Haku

heinäkuuta 15, 2020

Kuukuppi mukaan elämään

~ Kaupallinen yhteistyö: @ Ruohonjuuri kanssa ~

*Tämä postaus sisältää juttelua menkoista*


Oma kokemukseni menkoista? 

Jokaisen naisen menkat ovat erilaiset - ne alkaa eri aikaan, joillain kestää viikon ja jollain kolme päivää. Joku huomaa eron mielialassa, joku toinen ei. Jollain on runsaat ja joku ei tarvi kuin vähän paksummat pikkarit ja pärjää. Joku oksentaa kivun vahvuudesta ja jollain tulee vähän alaselkä kipeäksi. Samaan aikaan meillä on mieslääkäreitä jotka eivät usko kipujesi vahvuutta, tv-mainokset mitkä näyttää menkkaveren sinisenä nesteenä sekä nuoria poikia ketkä vaan ajattelee et "ällöä". 

Naiset vuotaa verta joka kuukausi ja se on normaalia asia. Se on luonnollinen asia. Siksi olen erityisen iloinen että saan jakaa tästä aiheesta kanssanne. 

Omat kuukautiseni ovat todella runsaat. Niin runsaat että niistä (mitä ilmeisimmin) on johtunut anemiani missä Hb arvot ovat pahimillaan olleen 79 ja ferritiini hiponut koko elämän puhdasta nollaa. Ei ole minulle mitään uutta että aamulla herään menkkalätäköstä ja jokainen sänky minkä omistan on saanut muistot omistajastaan.

En ole koskaan käyttänyt tampoonia. Mikä on kuitenkin hiukan omituista. Mutta kun sulla on näin runsaat kuukautiset, ei käy edes mielessä että sellainen pieni vanupuikko voisi mitään auttaa. Näinpä itsellä kulunut pelkkiä yösiteitä 24/7 menkkojen aikana ensimmäiset 7 vuotta. Masennuslääkkeestä lihominen piti 9kk taukoa menkoista ja 23-vuotiaana minipillerit ja lopulta ehkäisykapseli kyllä helpotti runsautta mutta tutuilla siteillä jatkoin matkaani nykyhetkeen. 


06/2008 anemia ja silmänaluset


Ekologisuus

Kun nuorena aikuisena aloin "heräämään" omiin arvoihini lähti nopeasti moni asia elämässä vaihtoon. Kemikaalit suihkutuotteista, muovit keittiöstä ja lihat ruokavaliosta. Kuitenkin aina häiritsi se, miten paljon kuukautissuojia pitää käyttää- ja hävittää kuukausittain. Aloin miettimään muita vaihtoehtoja kuten kuukuppia ja pääsin yhteistyöhön ihanan Ruohonjuuri kaupan kanssa. 

Luneten kuukuppi on valmistettu Suomessa ja se on täysin vegaaninen vaihtoehto. 

"Lunette kuukautiskuppi on tutkitusti turvallista lääketieteellistä silikonia, joka on läpäissyt Yhdysvaltojen ja Australian lääkeviranomaisten tarkan hyväksyntäprosessin. Tehtaamme Suomessa takaa jokaisen kupin turvallisuuden ja toimivuuden." - Lunette.com

Kuukupin ostat kerran ja tämän jälkeen olet sideroskasta vapaa. Ekologisuus sekä taloudellisuus täyttyy itsestään ja se on varmasti hygieenisempi valinta. Se ei muuta emättimen kosteustasapainoa eikä kuivuta limakalvoja. 


Kuukuppi

Olin itse aika hermostunut ensimmäisestä kokeilusta. Ihmiselle joka ei ole koskaan käyttänyt edes tamponia tuntuu todella vieraalta alkaa asettelemaan (vielä runsaalle vuodolle tarkoitettua isompaa) kuppia. Voin myös myöntää että ensimmäinen kerta tuntui vähän hassulta, ja vaikka unohdin sen olemassa olon aina 10 minuutin välein, mieli myös asiasta muistutti. Ensimmäisen kokeilun oli kroppakin vähän jännittynyt ja pelotti kovasti että "mitä jos se jää sisään jumiin", laitanko sitten Jn noukkimaan sen pois vai mitä? No eihän se jumiin jäänyt ja tekniikka alkoi sujui muutaman laiton ja pois-oton jälkeen.

Itse tein sulautumisen tähän uuteen tapaan pikkuhiljaa, eli olen viimeiset kuukaudet pitänyt vähän vuoronperään kuukuppia sekä siteitä ja koko ajan vaihtanut enemmän kuukuppiin. Itselle hidas siirtymä on toiminut kaikkein parhaiten.

Voin suositella kuukuppia monesta syystä: Ekologisuudesta, taloudellisesta, minimalistisesta mutta myös mukavuudesta. Kun keho on tottunut siihen /kuten se on tottunut eka siteisiin ja tampooneihin, kuukupin olemassaoloa ei edes muista. Siitä tulee osa arkea ja osa elämää. Rakastan myös sitä miten vähän se vie tilaa kaapissa, se on helppo pakata reissuun sen sijaan että laskee riittääkö siteet vai haenko paketin. Se on ollut helppo pestä ja "jumiin jäämis pelot" lähti ekan viikon jälkeen pois!

Voit ostaa omasi Ruohonjuuren nettikauapasta täältä:
www.ruohonjuuri.fi/kuukautiskuppi

Saatavilla myös kaikista myymälöistä (07/2020)

Jos sinulle jäi kysyttävää, voit niistä lukea esimerkiksi suoraan Luneten sivuilta: 
Voinko kuukuppi jäädä jumiin? Kuukupin koko-opas? Kuukupin laatu ja standardit sekä Kuukupin taittelu. Aiheita on paljon lisääkin mutta nostan tähän suoriin linkkeihin nämä mitkä itsekin avasin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>