Haku

joulukuuta 16, 2018

Hyväntekeväisyys ja makrameet


Jowisfreelife & Hyväntekeväisyys


Oma matka hyväntekeväisyys asioihin on ollut mielestäni kovin hidas ja silti samaan aikaan koen jatkuvasti että kehitystä tapahtuu myös nopeampaa ja nopeampaa. Tällä sivulla on listattuna oma matkani hyväntekeväisyystyön parissa, aktiiviset hyväntekeväisyys tempaukset tai asiat sekä lopuksi myynnissä olevat hyväntekeväisyystyöt & myydyt työt. 

Ensimmäisiä selkeitä hetkiä elämässä hyväntekeväisyyden parissa oli vuonna 2017, kun olin töissä klassisena kadulla pysäyttävänä feissarina, helmikuusta eteenpäin, eli kylmimmän ajan vuodesta, hence the thick clothing!

"Kylmän kangistaessa jäseniäni tajuan, että ei feissaaminen ole helppoa hommaa. Työ selvästikin kasvattaa luonnetta. Huomasin, että naiset ovat keskimäärin kohteliaampia ja hymyilevät varainhankkijoille enemmän kuin miehet." 
Pääset lukemaan koko jutun painamalla tästä.
Vaikka kyseessä oli työ, koin että aihe oli hyvin tärkeä ja ainoita asioita minkä tähden ihmisiä kehtaan kadulla pysäyttää. Keräsimme lahjoittajia Syöpäsäätiölle. Kaduilla feissatessa tuli käytyä monta hienoa keskustelua, kuultua monta kaunista sekä surullista tarinaa ja kerättyä iso kasa kuukausilahjoittajia, kiitos jokaiselle. Nämä päivät ovat jo takana, eikä itselle paras tapa auttaa ollut kuitenkaan tuo face two face toiminta. Opin paljon, tein paljon ja olen kiitollinen tuosta ajasta elämässäni.

Lue koko kokemus feissauksesta täältä: Tulossa.


Feissauksen jälkeen olen ollut mukana Naisten Pankin hyväntekeväisyyskävelyissä, käynyt Animalian kouluvierailukoulutuksen, Luonto-Liiton Itämeri koulutuksen ja muuttanut monia asioita omassa elämässäni, kuten sivun alaosassa olevat hyväntekeväisyystyöt. Tällä hetkellä olen Maukula ry:n vapaaehtoisena, mutta vain tuotelahjoittajana pandemian takia. Minulle voi myös toimittaa kissantarvikelahjoituksia ja toimitan ne Maukulalle. Näitä voit lahjoittaa: Miten voin auttaa?

Olen ollut vapaaehtoisena myös Eläinsuojelukeskus Tuulispäällä ja tavoitteena onkin suunnitella sinne ihan oma makrametyölinja ja heille oma kuosi. Olen myös WWF:n öljyn torjunta joukoissa. Lue koko juttu täältä: WWF Öljyntortjuntajoukot


Hyväntekeväisyys makrametyöt


Teen muiden töideni lisäksi hyväntekeväisyys-töitä, mistä lähtee aina mainittu summa, mainittuun kohteeseen. Näin pääset lahjoittamaan rahallisen lahjoituksen, sekä saat kotiisi kauniin työn!

Olen kerännyt lahjoituskohteisiin useamman vaihtoehdon, kenen toiminnan tueksi töitä teen. Mitä useampi kohde, sen enemmän voimme saada aikaiseksi! Naisten pankki kirjoitti jutunkin minusta ja meidän yhteistyöstä! Jutun pääset lukemaan painamalla tästä.
"Luonnonläheisyys ja tuotteiden kauneus saivat Jonna Sihvosen aloittamaan muutama vuosi sitten makramee-seinäkoristeiden, riimujen ja shamaanirumpujen valmistuksen. Sihvonen myy tuotteita Jowisfreelife -tuotenimellä ja luovuttaa osan myyntituotosta Naisten Pankille." 
Lue myös: Melkein kuuluisa muita lehtijuttuja varten!

