Haku

helmikuuta 22, 2020

Arvonta 02-2020


Aika ensimmäille blogin arvonnalle! Tervetuloa!

Olen kirjoittanut tätä blogia nyt kolmen vuoden ajan. On Jowisfreelifen kolmivuotis-syntymäpäivä! Jee! Halusin muistaa lukijoitani tekemällä pienen arvonnan ja toivottavasti löytäisimme tämän kautta myös muita aiheistani kiinnostuneita! Koska mikään ei motivoi kirjoittamaan niin paljoa, kuin kirjoittaa ihmisille keitä kiinnostaa tarinani ja turinani :p

Jos olet uusi täällä, tässä infoa mistä kirjoitan ja muutama tykätty blogipostaus. Huomaa myös sivun oikeassa laidassa on joka kuussa Top5- kirjoitukset. Sivusta löytyy myös eri kategoriat aiheille kuten matkustus sekä painonpudotus. Sivupalkin otsikot kuvaavat varmaan parhaiten myös blogin sisältöä, eli..

Ekologisuus - Eletään hyvinkin ekologista elämää, mistä jaan tipsejä, tapoja toteuttaa, ajattelutapoja, haaveita ja kokemuksia. Olen ollut kasvissyöjä (omalla nimellä vege+) useamman vuoden, en aja autoa, kierrätän, en käytä kemikaaleja enkä shoppaile jne! Kaikenlaista ajattelua mutta myös ihan konkreettisia tapoja elää vihreämmin! Lue esim. Ekompi kahvinkeitin, #Lempivaatteeni sekä Ekotasot 1.

Oman tien kulkija - Olen elänyt lähes koko elämäni siellä boksin ulkopuolella, joten voisi sanoa että jaan sitä, miten elän. Näen useat asiat eritavalla muista, oli ne sitten työpäivät, työnteko, opiskelu, hengellisyys, suhde luontoon jne. Monessa asiassa tuntuu että edustan (happily) sitä erilaista ajattelutapaa. Lue esim. Iltaihminen aamujen maailmassa, Matkani shamanismiin sekä Ei meikkiä.

Painonpudotus - Olen ollut aikalailla koko elämäni painonpudotus matkalla. Lapsuuden anoreksiasta, teini-iän bulimiaan ja siitä lääkkeiden takia nousseeseen painoon ja sieltä alaspäin tulemiseen. Tähän liittyy paljon aiheita ja kerrottavaa matkalla itsensä rakastamiseen sekä terveisiin mittoihin. Lue esim. Nyt puhutaan kiloista, Teimpä kombuchaa sekä 5 vinkkiä tasaiseen laihdutukseen.

Matkustus - Olen päässyt ekaa kertaa ulkomaille vasta 23-vuotiaana, minkä takia lähes kaikki matkani on mietittyjä ja tärkeitä. Jaan näistä matkoista vinkkejä kohteisiin, budjetti nähtävyyksiä ja miten voi "Make the most of it!", eikä nyt puhuta parhaasta tavasta tuhlata rahaa tai olla geneerinen vaan miten nauttia siitä maasta missä olet. Lue esim. Series in Greenwich, Amsterdamin budjetti nähtävyydet sekä Utøyan saarella.

Käsityöt - Tätä ei löydy sivupalkeista, mutta usein kirjoitan tuotteistani omia postauksia. Tämä helpottaa tuotteiden linkkausta, kun voi liittää siihen "lue lisää" tekstin, eikä mahduttaa pieneen hinnastoon jokaiselle tuotteelle romaani-infoa. Käsitöihin liittyy myös tekstejä tilaustyön tekemisestä, ajankohtaiset tapahtumat sekä materiaaleista kertominen. Kuten Marin tyttäret sekä Joulutuotteet.

