin on tärkeää että meillä on mahdollisuuksia auttaa sekä pelastaa.

"Haluan olla mukana tekemässä tärkeää työtä"


Kurssilla opit puhdistamaan maata, vettä ja keräämään öljyä pois ympäristöstä. Opit öljystä materiaalina sekä tunnistamaan sen sekä olet toimintavalmis kun kutsu auttamaan käy. Vapaaehtoiset hälytetään paikalle öljytapaturman sattuessa. 

Jos kiinnostaa lähteä mukaan öljyntorjuntajoukkoihin, mitä lämpimästi suosittelen niin tähtää ensin peruskurssille ja jos kiinnostusta riittää vielä tämänkin jälkeen niin siitä jatkokurssille! WWF:n sivuilta pääset mukaan: wwf.fi/vapaaehtoistyo/oljyntorjuntajoukot tai seuraamalla heidän tapahtumakalenteria: wwf.fi/kalenteri


Minulle on elämässä todella tärkeää olla osa muutosta, osa muutosta parempaa tulevaisuutta kohti, ja siihen tähtään kaikilla päätöksilläni. Oli kyse sitten arjestani, oppimisestani, työstäni tai vapaaehtoistoiminnasta - koitan parhaani mukaan tähdätä elämään eettisesti ja niin, että voin auttaa. Välillä koen etten tee tarpeeksi ja varmasti vertailupelissä monelle häviäisinkin, mutta miksipä pitäisi vertailla? Jos voit päättää tehdä edes yhden asian, tee se.

Eläimet ja ympäristö ovat lähellä sydäntäni, ne ovat kotini niin kirjaimellisesti kuin henkisestikkin. Jos voin pelastaa joutsenen öljystä koska ihmiset ovat tuhonneet luonnolliset elintilat - teen sen. Haluan olla mukana tekemässä tärkeää työtä ja kasvaa ihmisenä siihen suuntaan että sitä saisi tehdä enemmänkin, useammin ja vielä myös syvemmällä mittapuulla.Siirry eläintenhoitajan sivulleni täältä:
jowisurl.wixsite.com/eläintenhoitaja

Eettinen ja eläintenoikeuksia ja oloja arvostava eläintenhoitaja, kenet voit palkata laskutussopimuksella, ilman työsopimusta. Kokemusta on monelta eri alalta - Cv sekä yrittäjyystiedot löytyy linkin takaa.

Lahjoitustuotteissa mm. kuvan #SaveUs kangaskassit sekä myös muita tuotteita & blogikirjoituksia.


#SaveUs Kangaskassit: 
jowisfreelife.blogspot.com/2020/06/saveus-kangaskassit
Dyr - Eläintenoikeus Postikortit: 
jowisfreelife.blogspot.com/2020/11/elainoikeus-postikortit
Dyr - Eläintenoikeus kuvituksen muut tuotteet: 
jowisfreelife.blogspot.com/2020/12/elainoikeus-kuvituksen-muut-tuotteet
Elämäni viimeinen raketti: 
jowisfreelife.blogspot.com/2021/01/elamani-viimeinen-raketti-miksi
Dyr - Hidaslorin viesti: 
jowisfreelife.blogspot.com/2021/01/dyr-hidaslorin-viesti

7 kommenttia:

 1. Onpa tärkeä postaus! En ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että kuka tahansa voi kouluttautua tuohon tärkeään tehtävään. Sisämaassa asuvana se vain tuntuu aika kaukaiselta, kun yleensä noista onnettomuuksista saa lukea lähinnä rannikkoalueilta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä, itsekin asun Tampereella mutta aina paikalle pääsee sitten kimppakyydein tai junalla :)

   Poista
 2. Tosi tärkeää työtä teet! Mä en ollut koskaan aikaisemmin tuollaisista kursseista kuullutkaan. Mahtavaa, että ihmisille järjestetään mahdollisuuksia osallistua!

  VastaaPoista
 3. Tärkeän asian puolesta teet työtä! Harvalla meistä riittää kanttia lähteä tekemään sen työn, yritämme päästä helpolla ja siirtää pari kymppi jonnekin järjestön tilille. Teet arvokasta työtä meidän kaikkien tulevaisuuden puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se että siirtää ja tukee niitä järjestöjä, jotta näitä kursseja voidaan järjestää on myös erittäin tärkeää työtä!

   Poista
 4. Itse yritän tehdä edes jotain pientä, mihin omat voimat ja mahdollisuudet riittävät. https://viaperasperaadastra.com/2020/10/31/vaikeita-ekovalintoja/

  VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>