Haku

elokuuta 30, 2020

Kuituja ruokavalioon!

~ Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri ~


Voihan kuidut sentään - miten niitä saa erikoisruokavaliolla kuten dietit, ketot ja vhht? 


Oma ruokailutaustani on monenlainen. Lapsena olin todella nirso enkä suostunut syömään lähes puoliakaan niistä ruoista mitä äiti kokkasi. Italianpadasta nypläsin herneet pois, eikä värikäs pasta ollut vaihtoehto. Tämä ei nuoruusiän masennuksen kanssa päässyt sen paremmin kehittymään edes yksin asumisen aikana vaan samat nirsoilut oli mukana uuden opiskelijabudjetin kanssa. Muistan yhä miten vielä parikymppisenä kokkaukseni koostui pakastesipulista, halvimmasta jauhelihasta ja makaronista. En syönyt terveellisesti, paljon kului valmisruokia, meetvurstia, Billy's pizzaa, HK:n hamppareita ja näitä uskomattomia max. yhden kasviksen kokkausluomuksia. (Lue koko juttu: Nyt puhutaan kiloista)

Nykyään ruokavalioni on sellainen, että ihan sama mitä kokkaan käytän 2-3 kasvista ruoanlaitossa ja tähän en laske joka päiväistä kasviproteiinia. Tämä on varmaan aikanaan alkanut pakosti opetettuna terveellisemmän-elämän tapana, mutta jatkunut jo vuosia ihan tottumuksesta. Joskus ruokaa laittaessa olen saattanut jopa stressaantua siitä, miten on vaan tomaattia ja sipulia kastikkeeseen! Tarvitsemme raikkautta! Tarvitsemne kasviksia! Ja sitten vähän herätellyt itseäni - että oikein terveellinen ruoka sieltä tulee myös ilman kolmatta kasvista.

Kun syöt vuosia runsaasti kasviksia, runsaasti kauratuotteita ja kasvomaitoja, voi tuntua vähän hassulta vaihtaa ketolle missä iso osa kasviksista on joko kokonaan poissa tai rajoitettu pieniin määriin. Kuidun puutoksen huomaa ja menee hetki että opit taiteilemaan kasvisten ja kuidun saannin itsellesi samalla kunnioittaen alle 35 grammaa hiilaria päivässä. 

Näihin hetkiin on tämä KETO Fiber ollut todellinen mahan pelastus. Jos tiedät että ruoka minkä valmistit on kuituköyhä, sekoita tätä 1tl - 1rkl veteen tai esim itse tykkkään heittää sen elektrolyyttijuoman sekaan. Maku on todella neutraali ja tuntuu enemmän koostumuksessa että vedessä on jotain muutakin - mutta hyvin helppo juoda pois. 

Puhdas+ on Suomalainen yritys, ketkä suosii suomalaisia ainesosia vaikka olisivatkin kalliimpia kuin muualta tuotuna. He ottavat huomioon erityisruokavaliot ja ekologisuuden. Tämä Keto Fiber on heidän tuotteensa ja se on 200g purnukka mistä riittää todella pitkäksi aikaa kuitulisää. Keto Fiber on oiva valmiste ketogeenisen ruokavalion tukeen, ja kuitu purkissa on siis kaurakuitua sekä oliivista saatavaa hydroksityrosolia. Tuote on vegaaninen, laktoositon sekä lisäaineeton.

Voit ostaa tuotteen suoraan Ruohonjuuren verkkokaupasta:

KETO Fiber Kaurakuitu 200gTasapainoinen ruokavalio ei aina löydy hetkessä, tai joskus pitää syödä sitä mitä kaapista löytyy - oli se tasapainoista tai ei. Me olemme myös herkutteleva kansa ja vaikka me pistämme ruokavalion tauolle päivän ajaksi ei ruoansulatuksemme ja suolemme sitä ymmärrä. Nämä puhtaat, lisäaineettomat ja vegaaniset lisäravinteet auttavat meitä niinäkin päivinä kun haluamme olla miettimättä kuituja, mutta ylläpitää vatsan toimintaa.

Nämä tuotteet on täydellisiä matkallamme täydelliseen ruokailutasapainoon, joten otetaan heidän apunsa vastaan. Tätä fiberiä voi toki juoda myös pirtelön muodossa, voisin kuvitella että mantelimaitoon sekoittaen kaurakuitua sekä tilkan sitruuna-aromia voi saada aikaiseksi ihan mukavan juoman!

Lue myös muut ketoaiheeni!
Vege-keto ja puolimaraton
Ketogeeninen vegeruokavalio viikko 1

8 kommenttia:

 1. Pitäs kyllä syyä paljo monipuolisemmin.. Kiiressä tulee mätettyä naamariin mitä sattuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on sallittua ja osa sitä tasapainoista elämää! =D

   Poista
 2. Hyvällä asialla! Oikea ruoka ja kuidut ovat tärkeitä.
  Siihen lisättynä vielä sopiva liikunta ja luonto niin olo on paljon energisempi.
  Liitän tähän lukijoillesi idean luonnonenergiasta:) Mikäli ei Itävaltaan saakka pääse niin varmasti löytyy jotain energisoivaa "lähimetsistäkin".
  http://finintirol.fi/luonnon-voimapaikat-maria-laach-voimapolku/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Luonnonenegia onkin se paras lähde <3

   Poista
 3. Olen juuri muuttanut ulkomaille, uudet makuelämykset kiinnostavat ja houkuttavat. Huomaan istuvani jatkuvasti ravintoloissa tai jonottavani jätskikojulla! Olokin on sen mukainen! Täytyykin ottaa taas ruokavalio haltuun jahka olen ensin saanut tarpeekseni paellasta ja muista herkuista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa ihanalta =) Siinä kyllä varmasti on niin moni muukin asia arjesta vielä etsimässä paikkaa että varmasti ruokavaliokin! Nauttien matkasta =)

   Poista
 4. Minä olen käyttänyt kuitulisänä apteekista ostettavaa Vi-Siblinjauhetta mehuun sekoitettuna. Oletko siis vegaani? Miten se istuu ketoiluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Olen siis kasvissyöjä, mutta osittain kyllä myös vegaani - oikeastaan ainut eläinperäinen mitä syönyt on juustot ja nyt keton kanssa munat tullut vähän enemmän takaisin. Täysin vegaaneja ruokia kyllä valmistan myös parhaani mukaan. Vegaaniruokienkin teko onnistuu ja on helppoa jos ottaa selvää asioista, kannattaa lukea tuo tekstin lopussa linkattu Ketogeeninen vegeruokavalio Viikko1 - siellä puhun esim noista lisäravinteista lisää, mitkä on todella tärkeitä =)

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>