Tervetuloa siis tänne Jowisfreelife:lle eli jowin vapaaseen elämään, mitä se ikinä tarkoittaakaan ;)

Voit saada sähköpostiin aina tiedon uudesta kirjoituksesta kirjoittamalla sähköposti-osoitteesi viereiseen "Seuraa blogia" - osioon. Ei spämmiä!


Mitä arvontapaketti sisältää? 

- Kusmi tea on ranskalaista teetä, mitä ostin lomamatkalla Ahvenanmaalta (ei ihan pariisista) mutta oikein ihana maku Blue Detox - Pineapple flavored blend of Green Tea, maté and herbs.

- Oksin kortti. Mun yksi suosikki-artistin Oksin taide-kortti, On myös näistä kaikista korteista lempparini tuo ihana supikoira. Tämän kortin voi laittaa seinälle sinitarralla (kuten itsellä) tai lähettää läheiselle esim. synttärikorttina! www.etsy.com/shop/OksiKauppa

- Mytho-juomapullo. Eli oman yritykseni Jowisfreelifen tuote Mytho- lasinen, kierrätetty, makrame-juomapullo. Tämä arvontatuote on siitä erilainen kuin muut pullot myynnissä, että se lähtee kotelostaan myös kokonaan irti. Sinne voi siis laittaa oman pullon sisään tai ottaa pullon täysin irti pesua varten. Lasipullo on 0,33l ja upcycled! www.etsy.com/listing/716296894/mytho

- Postikulut Suomen sisässä.
Arvotun paketin arvo on siis ~27,00€


Kuinka osallistut arvontaan?

Lisäsin kuvan instagramiin arvotuista tuotteista. Tägää kommenteissa ystäväsi, joka voisi tykätä seurata blogia/ig-tiliä missä yhdistyy ekologisuus, erilaiset näkökulmat, taide, luonto, matkustus, vegeruoka ja terveellinen elämä! Muista myös seurata tiliä ollaksesi mukana arvonnassa. Arvonta suoritetaan kommentoijien kesken maaliskuun alussa! Voittajille ilmoitetaan erikseen.

Instagram ei ole arvonnassa mukana.

helmikuuta 16, 2020

Krääsätön lahjakalenteri

Päätin tehdä J:lle joulukalenterin, missä on lahja jokaiselle päivälle. Tämä on kuitenkin haastava toteuttaa silloin kun elää ekologista sekä semi minimalistista elämää, missä ei turhia asioita kaivata. Tämän lisäksi päätin että teen kalenterin noin viikko ennenkuin kuu vaihtui! Onneksi tälläisessä kalenterissa ei koko homman tarvi olla valmis heti ensimmäinen päivä, vaan lisäilet luukkuja pitkin kuukautta.

1. Valerianjuuri
- Tämä on siis luonnontuote mikä parantaa unesi laatua. Kärsimme useina yöinä Snipun yöpaskarallista, joten kaikki apu uneen menee hyötyyn tässä taloudessa.


2. Luonto-arpa
- Pieni raaputushupi, mutta sellainen mistä menee jonkinmoinen lahjoitus WWF:lle sekä Suomen luonnonsuojeluliitolle. Tästä jopa tuli viiden euron voitto.

3. Sinkki
- Syömme vitamiineja säännöllisen epäsäännöllisesti, ja sinkki on ollut sellainen mikä on ollut lopussa jo pitkään. Nyt ei ole!

4. Sisu-pastilleja
- Pieni makoinen joka ei kuitenkaan isoa tuhoa saa aikaan.

5. Maalaus
- Kuten myynnissä olevat vesivärikorttini, on tämäkin yksi monista kymmenistä maalauksistani mitä teen J:lle. Ensimmäinen maalaus mihin maalasin tuoreen kihlasormuksen mukaan kuvioihin.


6. Shamppoopala
- Käytämme kemikaalittomia shampoita sekä saippuoita, ja näitä kertyy messuilta, kädentaitajilta sekä luontaistuotekaupoista aina hyllyyn odottamaan kulutustaan. Löysin mukavan tuoksuisen palan joten lahjaksi meni.

