Haku

marraskuuta 27, 2021

Projektina "Therefore" - 60 päivää ja 6 asiaa

Huomaa Stardew Valley tatuointi sekä Modern Familyn Phil tatuointi <3 Love them.
 

Mikä on Therefore? Se on todella fancy sana yhdistelmälle 60 päivää ja 6 asiaa. Ajaksi tulee kaksi kuukautta minkä aikana teet kuutta (tai jos et keksi niin montaa niin viittä) eri asiaa lähes joka päivä, tavoite olisi tehdä jokatoinen päivä näitä ettei paineita ole liikaa ja jotta aivot kerkeää myös sisäistämään opitun. Nämä kuusi asiaa on asioita mitä olet aina halunnut opetella, harrastaa tai lisätä kehittymistäsi. Ne voi olla ihan mitä vain, mitä kannattaa tehdä joka päivä.

Jos haluat lisätä kodinhoitotaitojasi tai ruoanlaittoa, voi yksi asia listalla olla "Siivoa jotain" asunnosta, esim uunin putsaus, mikron siivous, keittiön seinät, ikkunat jne. Tai "Kokkaa jokin ruoka" ja sitten joka päivä kokkaat jotain, yleensä pääruoka kestää parikin päivää niin silloin kokkaat iltapalaksi vaikka uunileivän tai teet jälkkärin. 

Asioita ei tehdä useita tunteja. Teet oman jaksamisesi mukaan, se voi olla 5min-30min. Oman jaksamisen mukaan, kunhan teet. Kunhan saat jalkasi sille joogamatolle tai soittimen käteen. 

Yleisiä aiheealueita on oppia jotain uutta, esim soitin, kieli tai taito. 

Omat valintani on sellaiset mitä olen miettinyt tarkkaan ja tässä kirjoitan ne ylös. Therefore projektissa aina kirjoitetaan tai dokumentoidaan aluksi oma taitotaso ylös jotta on jotain mihin verrata kuukauden päästä. Olen myös tehnyt kalenteriini bujo-tyylillä taulukot mistä voin seurata matkaani. Sieltä väritän aina tehdyn päivän pois. Aikataulu on joustava, jos tiedät että on tulossa viikonloppuna juominen+krapula etkä ole Therefore kunnossa, voit suorittaa viikolla usean päivän putkeen ja sit pitää taukoa. Tai esim nyt joulukuussa Yule laittaa miettimään aikataulutusta.

Kirjoitan ja julkaisen tämän aiheen jo etukäteen, jos muutkin haluaa kokeilla tätä. Päivitän tuloksia tähän samaan postaukseen kun tuo aika on mennyt. Aikaväli on siis 02.12.2021 - 31.01.2022



Sali/lenkki/ringfit


Haluan tehdä jonkun liikunnan joka päivä - tai joka toinen päivä. Oli se sitten aerobista tai salireeniä tai talvisesta viileydestä nauttiminen lenkillä tai kotona ringfit kisaamista. Tämä auttaa siinä.

Taitotaso 02.12.2021: Kunto on tällä hetkellä ihan hyvä, mutta on tullut syötyä sen verran huonosti että huomaan olon olevan väsynyt ja energiaton. Ringfitissä olen liikaa jäljessä puolisoa - pitää voittaa :D

Taitotaso 31.01.2022: -

Lue myös: Vege keto ja puolimaraton harjoittelu (Ajalta kun olin ketolla)

Viro


Olemme mahdollisesti muuttamassa Tallinnaan parin vuoden sisään ja täten aloitin Viron kielen opiskelun. Tämä asuinmaa ei toki ole lukkoon lyöty mutta mietin että olisi ihan kiva osata Viron perusteet, sekun on niin lähellä omaa kieltämme kuitenkin. Olen harjoitellut vasta pari päivää ja kaipaan tähän lisämotivaatiota. Tavoite olisi osata puhua vähän enemmän kuin mina ja sa tere tulemast.

