Haku

marraskuuta 10, 2018

5 syytä rakastaa talvea

Lapsena lempi vuodenaika oli aikalailla se, minne synttärit ajoittui. Itselläni siis kevät. Myöhemmin teini-iän hormoonien kanssa lempi vuodenaika oli sen vihaaman vastakohta, ja koska vihasin kesää, lemppari oli tietenkin talvi.

"I smell snow" - Lorelai Gilmore

Mulle mikään ei tunnu kotosammalta kuin kuvitella nämä yhdessä; Viltin alla sohvalla, kisu sylissä ja käsissä kuuma muki glögiä. Katsellen esim. Gilmore Gilrsiä, takkatulta taikka jotain klassikko-elokuvaa kuten The Holiday:ta. 

Onnellisuus maistuu glögistä, siksi juonkin sitä pitkin vuotta. Joulun aikaan hamstraan usean kymmentä litraa sitä kotiin, että riittää sitten ensi jouluun asti. Ajattelin, että tänä jouluna teen itse glögiä! Jaan sitten reseptin tänne, maailman parhaasta glögistä, true fanilta. Mutta asiaan, tässä 5 syytä rakastaa talvea.

 

1. Kauneus

Ihmiset eivät vietä läheskään tarpeeksi aikaa päivistään näkemään kauneutta. Isot paksut lumihiutaleet jotka laskeutuvat pikku hiljaa taivaalta? Koskematon lumi aamun sarastuksen aikaan? Tähtitaivas sekä kuun loisto? Niin kaunista. Talvi on niin erilainen muista vuodenajoista, kun vihreys ja värit eivät hallitse. Se on puhtaampaa kauneutta. 

2. Lämpö

I know, vähän outo väliotsikko kun puhutaan talvesta. Mutta se mikä mulla on aina ollut kesän kanssa ongelmana, jos et asu veden äärellä, miten pysyt viileänä? On kuitenkin tietty raja mihin asti voit ottaa vaatteita pois ja silti kulkea julkisilla. Kotonakaan ei auta olla edes täysin alasti, kun kuumuus on ylitsepääsemätön. Talvella on ihanaa pukeutua niihin lämpösiin höntsyihin ja talvikenkiin. Pipo ja lapaset ja kaikki. Ja silloin kun on vähän vähemmän kylmä, voit saada oikein söpöjä asujakin aikaan yhdistelemällä hupparin kanssa mainitut lämpöset! 

3. Nesting

Eli ns. pesiminen iskee, kun alat viettämään aikaa enemmän sisällä, kuin ulkona. Haluat viihtyä, sytytät kynttilöitä pitämään lämpöä ja tuomaan tunnelmaa, Valon puutteen takia saattaa roikkua jouluvaloja pitkin asuntoa. Viltit on esillä, että pääsee kylmää piiloon ja siksi talvi on kotoisin aika vuodesta. 

4. Glögi

Kuten mainittu, rakastan glögiä, ja se kuuluu eniten talveen. Vaikka juon sitä ympäri vuoden, on ehdottomasti talvi sen juoduin aika. Mutta glögin lisäksi joulusuklaat ja jouluruoat on ihania, myöskin tuntuu että enemmän halaua tehdä lämpimiä ruokia, salaattien ja tortillojen sijaan. Teetä tulee juotua myöskin enemmän, ja mikäs sen parempaa. 

5. Tärkeys

Muistan talvet lapsena, miten hypittiin sillalta alas suoraan lumipenkkaan ilman että mitään sattui, koska lunta oli niin paljon. Muistan jääliukumäet mitä kerrostalomme takapihalle tehtiin koko talon muksuille. Muistan miten rakastin luistelua, ja etenkin siinä vahvassa lumisateessa. Tuo aika on todella arvokasta minulle, ja se on samalla myös muistutus miten maapallomme ei voi hyvin. Se ei pysty tarjoamaan näitä paksuja lumiöitä enää nykyajan nuorille, koska ilmastoa on tuhottu niin paljon. Talvi muistuttaa myös siitä, miten tärkeää on toimia ilmaston hyväksi, eikä ottaa mitään itsestäänselvyytenä. 


Lue myös: Ekotasot - yksi
Btw, mun lempi vuodenaika nykyään on syksy. Talvi nyt vaan on ihana myös =D

1 kommentti:

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>