7. Gluteenitonta spagettia
- Tämä voi kuullostaa oudolta, mutta rakastamme Rummo merkin gluteenitonta pastaa, tai oikeastaan kaikkia Rummon tuotteita. Tämä luukku on oikeastaan kaappien täyttö + "Tehdäänkö tänään pastaa?" - yhteinen tekeminen illaksi.

8. Kuponki myöhempää lahjaa varten
- Tilaustyö minkä saan vasta joulun jälkeen, ja niin saa J:kin.


9. Bussi-kortti
- J kävelee lähes joka paikkaan. Joskus kun menemme yhdessä ja on kiire mennää bussilla niin että maksan hänet kortillani, mutta omaa korttia ei ole tullut hankittua. Hän ei sitä niinkään tarvitse, mutta päätin että on halvempaa että puhelimesta löytyy kortti missä on saldoa, kuin aina maksaa käteisellä. Tilasin siis bussikortin ja latasin sinne kympin verran rahhee.

10. Runo
- Ihan vain vähän romanttista sanaleikkiä päivän piristykseksi

11. Lehtikaalijauhe
Mahtava ravintolisä smoothieihin sekä ruokiin. Jauhe sisältää kaikki lehtikaalin tärkeät ravinteet aina vitamiineista kivennäisaineisiin sisältäen runsaasti muun muassa karotenoideja (A-vitamiini), folaattia sekä C-vitamiinia.

12. Bambupillit
- Meillä on kotona mun usean vuoden vanha metallipilli ja siihen mun itse tekemä kantopussi. Mutta, näitä pillejä on vain yksi ja taloudessa meitä on kaksi. Joten otin ja repäisin ja hankin meille omat pillit.


13. Luonto-arpa
- Toinen kahdesta luonto-arvasta. Jos arpa pitää ostaa, ostaa edes sen mistä menee apuja WWF:lle sekä Suomen Luonnonsuojeluliitolle.

14. Coffee scrub
- Tämä on siinä mielessä turhake, että emme tätä tarvitse. Mutta löytyi Life kaupasta tälläinen kahvikuorinta, mikä suoritetaan urheilun jälkeen - ja pitäisi parantaa pintaverenkiertoa ja kaikkea kivaa. Saa nähdä oliko hyvä hankinta.

15. Merinovilla-sukat
- Usean vuoden takaisia, loppuun kulutettuja sukkia lähti pois käytöstä, joten uusien tilalle hankkiminen on osa prosessia. Sukat vaikutti laadukkailta, uskon että menee käyttöön.

16. Pepun-alunen
- Tykkäämme liikkua ulkona ja nauttia keleistä. Ostin meille pepun-aluset, jos ja kun menemme talvella viihtymään metsään - on siellä hyvä istahtaa ja nautiskella ilman virtsarakon tulehdusta.

17. Linssisipsipussi
- Herkku vaikeaan päivämäärään.


18. Maalatut kalsarit
- Itse kalsarit olen ostanut jo ajat sitten, olen maalannut J:lle jo useat kalsarit mm Mr. Monopoly teemalla sekä Travel-kohteet teemalla. Tällä kertaa aiheena oli Päivämäärä Pöksyt, jos niiden avulla muistaisi esim. vuosipäivän :D (Tälläiset saa tilattua tilaustyönä!)

