Haku

tammikuuta 07, 2021

Täyteaineet ja itsensä muokkaus, uhka vai mahdollisuus?

Etenkin viime tempparien ja muiden realytien jälkeen on keskustelu monessa lähteessä kääntynyt täyteaineisiin, niin hyvässä kuin pahassa. Kaikki tämä itsensä muokkaaminen / ehostaminen on niin monialueinen aihe että käsittelen nämä aiheet osissa - ja lopuksi kerron mielipiteeni, toiveeni ja vinkkini aiheen suhteen. Terveys / Kulttuuri & Yhteiskunta

Ehostusta ja itsensä muokkausta on esimerkiksi täyteaineet, pigmentointi, ihon värjäys, hiusten ja kulmien värjäys, botoksit, plastiikkakirurgia, hiustenpidennykset, ripsien pidennykset, rakennekynnet - ja kyllä, myös tatuoinnit. 

Huom, tämä kirjoitus ottaa kantaa vain "itsensä ehostus" aiheeseen, eikä koske tärkeitä ja tarvittavia toimenpiteitä kuten sukupuolenkorjausta tai syövän jälkeen rakennettuja uusia rintoja - ainoastaan tätä "muuten vain" menoa! <3


Terveys

Ensimmäinen osa-alue on tietenkin terveys. Mitä kaikkia terveyteen liittyviä asioita voi nousta esille liittyen ehostuksiin?

Uusimpana ilmiönä on keskustelussa täyteaineiden käyttö, esimerkiksi huulissa, leuan päässä sekä leukalinjassa. Ongelmat alkavat jo ennen itse pistosten tekoa mm. täyteaineen lähtökohdista - sitä voi tilata kuka vaan & mistä vaan - eli prosentit epäonneen on suuremmat kuin lääkeaineellisissa aineissa, mitä vain lääkärit saisi tilata. Toinen on se, että kohtalosi on tekijän taitojen käsissä joten on ne helppo pilata taidon puutteella/epähygienisilla toimintatavoilla. Pistoksen kun laittaa väärään kohtaan voi seurata paakkuuntumista, märkimistä tai jopa kuolio mitä jenkkilässä on jo tapahtunut.

Pistos aiheuttaa aina arpikudosta eikä täyteaine kestä kauaa. Jos olet kerran ottanut täydennystä, mitä luulet, tuleeko muutos takaisin omiin huuliin olemaan helppoa? Vai jatkatko täytteiden ottoa pari kertaa vuodessa? Lisäten arpikudosta (mitä huulet tulee olemaan täynnä vuosien päästä) sekä pitäen itsesi myös jatkuvassa taloudellisessa koukussa?

On myös huomioitava että huulten täyttö ei sovi kaikkien kasvoihin. Ison alahuulen kanssa ei välttämättä sovi iso ylähuuli, tai nenäsi on niin lähellä huuliasi että näyttää kuin olisit duckface-ilmeellä kokoajan. Monissa tapauksissa myös huulitäyte näyttää hyttysen puraisemalta ja turvonneelta ja ei-luonnolliselta huulelta - myös pistosturvotuksen laantumisen jälkeen. Lääkäreiltä on paljon tutkimusta siitä, että tietyt huulitäyteaineet siirtyvät huultasi pitkin ylöspäin, nostaen huuliasi jo ylempää, turvottaen koko "turpaa". Alhaalla videoissa siitä lisää.

Monella lähtee ajatus näyttää kauniilta kuten esim. Kylie Jenner ja kun aloitat vaikka muhkeammasta huulesta, huomaat ettet näytä häneltä - ja matka jatkuu. Meidän kaikkien kasvot on erilaiset eikä kenenkään pitäisi lähteä vertaamaan itseään muihin, koska se on matka missä häviät aina. Ottaen tottakai myös huomioon että ne kuvat mihin itseäsi vertaat on lähes aina käsiteltyjä. On myös helpompi lähteä muihin operaatioihin kun olet aloittanut, etkä välttämättä edes huomaa ennenkuin et tunnista itseäsi peilistä ja silloin onkin liian myöhäistä.

Kaikille ei sovi isommat huulet - onko se sen arvoista että laitat sisääsi kyseenalaisia aineita & menetät kosketuskykysi huulistasi ja jäät ikuiseen täyteainekehään? Sitä kannattaa pohtia. 

