Haku

marraskuuta 29, 2021

Miten nautin hetkestä?


Paljon kuulee sitä miten on vaikea nauttia hetkestä. Meidän yhteiskunta kehottaa olemaan koko ajan aktiivisia palapelinosia ja burn outit on nousukiidossa. Miten ihmeessä tässä siis pitäisi pysähtyä ja nauttia vielä jostain pienistä kiireettömistä hetkistä siellä täällä?

Kirjasin ylös muutaman oman tapani mitkä olen todennut hyödyllisiksi tämän aiheen ympärillä. Itsestään huolehtiminen on kuitenkin yksi

Miten nautin hetkestä?


🌿Pysähdyn ja tyhjennän pään. Joskus sitä yrittää vaan olla hetkessä mutta 'toi asia painaa' ja 'toi pitää hoitaa" jne. Oon todennut että asioiden hoidolla saa paljon aikaan, vaikka epämukavaa se hetken olisikin. Kirjoita ylös, tee todo listat, hankinta listat, juttele aiheesta mikä ahdistaa, tee asia mistä haaveilet jne. Saa se pois päästäsi johonkin konkreettiseen.

🍁"Make a day of it" mentaliteetti vie pitkälle. Pikku Gtä lainaten, odota parasta, varaudu pahimpaan. Asiat ei yleensä ole loppujen lopuksi kovin vakavia, ja paskastakin reissusta oppii ja saa muistoja. Kuten 12 tunnin Porin käynnistä ja vedellä auton moottorin jäähdyttelyä tienvieressä. Make a day of it. Sukupuolitautitesteihin ja siitä kahvilaan, make a day of it.

🌲Pakota hemmottelu. Jos rentoutuminen ei tule herkästi, varaa hieronta, käy saunassa, kirjoita ajatuspäiväkirjaa, rapsuta lemmikkiä miettimättä kuvien ottoa, ui, joogaa, lue ja vain ole. Joskus nämä asiat maksaa, joskus ei ole varaa jättää väliin.


🌟Kolme asiaa. Meillä oli ystävän kanssa tapana sanoa kolme asiaa mitkä tekisi täydellisen hetken, esim aura, nutella ja Gerard Butler. Tämä ajatusmaailma on ottanut oman elämänsä. Uinti, kirja ja kombucha. Sade, partsi ja kuuma tee. Netflix, ompelu ja kukkakaalikeitto.

🌼Tiedä mitä haluat tehdä, mitä tykkäät tehdä ja mitä saat irti jostain, mistä et niin välitä. Hetkistä on helpompi nauttia kun teet asioita mistä todella pidät, etkä vain suorita niitä. Mutta myös uuden opettelu kuuluu välillä näihin ja voi laajentaa nautittujen hetkien määrää.

🌲Ei se ole niin vakavaa. Yleensä jos tuntuu että pienetkin asiat ärsyttää tai stressaa niin voi olla hyvin vaikeaa pysähtyä. Tarkastele niitä asioita loogisesti, ne tuskin ovat stressisi arvoisia. Pieni hälläväliälisä voi viedä kauas.

🌸Tuttua ja turvallista. Joskus sitä kaipaa vaan sellaista kotoisaa hyvää mieltä, milloin paras aseesi on se tuttu ja turvallinen asia. Itselleni se voi olla talvipäivän elokuva tai sarja minkä osaan ulkoa. Comfort food tai The Sims 2.

🌹Vietä aikaa yksin. Käy kahvilla tai ostoksilla nauttien omasta seurastasi.

🌾Luuri pois. Oli se sitten pelien pelaus, sarja tai muu itsesi hemmottelu aika - laita luuri äänettömälle ja pois näkyvistä ainakin pariksi tunniksi. Aina ei tarvitse olla tavoiteltavissa

7 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Mulle luonto on tosi tärkeä, metsässä ei voi stressata! :)

  VastaaPoista
 2. Pysähtyminen on todella tärkeää. Toki se on myös välillä todella haasteellista. Itse olen aikanaan pysähtynyt vuodeksi. Nyt olen monta vuotta mennyt kovaa vauhtia uramaailmassa ja huomaan olevani todella väsynyt ja odotan jokaista viikonloppua, että voin vaan tyhjentää itseni kokonaan. Se on todella tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä. aina ei edes tajua menevänsä kovaa eteenpäin

   Poista
 3. Luuri on kyllä sellainen asia, joka lisää hektistä oloa ja vie ihan liikaa aikaa ja huomiota. Oon ihan tietoisesti alkanut jättämään luuria enemmän kotiin ja pitänyt lentotilalla. Tekee hyvää olla tavoittamattomissa.
  Välillä haikailen sitä aikaa kun oli vain kotipuhelimet:)

  VastaaPoista
 4. Hyviä vinkkejä! Itse nautin hetkessä luonnossa, reikien parissa ☺

  VastaaPoista
 5. Itse nautin hetkestä, lenkkeillen, lukien, , joskus vain oleskelun, saatan lähteä pitkälle kävelylle/retkelle ☺

  VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>