Taitotaso 02.12.2021: Surkea. Luulin pitkään että Viron kieliset sanat ja lauseet oli jotain Kummelivitsejä eli kirittävää olisi ihan olan takaa. Osaan muutamia sanoja sieltä täältä kuten että tuoli on tool. Taitotaso on alle 1/5.

Taitotaso 31.01.2022: -



Jooga/tanssi


Joogaa teinkin kesällä sen 27 päivää putkeen ja kyllä se vaan usein enemmän helpotti kuin vitutti ja halusin sen ottaa takaisin. Tähän riittää ihan aamunavaus, venyttely, meditaatio tai kunnon hikijooga jos siltä tuntuu. Pääasia on päästä matolle. Tässä on kaksi vaihtoehtoa ja toinen on opetella shuffle tanssia koska sitä olen halunnut oppia jo vuosia ilman että edes oikeastaan kokeilen! Voin siis tehdä joko joogan, tanssin tai molemmat.

Taitotaso 02.12.2021: Joogassa oikein hyvä, mutta säännöllisyydessä huono. Taitotasolta varmaan 3½/5. Tanssissa tiedän about miten se pitäisi tehdä mutta en osaa yhtään, taitotaso 1/5.

Taitotaso 31.01.2022: -

Kalimba


Olen omistanut kalimban jo useamman vuoden ja olen sen soittoa myös harjoitellut. Kuitenkin unohdan koko soittimen olemmassaolon ja harjoitus jää liian kevyeksi. Haluan oppia soittamaan sitä paremmin ja tavoitteena olisi kokonainen kappale/säkeistö ulkoa.

Taitotaso 02.12.2021: Osaan sitä näpytellä sen verran että millainen soundi tulee mistäkin koskettimesta ja osaan lukea itsetekemiäni nuotteja mutta tatsi puuttuu. Taitotaso on: 1/5.

Taitotaso 31.01.2022: -

Matkakalimbani

Kehon kuivaharjaus + öljy


Kun aikanaan lihoin 50 kiloa puolessa vuodessa lääkityksen takia, jäi tästä nopeasti lihomisesta ja sitä seuranneesta laihtumisesta vähän ekstra ihoa mukaan. Kuivaharjauksesta puhutaan ihoa kiinteyttävänä voimana, koska se aktivoi pintaverenkiertoa. En tiedä kuinka totta tämä on mutta haluan kokeilla ja katsoa. Eli kuivaharjaus päivittäin ja tähän päälle joskus tuo öljy. En ole kova öljyjen käyttäjä kuten sauna aiheessa sanoin, mutta tämän pitäisi myös auttaa ihon kanssa joten yritän parhaani sen käytössä. Öljy ei kuitenkaan ole osa päivärutiinia.

Lue myös: Nyt puhutaan kiloista
Lue myös: Muoviton sauna

Lähtötilanne 02.12.2021: Otan kuvat etukäteen jotta voin verrata niitä kahden kuukauden päähän. Ihoa on! Tässäkin se rutiininomaisuus on se mikä tuntuu pettävän.

Lopputilanne 31.01.2022: -


Jos lähdet myös toteuttamaan tätä projektia olisi kiva kuulla somessa lisää! Merkitse minut tarinaasi tai jaa julkaisuani liittyen tähän niin voidaan lisätä tänne listaa tai kokemusta muiden menosta! Have fun!

Instagram: @jowibarina

3 kommenttia:

  1. Oho aika kova haaste tuo therefore :-o Tsemppiä haasteeseen, varmasti tulee paljon opittua ja saatua uusia rutiineja, jos pitää kiinni agendasta.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen haaste. Itsellä olisikin tuollaiseen haasteeseen pari juttua heti. Täytyy laittaa harkintaan.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen toimintatapa/haaste, mistä en ollut ennen tiennyt mitään! ☺

    VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>