Lue myös: "Näytin ihan hullulta" - 10 julkkista, jotka kertovat katuvansa kauneusleikkauksiaan.Myös muissa kuin täyteaineissa on ongelmia. Esimerkiksi hiustenpidennyksissä piilee valtava eettinen ongelma hiusten lähtöperästä, hiukset kuitenkin kasvavat vain ihmisten päässä - joten voi miettiä kuinka paljon ja kuinka vapaaehtoisesti tukkaa leikataan ihmisiltä. Kuka joutuu myymään hiuksiaan saadakseen päivän aterian kokoon? Keneltä puuttuu se vapaus miettiä hiustyyliään, koska myy ne jotta joku ig-tyty voi lisätä tuuheutta pariksi kuukaudeksi.

Sinettipidennykset on aiheuttanut kaljuuntumista ja hiusten ompeleminen omaan päähän tuntuu kammottavalta ajatukselta. Pidennyksiä myös myydään sillä valttikortilla, että ne eivät tuhoa omaa tukkaasi tai päänahkaasi kunhan käyt kampaajalla kahden kuukauden välein - luoden jatkuvan asiakkuuden mikä lisää taloudellista taakkaa. Etenkin kun muistetaan että on myös vaihtoehtona olla käymättä kampaajalla ollenkaan, tai harvemmin. Pidennyksien hoito on myös työläämpää kuin oman tukan. Kannattaa lukea: What I use for my hair? Tavoista pitää oikeasti huolta hiuksistasi, jotta pidennyksien tarvetta ei tule. 

Rakennekynsien omistaminen varmasti muuttaa tapaa miten toimit arjessasi, mutta toki kaikkeen myös tottuu. Kuitenkin se ajatus olisi hyvä kaikkien sisäistää, että sormet on kauniit myös ilman pidennysefektiä. Rakennekynsien ja kynsilakkojen eettisyydestä (eläinkokeet ja materiaalit) on jo tarpeeksi aihetta unohtaa kynsien lisääminen omien päälle mutta jos ne eivät riitä, on myös paljon puhetta kemikaalien yhdistämisestä, akryliittien käytöstä sekä niiden aiheuttamista oireista kuten  ihottuma, astma, allergiat, tulehdukset, yskä ja syöpäriskit. (Lähde: The ConversationHyväTerveys)

Psykologiset haitat tuntuvat silti painavan enemmän. Microbladigeissa tietenkin se mahdollisuus että tekijä ei osaa hommaansa tehdä, jättää varmasti huonomman olon itsestä kuin mitä oli ennen kulmien pigmentointia. Mitä jos joku tekee sulle jotain mikä näyttää kamalalta? Mitä jos joudut parantaa sitä lisä-operaatioilla ja lopputulos on jotain paljon isompaa kuin mitä toivoit? (Lukuvinkki: Rosanna Kuljun kauneusoperaatio). Monelle nämä voivat tuntua itsestäänselviltä asioilta, mutta on tämäkin puoli puhuttava läpi, jos joillekkin ei ole.


Kulttuuri

Usein ihmiset ketkä ottaa ripsen pidennyksiä, kulmien microbladingeja, tekokynsiä, hiusten pidennyksiä, rintojen kohennuksia, kasvojen kohennusta, botoxia, huulten värjäystä tai täyttöä - liikkuu samoissa laumoissa. Usein ajatukset tälläisten hankkimisesta ja tekemisestä tulee siitä, että seuraat somessa tai kaveripiirissäsi tämän yleistymistä ja mietit että "vois itekkin". Ehkä henkilö ketä ihailet käyttää pidennyksiä? Ehkä ihminen joka puhkuu itsevarmuutta on täyttänyt huuliaan? Assosioitko tuon itsevarmuuden täyteaineiden kanssa?

Harvoin tilanne on se että olet eka ja ainoa (ainoassa) ystäväpiirissäsi joka näitä tekee. Jos on kaveriporukka missä ei paljon muiden porukoiden kanssa hengata, tuskin siellä alkaa nämä "ehostukset" yleistymään. Kun taas porukoissa missä useammalla on jotain mainittua, tulee pikkuhiljaa tästä porukan neutraali - ja näin "lauman" tavoin hankit itsellesikin jotain. Koska se on teidän normi. 

