Haku

toukokuuta 24, 2021

Zelda - Elämässäni

Tänään puhutaan peleistä.


Mä rakastan videopelejä. Jo ala-asteella pelattiin Halo kakkosta ja Gta San Andreasia. Ennen tätä pelattiin iskän kanssa hänen tietokonepelejä sekä vanhaa kunnon Super Marioo. Videopelit on ollut tapa käsitellä pahaa oloa, ne on tapa rentoutua päivän päätteeksi ja niissä voi toteuttaa luovuutta. Enemmän puin pelimaailman tarjoamaa tukea aiheessani: GTA V - Elämässäni

Kuten on jo pariin kertaan todettu tällä sivulla - kun fanitan jotain asiaa, teen sen kunnolla. Tämä pätee myös peliin nimeltä Zelda Breath of the Wild. 

Peliin minut tutustutti puolisoni silloin kun aloimme tapailemaan, hän ensin itse pelasi tätä ja katsoin vierestä tutustuen peliin ja kun hänen piti aloittaa taas tekemään enemmän töitä, pelasin vieressä +9h päiviä Zeldan maailmassa. The Legend of Zeldan pelejähän on ollu jo vuodesta 1986 ja ovat kehittyneet tähän avoimeen maailmaan minkä Botw (=breath of the wild) tarjoaa. En ole siis hardcore fani koska olen aloittanut uusimmasta - mutta toki katsonut vierestä kun puoliso on pelannut vanhempia läpi! 

Pelin maailma on uskomaton, kaikki mitä näet - voit kiivetä. Yleensä peleissä näkyy ns kartan rajat mitkä näyttää kauniilta vuorilta mutta ovat vain pitämässä rajaa mistä eteenpäin et voi mennä. Botwissa jos näet vuoren huipun, voit kiivetä sinne. Maailma on myös täynnä pieniä tehtäviä (isojen tehtävien lisäksi) joten yleensä vuoren kiipeäminen palkitsee myös salaisuudella tai keräiltävällä esineellä. Rakastan luontoa ja vapautta peleissä ja se on yksi syy mikä tähänkin maailmaan koukutti.

Pelissä voit löytää Korok nimisiä pikku otuksia 900kpl pitkin maailmaa piiloitettuna joten tottakai tein Korok aiheiset pehmolelut! Näistä tuli jotenkin todella upeat, etenkin kun miettii miten vähän ompelutaitoja minulla on. Näitä olis upea myydä (ja kysyntääkin olisi) mutta valitettavasti copyright ongelmat tulee siinä vastaan. Joten jäivät omaksi iloksi :)

Korok on päässyt myös puolison veljenlapsen synttärikorttien kuvitukseen ja ajattelin jatkaa teemaa niin kauan kun henki pihisee & kädet toimii näitä kuvittamaan. Hän tuskin elää 900 vuotta että kerkeisi keräämään kaikki, mutta ison kokoelman varmasti näistä saa! Lue lisää vesiväritöistä sekä oman kortin tilaamisesta: VesivärityötJulkaisun ensimmäisessä kuvassa on kaksi Zelda-aiheista asiaa. Toinen on mukini (olen tarkka mukeista mitä omistan, niiden pitää olla jotenkin tärkeitä) sekä tatuointini. Ystäväni Henna teki mulle Zeldan logon käteen raskausarpia peittämään. Tää tatska on niin upee ja just hyvällä sijainnilla - saa otettua myös samaan kuvaan kauniisti Zelda mukin kanssa. 

Rakastan botwissa sitä kun päähahmo Link kokkaa, ne äänet on jotenkin ihanat ja kotoisat enkä koskaan skippaa kokkauspätkää - tein sitten kerran Jlle tälläisen videon (missä siis Zeldan kokkausäänet taustalla) ja lähetin videon kera viestin: Ruoka valmis! =D Video: Hearty Seitan Broccoli


Kun käytiin New Yorkissa vuonna 2018, ostin Jlle tuliaiseksi Zelda paidan - se vaan valitettavasti jäi mulle eikä tuliainen ikinä päässyt perille asti. On kyllä yksi suosikki paidoista! Aikanaan kun mulla oli vielä medusa-lävistys huomasi tarkimmat Zelda fanit että triforce muodostui kaikista läväreistäkin, toki Nyki reissun jälkeen otin medusan pois. 


