Haku

marraskuuta 04, 2020

Dyr - Eläinoikeus postikortit

 

Eläinoikeuskortit

Tervetuloa joukkoomme uusi rakas tuote! Neljä erilaista eläintenoikeuksista puhuvaa postikorttia. He siirtyvät uuteen osoitteeseen yksin tai erikseen, voit siis poimia oman lempparisi tai ostaa koko setin säästämällä muutaman sentin. 

Itselleni näin eläintenhoitajana on aina eläimet olleet lähellä sydäntä ja olen aina lapsenaki lukenut perheemme kissankin yhdeksi perheenjäseneksi. Eläimet ovat viisaita, persoonallisia ja upeita viattomia otuksia jotka ovat osa yhteiskuntaamme ja luontoamme. Olemme samanvertaisia keskenämme, vaikka ihmisten tapa elää tällä yhteisellä pallolla onkin ollut enemmän tuhoava ja dominoiva - kuin harmoninen. Mutta onneksi voimme myös muuttaa asioita sen sijaan että vain toimimme sokeasti samalla tavalla kuin joskus vuosien alussa. 

Olen lahjoittanut kolmea näistä korteista Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Voit ostaa kortteja heiltä, tai jopa saada arvontojen yhteydessä tälläisen taideteoksen. Lue lisää Tuulispään toiminnasta täältä: Eläinsuojelukeskus Tuulispää

Tulen aina panostamaan töissäni arvoihini. Jowisfreelife on kuitenkin minun vapaa elämäni missä isossa osassa on ekologisuus sekä ihmisten ja eläinten arvot. Olen super innoissani näistä korteista koska niissä pystyin yhdistämään maalaus intoni arvojeni kanssa. Tämä on ensimmäinen muttei toki viimeinen korttisarja mitä aion tehdä. Tähän alle olen kirjoittanut enemmän tietoa per kortti. 

Osta korttisi suoraan Etsystä: Eläinoikeuskortit"No Pills"


Suomessa käytetään vuosittain yli satatuhatta koe-eläintä. Tieteen ja tutkimuksen nimissä eläimille aiheutetaan huomattavaa kärsimystä. Koe-eläinten määrää voidaan kuitenkin vähentää eläinkokeettomilla, eettisillä tutkimusmenetelmillä, jotka ovat eläinkokeita luotettavampia, nopeampia ja halvempia.

Koe-eläimiä käyttävät pääasiassa yliopistot, lääketehtaat sekä muut yritykset ja tutkimuslaitokset. Yleisimmät koe-eläimet Suomessa ovat hiiri, kala ja rotta, mutta kokeissa käytetään myös kaneja, marsuja, koiria, sikoja, hevosia, lampaita ja kanoja. Lisäksi suomalaiset yritykset ovat teettäneet apinakokeita ulkomailla. Eläimiä käytetään koe-eläinlaitoksissa myös kasvatukseen ja sellaiseen tutkimukseen, jota ei määritellä virallisesti eläinkokeeksi.
- Animalia

Eläimiä käytetään törkeästi hyödyksi kosmetiikassa sekä lääkeainetutkinnassa. Kun puhutaan siitä onko joku meikkivoide ihoa ärsyttävää tai miten helposti hiuslisäkkeet lähtee kasvamaan uudessa ihossa, en näe että eläinten kuuluisi tästä syystä kärsiä. Eläimiä kuolee näissä testeissä, niille aiheutetaan hermokipua tai juotetaan alkohlia tutkimusten nimissä. Elinoloja rajoitetaan myös niin etteivät esim. rotat mahdu välttämättä venyttelemään häkeissään tai hiiret kiipeämään ja toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistään. 

Eläinkokeet on useassa tilanteessa myös turhia koska testattava eläin reagoi eritavalla kuin ihminen ja täten tietyt reaktiot eivät välttämättä esiinny eläimessä. Kenenkään hiustenlähtöä ei korjata yhdenkään eläimen sielulla. 

Voit vaikuttaa omassa elämässäsi myös esimerkiksi valitsemalla eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Paina näistä siirtymällä eri alueiden listoihin: Suomessa, Usassa, Euroopassa.

