Haku

syyskuuta 03, 2020

Huoltsu ottaa vastaan apua

Kaikilla on oikeus levätä T. Kamu

Mikä on Huoltsu?


"Päivätoimintakeskus Huoltsu on matalan kynnyksen paikka päihteiden ongelmakäyttäjille. Asiakkaat voivat olla siellä päihtyneinä, mutta päihteiden käyttö sisätiloissa on kiellettyä. Huoltsu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8 - 20 ja lauantaisin klo 9 - 15." Tampereen kaupunki
Huoltsu on Tampereen kaupungin tukema paikka päihdeongelmaisille, huoltsu tarjoaa tarvitseville ruokaa, kahvia, mahdollisuuden peseytyä ja vaihtaa vaatteet, levätä, nukkua, pestä ja kuivata pyykkejä, pienimuotoisia terveystoimenpiteitä sekä tietty terveys ja sosiaalineuvontaa. Se on siis turvallinen paikka heille, keillä ei välttämättä ole kotia ollenkaan. 

Huoltsussa myös järjestetään asiakkaille pientä virikkeellistä toimintaa sekä ryhmätoimintaa eri yhteistyötahojen kanssa. Huoltsu tekee myös yhteistyötä poliisin, päihde- ja mielenterveysjärjestöjen parissa. Voit lukea Tampereen kaupungin sivulta koko tekstin ylempänä mainitusta linkistä, mutta heidät löytää myös Facebookista.

Tälläinen paikka on tärkeä olla ja myös tärkeä ylläpitää. Inhimillisyys on tärkeää muistaa jokaisen ihmisen kohdalla, tuomitseminen ei johda mihinkään, kuten ei ennakkoluulotkaan. Kuka vaan voi päätyä mihin vaan tilanteeseen riippuen elämän kolhuista, geeneistä ja ympäristöstä. Kenelläkään ei ole varaa tuomita ketään - mutta auttaa voimme.

Lahjoitettuja paitoja.


Miten voin auttaa?

Huoltsu ottaa vastaan vaatelahjoituksia, mutta heillä ei ole suurta määrää säilytystilaa joten lahjoittaa voi sitä, mille on sillä hetkellä tarve. Esimerkiksi tällä hetkellä tarvetta olisi miesten vaatteille, etenkin lähentyvän talven kanssa miesten talvivaatteille. Miesten housuille, farkuille, boxereille ja sukille. Huppareille on myös kysyntää.

Jos sinulla on mielessä vaatteiden lahjoitusta ja vielä tarkempia kysymyksiä, voit laittaa viestin heille Facebookissa tai soittaa vaatehuollon vastaavalle työntekijälle puh. 040 6618820 klo 12-20. 

Esimerkiksi puvuille ei ole tarvetta, mutta soitin ja kysyin Jn yli kymmenestä laadukkaasta kauluspaidasta jos niille olisi tarvetta ja Huoltsu otti ne mielellään vastaan - ne kun menee myös arkikäytössä.

Miesten vaatteiden myyntikin on niin tuskallista puuhaa että Huoltsu tuli mieleen kuin tilauksesta. Yritin myydä tuota vaatepakettia 1,5 vuotta torissa sekä facen marketplacella eikä napannut millään. Miesten käytettyjen vaatteiden liikkuvuus on todella huonoa, joten voisiko parempaa tapaa löytää kuin lahjoittaa Huoltsulle? Tuskin.

Vastaan myös mielelläni kysymyksiin parhaani mukaan ja ohjaan eteenpäin tarvittaessa. Kannattaa lukea myös Huoltsusta tehty artikkeli täältä:

Etiikkapalkinnon saanut Huoltsu on monelle ainut paikka, mihin voi mennä

8 kommenttia:

 1. Apua tarvitseville ja kierrätystä parhaimmillaan! Loistavaa:)

  VastaaPoista
 2. Enpä tiennyt, että tällainen on :) Kiitos tiedosta. Tarvitseekin tutkia vaatekaappia lahjoitus mielessä.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista! Yleensä olen kierrättänyt vanhat ok kuntoiset vaatteeni UFFin laatikkoon, muttei ole tullut mieleeni, että näinkin voisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekkin vienyt joskus UFFiin paljon mutta nousseiden bisnes-probleemien kautta ei ole hotsittanut tämä vaihtoehto lähiaikoina. Huoltsu on yks hyvä paikka tähän että tuote menee oikeesti apuun. =)

   Poista
 4. Tärkeä paikka ja tärkeää työtä tekevät! Ja olet siinä niin oikeassa, että kuka vaan voi päätyä mihin vaan tilanteeseen. Aivan mahtavaa, että tällaista toimintaa on!

  VastaaPoista
 5. Hyvä tieto vaatteiden kierrätykseen. Juuri luin jostakin kuinka suurten vaatekierrättäjien rikkinäisetkin vaatteen saattavat päätyä Afrikkaan asti. Tällöin kierrätys ei juurikaan ole ekoteko. Tampere on lähempänä auttaa ja päästötkin varmasti pienemmät.
  Olen samaa mieltä, että tuomitseminen ei johda mihinkään, kuten ei ennakkoluulotkaan. "Pullonkin" takana on ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juuri näin! Ja jos on tekstiilijätettä mikä ei mene esim tänne, tai muihin kierrätyspaikkoihin niin Nextiiliin voi viedä! Siellä tehdään esim käyttökelvottomista vaatteista "lanka"rullia jne. Menee sit varmasti hyötykäyttöön =)

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>