Täällä myös pätee erilaisuuden pelko, et halua olla ainoa kenen huulet on pienet. Et halua olla ainoa kenen tissit roikku allas-kuvissa. Haluat sopeutua laumaasi ja kynnys hankkia "ehostuksia" madaltuu.

Silikonivoidetta 13-vuotiaalle

Yhteiskunta

Lopulta näissä keskusteluissa on kuitenkin se yleisin vastaväite, eli kaikki päättää itse mitä haluavat itselleen tehdä, eikö vain? Tämä on totta, mutta myös valitettavasti aivan liian mustavalkoinen ajattelutapa. 

Etenkin naisia, mutta myös miehiä on yhteiskunnan toimesta aivopesty blurratuilla, ehostetuilla ja muokatuilla ihanteilla. Selluliittia on 90% naisista, mutta ei sitä paljon näy uikkarimainoksissa, tissit on aina täydellisiä, samankokoisia ja samanmuotoisia vaikka totuus on että tissimalliakin löytyy yhtä monta kuin lantion leveyttä. Puhumattakaan siitä että naiset saavat lapsia ja imettävät mikä laittaa kehon läpi todella suurten muutoksien - yhteiskunta haluaa lapsia, mutta sheimaa siitä kehosta mikä siitä jää. Mainonnassa naiset ovat isohuulisia, siloposkisia, laihoja ja virheettömiä. 


Tämä "aivopesu" on alkanut jo satoja vuosia sitten ennen meidän syntymää siitä, miten tehdä naisesta houkuttelevan näköinen. Vielä 1600-luvulla naisen kurvikkuus oli hottia, koska se merkitsi että nainen voi hyvin ja hänellä on varaa syödä. Kuitenkin 1800-luvulla tuli korsetit, millä tehtiin naisesta heikomman näköisiä ja täten antaen miehelle ylivoiman tunteen. Naisia kehotettiin kiristämään vyötäröä ja tästä se alamäki alkoi. Tiesitkö että historiassamme ei korseteilla kiristetty vyötärö ollut ainoa tapa hallita naisten ulkonäköpaineita? Jo antiikin Kreikassa puuteroitiin naama ihon epätäydellisyyksien piilottamiseen, sekä Kiinassa on satoja vuosia tuhottu naisten jalat - jotta ne mahtuvat lapsen kenkiin ja ovat täten "kivat ja sirot". Naisille kerrottiin että heidän jalkansa estävät heitä löytämästä avio-onnea... Kauneisihanteen takia. Lue lisää: The Atlantic Foot-binding

Modernin ajan suurin "aivopesu" tapahtuu markkinoinnissa, mainoksissa, malleissa, myyntikuvissa ja etenkin somessa. Instagram on täynnä tätä blurria ja photoshoppia mutta myös kuvakulmia ja kuvamanipulaatiota millä lähetetään kuvaa massoille "et kelpaa, ellet näytä tältä" < vaikka "tältä" ei ole totta. Tästä on kehittynyt myös niin sanottu #igpretty hästägi millä kuvataan asiaa/kohtausta elämästä mikä on vain hiukan liian täydellinen. Suosittelen seuraavia kanavia seuraukseen kehopositiivisuudesta sekä tämän kuvakulmasyndrooman paljastuksesta: @beauty.false @hi.ur.beautiful @getfitwithcabi @_nelly_london @saggysara


Disneyprinsessojen epäloogisen laihat vyötärömallit ja kaikkien naisten esittäminen samaan muottiin mahtuvina olioina tuhoaa sitä faktaa mikä meitä kaikkia yhdistää: se että olemme kaikki erilaisia. Vaikka pukeutuisimme kaikki samoihin vaatteisiin, samalla hiustyylillä, söisimme samaa ruokaa, liikkuisimme saman määrän - olisimme silti erilaisia. Joku on pidempi, joku lyhyt ja tanakka. Jollain on leveät olkapäät ja jollain lantio on pieni. Jollain on terhakat tissit ja jollain roikkuu sivuilla. Jonkun huulet on täydet toisella eripaksuiset. Jonkun lantio on leveä ja jonkun jalan koko pieni. Joku voi painaa saman verran kuin sinä vaikka olisi metrin verran kookkaampi - ja niin edelleen.

