Haku

marraskuuta 24, 2018

Virheistä makuuhuoneen sisustuksessa

Luin yksi päivä artikkelin aiheesta "Virheistä makuuhuoneen sisustuksessa" ja harmikseni juttu ei miellyttänyt. Tämä kyseinen kirjoitus oli keskittynyt aiheisiin kuten, päiväpeitto ei saa olla liian samanvärinen kuin verhot. Tai miten kolmion mallinen lamppu aiheuttaa liikaa kontrastia tyynyjen muotoon verrattuna. Teki mieli face palmata sillä sekunnilla.

Oma vikani, laitoin odotukset liian korkealle. Toivoin virheiden liittyvän henkiseen sekä fyysiseen hyvinvointii, fengshuihin, pieniin asioihin mitä et olisi ehkä ajatellut, jotka olisi negatiivisia. Ne oikeat asiat missä niistä virheistä kannattaa mainita, eikä siitä että yllätysvieraat paheksuu petaamatonta sänkyä. Artikkeli keskittyi mielestäni siis aivan vääriin asioihin, joten vasta iskuna halusin kirjoittaa oman jutun! Tässä lista virheistä makuuhuoneen sisustuksessa.

Lue myös: Eko kylppärini


1. Mennä muotien mukana

Ensimmäinen virhe liittyy suoraan tuohon artikkeliin mistä puhuin. Jos alat miettimään liikaa että "näin ei saa olla", "tämän pitää lähteä", "en voi pitää tätä tässä" - Aiheutat itsellesi suuren määrän turhaa stressiä. Jos mietit liikaa miten jossain on neuvottu, unohdat tehdä makuuhuoneesta sinun näköisesi. Ja jos se ei ole sinun näköinen sekä kotoisa, et siellä viihdy. Päädyt elämään sisutstulehden kansikuvassa, mutta et onnellisena.

Kerää siis ympärillesi asioita mitkä tuo sinulle iloa. Jos itse haluat puisen matalan yöpöydän johon on helppo väsyneenä laskea tavaraa, otat sen. Puolisosi saattaa haluta keltaisen maalin alta lohkeilevan antiikkituolin, ja siihen retron herätyskellon ja se on ihan fine. Kun katsot petiänne, tunnistat teidän molempien persoonat näistä pienistä asioista. 

2. Kasvittomuus

Tämä on asia mihin olen itsekkin vasta herännyt. Olen nyt ottanut makuuhuoneeseen ilmaa raikastavia kasveja, mikä auttaa unien kanssa. Luonnollisesti raikasta ilmaa ei voita mikään. Me myös pidämme ikkunaa auki pitkin päivää, sekä sitten ennen nukkumaan menoa. Silloin saa rentouden raikkaudessa.

Lue myös: Oh, about the language

3. Pimeys

Saadaksemme luonnollisen unitilan, tarvitsemme pimeyttä. Kaikki vaan ei mene auringon mukana sänkyyn, kesällä aurinko ei edes laske, ja vaikka menisimmekin pimeällä nukkumaan, saattaa ikkunasi edessä tönöttää katulamppu. Tästä syystä pimennysverho voi parantaa uniesi laatua huomattavasti. Siksi tv:n sekä puhelimen töllötystäkään ei suositella, kun melatoniini häippäsee kirkkaudessa. Pimennysverho siis edesauttaa myös melatoniintuottoa - aka unia.

4. Oikeat varusteet

Kun puhumme huoneesta mikä on pyhitetty unelle, siihen ei vaikuta vain ne ympäröivät asiat, vaan myös univarusteesi. Liian tiukka toppi yöpaitana voi kiristellä kesken unien. Huono materiaaliset pyjamat taas ei anna sinulle tilaa venytellä. Itse kokenut parhaana ratkaisuna ihan vain väljän t-paidan taikka sit ihan nudena.

Toinen varuste on sinun tyyny sekä peitto. Käytätkö omalle nukkumatyylillesi parasta tyynyä? Kova vai pehmeä? Iso vai pieni? Tuplatyynyt? Vaihtoehtoja on monia, mutta kaikki ei sovi kaikille. Itse nukun mahalteen jolloin en voi pitää kovin korkeita tyynyjä, mutten niskani on todella juntturassa aamulla. Myöskin, koska käytän koko tyynystä vain yhtä kulmaa, tarvitsen sellaisen missä sisältö vähän liikkuu ja mukautuu. Joillekkin taas solid tyyny on paras, jos nukkuu esim. selällään.

Peitossakin kannattaa miettiä kuinka helposti sinulle tulee kylmä/kuuma. Itse käytän semi paksua peittoa koska inhoan herätä kylmyyteen, ja liian kuumuuden iskiessä voin ujuttaa jalan antennina ulos ottamaan viileyttä. Jos sinulle tulee helposti kuuma, suosittelisin ohuempaa peittoa ja ehkä ottaa vilttiä vierelle varmuuden vuoksi.


Tässä oli minun mielestä merkittävät virheet makuuhuoneen sisustuksessa. Pää aiheenahan on se, että viihdyt siellä itse. Jos se ei tunnu omalta, et nuku hyvin. Jos vaatteesii on nihkeät, et nuku hyvin. Jos happi ei kierrä, et nuku hyvin.

Jos nyt innostuit lisäämään kasvillisutta makkariisi, saanen muistuttaa että teen kaikennäköisiä sekä kokoisia amppeleita. Joten otahan vain yhteyttä niin mietitään minkä kokoisia, mallisia sekä värisiä. Saadaan näin juuri sinun tyylinen sinne makkariin aseteltua.

GG Good night.

Lue myös: Amppeleita maailmalle

2 kommenttia:

 1. Se on ihan totta. Sisustusartikkeleissa keskitytään turhan usein epäolennaisiin asioihin. Päiväpeiton väri tai lampun kulmat ovat tärkeitä vain siinä osin, miellyttääkö ne omaa silmää vai ei. Itse en omistanut päiväpeittoa vuosiin. Enhän minä esittele omaa makkaria julkisesti :)
  Olen aika tavalla samaa mieltä muissa kohdissa. Puitteiden pitää olla kohdallaan. Silmiin porottava katulamppu on yksi ärsyttävimpiä asioita, mitä tiedän. Hiostava pyjama tai epämukava tyyny häiritsevät untani huomattavasti enemmän kun epäsointuva lampun väri tai kulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, en kans omista päiväpeittoa. Tai edes petaa petiä 😅

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>