Pitkään mietin miten voisin töitteni kautta auttaa, ja antaa takaisin. Kunnes kekkasin, että voin yhdistää makrametyöt (tai miksipä ei muutkin työt) sekä lahjoittamisen. Täällä myynnissä olevat työt ovat hyväntekeväisyystöitä ja niistä menee ilmoitettu euro määrä - ilmoitettuun kohteeseen. Kohteita on mm. Animalia, Oikeutta eläimille, Naisten Pankki, Maukula ry ja Eläinsuojelukeskus Tuulispää. Voit myös tilata räätälöidyn kohteen itsellesi missä hintaluokassa vain (s-xl), mille kohteelle vain, millä lahjoitusummalla vain. Kaikki on mahdollista.

Tutustu lisää hintaluokkiin: Makrameen hintaluokat
Itsellesi saat itse työn, sekä söpön todistuksen ansiostasi tehdystä lahjoituksesta.

 Myydään tällä hetkelläTrinity
Trinity on suurikokoinen makrametyö, minkä pääväreissä on luonnonvalkoinen sekä harmaan eri sävyjä. Sen sivuja koristaa lyhyet makrameripset ja symmetrisesti asettuva muoto tekee kokonaisuudesta kauniin, täyteliään ja syvän. Työllä on kokoa noin 97 cm x 97 cm plusmiinus pari senttiä. Työssä on käytetty Paulina punoskudetta, mopparia, chunkymoppia sekä minimoppia mitkä ovat 80% kierrätyspuuvillaa. Siinä on myäs käytetty kierrätettyä lankaa mitä kerään trimmatuista töistä jottei mitään menisi hukkaan. Olen kerännyt kepin Tampereelta ja onkin kaunis (terve) luonnon oksa.

Tästä työstä lahjoitan 10€ Animalialle eläintenoikeustyöhön.
Hinta: 290,00€


Pride of Will
Täydellisessä maailmassa meidän ei täytyisi taistella tasa-arvoisuuden vuoksi, tai ihmisoikeuksien vuoksi. Voisimme antaa kaikkien kukkien kukkia rauhassa & puuttumatta muiden onneen. Mutta me emme elä täydellisessä maailmassa joten taistelemme sen saavuttamiseksi. Tämä (valikoimassa pysyvä) työ nimeltä Pride of Will on omistettu yhdelle parhaalle ystävälleni. Olet upea, olet rohkea & olet inspiraatio. Kiitos että olet elämässäni ❤️🧡💛💚💙💜

Bundle / Kimppu: Jos ostat Bundle vaihtoehdon, sinulle tulee kolme Pride of Will sateenkaari-amppelia sekä lähetän lahjoituksen työstä arvoltaan 10,00€ Helsinki Pridelle, sateenkaarierityiseen nuortentyöhön. Myöskin kun puhutaan läpinäkyvyydestä, aina kun näemme "Willn" kanssa vien hänet syömään mun piikkiin koska hän on Båst <3

Hinta: 1 kpl 21,00€ - 3 kpl 60,00€
Lue lisää: Pride of Will


Pride of Minievie
Uskon että erilaisten ihmisten tunteminen nuorella iällä vaikuttaa siihen miten avoin ihmisestä kasvaa. On paljon asioita joita pidetään "normaalina" minkä on muututtava. Normaali, on se että me kaikki saamme olla mitä olemme, elää miten elämme - ilman väkivaltaa, uhkailuja, kiusaamista tai syrjintää. Oletuksien rikkojaksi tarvitaan vahvoja persoonia jotka jaksavat taistella tuulimyllyjä vastaan myös vastoinkäymisissä - Onneksi heitä löytyy. Valitettavasti moni menettää henkensä liian varhain ja sen takia tietoisuutta on tärkeä lisätä.

