Haku

joulukuuta 25, 2018

Rastojen syväpuhdistus

Olen siirtänyt tätä pikku projektia jo vähän liiankin kauan. Se vain aina tuntuu olevan liian ajallinen sitoutuminen, tehdä puhdistusvesi, dunkata siellä puoli tuntia sitten vielä suihkupuristella takut ja antaa kuivua neljä päivää. Tälläiseen ei vain tunnu ikinä löytyvän sopivaa ajankohtaa.

Mutta nyt joululomalla sen tein. Ei ole työyötä edessä, rento meininki eikä käsitöitä tekemättä tälle iltaa. Olen muutenkin viettämäsä iltaa yksin, eikä takkujen kuivuminen nyt ihan neljää päivää ole, vaikka se siltä joskus tuntuukin. Tällä illalla oli tarjolla siis täydellinen setuppi.

Ekana pesin tuon meidän ainoan moppiämpärin, mikä muistuttaakin sanomaan että: katso ettei vatisi ole pölyinen tai muutoin likainen ennen puhdistuveden tekemistä!

Keitin kattilassa ja vedenkeittimessä muutamat satsit vettä ja vastapainoksi kylmää vettä sekaan myös, ettei pää pala. Sekaan laitoin:
- n. 14 tl ruokasoodaa
- loraus MCT-kookosöljyä
- 5 tippaa eteriistä piparminttu öljyä
- muutama tl sitruunamehua

Oma makoilu-alustani oli puolet sohvasta, ja rahi, minkä päähän asetin vesiämpärin. Laitoin ämpärin uunivuoan päälle, ettei se olisi liian alhaalla. En kuitenkaan halua että niskat menee!

Tässä sitten makasin 30 minuuttia takut vadissa. Puristelin niitä muutamaan kertaan, ja katsoin että takaraivosta on päänahkakin vedessä. Lähinnä vain makoilin paikallaan ja annoin seoksen tehdä loput. Tämän ajan kuluttua, nosta päätäsi hitaasti ja puristele isoimmat vedet takaisin kulhoon ison sotkun estämiseksi, kiedo pyyhe takkujen ympärille ja anna olla toiset puoli tuntia.


Me asumme ihan tien vieressä, joten katupöly on kunnon ongelma asunnossamme. Lemmikit ja siivouksen puute lisää pölyä. Olen käynyt kylpylässäkin muutaman kerran enkä edes haluaisi ajatella sitä bakteeriallasta missä takut ovat lilluneet, joten olen todella iloinen että sain tämän tehtyä. Tavoite olisi jatkossa dunkata nämä puhdistusveteen sen pari kertaa vuodessa.

Vadissa on siis puolentoista vuoden liat. Ja takuttomat menevät varmaan ihan just paniikkiin joten kerrompa nyt myös että; Ei ne sieltä karkaa jos niihin koskee, ei takkuja kannata pelätä,
ei ne suhun tartu. Kaikki hyvin. Tämä on lähinnä vain jännä sivutuote, minkä saat esiin sooda-sitruuna räjähdyksellä.

Tästä onkin hyvä punkun kanssa jatkaa rentoutumis-iltaa, ja ehkä yhden käsityön aloitankin jo tänään. Tipaton kesti 4kk ja olen nyt juonut tätä samaa pulloa 4 päivää. Eiköhän tämä tästä.

Päivitys 07/2020
Oletko kiinnostunut ennakkotilaamaan kirjan missä esitellään +10 helppoa rastakampausta, syväpuhdistus-ohjeet, henna värjäys ohjeet sekä listataan Suomen takkutaitureita? Laita sähköpostia jonna.jowi.sihvonen@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>