19. Coca-Cola
- Lasipullossa pieni lempi limu.

20. Humble Brush
- Hammasharjan päivitysaika alkaa olla ovella, joten sittenkun se tulee on harjakin valmiina. Humble Brush harjan ostaessa lahjoitetaan aina harja myös kehitysmaihin. Harjan paketti sekä varsi myöskin maatuu täysin. Lue lisää: The humble brush

21. Heijastin kengännauhat
- Löysimme J:n vanhat talvikengät, ja kengännauhoja lukuunottamatta olivat hyvässä kunnossa. Tarvitsivat siis päivityksen. Heijastinnauhat ovat turvalliset, ja tämän tuotteen ostolla tuin Maukula Rytä. Lue lisää: Maukula ry


22. Joulukortti
- Maalasin jouluisen vesivärityön

23. Toisen sijan päälahja
- Eli Kisu niminen, korkkimateriaalinen rusetti niitä juhlatilaisuuksia varten. Tässä tuettu Suomalaista käsityöartistia ja yritystä nimeltä Pussykka. On hyvä että sitten kun meillä on menoa johonkin juhlatilaisuuteen, on siisti ekologinen rusetti tätä juhlaa varten. Lue lisää: Kisu

24. Päälahja
- Eli retro ViewMaster omilla kuvilla. Tämän piti olla 2/2 lahjoista mitä annan, mutta olikin 24/24 =D Sinänsä turha koska emme todellakaan tarvitse tälläistä, mutta olen muistoesine tyyppi ehdottomasti, ja tälläinen retro viewer set oli vaan niin ihastuttava tapa muistaa viimeistä kahta ja puolta vuotta yhdessä. Siihen saa myös teetettyä lisää rullia, esim kissojen muistoksi kun aika jättää, tai muista hetkistä. Joten jopa omalla tavallaan lahja mihin voi kasvattaa lisää. + Retro ja siististi cool.


Näitä ideoita sa käyttää hyödyksi omassa persoonallisessa, ekologisessa sekä minimalistisessa joulukalenterissa! Voin myös auttaa ideoimaan jos on tarkoituksena tälläinen väsätä. Itse kalenteri oli vain kepinoksa, mihin sidoin paperipusseissa nämä lahjat.

helmikuuta 13, 2020

23-vuotiaan ensimmäinen matka

Melkeimpä kaikki tuttuni ovat matkustaneet vauvana, taaperona, lapsena tai viimeistään teininä ekoille ulkomaan matkoillensa. He ovat käyneet katsomassa sukulaisia Ruotsissa ja hakeneen vanhemmalla iällä viinaa Virosta. Itse en tälläisiä ole päässyt kokemaan.

Oma ensimmäinen ulkomaan matkani oli vasta 23-vuotiaana, vuonna 2016 kun vihdoin oli sen aika. Seitsemän vuoden opiskelut olivat nyt vihdoin takana, enkä asunut enää missään Kauhajoen peräkylässä mistä matka lenkokentälle olisi jo (bussi 10e + juna 40e tuohon aikaan) sen viisikymmentä euroa molempiin suuntiin, eli iso osa omaa köyhää budjettia. Nyt siivosin työkseni joten rahaakin jäi jopa vuokran jälkeen käteen.


Ensimmäinen maa kohteeni ei ollut ruotsi tai viro, missä en ole itseasiassa vieläkään käynyt. Tähtäsin unelmiin, eli Skotlantiin. Tätä maata olen monista syistä "fanittanut" koko nuoren ikäni. Säkkipillien soite, rakas Candy Candy sarjani tuoma romanttinen twisti, kuningatar Mary Stuart ja skotti miesten aksentti. Vanhat kivitalot sekä avoimet niityt vain kutsui minua ja tiesin että sinne olisi päästävä.

Viikon reissun taitoimme parhaan ystäväni kanssa. Menimme Skotlannin läpi vaakatasossa reppureissaus tyylillä. Ensimmäisenä sohvasurffaus Edinburghissa nudistin sohvalla. Seuraava yö tinder-miehen maksamassa hotellissa ihan kaksistaan kaverin kanssa ja kolmas yö randomisti Island of Arranin saarella, kun missasimme vikan lautan ja jäimme sinne jumiin. Loppu matka vietettiin ystävän sohvalla Glasgowssa. Itse asiassa, kotisivujeni pääkuva on otettu juurikin tuolla Goat Fellin vuoren tyngällä.


