Haku

elokuuta 30, 2018

No make up / Ei meikkiä

I have been without make up for over two years now, and I have to tell you.. It's great!
We grew up with the sensations that it is wonderful to put on make up and hide your face. When I was an emo kid, heavy smudged eyeliner and mascara played a role. Also the little too light powder was my go-to tool in the morning.
Growing to a young teen and not wanting to hide my face as much as highlighting it gave me new ways of putting on makeup. Cleaner, and fresher. But there where limitations. When going swimming, mascara would run. Tired and massaging my eye smudged the eyeliner. Skin was irritated, pores were full and dry and couldn't breathe. It's a vicious cycle, your skin looks bad, so you put on makeup to cover it, but it only makes it worse and so you have to keep putting it on.

In the Facebook's mininalist's group there was a question of how many things you use in the morning. Some had two hygien-products and five makeups. Some had two of each and adding all the hair products. I have one, toothpaste.

Freedom comes in many forms, it can be the job you work, the relationships you have or something as simple, as you looking like you. Freedom to be you from the minute you wake up, till your head hits the pillow. 

Olen elänyt meikittä nyt yli kaksi vuotta, ja täytyy sanoa.. Se on ihanaa!
Me kuitenkin kasvoimme näiden sensaatioiden kanssa, että on ihanaa laittaa meikkiä ja peittää se naama minkä kanssa olet syntynyt. Kun olin emo-kid, raskas sottainen kajaali sekä ripsari olivat isossa roolissa. Myöskin se vähän liian vaalea puuteri oli tärkein kaikista aamutoimissa. 
Teiniksi kasvaessa meikistäkin tuli hillitympi, ja kasvojen peittämisen sijaan halusi kasvoja enemmänkin korostaa. Puhtaampi, selkeämpi lookki. Mutta tässäkin oli rajoituksia. Uimaan mennessä ripsari valuu, väsyneenä silmiä kun hierot niin sotkeentuu. Iho ärtynyt, ihohuokoset täynnä ja kuivat eikä iho hengitä. Se on noidankehä, iho näyttää pahalta, joten yrität peittää sen meikillä, mikä vain pahentaa, johtaen vain isompiin ja paksumpiin meikkimääriin.  

Facebookin minimalistit-ryhmässä oli kysymys, kuinka montaa asiaa käytätte itseenne aamuisin. Jotkut nimesi muutaman hygieaniatuotteen ja viisi meikkituotetta. Joillain oli kaksi molempia ja siihen päälle hiusten laitot. Itselläni on yksi, hammastahna. 

Vapaus tulee useassa muodossa. Se voi olla se työ mitä teet elääksesi, se voi olla elämäsi ihmissuhteet tai se voi olla jotain niin simppeliä, kuin se että sinä näytät sinulta. Olet oma itseni siitä minuutista kun heräät, siihen saakka kun pääsi osuu tyynyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>