Kuitenkin erilaisuutta vihataan, kammotaan ja pelätään. Siitä kiusataan ja jo nuorena yritetään kaikki näyttää samalta, ihannemuodilta. Jos et omista kolmen raidan kenkiä olet ulkopuolinen. Jos et värjää hiuksiasi blondiksi, tai harmaaksi tai mikä onkaan muotia, olet ulkopuolinen. Ne vuosisatoja meille syötetyt vääränlaiset kehonkuvat ja normit iskostuu niin syvälle päähän, että kun joku sanoo korjanneensa leukalinjaansa tai täyttäneensä huuliaan itseänsä varten, niin voiko hänen sanaansa luottaa? Että hän on osannut kyseenalaistaa yhteiskunnan vuosituhansia iskostamat aivopesut ja sen sisäisen ongelman siitä ettemme riitä sellaisina kuin olemme? Itse en olisi niin varma. Onko edes mahdollista kyseenalaistaa tämä kaikki ja tehdä päätös täysin itsesi kannalta?


Tienaaminen

On myös yksi aspekti missä näiden asioiden itselle tekeminen on yleistynyt ja se on some-vaikuttajien keskuudessa. Jos teet elantosi yhteistyökuvilla, joiden palkkio riippuu seuraajamäärästäsi ja seuraajamääräsi riippuu siitä kuinka viehättävä olet - valtamedian tykkäämiä asioita eli näitä ehostuksia on jopa järkevä hankkia. Olet kaunis ja hoikka ja saat sillä seuraajia. Miksipä et lisäisi näitä piirteitä? Se käy järkeen tässä skaalassa.

Toki jos olet 18-vuotias nuori tyttö jolla on alkanut seuraajamäärä nousemaan viehättävyyden johdosta, olisi siltikin hyvä lukea tämä teksti ennekö päätät elämäsi suunnan. Joitain muutoksia ei saa peruttua, joten on influencerin omaksi parhaaksi tehdä tämä päätös harkitusti ja todella seuraten sitä mitä haluat elämälläsi tehdä.

Näiden ig-vaikuttajien "Kaupallinen yhteistyö Huulitäyte-firman kanssa" - postauksien täyteaineiden on mentävä jonkun pussista. Kaikki maksavat asiakkaat jotka hakevat itselleen täytteitä, maksavat kovan hinnan osittain siksi, että nämä paikat tarjoaa hoitoja ilmaiseksi some-influencereille. 

Kuva kun ystäväni oli hankkinut silikonit ja pääsin testaamaan. Mietteliäs ilme tutki tarkasti käsituntumaa ja kolmas porukasta nappasi tästä kuvan :D 


Mikä on lopputulos?

Itse henkilökohtaisesti en ikinä täyteaineita tai jotain kasvojen kohotuksia tekisi. Yritän tähdätä ekologisessa elämässä mahdollisimman muovittomaan elämään, joten ahdistuksen määrä muovista kehossa kammoksuttaa myös. (:D) Mielestäni myöskään rypyissä ei ole mitään siloteltavaa koska ne on sun elämän kartta, ne on naurut mitä olet kokenut sekä kerrat kun olet huolehtinut eri asioista. Ne ovat luonnollisia eikä luonnollisuutta parempaa ole. Osa itsensä hyväksymistä sekä rakastamista (ainakin omalla kohdalla) on myös se, että oppii diggaamaan ja lukemaan vahvuudeksi omat massa-ihanteesta poikkeavat osuudet - kuten pullaposkeni, ruttu leukani sekä ohut ylähuuleni. 

Luonnollisuuteen tähtääminen on joskus vaikeaa, koska valitettavasti me emme elä enää luonnollisessa tilassa. Esimerkiksi - olen lihonut luonnottomasti kun sain masennuslääkkeen mikä venytti ihoni ympäri kehoa (+50kg - 6kk), ihoa on jäänyt niin paljon että se vaikuttaa elämiseeni (nyt kun olen kevyempi). Tämä on epäluonnollinen tila keholleni - olla venytettynä näin. Joten sen korjaaminen toisella epäluonnollisella teolla eli ihonpoisto leikkauksella, on jotain mitä olisin valmis tekemään. Mutta en leikkauttaisi osia, ellen olisi päätynyt tähän tilaan masennuslääkkeiden suuren turvottamisen takia. Enkä täten lähtisi poistamaan tai muokkaamaan osia kehossani jotka siellä ns "kuuluukin" olla. 