Minievie on miniversio Pride of Evie työstä, lue siitä lisää täältä: Pride of Evie
Tästä työstä lähtee 20€ lahjoitus Helsinki Pridelle. 
Hinta: 150,00€
Osta Etsystä: Pride of Minievie


Pride of Alex
Pride of Alex. Tämä viisivärinen pystykuviollinen makrametyö on kolmas Pride of-työni. Sen kolme ensimmäistä väriä 🤍💗💙 ovat transsukupuolten lipusta, kun taas 🤎🖤 kuvaavat värillisiä ihmisiä sekä ihmisiä ketkä ovat kuolleet Aidsista.

"Brown and black stripes represent people of color and people who have died from AIDS, while the white, pink, and blue are colors from the transgender flag. The flag was seen flying over the Massachusetts State House in Boston in honor of the cancelled in-person 2020 Pride Parade".

Mitat 60cm x 40cm - Yksi valmiina
Hinta: 100,00€
Lahjoitus: 10,00€ Helsinki Pridelle


(BLM) Angela Bois
Epätasapainoisessa maailmassa eläminen on usein tuskallista. Pallomme kärsii ekologisesti, taloudellisesti, ruoka- ja juoma varoista sekä tasavertaisuudesta. Täällä kärsii eläintenoikeudet sekä ihmisoikeudet. On etenkin yksi paikka missä inhimillisyys on kärsinyt jo vuosisatoja ja jatkaa epäreiluuttaan. 

Mulle on kaikki yllä mainitut asiat on tärkeitä ja kuuluu etiikkaan minkä mukaan elän ja teen töitä. Mietin pitkään mikä olisi paras tapa nostaa BLM esiin tässä lähteessä ja päätin tehdä musta-harmaita makrame töitä vakituiseen myyntiin. Mustanlangan synkkyys kertoo epätasapainosta. Jokainen työ on tilattavissa tilaustyönä eli työt eivät poistu valikoimasta. En ota kantaa BLM liikkeeseen, poliisien hakkaamiseen tai äärilleen vietyihin tekoihin, vaan epätasa-arvoon mikä näkyy yhä maailmassamme.

Kolme eri työtä joista kaikista lähtee erilliseen kohteeseen lahjoitus.

Hinta: 66,00€
Lue koko juttu: Angela Bois Makrametyöt


Hagalaz
Hagalaz on luonnonvalkoinen, kuusenjuureen muodostettu makrameetyö. Se on ohut ja pitkä, ja sen keskellä roikkuu kaksi shamaanikiekkoa. Luonnonläheinen, juurioksa on Suomen metsästä. Tämän työn tuotosta 10€ menee Hope:lle.

HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry on suomalainen hyväntekeväisyysyhdistys, joka avustaa vähävaraisia lapsiperheitä sekä huostaanotettuja ja laitoksissa asuvia lapsia useassa Suomen kaupungissa.

Sinulle tulee itse työ, sekä kortti mikä kertoo päivän hyvän työsi.
Hagalaz nimi tarkoittaa raekuuroa sekä muutosta.
Se tulee kuin raekuuro ja ravistelee vanhat rakenteet hajalle. Riimu haastaa katsomaan omiin silmiin ja tunnistamaan ja muuttamaan tuhoavat tekijät.  
Hinta: 53,00€ sis alv


Tiwaz
Tiwaz on lila pitkä makramee, jonka luonnonpuuta koristaa yksi ilveksenpentu. Tämän työn tuotosta 10€ menee Suomen Eläinsuojeluun SEY:lle.

SEYn toiminnan kohteena ovat kaikki eläinlajit: tuotantoeläimet, harraste-eläimet, lemmikit, koe-eläimet, turkiseläimet ja luonnonvaraiset eläimet. Toiminta-ajatuksena on suojella parhaalla mahdollisella tavalla eläimiä kivulta, tuskalta, kärsimykseltä, pelolta ja haitalta.

Sinulle tulee itse työ, sekä kortti mikä kertoo päivän hyvän työsi. Tiwaz nimi tarkoittaa soturia. Se on voiton ja menestyksen riimu, tuo mukanaan oikeuden ja puolustaa oikeudenmukaisuutta. 
Hinta: 55,00€, 25,00€ (Ilves puuttuu)


Dagaz
Dagaz on pieni, musta makrameetyö minkä sisään on taiteiltu turkoosi unisieppari. Materiaalina on käytetty Mopparia joka on valmistettu kierrätyspuuvillasta (sis. 25 % akryylia). Unisieppari on kierrätetty.