Matkaan mahtui pari yökerhoa, känninen tinder-mätsi joka piti hylätä hotelliin kun ei krapualastaan herännyt, Botanical Garden missä jalkojen voimat olivat jo täysin loppu sekä junailua ja kaunista maisemaa lampaiden laiduntamisesta. Saimme viettää aikaa lentokentällä halpojen vaihtojen uhreina ja minulle uutena kokemuksena ylipäätään mennä lentokoneella. Nousu oli kuin jännittävä huvipuistolaite ja ihmettelin sitä koko matkan!

Ennen tätä matkaa, ulkomaita ei ollut olemassa. Se on vaikea kuvailla jollekkin joka on matkustanut, mutta ne tuntuvat niin kaukaisilta. Että ne sarjat ja elokuvat mitä katsot, on kuin avaruudesta ja kaikki kuvat mitä kaverit ottaa on oikeesti jostain yyteristä. Muistan miettineeni esim New Yorkia, miten muka jotkut sinkkuelämää-jaksot on kuvattu siellä ja että se olisi todellinen paikka. Se tuntui uskomattomalta, kunnes kävin siellä ja todistin että tämä paikka on oikeasti olemassa. No, se tuntuu yhä uskomattomalta mutta nyt se on pakko uskoa.

Tuttujen ja kavereiden lomakohteet ja reissut tuntui kuin yhteiseltä salaisuudelta minkä kaikki tiesi, mutta kukaan ei kertonut mulle että se on salaisuus. Mietin välillä onko tässä joku Truman-show menossa kun niitä paikkoja ei hehkuteta tarpeeksi, sitä miljöötä ei ihkuteta tarpeeksi, ja miksi oi miksi jotkut vietää aikaa Kreikan Suomi-baarissa? Sä olet Kreikassa!


Tiesin että haluan ottaa matkustuksesta kaiken irti. Kun menen jonnekkin, haluan uppoutua sen kulttuuriin, haluan nähdä miten siellä eletään ja haluan tuntea kuuluvuutta vaikka olisinkin ulkopuolinen. Siksi olen myös onnellinen tästä ekasta matkasta. Emme tyytyneet pääkaupunkiin vaan menimme junalla toiselle puolelle, koettiin ihania seikkailuja ja kauniita rakennuksia. Kuten Glasgown yliopisto.

Glasgown yliopisto on perustettu vuonna 1451 ja on täten yksi maailman vanhimpia yliopistoja, Skotlannissa toisiksi vanhin. Se näytti ihan tylypahkalta ja mentiinkin sinne leikkimään ja tekemään taikoja. Matka meni kuin pienessä usvassa uusien kokemuksien sekä kuuluisan lomaromanssin kanssa. Unelmani kävi toteen, koin Skotlannin.


Glasgown kaunista taidetta oli bongattavissa useassa eri rakennuksen seinässä. Haluaisin kokemuksena suositella uppopaistettua mars-patukkaa, joka on Skotlannissa kehitelty (Itse asiassa Aberdeenin lähellä Stonehavenissa missä myös kävin eri reissulla), mutta makuelämykseltään se muistutti sydänkohtausta. En siis tästä syystä edes viitsi suositella! Me otettiin Mimmin kanssa puoliksi se niin ei tullut kuin veritulppa ja penikkatauti.

Ensimmäinen matkani ulkomaille oli vasta 23-vuotiaana. Ja henkilölle joka on joutunut aikuistumaan jo ala-asteella, tämä oli pitkän odotuksen takana. Olen tämän jälkeen nauttinut monta ihanaa matkaa ystävien ja kumppanin kanssa, mutta tämä vei matka-neitsyyden. Minulla on ollut sellainen etuoikeus "vanhana" matkustaessa, että päätin pitää päiväkirjaa reissusta, ja tulostaa reissukuvia pitkin kirjaa kun pääsen kotiin. Ja olen tehnyt tämän jokaisesta matkastani. Voisin esitellä ne teille täällä blogissa joku päivä, jos on kiinnostusta?

