Haku

huhtikuuta 10, 2020

Postitus, Postimaksut & Shipping


[ English below ]
Tämä osio selittää kaiken postimaksuista - ulkomaille tilaamiseen. Mitä käytän pakkausmateriaalina? Millä kuljetan tilausket postiin? Mitkä kaikki postitus-vaihtoehdot on sinulle mahdollisia? Paljonko maksaa? Kaikki nämä tästä. Jos jäi epäselvää, ota yhteyttä jonna.jowi.sihvonen@gmail.com

Päivitetty 05/2022:
- Ulkomaille menneitä kirjeitä on hukkunut niin paljon matkalla että on aika päivittää nämä ehdot kokonaan. Ilman lähetystunnusta, posti ei ota vastuuta joten tästä lähtien lähetän kaikki paketit ja kirjeet kirjattuna ja lähetystunnuksen kanssa.

- En postita R-pakettina ja matkahuollon kautta ellei niin erikseen pyydetä ja sovita. Automaattinen postitustapa on Postin palveluiden kautta joko lähimpään Postiisi tai pakettiautomaattiin. Jos preferoit toista enemmän, voit pyytää esim. valitsemaan tietyn noutopisteen.

- En enää postita kirjeinä ilman lähetystunnusta ulkomaille, mutta kotimaassa tämä onnistuu jos asiakas haluaa edullisemman postituksen, mutta tällöin postin hukkaamat tuotteet on ostajan omalla vastuulla. Jos haluat silti pienen tuotteen kirjeenä, on postimaksu 3,00€.

- Kun laitat osoitetietosi, laita myös puhelinnumero koska sen tarvitsee lähetystunnusta varten. Myös Etsyssä, vaikka osoitetiedot tulee automaattisesti, lähetä myös viestillä puhelinumero.

- Jos haluat useamman tuotteen Etsystä, ota yhteyttä niin postikulut vähenee - Etsy lisää ne vain päällekkäin.


Helposti-paketti


Tämä on se "normaali"-käytäntö millä postitan pakettini. Helposti paketissa ei ole painolla väliä, kunhan se mahtuu tiettyihin mittoihin. 

- XXS pakettiin menee hyvin litteät, postilaatikosta tipahtavat tuotteet kuten kirjat, avaimenperät, kaulakorut jne. Hinta on 6,00€ (katso päivitetty hinta aina sivulta, hinta pyöristetään ylöspäin).

- S paketti on ehkä yleisin mitä käytän, koska siihen mahtyy moni makrametyökin, tai hiukan leveyttä sisältävät tuotteet. Kuitenkin sen katto on 11cm joten sitä paksummat työt / työt pehmusteilla ei mahdu siihen. Hinta on 7,00€ (katso päivitetty hinta aina sivulta, hinta pyöristetään ylöspäin).

- M paketti on sitten niille, minkä korkeus menee tuon 11cm yli. Yleensä ryhmätuotteille tämä on oiva paketti koska sinne mahtuu montakin tuotetta postitusta varten. Hinta on 9,00€. 

-Seuraava koko on L minkä hinta on 11,00€ ja viimeisenä "normipakettina" XL minkä hinta on 14,00€ (katso päivitetty hinta aina sivulta, hinta pyöristetään ylöspäin).Pidempi kuin 60cm?
- Jos työn pituus on yli 60cm kuten vaikka makrameoviverhoilla tai vain isoilla töillä - on tällöin postituskin kalliimpaa. 100cm asti hinta liikkuu 8,00-20,00€ luokassa mutta jos pituutta on jopa 140cm asti, on hinta posteille 50,00€.

Tästä isommat työt pitää sopia joko noudolla tai mahdollisuuksien mukaan matkahuollon kautta.

Helposti paketti: Posti.fi Lähetä paketti tai kirje


Materiaali


Kierrätän kaikki pakettien materiaalit kotona ja uudelleen käytän ne kun lähetän tilauksia. Postipaketit ja niiden sisältämät ilmataskut ja paperipehmusteet on kaikki tulleet minulle jonkun tilauksen yhteydessä, eli paketit ovat hyvin ekologisia tältä kantilta.

En omista autoa, vaan kuljen postittamaan tuotteet aina kävellen, pyörällä, tierillä tai bussilla. Yleensä yhdistän postituksen muiden menojen kanssa jotta saisi lyötyä "kaksi kärpästä yhdellä iskulla". Periaatteessa siis paketin ympäristövaikutukset alkavat vasta postista.


Minulla on Youtube kanavallani video Jowisfreelifen kierrätyksestä, jämälangoista ja makrameesta jonka pääset katsomaan täältä: Kierrätys, jämälangat & makrame Ja blogipostausta tulossa myös aiheesta. 
Ulkomaan paketeissa vaikuttaa kaksi eri asiaa: Kohdemaa sekä paketin koko. Tietty pienempi paketti lähelle maksaa vähemmän kuin iso paketti kauas. 

English & Shipping


- I have updated the shipping in my Etsy store. Why? Because lot of the products got lost in the mail, and losing the item and giving refunds got to be too much of a hassle and not really worth the "low shipping rate". So as from today 05/2022 I will only ship with tracking witch means prices are going up. Even the smallest item will come to you in a registered letter. 

- I only ship your product after the payment has come through.

- Right now, I am not shipping to Germany because of the new LUCID ID number thing. 

- Payment depends on you "zone" and the size of the product. Here is a PDF site, that shows what zone does your country belong to (english):

- Small package zones and prices: Zone2 for 22€, zone3 for 46€, and zone4 for 46€.

- Medium package zones and prices: Zone2 for 23€, zone3 for 75€, and zone4 for 75€.

- Large package zones and prices: Zone2 for 35€, zone3 for 120€, and zone4 for 120€.

- Extra Large package zones and prices: Zone2 for 45€, zone3 for 170€, and zone4 for 170€.

- My Etsy shipping profiles are made using this zone model.

- Right now transport connections are cut off to Belarus, Libya, North Korea, Russia, Syria and Yemen. Transport connections that have been cut off to Ukraine will be restored using exceptional routes.

- There are two kinds of registered letters for small items, right now the standard price is 15,00€

- If you want more than one item, please message me about it and the shipping will be smaller. Etsy just adds all the shipping's together.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>