Jos joku on halunnut muokata kehoaan jo vuosia, on osannut oikeasti kyseenalaistaa vuosien muottiin mahtumisen aivopesun, sen miten yhteiskuntamme sanooo ettei kelpaa millaisena on, rakastaa itseään, sen että sillä ei korjata huonoa itsetuntoa eikä tee sitä miellyttääkseen vastakkaista sukupuolta - saa puolestani kaikin mokomin laittaa parhaat päälle ja mennä hakemaan itsellensä tän kuun täyteaineet. Kunhan sen tekee tietoisesti kaikista riskeistä, taloudellisista puolista sekä henkilökohtaisista syistä.


Olenhan itsekin tatuoitu aika rankalla kädellä ja jokainen leima on ihossani ikuisesti. Olen käynyt tämän prosessin läpi kuvien ottoa ennen ja päätynyt siihen että se on mun juttu. Osittain siksi että se ei vaadi jatkuvaa ylläpitoa (toki uus kuva on uus rahanmeno, mutta niitä ei tarvi esim vuoden välein vahvistella). Ja siksi että tatuoinnit on todella vanha perinne, millä on pitkät juuret ihmishistoriassamme eri maissa. Se on luonnollisempaa kuin muovisilikonin sisällyttäminen ihon alle - ei mielipiteellisesti vaan kirjaimellisesti =D 

Vakitatskaajani käyttää vegaanisia musteita ja on taitava käsistään. Kuten huulitäytteissä, on tatoinneisskain sun iho tämän tekijän käsissä. Älä ota hinta edellä, älä ota jos epäilyttää, katso aikaisempia töitä ja tee tämä(kin) päätös järkevyyden kautta. 

Yksi syy miksi en koe liikaa tarvetta varotella tatuoinneista tuon aikaisemman "ilmiselvän" asian lisäksi on se että tatuointeihin on asenteet tullut eri tavalla. Tatskat alkoivat kriminaalien ja vankilassa olleiden keskuudessa (Ainakin länsimaisissa kulttuureissa) - ne yhdistettiin vaaraan ja rikoksiin. Niistä peloteltiin ja varmaan yhä tänäkin päivänä eka asia minkä kaikki niistä oppii on että "ne on sitten ikuisesti iholla". Tatuoinnit aloittivat todella negatiivisella tavalla ihmisten keskuudessa, niistä leimattiin ja niistä peloteltiin, vaikka tämä olikin todella typerää, tänä päivänä kaikki jotka lähtee rakentamaan päätöstä ottaa tatuointi - ovat todella tietoisia tatuoimisen elinikäisyydestä sekä muista mietinnän arvoisista asioista. 

Nykyajan ehostus-villityksiin on menty kuin perse edellä puuhun - influencerit ja somemuijat näyttää miten hienot niiden leukalinjatäytteet ovat, miten he sillä tuntevat olonsa enemmän itsekseen sekä #bossbitchiksi ja että on ihan arkipäivää käydä hakemassa yhteistyötäytteitä joka toinen tiistai. Sitten tulehdukset ja epätasaisuudet tulee vasta perässä ja moni on saattanut hypätä tähän maailmaan ilman ennakkotietoa, päätyen katumaan päätöstä. Siinä mielessä pitäisi oppia tatuointien historiasta ja myös saada jokaisen ehostuksen ottajan päähän myös se "ei niin - igpretty" - puoli. 


Parantuu Parantuu

Lopputulos on tietenkin se että kaikki tekee just sitä mitä haluaa. 

Mutta! Onko se terveellistä? Onko se eettistä? Onko siinä vaaroja? Onko siihen varaa? Haluatko sitä todella? Miksi haluat sitä? Mitä hyötyä siitä on? Miten ulkonäkösi muuttuu? Ketä varten? Mitä jos..?

 
Joillekkin kaikki tänään mainitut on todella itsestäänselviä asioita. Joku saattoi lukea tämän ja miettiä "Mitä uutta?" - mutta kirjoitan näistä heille, keille nämä eivät ole itsestäänselviä asioita. Heille keidän kannattaa käydä miettimisprosessi läpi ennenkö tälle tielle lähtee. On hyvä tietää kaikki kortit ennekö nostat panosta, tietää tuleeko sade ennekö pakkaat ulkoilua varten jne. Jos et oppinut mitään uutta, onneksi olkoon - olet hyvin tietoinen aihe-alueesta!

Onneksi monessa asiassa on tultu jo "kotiinpäin". Dove teki videon vuonna 2010 siitä miten mallista otettu kuva päätyy mainokseen ja millaisen prosessin se käy tätä ennen läpi. Myös moni vaateliike on ottanut enemmän erikokoisia malleja edustamaan vaatteitaan, eikä raskausarpia tai selluliittiä blurrata pois. Myös jotkut merkit kuten Nike on tehnyt erimuotoisia mallinukkeja esittelemänä vaatteita. Meillä on instagramissa vastarintaa tekeviä profiileja jotka edustaa aitoa selluliitin täytteistä kauneutta ja erimuotoisuutta meidän naisten keskuudessa. 


Seuraava vaihe onkin sisäistää. Sisäistää tätä uutta kulttuuria, sisäistää itsemme sellaisena kuin olemme ja oppia kyseenalaistamaan näitä normeja joita päähämme istutetaan lastenohjelmista saakka. Alla luettavaa ja katsottavaa. 

Lue myös tässä blogissa: No make up / Ei meikkiä
Lue myös tässä blogissa: Naisten kengät ja korkkarit

Katso Doven video: Dove evolution
Katso video missä valokuvaaja esittelee ig-muokkauksia: Photographer Exposes Instagram VS Reality Photos pt. 2
Katso video siitä, "miksi nyky-standardi huulitäytettä on liikaa" (Victorian Cosmetic Institute)

Katso video Huda Beautylta: My lip filler Horror story
Katso video Cassidy Valentinelta: Lip fillers goes wrong


Lopulta ainoa millä on väliä on: Ole kuka olet. 
Sanan kaikessa merkityksessä.

Trevor Philips: "If you ain't who you are, than who the fuck are you?"

14 kommenttia:

 1. Tärkeä kirjoitus! Kiitos!
  Yleisesti käytetty väittämä vapaasta tahdosta kehonmuokkauksessa on tahallisen aivopesun tulos mitä useammin. Minä puolustan kehonmuokkauksen vain lääketieteellisessä tarkoituksessa: traumaperäinen tai sairauden aiheuttama tarve. Olet varmaakin lukenut tämänkin postaukseni: https://viaperasperaadastra.com/2020/12/10/kardashian-efekti-ja-vaaristynyt-kehonkuva/
  Itse teen minimaaliset asiat, jotka minusta ovat kivoja. Värjään hiukseni, koska olen syntyperäinen blondi enkä tykkää uudesta harmaan likaisesta väristä, joka kasvoi päähäni kymmenisen vuotta sitten. Minulla on korvikset ja saatan joskus värjätä kynsiäni. Akryylikynsi (1 kpl) minulla oli kerran eläessäni ja minulle riitti. Olen vain rikkonut yhden kynnen tosi pahasti ennen minulle tärkeää juhlaa, ja halusin sen takasin. Oma kynsi sen alla oli kyllä pilalla kuukausia sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Omasta mielestä saa tehdä kuten haluaa, mutta onko se mitä todella haluaa? Syntyy melkeimpä filosofinen dilemma missä et voi voittaa suuntaan etkä toiseen =D Oma tarkoutukseni onkin jakaa näitä asioita ja aatteita ja ehkä nostaa tietoisuutta samalla, edes yksilötasolla!

   Poista
 2. Minua tosin on aina kiinnostanut yksi juttu: miksi tatskoja? Miksi ihmiset ottavat tatuointeja ylipäänsä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kysymys myös! Tähänkin on paljon teorioita, kun otin ekat tatskat ja lävistykset (linkki kirjotuksessa) niin olin around 16 vuotias ja masentunut itsetuhoinen teini - jotkut analysoi että se on tapa esineellistää itseään, tekemään enemmän hahmoksi kuin itseksesi :D Todella monet kuvat mitä mulla on nostalgisia, piirrettyjä, mulle tärkeitä arvoja jne. Ehkä itselle se on kauneuden lisäksi sellainen oman persoonan korostaminen ja myös vahvistaminen ;o pitääkin pohtia tätä lisää - kiitos uudesta aihevinkistä !:D

   Poista
 3. Pitkä oli kirjoitus, mutta luin sen loppuun sillä se oli hyvä ja tärkeästä asiasta.