Tämän työn tuotosta menee 10 euroa Naisten Pankille. Naisten Pankki on vapaaehtoisten verkosto, joka kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi kestävän kehityksen periaattein. 
Hinta: 34,00€

Dagaz riimu valaisee päivän ja pimentää yön. Se on itsessään paradoksi, jonka valossa vaihtoehdot tuntuvat äärimmäisiltä. Kompromisseja on vaikea löytää. Daeg tuo parhaimmillaan elämään keskikesäisen auringon ja yöttömän yön huumaavan juhlan.


Myydyt tuotteet

Lisään tänne alas kaikki myydyt hyväntekeväisyystyöt jotta kaikki nämä ihanat työt pysyvät muistoissamme ja jos joku toivoo samankaltaista työtä kuin mikä löytyy valmiista töistä - voi täältä näyttää esimerkkiä!ATATIANA
Tästä työstä lahjoitettiin 10€ kohteelle Imkaan.

Atatianan naapurit ilmoittivat poliisille että hänen etuovensa oli auki, poliisit tulivat paikalle ja ampuivat Atatianan hänen ikkunansa läpi kotonaan, kahdeksan vuotiaan siskonpojan edessä

ATATIANA työstä lähtee lahjoitus Imkaalle. Imkaa keskittyy briteissä naisten olosuhteisiin ja ehkäisemään väkivaltaa etenkin naisia ja lapsia kohtaan. 
Lue lisää: imkaan.org.uk sekä Goldengiving Imkaan
Lue lisää: Angela Bois


Pride of Evie
Tästä työstä lahjoitettiin 20€ Pride of Helsingille.

Uskon että erilaisten ihmisten tunteminen nuorella iällä vaikuttaa siihen miten avoin ihmisestä kasvaa. On paljon asioita joita pidetään "normaalina" minkä on muututtava. Normaali, on se että me kaikki saamme olla mitä olemme, elää miten elämme - ilman väkivaltaa, uhkailuja, kiusaamista tai syrjintää. Oletuksien rikkojaksi tarvitaan vahvoja persoonia jotka jaksavat taistella tuulimyllyjä vastaan myös vastoinkäymisissä - Onneksi heitä löytyy. Valitettavasti moni menettää henkensä liian varhain ja sen takia tietoisuutta on tärkeä lisätä.

Lue lisää: Pride of Evie


Uruz 
Tämän työn hyväntekeväisyys osuus oli 10 euroa Roosa Nauha kampanjaan. 

Roosa nauha on Syöpäsäätiön kampanja, jolla tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta. Siinä kerättyjä varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille tarjottavaan neuvontaan.
Roosa Nauha kampajan tukemiseksi voit tilata itsellesi esim. pinkin makrametyön, mitä tahansa hintaluokkaa. (s-xl)

Uruz symboloi alkukantaista voimaa, kesyttämätöntä potentiaalia ja yhteyttä maahan sekä omaan seksuaalisuuteen. Uruz kehottaa tutustumaan avoimin silmin omiin valo- ja varjopuoliin, vietteihin ja vaistoihin. Riimu liittyy myös terveyteen ja jaksamiseen.


Sowilo
Tästä työstä on lahjoitettu 10 euroa Animalialle.

Sowilo on iso sinapinkelta-valkoinen kettutyö. Sitä koristaa kaksi kettuhahmoa, istuen luonnonoksalla. Tämän työn tuotosta 10€ menee Animalialle.
Animalian tavoite on eläinten oikeuksien tunnustaminen sekä eläinten hyvinvoinnin parantaminen yhteiskunnassamme
Sinulle tulee itse työ, sekä kortti mikä kertoo päivän hyvän työsi.

Nimensä Sowilo, tarkoittaa aurinkoa sekä iloa. Sowilo johdattaa valosta varjoon, ja jalostaa mielen positiivisia puolia.