Voit lukea lisää koe-eläimistä tästä: Koe-eläimet

"No Amusement"


Monet eläinten viihdekäytön muodot aiheuttavat eläimille kärsimystä. Eläimiä käytetään esimerkiksi sirkuksissa, delfinaarioissa, erilaisissa eläinnäytöksissä, eläintarhoissa ja muissa viihdetarkoituksissa niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Suomessa tulisi kieltää villieläinten käyttö sirkuksissa ja delfinaarioissa.
-Animalia

Kuvaan valitsin usean viihdekäytön kahleissa elävän eläimen. Kaukomatkojen kuvat missä ihminen poseeraa tiikerin kanssa tarkoittaa että tämä eläin on huumattu poseeraamaan tähän kuvaan ja että tätä eläintä on pidetty huumattuna varmaan suurinosa hänen elämäänsä. Myös elefanttiajelut on vain vuosien tulos kidutuksesta ja hakaamisesta toimimaan käskyjen alla. Brutaalia menoa mitä ei pitäisi tukea.

Delfiinit eivät kuulu akvaarioihin, kuten eivät myöskään temppuja ruoasta tekevä merileijona kuulu yleisön eteen. Koko eläintarha konsepti on vanhentunut ja siitä olenkin kirjoittanut aikaisemmin. Sirkus on vanhentunut kidutuksen ja viihteen yhtälö missä eläimiä kohdellaan rajulla kädellä, he siirtyvät paikasta toiseen koko ajan ja esimerkiksi villikissat viettävät aviolta ~90% elämästään häkissä. 

Voit vaikuttaa esimerkiksi sillä, että et osta näitä palveluita kohdemaissa missä voi ottaa kuvan tiikerin kanssa tai ratsastaa elefantilla. Myöskin voit skipata Sirkuksen maissa missä eläinten käyttö sallitaan (esim Suomessa). Maat mitkä ovat estäneet villieläinten käytön koknaan on: Hollanti, Belgia, Itävalta, Kroatia, Kreikka ja Malta.

Voit lukea lisää eläimistä viihdekäytössä tästä: Eläinten viihdekäyttö"No Coat"


Turkiseläimillä on tallella villien lajitoveriensa käyttäytymistarpeet, kuten tarve saalistamiseen, reviirin puolustamiseen, pariutumiseen ja lajille tyypillisten sosiaalisten suhteiden muodostamiseen. Ahtaissa ja virikkeettömissä verkkohäkeissä lähes kaikkien luontaisten käyttäytymistarpeiden toteuttaminen estyy ja turkiseläimet kärsivät käytöshäiriöistä, pelkotiloista ja monista sairauksista.
- Animalia

Nykyaikana ja herran vuonna 2020 ei ole enää mitään tarvetta turkistarhaukselle. Se on ollut joskus ainut tapa selvitä kylmemmissä olosuhteissa kun ihmisen oli pakko lähteä asumaan alueille missä ei selviäisi muuten, oli heille loogista tappaa muutama eläin ruoaksi ja käyttää siitä kaikki hyödyksi - toki. Mutta me emme elä tuota elämää enää, emmehän? Meillä on talot, takat, lämpöpatterit ja Netflix ympäri vuoden. Me ollaan kehitytty yli sen tarpeen että toisen täytyy kuolla jotta voimme selvitä. Lämpimiä vaatteita tehdään ilman turkista ja eliitit selviää ilman hanhenhöyhentyynyjä. 

Ainoa puolusteltava syy mitä kuulee turkistarhaukselle on se, että se on elinkeino. Kuinka monta vuotta meidän pitää vielä hyväksyä kidustus ja eläimenmurha ennekö muistetaan että työ on lopulta vain työ - ja aina voi tehdä jotain muuta. Oli joku puuseppäkin varmaan harmissaan kun ei päässyt enää rakentaa rovioita missä polttaa naisia jotka söi yrttejä, tai ne talonherrat harmissaan kun työvoima saikin ihmisoikeudet ja piti ite oma perse pyyhkiä - Harmi todella. Työ ei ole mikään syy sille ettei systeemi muutu. Etenkin me täällä Suomessa joilla on hyvät opiskelumahdollisuudet voimme opiskella uuden ammatin itsellemme. Mistä olisitkaan kiinnostunut jos tekisit jotain muuta kuin sähköllä tappaisit minkkejä? Vaihtoehtosi ovat auki joten tartu siihen kirjaan ja lue itsellesi uusi elämä, turkiksien aika on ohi. 

Voit vaikuttaa esimerkiksi tukemalla vaateliikkeittä missä turkista ei käytetä, voit olla käyttämättä turkiksia ja osallistua adressien allekirjoitukseen kun ne tilanteet tulee. 

