Haku

maaliskuuta 09, 2019

Äkkilähtöön valmistelua

Kuten saatoit jo lukea aiheestani "Yritä ajatella ministi", tiedätkin jo että olen vähän paininut kauniiden tavaroiden hylkäämisen kanssa. Ei niinkään siksi etten pystyisi luopumaan, vaan enemmän siksi että en haluaisi ostaa niitä kaikkia uudestaan jostain random senttikaupasta. Tänään ajatuksissani pauhaa enemmänkin sellainen, että jos se lähtö tulisi, mitä ottaisin mukaan? Mitkä menisi selkeästi varastoon odottamaan forever-homea, ja mitä myisin? Aloitetaan kahdella helpolla.

WC + Eteinen

Joillekkin vessa, suihku, hoito -setti osio tuntuisi vaikealta. Itselläni se on (onneksi) helpoin koska en käytä (tai omista) meikkiä enkä käytä mitään aineita hiuksissani. Tähän siis lukeutuisi hammasharja, palasaippua, palashamppoo ja pesupähkinät pyykille. Dödön, tahnan ja sheivereitä saa mistä tahansa senttikaupasta, siihen asti että löydän razorin jossa olisi vaihdettava terä (ostoslistalla). Asustepuolelta ottaisin virkkuukoukut takkuja varten, ponnarit, ja varmaan isäni kaulakorun. Muut korut joko myisin, tai laittaisin forever-home laatikkoon.

Toinen mikä itselleni tuntuisi helpolta on eteinen. En omista kuin rakkaan talvitakkini ja pari ponchoa. Näistä olisi helppo päättää ketkä tulee mukaan matkalle. Kengissäkään ei olisi suurta ongelmaa. Ottaisiin varmaan vain kevät kenkäni, riippuen kuinka kylmään/lämpimään maahan matkaisimme.

Eteisestä löytyy mukavasti myös urheilutavaraa. Näistä iso kasa menisi kenkien ja ponchojen mukana odottamaan forever-homeen. Koska hyviä luistimia ja mailoja joita tarvitsee vain joskus, mutta tuskin ulkomailla -ei kannattaisi myydä. Kuitenkin sellaiset mitä ei ikinä käyttäisi, joutaisi myyntiin.


Lue myös: Eko-kylppärini
Lue myös: Naisten kengät ja korkkarit

Makuuhuone

Makkarin asioihin lukeutuisi siis kaikkein painavemmin vaatteet. Tämäkin on osasto mikä on aika kondiksessa jo tälläiseen elämään mitä elän. Mutta jos kyseessä olisi muutaman matkalaukun muutto, pitäisi karsia 2/3 varmaankin pois. Tietty riippuu kohdemaasta. Kuumassa maassa en kaipaisi mitään lämmintä, ehkä yhdet villasukat nuhapäiville. Kylmässä maassa tuskin tarvitsen mitään shortseja. Mukaan lähtisi lempivaatteet, ja sellaista millä pärjäisi useassa tilanteessa, urheilullisia ja väljiä vaatteita. Tuskin yhtiäkään farkkuja.

Makkarista forever-homeen suuntaisi meidän ihan-the-best sänky, ja pikku telkkarini. Hyllyt ja yöpöydät menisi myyntiin. Petivaatteista mukaan varmaan vain yksi pari, ja toisen ostaisi paikanpäältä, sehän olisi kuitenkin fiksuinta.

Lue myös: Virheistä makuuhuoneen sisustuksessa
Viereisessä kuvassa vanhan asuntoni makuuhuone, silloin kun se oli myös olohuone samassa.


Keittiö

Olen käyttänyt paljon aikaa siihen, että pystyisin elämään mahdollisimman muovitonta elämää. Eniten tämä näkyy keittiössä. Ei muovisia leikkuulautoja, lastoja, lautasia, mukeja jne. Joissain määrin matkaakin vielä on, en sitä kiellä. Mutta tämä aiheuttaa ehkä eniten päänvaivaa, koska en halua ostaa muovisia uudesta maasta näiden puisten tilalle.

Kattilat ja pannut varmaan ostettaisiin paikanpäältä. Mukaan ottaisin meidän isoimman leikkuulaudan ja se saisi riittää. Pakkaisin myös lempipuulastat ja lempimukini. Rakastan mukejani ja joutuisin niistä kyllä muutaman lähettämään forever-kotia kohti, tapaisimme joku toinen päivä sitten taas.

Helppoja myytäviä olisi loput leikkuu/paisto asiat mitä emme mukaan ottaisi. Leivonta-hommat ja uunivuoat. Jälkiruokakipot joita ei olla jaksettu laittaa myyntiin ja varmaan lautasetkin, ellei isäpuoleni haluaisi niitä takaisin. (Kun muutin pois kotoa sain hänen hienot mustat lautaset. Ne oli yhtä tummia kuin sieluni silloin lol)

Myyntiin menisi myös iso kasa kodinkoneita, kuiva-aineita ja siivousvälineitä. Sit vaan jäljelle jäisi stressi siitä, että saisi kaiken myytyä.

