Haku

lokakuuta 19, 2018

Eko kylppärini

Yleensä kylpyhuoneeseen liittyy vahvasti sanat kuten, pesuaineet, kemikaalit, vahvat hajusteet. Well, not here. Aiheina hampaat, pyykki sekä peseytyminen.

Joskus luin minimalisti ryhmässä aiheen, kuinka montaa asiaa käytät joka aamu. Olen tästä puhunut jo Ei meikkiä aiheessa, miten jotkut rasvaavat naaman, laittavat useaa meikki tuotetta, sekä ainetta hiuksiinsa. Itselläni aamuisiin asioihin kuuluu hammastahna hampaille, eikä muuta. En käytä meikkiä, en rasvoja tai naamioita, enkä hiuksissa aineita.

Ystäväni sanoi, että minun on helppo olla käyttämättä meikkiä, kun on niin hyvä iho. Mutta totuushan on se, että se iho on hyvä, juurikin siksi ettei sitä meikkiä käytä. Se on ikuinen noidankehä, meikkaat koska iho voi huonosti, mutta meikin takia se voi vielä huonommin, ja pakottaa täten käyttämään lisää meikkiä. Pitää olla hetken aikaa tyytyväinen huonon ihon kanssa elämiseen, kunnes se alkaa taas hengittään ja voimaan hyvin. Yleisesti elämäntavat vaikuttaa tottakai myös, stressi, tupakointi, alkoholi, huono ruoka sekä ihan perinnöllisyys.

Kyllä minullekkin finnejä puhkeaa jos olen syönyt esim. juustoa, mutta se nyt kuuluu ihan siihen että ollaan ihmisiä ja meillä on iho mikä reagoi siihen miten terveellisesti elämme. Eikä sitä tarvitse peitellä.

Muutaman tuotteen käyttäminen ei ole ainoastaan minimalismi asia, vaan myös ekologinen asia. Käytän Humble Brush hammasharjaa, mikä on BPA vapaa, ja bio hajoava 2-3 vuodessa jättämättä mitään myrkkyjä jälkeensä. Kestää yhtä kauan kuin muovinen hammasharja, mutta eettisyydessä ottaa selvästi voiton. Myöskin jokaisesta harjan ostamisesta, lähtee harja myös kehitysapuun. Itselleni parasta eko-hammastahnaa olen vielä etsimässä, mutta voin postata asiasta oman aiheen kun hyvään päädyn! Pieni vertailu kirjoitus kenties?

Hiukseni pesen nurmen avokado palashampoolla, ja kehoni samanmoisella saippua-palalla. Ei kemikaaleja ihooni, hiuksiini, eikä viemäristä alas.
Hiukseni ovat luonnolliset, puhtaat eivätkä sähköisty talvella, tai muodistu liimaletiksi.

Pyykkieni pesussa käytän pesupähkinöitä. Se on luonnon pesuaine, riittoisa, edullinen sekä tehokas. Huom. Tehokkuus ei tarkoita materiaalien tuhoamista, kuten marketti-pesuaineissa, vaan poistaa lian ja bakteerin, kuten pesuaineen kuuluukin. Omalla kokemuksella puhdistaa hyvin kaiken hikireenipyykistä - kissan pissaan. Puhdasta ja ekologista!

2 kommenttia:

 1. Tämän artikkelin muutamassa kohdassa olen täysin eri mieltä.

  Ihoni ei koskaan ollut huono, mutta varsin vaativa. Se on kuiva, atopisuuteen taipuvainen ja vaatii rasvausta kaksi kertaa päivässä. Olen tehnyt kaikki kokeet sen päällä: olen jättänyt meikkaamatta, pesemättä, rasvaamatta… Lopputulos oli aina yhtä surkea. Omaa rasvakerrosta ei riitä, eli illalla ihooni ei pysty edes koskemaan. Se sattuu. Viikon sisällä rasvaamisen pois jättämisestä hilseily muuttuu haavoiksi. Joskus etelänlomilla tai oikein kuumina kesäpäivinä rasvattomuus onnistui, muuten ei.

  Ihoni voi paremmin silloin, kun rasvaan sen ja vielä meikkaan päälle. Silloin se ei pääse palelemaan. Kesäisin voin keventää himpun, mutta en jätä kokonaan. Nyt kun on ollut pitkä jakso etten meikkaa päivittäin, naamani on täynnä finnejä. Että sillä lailla.

  Taisi olla, että sinulla on vaan sellainen iho, joka ei luonnostaan tarvitse kovin paljon ylläpitoa. Minä olen kärsinyt niin kauan kuin itseäni muistan. Ja vasta silloin, kun löysin sopivia kosmetiikkatuotteita, helpotti (jotain 13-14 vuotiaana). Siitä lähtien olen kuluttanut tonneittain rasvoja, öljyjä (mm oliivi- ja auringonkukan öljyjä), meikkejä ja hiustuotteita.

  Hiuksista puheenollen, tuulihattu kuontaloni tarvitsee päivittäin tippa silikonia, jota eko tuotteissa ei käytetä. Muuten se on yksi suuri takku. Suurin osa luonnon öljyistä on hiuksilleni aivan liian raskaita. Eli tässä on vielä aika tavalla parantamisen varaa, että löydän sellaisen tökötin, joka ajaisi asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän tuokin totta on. Kuten kuitenkin totean tuolla että: Yleisest elämäntavat vaikuttaa tottakai myös, stressi, tupakointi, alkoholi, huono ruoka sekä ihan perinnöllisyys." - viimeinen etenkin.

   Yleistettynä usein on tilanne missä huono vointinen iho on seurausta naaman ylipesemisestä (=kuivuu) / jatai meikkaamisesta. Ei kaikilla, mutta useilla. Oli myös itsellä kun vielä meikkasin, tai söin paljon maitotuotteita, join runsaasti ja tupakoin. Eri asiat maksimissa eri ajanjaksossa elämässä ja aina iho reagoi.

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>