Haku

huhtikuuta 10, 2020

Postimaksut

Tämä osio selittää kaiken postimaksuista - ulkomaille tilaamiseen. Mitä käytän pakkausmateriaalina? Millä kuljetan tilausket postiin? Mitkä kaikki postitus-vaihtoehdot on sinulle mahdollisia? Paljonko maksaa? Kaikki nämä tästä. Jos jäi epäselvää, ota yhteyttä jonna.jowi.sihvonen@gmail.com

Kirje


Pieniä ja kevyitä tuotteita saa tilattua kirjeenä, jolloin postimaksu on 3,00€. Kirje tarvitsee kuitenkin kaksi merkkiä ettei painoraja mene yli. Tälläisiä tuotteita on esimerkiksi Tie Your Dreads patukat tai kaulakorut. Kirjeessä et kuitenkaan saa lähetystunnusta ja posti saattaa hukata kirjeen. En ole vastuussa postin hukkaamista tuotteista, enkä lähetä korvaavia tilalle. Suosittelen aina ottamaan paketin sen lähetystunnuksen vuoksi.

Ostan yleensä WWF:n postimerkkejä joista lähtee pieni lahjoitus heille. Kuitenkin jos laitan miehen kauppaan tai olen ajatuksissani pyydän vain postimerkkejä ja silloin tulee mitä tulee =DHelposti-paketti


Tämä on se "normaali"-käytäntö millä postitan pakettini. Helposti paketissa ei ole painolla väliä, kunhan se mahtuu tiettyihin mittoihin. Pienin paketti mitä käytän on S kokoinen paketti, mihin mahtuu leveys suunnassa hyvin laaja valikoima tuotteita. Kuitenkin mikään paksumpi tuote ei mahdu, koska ne ylittävät tuon 11cm korkeuden. Esim. Mytho-juomapullot eivät tähän pakettiin mahdu. Onneksi kirjaimia riittää joten jokaiselle tuotteelle löytyy varmasti oma hyvä paketti. Helposti-paketilla saat seurantatunnuksen ja posti on tällöin vastuussa paketin hukkaamisesta.

Muista aina tilausta tehdessä antaa puhelinnumerosi koska helposti-paketin koodi tulee sinulle tekstiviestinä. Ei haittaa vaikket muista, kysyn sen itse sitten! Jos haluat paketin tiettyyn postiin tai postin automaattiin niin sano sekin viestissä. Näin voin valita sen halutun kohteen manuaalisesti, automaattisen suosituksen sijaan.
Hinnat helposti paketille on:
S: 5,90€
M: 7,90€
L: 10,90€
XL: 13,90€

https://www.posti.fi/palvelutverkossa/lahettaminen/#/

Isojen töiden postitus


Isot työt (eli yli 60cm työt) menee postin Plus-paketteina. Vaikka itse työ olisi 60cm - mikä on maksimi normipaketissa, tarvitsee työ kepin päihinkin pehmustetta ja pakkausmateriaalia suojaksi, joten 60cm mitta ylittyisi kuitenkin. Eli työt mitkä eivät mahdu isoimaan "normi pakettiin" (36cm x 59cm x60cm), menevät seuraavaan Plus luokkaan mihin mahtuvat.
Plus paketin hinnat 7,90€ - 49,90€

https://www.posti.fi/palvelutverkossa/lahettaminen/#/paketti/koko

Muut toimijat


Kuten Ärrä-paketti tai matkahuolto on myös mahdollisia tapoja lähettää tuotteita. Postin kanssa on ollut yleensä ongelmia silloin kun lähettää kirjeenä ilman seurantatunnusta - joten suosittelen ottamaan aina pienenkin tuotteen pakettina. Ärrä-paketti on samanhintainen kuin normipaketti, mutta ymmärrän että se on joillekkin se lähin paikka mistä paketin voi hakea. Ilmoitathan erikseen jos haluat pakettisi muuta kuin postin kautta.

Pienin: 6,40€
Keskikokoinen: 7,40€
Pussi: 6,30€
https://www.r-kioski.fi/arrapaketti/

Materiaali


Isompiin paketteihin lisään muutaman euron maksun materiaaleista sekä postitusvaivasta. Kierrätän kaikki pakettien materiaalit kotona ja uudelleen käytän ne kun lähetän tilauksia. Postipaketit ja niiden sisältämät ilmataskut ja paperipehmusteet on kaikki tulleet minulle jonkun tilauksen yhteydessä, eli paketit ovat hyvin ekologisia tältä kantilta. En lisää postituslisää pieniin paketteihin, koska niissä ei vaadita pehmusteita niin paljon, eikä ole rankkaa kantaa niitä keskustaan. =)

En omista autoa, vaan kuljen postittamaan tuotteet aina kävellen, pyörällä, tierillä tai bussilla. Yleensä yhdistän postituksen muiden menojen kanssa jotta saisi lyötyä "kaksi kärpästä yhdellä iskulla".


Ulkomaille -paketit

Ulkomaan paketeissa vaikuttaa kaksi eri asiaa: Kohdemaa sekä paketin koko. Tietty pienempi paketti lähelle maksaa vähemmän kuin iso paketti kauas. Alempana on kuva mihin olen kirjannut joitain maita ylös. 
Esimerkiksi M-paketti Espanjaan maksaisi 50,90€
Tai S-paketti Hollantiin 22,90€
Tai XL-paketti jenkkeihin olisi 89,90€

https://www.posti.fi/palvelutverkossa/lahettaminen/#/ulkomaanPaketti/alue


Katso kohdemaasi alla olevasta linkistä, hinnaston alla lukee "Katso maksuvyöhykkeet" - ja se lataa pdf.tiedoston sitä painamalla. Jos sinulle tulee kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä jonna.jowi.sihvonen@gmail.com

https://www.posti.fi/fi/henkiloille/laheta/paketit-ulkomaille

Ulkomaille -kirjeet


En suosittele ottamaan tuotettasi ulkomaille kirjeenä. Jos posti meinaa hukata 20% kirjeistä jo Suomen sisässä, on mahdollisuudet paljon pahemmat kun sen pitää matkustaa maiden läpi. Mutta koska menen myös asiakkaiden mukaan - jos haluat kirjeenä niin saat, huomaa vain että kirjeen mukana ei tule seurantatunnusta enkä korvaa hukkuneita tuotteita.

https://www.posti.fi/fi/henkiloille/laheta/kirjeet-ja-kortit-ulkomaille

Etsyn kautta tilaaminen


Etsyssä postimaksut toimii niin, että minä myyjänä teen erilaisia postimaksu-tilejä (esim S-paketti, M-paketti ja L-paketti) - mikä on aina samanhintainen. Lisään esimerkiksi S-paketin hinnan kangaskassille sekä pienelle makrametyölle. Nyt jos ostat molemmat Etsystä, saat postimaksut (käsittääkseni) kahteen kertaan, eli yhteensä 12€, koska Etsyn postimaksujärjestelmä ei ymmärrä että voin nuo kaksi S kokoista työtä mahduttaa samaan pakettiin ilman että koko-luokka nousee. Siksi toivonkin asiakkaan parhaaksi, että jos olet kiinnostunut useasta työstä - otat minuun suoraan yhteyttä niin voin laittaa kaikki haluamasi tuotteet yhtien postien hinnalla!

Etsy toimii hyvin ulkomaille tilatessa, sekä yksittäisissä tilauksissa, mutta tämä on ns. inhimillinen särö mitä ei voi korjata palvelussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti