Haku

maaliskuuta 10, 2019

Eka tatuointi, eka lävistys

#10yearchallengejen johtelemana halusin palata muutamaan asiaan mitkä minulla on ollut kymmenisen vuotta. Mielenkiintoista itsellenikin mennä takaisin ajassa, ja koittaa muistaa nämä Ekat.


Ensimmäinen tatuointi


Muistan, että yritin ylä-asteella muutaman kerran tehdä (todella epämääräisesti ja epäterveellisesti) itse ilman mitään tietoa tai taitoa tatuoinnin käteeni. Tapa oli niinkin järkevä, kuin viiltää kuvio ja piirtää tussilla kuvion sisään! OMG! Mitä hittoa oikeesti? Miten mä ajattelin että tämä olisi toimiva tapa johonkin muuhun kuin verimyrkytykseen? -jota ei onneksi tullut.

Tämä ei luonnollisesti toiminut ja hylkäsin tatuointi ideat hetkeksi. Tatuoinnit oli kuitenkin enemmän sellasen aikuisten juttu, joten jatkoin suunnittelua ja unelmoimista mutta itse toteutus ei enää käynyt mielessä.

Aloitin kokki-koulun Ahlmanin ammattiopistossa vuonna 2009, kun koulun alueella sai vielä tupakoida ja nykyiset opettajien huoneet olivat oppilaiden asuntola. Yksi luokkamme vanhemmista oppilaista oli väsännyt oman kotitekoisen tatska-koneen jolla päätin hetken mielijohteesta kuvan ottaa. Sama kuva mitä olin vuosia aikaisemmin itsekin yrittänyt duunata eli numero 2, pikkurillin ja nimettömän väliin.

Luokkalaiseni ei ollut mikään ammatti-tatuoija ja hakkasi kuvan hiukan liian syvälle (kuten ilmeestä voisi päätellä). Muste on siis vähän levinnyt ihon alla. Tätä ei pahemmin huomaa edes nykyään, koska käteni on muutenkin tatuointien peitossa ja kyseinen kakkonen, joka vuosia näytti vain joutsenelta on jo korjattu.

Ensimmäinen tatuointini oli siis numero 2, kun olin 17-vuotias ja se tehtiin kouluni asuntolan keittiössä. Jos joku meinaa kysyä niin vastaus jo tässä, en kadu mutta en ehkä suosittelisi. :D


Ensimmäinen lävistys

Ensinnäkin pieni hiljaisuuden hetki tälle emokypärälle.

Noniin.
Samoihin aikoihin kun ylä-astekkin alkoi kukoistamaan, alkoi myös mietteet lävistyksistä. Joillain ketä tunsi oli jo nenäkorua taikka napakorua ja jotkut kertoi aikovansa hankkia sellaiset mahdollisimman pian. Paras ystäväni alkoi noihin aikoihin hurahtamaan enemmän näihin lävistys-asioihin ja alkoi niitä tekemään ystävillemme ja itselleen.

Halusin kovasti huulikorut, ne olisi niin hienot, "mun on pakko saada ne" -ajatukset pyöri päässä kun soitin äidilleni ja kysyin "Voiko Mimmi tehä mulle huulikorun?", no sehän oli sanomattakin selvää että ei missään nimessä. En ollut mikään aukroriteetteja rakastava teini, mutta kun kyseessä oli se joka oli vastuussa ryyppyrahojen (viikkorahan) jaosta, häntä ei suututeta.

Kerroin malttavani ja kovasti toivoin (/vaadin) että sellaisen saisin syntymäpäivä lahjaksi, ja toisen sitten myöhemmin. Äiti suostui yhteen huulikoruun joka tehdään lävistämö-liikkeessä hygieenisissä tiloissa, ja näin sain ensimmäisen lävistykseni! No, niiden korvakorujen lisäksi.

Ensimmäinen lävistykseni oli vuonna 2008, se oli huulikoru renkaalla missä on pallo, ja olin juuri täyttänyt 15. Otin sen Putka Tattoossa, mihin muutama vuosi myöhemmin Mimmikin rantautui ammatti-lävistäjäksi. Korun otosta meni muutama kuukausi, kunnes pääsin ripille ja sain riparilahjaksi sitten toisen huulikorun. Näin saaden koko Snakebites -setin kasaan.

Mutta...
Kun olin viidennellä-kuudennella luokalla, tein itselleni lävistyksen. Työnsin neulan ranteen ulkosyrjässä olevan luun (herneluun?) päällä olevan iho-osan läpi ja laitoin siihen korvakorun. :D Random. Tein tämän molemmille puolille mutta ne repesivät seuraavana päivänä matkalla kouluun.

Do not try these at home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>