Haku

kesäkuuta 01, 2019

Amsterdamin vegeruoat

Matkamme dameihin oli upea. Sää oli juuri sopiva kävelemiseen ilman hikeä, nähtävyyksille päästiin ei-ruuhkaisaan aikaan, seura oli ihana ja meno greeeat. Jos yksi miinus pitää luetella, se olisi vegeruoat.


Jos dameihin menee kasvissyöjänä, ilman suunnitelmaa, tulee pettymään monta kertaa. Amsterdam on kuitenkin niin iso kaupunki, että se on täynnä ravintoloita ja syömä paikkoja. Mutta monen vaihtoehdon lisäksi se tarkoittaa laadun molempia päitä. Useimmat näistä tyrkyllä olevista ruokapaikoista menettelee joka annoksen kanssa, mutta kun sinulla on vain se yksi vegevaihtoehto? Ei niin hyvä juttu. Useimmiten esimerkiksi kasvishamppari tarkoittaa että sen pihvin sijaan, on sieni. Iso sieni, ja ihmisenä joka ei sienistä pidä sai pari yllätystä matkalla! Onhan se toki parempi kuin se, että jossain se pihvi vaan jätetään pois, mutta nyt puhutaankin Amsterdamista.

Olen hullu pastanainen. Rakastan pastaa. Ja etenkin matkoilla haluan jostain syystä aina syödä pastaa. Kun olimme Aberdeenissä söin uskomattoman hyvää pastaa, mutta ei täällä. Ei Amsterdamissa.

Sen päivän 25 km kävelyn jälkeen haluaa vaan ruokaa, ja sitä saa varmasti joka paikasta. Aluksi se tuntuu taivaalliselta kun oot kuluttanu jonkun 1300 kaloria ja vaan imet se ruoan kehoos. Tääkin pestopasta oli aluksi hyvää, mutta hetken päästä tajusi että se oli vaan iso kasa pestoa ja huono laatuista juustoa, mitkä on kaksi "maltti on valttia" -ainesta.

Pasta Factory 2,5/5
Muntplein 7, 1017 CK Amsterdam, Alankomaat

Hotellimme oli noin neljä kilsaa keskustasta, eli ei mikään busy place. Koitimme sieltä metsästää ruokapaikkaa, joka olisi auki myöhään ja sieltä saisi jotain hyvää syötävää. Kaduilla tuoksui intialainen, kotoisa Tampereen Nanda Devi ja mahdollisuudet.

Mietimme, että olisi todella vaikeaa pilata intialaista, joten päädyimme menemään tähän ravintolaan.
Porukkaa oli sisällä nauttimassa, ja tarjoilija oli todella mukava. Hän täydensi lauseemme tilausta tehdessä ja oli todella hyvä asiakaspalvelija. Sain väärän viinin mutta ei se mitään. Paikan alkupalat olivat todella hyviä, en ole missään intialaisessa syönyt niin hyviä alkupaloja. Kuitenkin pääruoassa olisi ollut parantamisen varaa, soosit olivat todella tulisia, eli jos olet tulisuudelle herkkä kuten minä, kannattaa näistä kysellä ennen tilausta. Ruoka oli ihan okei, ei mikään jättimenestys mutta maukasta.

Haweli 3,5/5
Postjesweg 17, 1057 DT Amsterdam, Alankomaat

Yksi neuvo valittaessa ravintolaa: Älä mene sinne missä ei ole ketään muita.

Toinen neuvo: Kannattaa ottaa alkupaloja. Suomessa ollaan totuttu todella nopea liikkeiseen kulttuuriin ja palveluun, mitä ei esim Hollannissa ole. Myyjä hoitaa omat juttunsa ennenkö tulee kassalle, ja ruoassa k-e-s-t-ä-ä. Joten syö jotain pientä ennen sitä.

Kolmas neuvo: Älä tilaa kotiin/hotelliin/Airbnbhin ruokaa. Näimme miten tuolla ravintolassa tilaukset vaan istui pöydällä puolisen tuntia ennenkö oikea kuski/ viimeiset ateriat tulivat paikalle. Tämä ei koske kaikkia ravintoloita mutta systeemissä on selkeästi vielä hiottavaa.

Meillä oli yksi paikka, missä syömämme ruoka oli taivaallista. Jos olet dameissa, mene boatilla Eye Museumiin katomaan jos filmiltä menisi joku hyvä elokuva. Tämän jälkeen, ihan naapurissa on Restaurant/Cafe THT. Otimme jaettuna vegelautasen, missä tuli kolmea eri soosihummusta, juustoja ja tahnoja. Todella hyvää ja täyttävää - ehdottomasti suosittelut.

Café / Restaurant THT 5/5
IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam, Alankomaat


Eli jos olet vege ja menet Amsterdamiin, oletko vain tuhoon tuomittu? Et tietenkään.
Kuten monissa isoissa kaupungeissa, myös dameissa on niitä helmiä. Ne vaan kannattaa etsiä etukäteen. Esim, kun tiedät missä hotellisi on, ja missä on kohteet mihin menet, ala kartoittamaan niiden alueiden ruokapaikkoja. Tässä auttaa parhaiten varmaan Google, ja esim Happy Cow nimiset sovellukset. Joudut siihen käyttämään vähän enemmän aikaa, tai sitten tyydyt niihin sienihamppareihin sekä juustopastoihin. Mutta pienillä odotuksilla pääsee kauas.

Jos otat Airbnbn, ja sinulla on käytössäsi keittiö on tilanne täysin eri. Ruokakaupat kuten Albert Heijn on täynnä vegeruokia, kunhan ne saisi kokattua jossain! Eli jos punnitset vielä hotellin ja airbnb välillä, valitse ehkä se airbnb niin pääset kokkaamaan.

Lue myös: Amsterdamin budjetti nähtävyydet
Lue myös: Vapaus Hollannissa

1 kommentti:

  1. Se oli aikamoinen yllätys, että Amsterdamissa voi olla niin vaikea löytää syömäkelpoista vegeruokaa. Olen just tutkinut Gozon tarjonta, ja sitä on aika runsaasti. En tosin tiedä mausta mitään. Ei ollut aikaa perehtyä täkäläiseen ravintolatarjontaan :)

    VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>