Nauthiz 
Tästä työstä on lahjoitettu 10 euroa Naisten Pankille.

Nauthiz on värikäs, femiininen makrametyö. Sen tukipilarina toimii pala Suomalaista puuta, mikä on saanut metsässä luonnollisen kuvioinnin kaarnan alla.

Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi. Varoilla tuetaan naisten ammatti- ja yrittäjäkoulutusta, työkalujen ja materiaalin hankintaa sekä naisten oikeuksien ja aseman parantamista.

Nauthiz-riimu liittyy elämän perusasioihin ja ihmisen alitajuntaan. Laajempi kehitys on mahdollista vasta, kun perusasiat on turvattu. Mikä elämänalue tarvitsee tasapainoon saattamista? Millaisia tarpeita olet laiminlyönyt?


Arktinen
Tästä työstä on lahjoitettu 10 euroa SEY:lle.

Sen luonnonoksaa koristaa kaksi kierrätettyä naalia, vanhempi sekä tämän pentu. Alempi kerros on kylmän valkoinen makramekerros, ja päällä lämpimän luonnonvalkoinen. 

Keskellä arktisuutta esiin tuova mintunvihreä vivahde.

SEYn toiminnan kohteena ovat kaikki eläinlajit: tuotantoeläimet, harraste-eläimet, lemmikit, koe-eläimet, turkiseläimet ja luonnonvaraiset eläimet. 

Toiminta-ajatuksena on suojella parhaalla mahdollisella tavalla eläimiä kivulta, tuskalta, kärsimykseltä, pelolta ja haitalta.

 

Raidho
Tästä työstä lahjoitettiin 5,00€ Hope:lle.

Riimu Raidho kertoo että edessä koittavat uudet seikkailut joko konkreettisen matkan tai uuden alun muodossa. Heitä Raidho tienristeyksessä ja se näyttää sinulle oikean polun. Raidho symboloi myös ohjattua muutosta.

Työ on pieni, söpö sekä värikäs. Oksa on kaatuneen kuusen juuri, mikä on pesty sekä harjattu. Oksaa koristaa kierrätetty Ponyo-hahmo.

HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry on suomalainen hyväntekeväisyysyhdistys, joka avustaa vähävaraisia lapsiperheitä sekä huostaanotettuja ja laitoksissa asuvia lapsia useassa Suomen kaupungissa.


Fehu
Tästä työstä lahjoitettiin 10,00€ Animalialle.

Kuusen oksalla tähystää pieni possu-figuuri ja sen alle helmaksi muodostuu makramee verho. Työ on aika kookas, väreinä vaalea roosa sekä luonnon valkoinen. Lankana PAULINA punoskude. Se on Eko-puuvillaa (80 % kierrätyspuuvilla, 20% polyesteri), ja värjätty jämäpaloja käyttäen, ei siis vettä tuhlaten.

Tämän työn tuotosta 10 euroa menee Animalialle taisteluun tuotantoeläinten puolesta. Animalian tavoite on eläinten oikeuksien tunnustaminen sekä eläinten hyvinvoinnin parantaminen yhteiskunnassamme.

Riimu Fehun avainsanat ovat karja sekä maallinen omaisuus. Karja oli ennen vaurauden merkki. Se merkitsi turvattua tulevaisuutta ja rikkautta. Tämä työ muistuttaa siitä miten ajat muuttuvat.

3 kommenttia:

  1. Maailmassa on paljon epäkohtia ja on tärkeää nostaa epäkohtia esiin. Tästä syystä itse teen nuorisotyötä.

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat hienoja töitä ja mukavaa, että ostajat pääsevät tukemaan eri hyväntekeväisyysjärjestöjä 😊🙏

    VastaaPoista
  3. Hienoja makrameita. Hyväntekeväisyys on tärkeää. Me olemme myös miettineet, että alkaisimme tekemään kuukausilahjoitusta. Valitettavasti kun tämmöiselle ei löydy taitoja, mutta olisi mukava jotenkin muuten auttaa toisia.

    VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>