Zeldalla on "Sheikah Slate" mistä katsotaan karttaa ja kuvia ja tehdään kaikkia juttuja pelissä, en tietenkään voinut jättää tilaisuutta käyttämättä ja muokkasin oman puhelimeni kuoriin myös tämän saman kuvioinnin! Valitettavasti puhelin meni pian vaihtoon ja tämä kuorineen eteenpäin ystävälle. Kuva siitäkin pikku hommasta kuitenkin jäi muistoihin.


Olen myös älyttömän motivoitunut Zeldan hahmojen tyylistä! Tästä kirjoitan aiheessa Kikkaratukkainen jousiampuja. Botwissa on pieniä kyliä keskellä isoa avointa luontorikasta maailmaa, ja se omalla tavallaan tuo sellaista "näin pitäisi olla" harmoniaa missä asiat ovat vain todella simppeleitä. Hateno Village on oma lempparini, kyläläiset asuvat tuulimyllyissä, lapset juoksee kylässä leikkien ja voit värjätä hahmosi vaatteita kasviväreillä. Kylän ihmisten vaatteet ovat käytännöllisiä, kauniita ja rakennettu seikkailuja varten. 


Olen pelannut Zeldaa jo useaa sataa tuntia, enkä ole vieläkään mennyt loppupomoon koska maailma on minulle kaikkein mielenkiintoisin. Nyt viime pelaamisesta taitaa olla pyörähtänyt jo vuosi tai kaksi ja mietin että odotan niin kauan etten enää muista kaikkia salaisuuksia tai tehtäviä, ja aloitan sen alusta. Sitten kun voin taas lapsentavoin uppoutua tuohon kauniiseen maailmaan koko päiväksi. 


Kiinnostaisiko aihe videopelien vaikutuksesta lapsiin, sekä uudistunut asenne niitä kohtaan? Vieläkin tulee ilmi että vanhemman sukupolven ihmiset liittää videopelit ainoastaan väkivaltaan ja siihen että lapsella on puukko taskussa on Gtan syytä. Tässä olis niin paljon kumottavaa ja ajateltavaa että aihe voisi olla paikallaan?

8 kommenttia:

 1. Hassua, en itse voi väittää että en pelaa tietokonepelejä, koska ristisanatehtävät, sudokut ja värityskirja on kaikki periaatteessa pelejä. En tosin pelaa interaktiivisia pelejä enää.

  Jos jokin aihe kiinnostaa ja huolestuttaa, niin lasten turvallisuus. Miten lasta voi ohjeistaa ja opastaa netin käytössä, jos itse ei tiedä, mistä siellä on kyse? Miten huijareita ja pedofiileja saa erotettua muista pelaajista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivustot ja softat tekee toki omaa työtä näiden poistamiseen kuten ilmianto-periaattein. Sama kai pätee elämässä yleensä, vilauttaja saataa tulla kadulla vastaan ja kourija istua bussissa vieressä - vaara on kaikkialla. Videopelien ikäraja suosituksia olisi hyvä noudattaa, olla mukana pelaamassa, kiinnostunut harrastuksesta ja näin oppii mitä siellä edes tehdään ja onko siitä lapselle esim hyötyä muilla tavoin, luovuuden tai agren purkuun. Jos esim tekee luovuutta pelissä, sen voi tuoda oikeaan elämään myös. Jos paikka toimii purkukeinona on hyvä keskustella ja tutkia mitkä asiat elämässä aiheuttaa agrea jne!

   Poista
 2. Tämän pelin maailma kuulostaa tosi mielenkiintoselta! Hienot pehmolelut ja kortit! :)

  VastaaPoista
 3. Zelda oli todella kova peli! Pelailtiin nuorempana aika paljon, kuin myös muita videopelejä. Hassu vihreä pikku-ukko nimeltä Link on kyllä yksi hauskimpia ja persoonallisimpia pelihahmoja.

  VastaaPoista
 4. Tämä vaikuttaa hyvältä. Pelasin nuorena paljonkin, mutten enää vuosiin.

  VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>