helmikuuta 06, 2020

Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe

~ Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri ~


Voisiko uusivuosi alkaa paremmin kuin annoksella luontoa? Ei varmasti. Usein kerronkin siitä miten jo kaipaan omaan taloon metsän keskelle, mutta siihen kun menee vielä tovi - pitää se luonto tuoda tänne viiden neliön kolmioon tavalla tai toisella. Olen niin iloinen tästä Ruohonjuuren lähettämästä Kerkkä-kuusenkerkkäjauheesta, joka lumoaa jo pelkällä tuoksullaan. Koti. Luonto. Metstä. Rauha. 


Pakastekuivatun kerkän mahtavia puolia on tietenkin tuoksun lisäksi runsaat määrät A- sekä C-vitamiinia, hivenaineita sekä antioksidantteja. Tuote on pakattu valon estävään mustaan lasiin, estäen näin myös mikromuovijäämät sekä se on luomusertifikoitua - Eli jes!

Olen lisännyt kerkkää smoothien joukkoon, ruokaan sekä tehnyt jopa kerkkälaten. 
Virallinen resepti kuuluu näin: Kuusenkerkkälatte kahdelle:

5 dl kaura- tai mantelimaitoa
2 tl KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta
3 tl hunajaa
Ripaus vanilja- tai KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta

Kuumenna manteli- tai kauramaito höyryäväksi. Sekoita tilkka maitoa ja hunaja kuusenkerkkäjauheeseen. Kaada loput maidosta ja sekoita vaahtoavaksi tehosekoittimella, blenderillä tai maitovaahdottimella.

Kaada kuusenkerkkälatte kuppeihin ja viimeistele juomat ripauksella vanilja- kuusenkerkkäjauhetta. Kerkkälatte on valmis nautittavaksi!

~
Mutta oma versioni oli näillä ekoilla kerroilla hyvin yksinkertaisesti mukillinen kauramaitoa (ikaffe) jonka kuumennan mikrossa. Tämän sekaan noin tl kerkkäjauhetta ja noin tl hunajaa /agavea. Molemmilla hyvä. Ja eikun nauttimaan. 

Etenkin iltaisin tämä on oiva lämpöjuoma kun ei viitsisi enää kahvia keittää - mutta illan kangaskassinmaalaus projekti vaatii kupin kuumaa. Siinä on jotain maagista istua kuuman kupin kanssa ja pohtia projektia, elämää tai sitä kupin kuumuutta. Kerkkälatte tuoksuu niin hyvälle, että se myös tuo sitä luontoa aisteihin.



Kuusi, mänty ja metsä yleisesti on asia mitä olen lisännyt kotona esim sisustukseen. Metsä tuo kotoisuutta, sekä kauniin tuoksun. Kuusi on siitä myöskin hyvä elementti, kun se ei ilman ravistelua menetä havujaan. Olen myös tehnyt pyykinhuuhteluainetta käyttäen kuusenoksia, mutta tämä on vielä testissä.

Huom, oksia ei sit revitä elävistä puista vaan mahdollisuuksien mukaan maahan tippuneista tai jonkun leikkaamista oksista.

Nämä oksat roikkuvat makuuhuoneessa sängyn yläpuolella postikorttikokoelmani sekä shamaanirumputaulun kanssa. Ne todella luovat yhdessä harmonisen tilan missä levätä. Tuo tuoksu Kerkän, tuo ihana kaunis kaunis tuoksu.


Voin lämpimästi suositella Kerkkä-jauhetta kaikille. Se todella menee smoothiessa ja ruoassa tarpeeksi huomaamattomasti, mutta tarpeeksi toimien. Sen maussa voi kylpeä esim laten muodossa ja mieltä parantavat tuoksut saa ihan korkin avaamalla. 

Ruohonjuuri
Kerkkä