Haku

huhtikuuta 19, 2020

Oikeasti luonnollinen huuhteluaine

Noniin kauan odotettu Kuusi-pyykinhuuhteuluaine reseptini minkä olen jakanut Instagramissa muutamaan otteeseen on nyt (myös) täällä!

Suosittelen tekemään huuhteluaineen aina lasipulloon. Vältä muovia sen epäekologisuuden takia sekä muovista irtoavan mikromuovin vuoksi. Omat pulloni olen aikanaan ostanut kombuchan tekoa varten, mutta teen kombuni nykyään purkeissa niin pulloille tuli uudet käyttötarkoitukset.

Omat huuhteluainepullot on helppo kierrättää. Osta seuraava mehusi/limsasi korkillisessa lasipullossa ja käytön jälkeen pesaise ja uudelleenkäytä pyykkipulloksi!

Sekoitin erilliseen astiaan muutaman desin etikkaa, sekä muutaman desin vettä. Tähän sekaan käytin mänty-kukkaterapia tippoja sekä kuusi-kukkaterapia tippoja. (Hyötykäyttöön) - tippojen sijaan/lisäksi sekaan voi laittaa eteerisiä öljyjä ihan muutaman tipan. Laitoin kerkkään kuusta sekä eukalyptystä ja havuun mäntyä sekä teepuuta.

Sekoita kaikki yhteen ja suppilon avulla siirrä nesteesi pulloon. Huom, jos olet maasta kerännyt kauniin kuusen oksan, laita se ensin pulloon ennen nesteen siirtämistä. Älä ikinä revi oksia kuusista irti. Itse oksa tuo vielä lisäpotkua, mutta huuhteluaine toimii myös ilman sitä vallan mainiosti.

Huuhteluainetta kaadan pesukoneen huuhteluainelokeroon itse sen verran että näen sen siellä lokerossa, mutta en mittaa. Yhdestä pullosta olen saanut noin neljä annosta (0,5l pullot).

Huuhteluaineen tehtävä on tuoda mukanaan pieni raikas tuoksu vaatteisiisi. Sen tarkoitus ei ole kemikalisoida koko vaatekaappiasi tai vaatekappaletta haisemaan koko loppuelämäksi. Luonnollinen tuoksu on vaatteissa hetken ja asunnossa hetken kun vaatteet kuivuu, mutta sitten haihtuu. Pesen itse pyykkini pesupähkinöillä mitkä eivät jätä hajua jälkeensä joten tälläinen kerkkä-huuhteluaine on oikein kiva pieni lisä normipyykkiin. Voit myös kokeilla vapaasti mikä määrä sopii itsellesi, koska toisin kuin kemikaaliset tuotteet, tätä on vaikea laittaa liikaa ja katua hajua mikä ei lähde pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>