Lue lisää turkistarhaudesta: Turkiseläimet

"No Food"


Tuotantotilat tarjoavat vain harvoin eläimille sellaiset olosuhteet, joissa ne voivat toteuttaa lajityypillisiä käyttäytymistarpeitaan. Esimerkiksi porsimishäkit, joissa siat eivät pääse kääntymään tai liikkumaan paria askelta enempää, estävät emakoilta myös pesänrakentamisen ja kanssakäymisen porsaiden kanssa, vaikka nämä olisivat emakolle voimakkaita tarpeita. Parsinavetoissa elää noin puolet suomalaisista lehmistä, eivätkä nekään pysty juurikaan liikkumaan suurimpana osana vuodesta.

Eläinjalostus on tehnyt eläimistä niin nopeasti kasvavia ja tehokkaasti tuottavia, että se vaarantaa eläinten hyvinvoinnin. Esimerkiksi broilerien nopea kasvu reilussa kuukaudessa teuraspainokseksi linnuksi aiheuttaa broilereille jalkasairauksia ja sydänvikoja.

Tuotantoeläimille suoritetaan myös monia toimenpiteitä, jotka aiheuttavat niille tarpeetonta kipua. Suomessa saa kastroida porsaat tai nupouttaa eli polttaa sarvenalut vasikoilta ilman rauhoitusta ja kivunlievitystä.

Eläinten systemaattinen tappaminen ruoaksi on turhaa, törkeää sekä erittäin itsekästä. Tuotantoeläinten pitäminen ei ole johtanut pelkästään ihmisten terveysongelmiin vaan myös ilmastonmuutokseen missä elämme. Kaikki se maa mitä käytetään tällä hetkellä tuotantoeläinten ruokkimiseen on pian joko elinkelvotonta tai voitaisiin käyttää suoraan ihmisten ruoan kasvatukseen. Ihminenkin on sekasyöjä eikä todellakaan rakennettu syömään niin paljoa lihaa kuin mitä tänä päivänä ihminen keskimäärin syö. 

Tällä hetkellä pitkänmatkan tavoite olisi saada tehotuotanto tuottamattomaksi, mutta koska sinne on matkaa on eläimillä oltava myös suotavat elintilat ja eläimet kuuluisi nähdä arvokkaina yksilöinä eikä vain "paljonko vie tilaa per neliömetri".

Voit tehdä osasi lisäämällä kasvisruoka päiviä lihaviikkoosi ja siirtymällä kasvisruokavalioon, toivottavasti lopulta myös vegaaniksi / sinne päin. Kaikki on kotiinpäin. 

Lue lisää: Tuotantoeläimet

Osta korttisi suoraan Etsystä: EläinoikeuskortitMuut eläintenoikeuksiin liittyvät tuotteeni

#SaveUs kangaskassit

Tämän sarjan aiheena on eläimet ketkä ovat uhanalaisia tai vaaraantuneita ja täten vaarassa hävitä kokoaan. Syinä on usein salametsästys, tilan puute sekä ilmastonmuutos. Kasseilla levitetään tietoa heistä jotka eivät voi uhastaan itse puhua. Kaksipuoleisen kassin toisella puolen on yksi #SaveUs eläin käsinmaalattuna ja uniikkina teoksena, kun taas toiselta puolen läydät tuon infoläjäyksen eläimen tilanteesta. Jokainen työ on käsinmaalattu ja siten on myös odotettavissa erilaisuuksia kassien välillä. 

🌈 Jokaisesta kangaskassista lahjoitetaan järjestölle 5 euroa. Lahjoituskohde on kassikohtainen.
Kultapanda & Mursu kassien lahjoituskohteena on WWF.
Saiga antiloopin kassista menee lahjoitus Saiga Conservation Alliance:lle.
Ahma kassista menee lahjoitus Suomen luonnonsuojeluliitolle, uhanalaisille lajeille (liito-orava, ahma, hömötiainen)


Teen myös makrametöitä missä on kiinni lahjoitus eri kohteisiin. Eri kohteita on Naisten pankki ja Animalia. Tällöin työn kuvauksessa on kerrottu mihin tarkoitukseen raha lahojitetaan. Lue lisää osuudesta: Hyväntekeväisyystyöt ja löydät Facebook-sivultani oman albumin missä on lahjoitus-töitä. 

Olen rakentamassa omia kotisivuja eläintenhoitaja / eläinoikeus puolelle. Sivut ovat vielä kesken, mutta tästä linkistä pääset niitä tutkimaan ja jakamaan.

https://jowisurl.wixsite.com/elaintenhoitaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>