Haku

marraskuuta 02, 2021

Kissoille vessa senkistä - DIY


Meidän asunto on aika pieni, tai ainakin sen huoneiden pohjapiirros syö tilaa huimasti. Tässä oli ennen kaksi kannellista hiekkalaatikkoa mitkä oli ylimääräisen pöydän alla. Se oli sottaisaa, epäkätevää ja vain sellainen rojukasalta näyttävä kulmaus. Sitten päätin että hommaan käytettynä jonkun senkin mihin teen kissoille tuplahiekkalaatikon. 

Tämä senkki löytyi 50 eurolla Torista. Yleensä senkkien hinnat on todella kovia, varmaankin niiden lisääntyneen kysynnän ja aidon puun vuoksi. Tässä on vähän listoissa repaleita mutta eipä se haittaa kun menee kissojen vessaksi. Ystäväni sahasi siihen reiän ikkunan puolelle jottei se näy huoneessa visuaalisesti ja antaa kissoille rauhaisemman exitin.


Käytän Ever Cleanin kissanhiekkaa ja se toimii hyvänä "stepping stoolina" kissoille mennessä ja poistuessa hiekkiksestä. Olen myös tuunausvaiheessa asentanut sisään niin kutsutun kakkimisvalon, mikä auttaa siis lähinnä tyhjentämisen kanssa. Sisään ostin kaksi perus hiekkisalustaa joista sahasin vähän etummaista reunaa matalemmaksi jotta ne mahtuvat hyvin sisään ja oviaukosta pääsee hyvin sisään. Yleensä teen ennen imurointia suursiivouksen missä otan hiekkikset ulos ja harjalla ja rikkalapiolla putsaan ylilentäneen hiekan takaksin laatikoihin. Kisut ei oo kovin hyviä tähtäämään peittäessään. 


Senkin alla on roskis, lapio sekä täyttökulho millä kaadan astioihin lisää kissanhiekkaa. Petsasin kaksi puulaatikkoa vaalealla tammella sopimaan yhteen. Pienemmässä on kaikki työkalut kun taas tämä reunimmainen on kissojen vesipaikka. 

Meillä toinen kissoista leikkii vedellä jos se on maassa normaalisti. On jouduttu välillä kahdeksan kertaa yössä kuivaamaan lätäkköä ja täyttämään että on juotavaa, kunnes ostin ison muovisen boksin minne vesikippo laitettiin. Jos läikyttää, kastuu vain omat jalat. Ja kun hän tämän tajusi, loppui läikytyskin kokonaan. Nyt vuosia myöhemmin, vaihdoin laatikon tähän puiseen, mikä ei periaatteessa pidä vettä mutta Snipulla on se illuusio että vettä ei voi läikyttää tai vain omat jalat kastuu. Toimii siis vesileikkejä rakastaville kissoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>