Haku

kesäkuuta 28, 2021

Muovittomat letut


Tottakai itse letut on muovittomat, mutta tiestikö että niiden tekeminenkin onnistuu muovitta?

Sekoituskulhoina keittiössä muovisten sijaan voit käyttää teräksisiä. Niitä saa esimerkiksi ihan Prismasta tai muista isommistakin liikkeistä. Teräskulhoja ei siis ole vaikea hankkia, kun olet kulhoa hankkimassa. Muoviset jo omistuksessa olevat kulhot kannattaa kuitenkin käyttää loppuun ennen uusien ostamista. Ole kuitenkin varovainen, rikki hinkattu pinta irrottaa mikromuovia huomattavasti enemmän kuin ehjä pinta.Lettujen tekoon käytän myös puukahvaista vispilää. Näitä usein myydään täysin teräksisinä mutta markkinoilla on myös muovikahvaisia sekä puukahvaisia. Itse tykkään että on jotain tuntumapintaa, ja usein puukahvaisissa kastan sen vedellä ennen käyttöä. 

Kauhana tänään oli Keravan Hamsterista ostettu vanha kastikekauha. Lettujen paistossa tarvitsee joustavuutta, minkätakia viimeinen muovinen keittiölastani oli kullan arvoinen, kunnes löysin Lielahden kierrätyskeskukselta puukahvaiset, teräksiset lastat - näissä on joustoa eikä ole monen paistelunkaan jälkeen tehnyt hallaa pannuille. Toki jos pahaa jälkeä haluaa tehdä onnistuisi se varmasti näillä. Mutta, omassa käytössäni lastat ovat olleet enemmän kuin hyvät. 

J tykkää syödä lettujen kanssa jäätelöä ja sitä varten esille tuli myös puukahvainen jäätelökauha. Muistaakseni olen tämän ostanut Granitista, Ratinasta.


Jäätelöäkin saa pahvipurkeissa kaupasta (ostettiin tänään Marianne makua) jos haluaa välttää muovin myös kaupan puolella mahdollisimman tehokkaasti. Makumaailmoja oli täyttämässä itse tehty kuusenkerkkäsiirappi sekä vadelmahilloa. Hillot myydään myös muovipurkeissa tai lasipurkeissa kaupassa. Itse tykkään ostaa lasipurkeissa myös sen takia, että purkit saa uudelleen käytettyä kuiva-aine säilytykseen tai sinapin tekemiseen.

3 kommenttia:

  1. Teräs ja puu on kyllä ihan parhaita materiaaleja noissa välineissä. Ja lasisista hillopurkeista saa hyviä maljakoita :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa ajatus! Ennen vanhaan harva keittiön työkalu oli edes muovia, mutta pikkuhiljaa kaikki muuttui. Pitääkin katsoa ensi kerran kaupassa, löytyy jokin parempi vaihtoehto, kun se ainainen halpis muovirutku.

    VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>