  Oma ja monen tuttavani sekä ystäväni (miespuolisten) mielipide on, että luonnollisuus on kauneinta. Ei kauneus tule suuremmista tai terhakkaammista rinnoista tai turbohuulista. Oikeastaan päin vastoin. Saattaa olla, että sinne tänne ruiskuteltu ja ehostettu naisihminen kääntää päitä, mutta tiedämmekö miksi? Ei ne välttämättä sen vuoksi käänny, jotta se olisi kaunista. Voidaan ehkä ihmetellä "ilmestystä" tai sitten kuvanveistäjän luomisia, pinnallisesti.

  Kauneus tulee sisältä ja siitä kuinka henkilö itsensä kantaa. Kuinka hän on rauhassa itsensä kanssa. Ikävää on, että monesti rauha tulee iän myötä ja huulet on jo töttöröllä. Täytyy siinä ihmisessä olla paljon muutakin kuin isot rinnat tai lihakset. Kuka noiden vartalon osien kanssa kauan jaksaa seurustella.

  Luonnollisesti vanhentunut ihminen on kaunis. Siinä ei ole muovipaakkuja siellä täällä. Me vanhenemme mikäli niin kauan saamme elää. Kaikkia ryppyjä ja vanhuuden muovauksia ei voi korjata. Mitä silloin tapahtuu henkilölle, joka korjaa näköään koko ajan? Oravanpyörä vain kiihtyy ja tyytymättömyys itseensä kasvaa. Vähän kuin laittaisi laastareita yhä useamman haavan päälle eikä selvitetä miksi haavoja tulee ja hankita syihin muutosta ja parannusta.

  Itsensä ehostamisessa on sama haaste kuin monessa muussakin asiassa. Ihminen sokeutuu ja tottuu asioihin. Sitten pitää hankkiä lisää, kun vanhaa ei enää näe tottumukselta. Siten vastaan tulee joskus aika humoristisiakin luomuksia.

  En tuomitse ketään ja kaikkihan me lopulta aika pitkälti teemme omat valintamme.

  Kaikille tärkeitä terveisiä "olet kaunis juuri sinuna itsenäsi"

  Pitkä se tuli tästä vastauksestakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästäkin vastauksesta! :D Tuolla olikin linkattuna tuo "uutinen" noista julkkiksista jotka ovat katuneet myöhemmin kirurgisia toimenpiteitä ja sanovat nimenomaan tuota että sille sokaistuu täysin. Jossain vaiheessa katsot peilistä ja mietit että kuka toi tyyppi on joka katsoo takaisin, ja miksi hän näyttää nyt tuolta.

   Itsekin pidän luonnollisuudesta, niin naisissa kuin miehissä - ettei puolisoni käytä puolta tuntia itsensä laittoon ennekö menemme johonkin tai käy parturissa vetämässä sen tietyn 5mm haircutin vaan ns "on mitä on" ja sekös vasta on viehättävää!

   Poista
 4. Tosi mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä postaus!

  Onkohan esimerkiksi hiusten värjäys nähty sen alkuaikoina yhtä negatiivisesti kuin huulien täyttäminen nähdään nyt ja tuleeko huulien täyttämisestä jonakin päivänä yhtä normaali asia kuin hiusten värjäämisestä on tullut?

  Jokaisen naisen mielestä on varmasti myös ok käyttää topattuja rintaliivejä päivittäin, mutta ei ole ok ottaa silikoneja. On ok, käyttää litistäviä vaatekappaleita kuten korsettia, mutta ei ole ok mennä rasvaimuun.

  https://www.lily.fi/blogit/i-dont-speak-polish/
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hyviä pohdintoja. Näin ne asiat arkistuu ja tulee meille ns "normiksi". Yksi syy tämän asian analyysiin on juurikin tuo normien rikkominen (mitä ilmeisesti tykkään harrastaa :D). Itse en värjää hiuksia, meikkiä tai edes rintaliivejä mitä topata joten olen ehkä liian kaukana jo tuosta maailmasta. Helppo täältä on huudella :P

   Poista
 5. Tosi hyvä postaus! Onneks ollaan sentään parempaan suuntaan menossa, eikä esim. muotia esitellä enää vain langanlaihojen mallien päällä. Ja oli kiva huomata, että eräskin vaatejätti oli jättänyt mallien ihoa blurramatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Pikkuhiljaa mutta eiköhän tämä tästä.

