Haku

helmikuuta 24, 2021

Nextiiliin voi lahjoittaa kankaita!

 Kai olet jo kuullut paikasta nimeltä Nextiili? 


Nextiili on Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n ylläpitämä tekstiilinkierrätyspaja. Meille voi tuoda rikkinäisetkin vaatteet ja kodintekstiilit (esimerkiksi reiät tai pesussa lähtemättömät tahrat eivät haittaa), ehjät laukut ja kengät, kankaat, kangastilkut ja käsityötarvikkeet. Materiaalipankista myymme ja lahjoitamme kankaita ja käsityötarvikkeita. Myymälässämme on myös vintagepuoti. - Nextiili

Tämä laukku on suosikkilöytöni Nextiilistä. Olen sieltä ostanut kankaita, kangaskeriä, vetoketjuja, avaimenperän osia, vyön juhla-asuuni ja vaikka mitä - mutta tämä laukku on upea. Se on vanha, retro, usea taskuinen sekä täydellinen läppärilaukku. Ei maksanut viittäkymppiä, ei edes kymppiä, vaan 2,80€. Laukku on löydös Nextiilin vintagepuolelta.


Korona ja kaappien tyhjennys


Korona-aika on ollut monelle kotona kökkimässä olleelle se hetki kun kaappeja aletaan meneen läpi. Kun on aika lajitella käyttämättömät vaatesäkit ja tehdä radikaalejakin päätöksiä kotitoimiston tai joogatilan raivaamisen myötä. Moni on myös alkanut miettimään materiaa, sen arvoa ja sitä miten paljon elämässämme vain säilytämme roinaa. Moni on hurahtanut minimalismin tielle tai Konmariin ja nyt sitä jätettä sitten olisi.

Ensimmäinen steppi monelle vaatteelle, lakanalle, pyyhkeelle jne - olisi laittaa myyntiin facekirppareille, toriin tai ihka aidoille kirpputoreille. Sit käydä kaveripiirit läpi "Tarviiko kukaan?" periaatteella, minkä jälkeen et jaksa säilyttää parin euron tienestipaitaa enää kaapissa ja laitat ilmoituksen roskalavalle. Jokainen taho yleensä ottaa jotakin. 

Huoltsu


Miesten vaatteille lahjoituskohteena suosittelen Huoltsua. Tampereen seudulla päivätoimintakeskus - matalan kynnyksen paikka päihteiden ongelmakäyttäjille. Huoltsussa on rajoittuneesti tilaa lahjoituksille joten tarkista ensin, mille siellä on juuri nyt tarve! 

Jos sinulla on mielessä vaatteiden lahjoitusta ja vielä tarkempia kysymyksiä, voit laittaa viestin heille Facebookissa tai soittaa vaatehuollon vastaavalle työntekijälle puh. 040 6618820 klo 12-20.


"Huoltsu ottaa vastaan apua" - Jowisfreelife

Vaatelahjoitusten ja kaverien asuntoihin säkkien raahaamisen jälkeen onkin helposti jäljellä vielä se "ongelma"- tekstiili. Esimerkiksi vaatteet joissa on tahroja mitkä ei peseydy pois taikka niin isoja reikiä ettei vaatteet enää päälle pantavaksi sovellu ja kaipaavatkin uuden elämän itselleen. Nämä voit lahjoittaa Nextiiliin. Niistä tehdään kangaslankoja ja kaikki osat nappeja ja vetoketjuja myöten otetaan talteen - ja myyntiin. Voit suositella paikkaa myös käsityöihmisille jolloin saadaan myös näitä osia liikkumaan sieltä uusiin koteihin sekä tämä kierrätysympyrä sulkeutuu. 

Itse ostan paljonkin materiaalia Nextiilistä, joskus kori on ihan täynnä eikä ostokset maksa muutamaa lanttia enempää. Ei ole siis mitään high-elitist kamaa, vaan hyötykäyttöön pienellä rahalla meneviä materiaaleja. Nykyään Nextiili sijaitsee Lielahdessa missä on toisella puolen myös kierrätyskeskus, ehdottomasti vierailun arvoinen mesta sekin!

Juhan työ joka myytiin 2020 sisälsi "mummola"kerän lankaa molemmissa sivuissaan Nextiilistä.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että tällaista toimintaa on teillä siellä Pirkanmaalla tarjolla. Minun täytyy selvittää, onko täällä samanlaista palvelua. Olen käyttökelpoisia vaatteita lahjoittanut hyväntekeväisyyteen mutta juurikin nuo mainitsemasi ongelmatekstiilit ovat yleensä kierrätykseen joutuneet koska en ole muuta sijoitusta niille keksinyt. Olisi hienoa jos jokin paikallinen taho ottaisi niitäkin vastaan ja saisi niitä käytettyä johonkin hyödylliseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ja ompa kiva että olet laittanut hyväntekeväisyyteen, menee sitten vielä eteenpäin nekin! :)

      Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>