Kissat

Tosiaan jos joku sitä vielä mietti, niin kyllä, kissat tulee mukaan. Viime kesänä kisuille on hommattu passit, heidät on sirutettu ja rokotettu. Tehtiin tämä ajoissa, jotta kun se äkkilähtö tulee, ovat kisut valmiina. Ollaan hommattu heille mahtavat no-smell peewee kissanhiekkikset. Joissa skuupataan vaan se kakka pois, ja kusi menee alemmalle tasolle ja tyhjätään noin kerran viikossa. Nämä on mahtavat hiekkikset, mutta en usko että niitä viitsii mukaan roudata. Pitää tulevassa maassa hommata normi hiekkalaatikot ja toivoo että löytyy joku ei-haiseva kombo, mistä kisutkit tykkää.

Ruokaa mukaan tulisi pieni pussi matkaa ja matkan jälkeistä aikaa varten mutta ei sen enempää, nekin saa hommattua sieltä. Lempilelut tulisi kotoisan tuoksun tekijäksi mukaan.

Raapimapuu joutaisi myyntiin taikka roskalavalle. Hiekkalaatikot jemmaan koska on todettu hyvin toimiviksi. Loput lahjoituksena jonnekkin hoitolalle.


Käsityöt

Kun tein viimeksi muuttoa 2018 kesäkuussa, huomasin että kamani mahtui ihan muutamaan laatikkoon. Tuntu että kaiken kaikkiaan, arkiset tarvikkeet, kattilat ja vuoat, tulostimet ja konsolit veivät sellaisen rapiat kymmenen laatikkoa. No, sitten pakkasin käsityöt ja materiaalit ja yhtäkkiä laatikkomäärä hipo kolmeakymmentä. Miten olla minimalisti, kun olet luova?

Aihe mitä kyllä paljon miettinyt, mutta vastausta en ole vielä keksinyt. Miten muka voisin muuttaa parissa matkalaukussa kaikki materiaalini, ja valmiit työt? En mitenkään. Olen päättänyt että tulostin saisi mennä roskalavalle, on jo niin vanhakin ettei sillä useaa vuotta ole jäljellä. Tarkistaisin saako materiaali-liikkeistäni tilattua kys. maahan, jos saa niin en välttämättä kaikkea pakkaisi mukaan. Luulempa että yksi laukullinen menisi TYÖ- asioille.

Vähän jo äitini kanssa suunniteltiin, että veisin hänelle säästöön valmiisiin paketteihin tietojen kanssa kaikki valmiit työt, joita kun myyn hän saa postitella ne eteenpäin pientä maksua vastaan. Ei mun kannata laatikollista valmiita töitä kantaa mukanani, vaan että voin postittaa ne eteenpäin. Rekki mitä käytän tuotteiden teossa menisi varmaan näiden tuotteiden säilytystä varten tuonne äidille.

Olohuone 

Osa olohuonetta on työhuoneeni. Kaksi hyllyä ja työpöytä on roskalavalta pelastettuja, ja sitä kautta poiskin lähtisivät. Kaikki boksit käyttäisin varastoinnissa hyödyksi, kankaat myös. Ompelukone menisi vaatetusalan ystävälle lainaan ja iso kasa varastoon. Työtuoli saattaisi mennä kaupaksi, mutta tämän alueen huonekalut eivät varastoon pääse.

Toinen puoli olohuonetta onkin tv-alue. Sohva menisi myyntiin, nojatuoli varmaan myös. Mutta äitini pelastama vanha sininen lipasto menisi joko äidille takaisin lainaan, taikka sitten varastoon odottamaan forever-kotia. Sitä en myy. Iso peilimme menisi myyntiin lampun, rahien ja tv-tason kanssa. Itse telkkarin kohtalosta en osaa sanoa, mutta pieni arkku minkä olen skidinä saanut pitää varastoida. Elokuvat varastoon DVD-soittimen kanssa. Se on kiva olla.

Tietokoneet tulisi mukaan, molemmat läppärini ja näppäimistö. Digikamera ja ständi kuvausta varten. Konsoleista Xbox 360 menisi varastoon, Xbox One myyntiin. Pleikka, Switch ja mininessit tulisi mukaan.

Kuinkahan paljon tilaa olen jo mielikuvituksessani käyttänyt? Varmaan silti liikaa. Jos tälläinen muutto tapahtuu, se on pelottavaa, kamalaa, ihanaa, mielenkiintoista ja jännittävää. Sitä samaan aikaan odottaa innolla ja pelkää tuleeko se. Pääasia on olla avoin mille tahansa mahdollisuudelle mitä elämä heittääkään tiellemme. Ill keep posting.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>