   Poista
 6. Tässä kirjoituksessa ei huomioida oikeita terveyssyitä, jolla tehdään erilaisia leikkauksia. Ei botoxin käyttöä migreeniin tai tissileikkausta naiselle, joka menettää omansa syövän vuoksi. Tai saati sitten, että vastaavia tekniikoita käytetään sukupuolenkorjauksessa. Onko väärin ihmisen korjata sukupuolensa, jos on vahva intuitio siitä, että syntyi väärässä kropassa? Tärkeintähän ei ole poistaa jo syntyneitä palveluita, koska ihminen toimii niin, että näitä tulee aina olemaan kuten on aina ollut. Yhteiskunta perustuu laumatarpeeseemme. Tulemme luomaan rahaan, käyttämään sitä ja niin edespäin.

  Aivotutkimuksella on johdettu jo lähes kolme vuosikymmentä markkinointia. Se mitä me näemme, koemme ja valitsemme, ei ole enää aikoihin ollut suoraan meidän omia ajatuksiamme. Ihminen tarvitsee toimiakseen ajatuksen itsenäisestä päätöksestä, mutta sitä harvemmin silti on. Teemme valinnan silti peilaten ympäristöömme ja ihmisiin ympärillämme. Yhteiskunta pelaa tämän pohjalta. Oikeasti luomu on eräänlainen oma ilmiönsä, jonka takana on myös markkinointikone. Luomuhan käytettiin terminä väärin pitkään ennen, kun siihen puututtiin. Tärkeäähän olisi seuraaville polville opettaa kriittistä ajattelua, jotta he voisivat tehdä parempia valintoja. Tätä kautta ihannoida erilaisia asioita, kun aiemmin, koska me olemme laumailmiöitä- tulemme aina ihannoimaan jotain. Tähän on tullut jo näkyvää muutosta, joka toivottavasti jatkuu vielä pidemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei tietenkään. Kun puhutaan "itsensä ehostuksesta" ei puhuta tarpeellisista leikkauksista tai toimenpiteistä kuten sukupuolen korjauksesta tai tissien saaminen syöpä-leikkausten jälkeen. Tämä aihe keskittyy nimenomaan tuohon "kauneus"puoleen ja siihen miten yhteiskunta painostaa näyttämään ja olemaan tietynlainen. Tuntui itselle automaattiselta että nuo puolet on eri kategoriaa mutta voin lisätä tästä selvennyksen kirjoitukseen!

   Poista
 7. Kiitos että kirjoitit tästä aiheesta❤️
  Olen itse terve fyysisesti ja psyykkisesti nykypäiväivänä 33-vuotiaana naisena. 😇Synnyin kallon epämuodostuman kanssa, joka aiheutti paljon ongelmia terveyteeni fyysisesti sekä psyykkisesti.😢
  Kiitos hyvien kirurgien ja Luojan että olen niistä selvinnyt ehjin nahoin ja vaikeudet kohtaamalla kääntänyt ne vahvuudeksi olla oma itseni.😊
  Teini-ikäisenä tulin hyvin tietoiseksi omista epätäydellisyyksistäni eikä sitä helpottanut nykyinen kauneuden palvominen. 😔
  Olen hyväksynyt itseni ja koen suurta surua kun kuulen ihmisten korjailevan omaa normaalia ja tervettä ulkomuotoaan kirurgisin ja kosmeettisin toimenpitein. 🥹❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että selvisit ja elät onnellista elämää itsenäsi nykyään =) Tärkeintä olisikin että meille opetettaisiin median ja muun kautta arvostamaan sitä mitä olemme, eikä niinkään tätä nykysysteemiä että "aina olisi paranneltavaa". Ehkä joskus <3

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>