Haku

lokakuuta 20, 2020

Makeat ketoosiherkut - Kaupasta ja itse tehtynä


Okei, aihe mikä varmasti kiinnostaa myös maallikkoa, eli ketogeesieen ruokavalioon sisältyvät herkut silloin kun tekee mieli jotain arjesta poikkeavaa. Nämä herkut on helppo sisällyttää ketogeeniseen tai vähähiilariseen ruokavalioon - ja mikä parasta, ne on suoraan kaupasta kuten yleensä mieliteko-aikaan herkkujen pitääkin olla. Lisäsin toki muutaman kotona tehtävän herkun juuri sen takia, ettei aina kauppa ole saatavilla kun haluaa herkutella.


Suklaat

Itse olen suklaansuurkuluttaja, rakastan suklaata ylikaiken mutta en ole ikinä oikein hurahtanut tummiin suklaisiin. Kuitenkin tiedän että jotkut saavat makean himonsa täyteen myös tummalla suklaalla niin ehkä nämä ovat sinulle hyvät vaihtoehdot. 

- Lindt Excellence
En ole suuri tumman suklaan ystävä ja henkilökohtaisesti en tätä suklaata paria palaa enempää saanut alas, mutta koska haluan mainita kaikkia herkkuja mitkä mahtuu keto-kategoriaan niin mainitsen tämän teitä tumman suklaan ystäviä varten! J tykkäsi tästä todella paljon joten ei se mitään pahaakaan voinut olla - maku kysymys! Tätä saa Prismasta. 8,8g hh/100g

- Ruohonjuuren keep it.. RAW
Tässä valikoimassa riittää minilevyjä useassa eri maussa, mutta pienin hh määrä on 100 % cacao maussa. Yhdessä minilevyssä cacao makua on 3,1g hh/100g. Muista makuvaihtoehdoista pistaasi oli mukavempi kun ei ollut pelkkää tummaa, mutta omaan suuhun pistaasi maistuu kuitenkin kovin keinotekoiselta enkä siihen ihastunut yhtä suuresti kuin toivoin. Kuitenkin toisena vaihtoehtona oli kookos-vanilija missä hh oli myös todella vähäinen ja se maistui omaan makuelämykseeni jo paljon kotoisammalta! Muissa makuvaihtoehdoissa oli enemmän hh kuin kaakaossa, mutta ei kuitenkaan ihan hirveästi.


Jäätelöt

- Lohilot
Lohilo merkkiset jäätelöt on vähäkalorisia, ja kun kalorit on vähissä, on sokerit vähissä - ja kun sokerit on vähissä on myös hiilarit vähissä. Lohilolla on monta eri makua joista olen muutamaa maistanut enkä ole vielä tänä päivänä pettynyt. Pienimmät hht on tuotteessa nimeltä: Raspberry & Salty licorice eli vadelma-lakritsi maussa. Tässä koko pienessä purnukassa on yhteensä 12,2g hh sekä kaloreita 206 kcal. Tämän kanssa olisi siis hyvä muuten pysyä niissä pienemmissä hh-tuotteissa muun päivän, mutta itse esim syön max 35g/hh/pvä joten tämä mahtuu ketoosiin oikein hyvin pienen huolellisuuden kanssa.

Suklaahulluna saan suklaanhimon voitettua Lohilo-jäätelöistä Brownie sekä Chocolate Lover vaihtoehdoilla. Näissä on hiukan enemmän hiilaria muttei suuria lukuja satunnaisesti nautittuna.

- Muumi-eskimo
Olin ihan shokissa kun tästä puikosta kuulin, että voiko edes olla näin vähähiilarista herkkua mutta kyllä! Yksi puikko sisältää 4,4g hiilaria. Eli siis järkyttävän vähän. Oma makeanhimo lähtee kun syö näitä yksi tai kaksi kappaletta, eli alle kympin hht kuitenkin.

- Breyers Delights
Tämän jäätelön mistä en ollut ennen kuullutkaan - löytyi ihan oman Kmarketin valikoimasta (ainakin vielä kesällä). Tässä yhdessä tikkujäätelössä maultaan valkosuklaa & mustikat on vain 13 hh. Ei siis mikään mahdoton vhh sekä keto ruokavalioilla. 

- Ingmanin vadelma-vanilija
(Sokeroimaton). Tätä en ole päässyt maistamaan mutta pidä silmäsi auki! 

- Pingviini laktoositon jäätelötuutti
Saatavilla Prismasta. Tätä en ole päässyt maistamaan mutta pidä silmäsi auki! 


Maapähkinävoit


- Amona crunchy
Tää on mun ihan ykkös maapähkinävoi maun puolesta kaikista alle 10g/hh valikoimista. Tällä merkillä on muutama eri vaihtoehto ja näissä ei toki ole samat arvot vaikka merkki on sama. Eli niistä tämä crunchy versio minkä hh on 7,7g/100. Tämän vaihtoehdon löydät Prismasta.

Vihreä purkkinen maapähkinävoi
- En kuollakseni muista tämän nimeä tai merkkiä, mutta tämä on lähi K-kauppani antimia joten löytynee näistä pienistä k-kaupoista jos jostain. Omaan makuun ei ollut ihan yhtä hyvää kuin anoma, mutta hh on matala eikä maku ole mitenkään negatiivinen. Tätä tulee ehkä syötyä aina vain vähemmän koska ei syö sitä himoonsa (toisin kuin amonaa).

- Urtekram Smooth
Tässä pähkinävoissa on 7,7g hh/100g eli hyvät speksit. Se myös vie pähkinänhimon nopeasti pois joten kaloreita ei tule kerättyä ihan hirveästi. Maku ei kuitenkaan omaan suuhun ollut yhtä hyvä kuin esim amonassa!


Reseptillä


- Lakritsipirtelö
Todella helppo jälkkäri, nimittäin sekoita mantelimaidon (Alpron sokeriton) sekaan lakritsijauhetta. Hh on noin 2,9 /100g

- Kermavaahto
Tämä sopii esim tumman suklaan päälle, ketovohvelien päälle tai ihan suoraan purkista. On sen verran kevyttä tavaraa että hiilareita ei helposti kerry sekä niin makeaa ettei sitä paljoa voisikaan syödä.

- Kotitehty maitosuklaa
Kehittelin reseptin maitosuklaalle missä hiilarit on 5g /100g. Olen tästä aika uskomattoman innoissani mutta sen reseptin säästän kokkikirjaan jotta on jotain mitä odottaa sieltäkin! Pääset ennakkotilaajalistalle laittamalla mulle viestiä esim sähköpostiin jonna.jowi.sihvonen@gmail.com Kirjassa ketoruokia, herkkuja ja kotiruokaa vegenä ja vegaanisesti!


UPDATE 26.12.2020

Tää on ehdottomasti oman arjen pelastaja nykyään - tästä saa oikeesti suklaan makua. 5,2g hh /100g ! Hintavaa mutta toisaalta ei tuu tilattua ruokaa, syötyä pizzeriassa, ostettua mitään muuta herkkua...  Foodin Sokeroimaton Herkutella raakasuklaalevite. Pirun hyvää. 

1 kommentti:

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>