Haku

marraskuuta 07, 2018

4 Hyvää sekä huonoa puolta takuista

Jokaisen pörröpään takkukokemus on varmasti henkilökohtainen, enkä halua että kukaan vain tämän kirjoituksen perusteella ottaa - tai on ottamatta takkuja. Haluan vain jakaa omat kokemukseni, nyt kun takut ovat täyttäneet vuoden!

Rastojen hyvät puolet:

- No ihan ekana tietenkin se että jos ne tuntuu omilta jo ajatustasolla, saada ne päähän on sen arvoista. Halusin rastat jo ekan kerran iha teininä, mutta pelotti ajatus kemikaaleista sekä hiusten tappamisesta. Että siili odottaa sit jos kyllästyy! No mutta tämähän ei ole keissi nykyään enää ollenkaan, takut esim. koukutetaan ja tupeerataan jolloin jos ne auki haluat, aika varmasti saat. Ekana plussana siis tuntea itsesi, itseksi.


- Helppo hoitoisuus. Pitkien hiusten ärsyttävä, pitkä kuivumisaika suihkun jälkeen, sähköisyys, shampoon meno jne. Nykyään pesen oikeastaan vain otsatukkaa suihkussa ja välillä päänahkaa myös, mutta itse takut pysyvät suuren osan aikaa kuivina. Joten kuivumisaika on lyhyt, samoin shamppoon kuluminen. Hiuksia ei tarvitse harjata, ne vain ovat. Ja on melkein mahdotonta saada "bad-hair-day", ja jos tälläisen saa, se on enemmänkin otsatukka mikä kettuilee.


- Jatkuva tekeminen. Tämä on asia mitä kaikki eivät tee, eikä ole mitenkään pakollinen takkujen olemassa olon kannalta. Mutta tykkään itse hirveästi hipeltää, tutkia, pyöritellä ja koukutella hiuksiani. Väkertää irtohiuksia sisälle ja tutkia missä on lenkkejä, vähän sama asia kuin lävistysten kanssa, niitä on esim ajatuksissaan vain todella mukava näprätä. Joskus tämä on tooodella ärsyttävää, mutta yleisesti enemmän tuottaa outoa mielihyvää (:D)

- Rastoista saa tehtyä kivoja kampauksia, enkä tarvitse ponnaria jos haluan ne pois naamalta, kunhan sidon vain. Ne tekevät upean nutun pään päälle, ja saa helposti näyttämään erilaiselta. Jälleen siis itsensä toteuttaminen huipussaan. 

Rastojen huonot puolet:

- Hoidosta puheenollen, tämä on miinus vain joillekkin. Mutta huolto. Jos et halua takkujesi elävän omaa elämää villinä ja vapaana, niitä pitää vähän huoltaa. Huollolla siis tarkoitetaan että silmukoita koukutetaan takaisin rastan sisään, paksut ja ohuet kohdat yritetään tasata parhaan mukaan ja irtohiukset koukutetaan messiin mukaan. Jotkut eivät tätä tee ollenkaan, joille se ei tietenkään ole silloin huono puoli, ja jotkut tekevät, mutta eivät näe huonona asiana, eli täysin sinusa itsestä kiinni.


- Kutina. Itsellä tämä oli ensimmäinen negatiivinen asia minkä huomasin, etenkin kun oli vielä paksummat jatkot päässä, rastat kutitti selkää. Kutina tuntui paidan läpi, välilä erityisen ärsyttävänä piirteenä, joka ei ole täysin mennyt pois, mutta helpotti jatkojen vaihduttua, ja tietenkin kaikenlaiseen sitä tottuu myös.

- Sauna. Etenkin viime kesän ollessa superkuuma ja jatkuva uinti piti pään pitkään märkänä. Joskus hiukset ylhäällä, mutta kuumimmat päivät vaativat veteen dippausta. Saunoessa myöskin aina pesen koko pään, ja takut kastuvat. Tällöin kuivuminen vie aika kauan, kastelet sohvat ja sängyt, ja pää painaa vähän enemmän kuin mitä haluaisit. 

- Neljäs huono puoli olisi tuo mainittu paino. Etenkin kuuman kesän johdosta jouduin pitämään hiuksia paljon ylhäällä, jolloin pään paino ei tee kivaa esim. niskalle. Yleensä tämä ei ole ongelma, kun hiukset ovat harmonisesti ylhäällä sekä alhaalla, mutta joskus huomaa että "okei, nyt ollut liian kauan tukka pystyssä" kun niskaa alkaa jomottaan. 

Kaikki nämä riippuu myös paljon ihmisestä, sekä ihan siitä minkä pituiset rastasi ovat. Itse kaikenlisäksi nukun mahalteen, eli niskani ovat aina vähän jumissa. Se, että saat tuntea itsesi, itseksesi on isoin plussa mitä voi laittaa, joten itselläni kyllä plussat voittavat miinukset, ja rakastan tukkaani. Tässä ovat siis minun elämässäni huomatut hyvät sekä huonot puolet rastojen olemassaolosta, ne voivat olla erilaiset jokaiselle.

Omat rastani olen saanut Kalma Dreads & Inkissä, mutta nykyään Kalmaa ei enää ole ja Tampereella toimii Kalman tiloissa kasvanut Kylänmahdin Marras Dreads

Kirja julkaistu!
Oletko kiinnostunut tilaamaan kirjan missä esitellään +10 helppoa rastakampausta, syväpuhdistus-ohjeet, henna värjäys ohjeet sekä listataan Suomen takkutaitureita?

Etsy: Takkunuttu - Kaikki takuistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>