Haku

kesäkuuta 19, 2019

Makrame hintaluokat

Vaikka valmiita töitä löytyy aina pilvin pimein, joskus matkaan lähdetään tietyn vision kanssa. Tällöin kuvaan astuu mahdollisuus tilaustyölle. Tilaustyöhön vaikuttaa missä värimaailmassa asiakas haluaa työn, onko jo jokin visio kuvioille sekä tietenkin hintaluokka missä sitä lähdetään suunnittelemaan. 

Nämä kaikki tehdään keskustelemalla, mutta ennen tätä voit vilkaista tästä artikkelista mainitut hinta-luokat, sekä täältä linkistä lukea makrame-materiaaleista sekä värivaihtoehdoista: Makrame materiaalit

Hinnasto on päivitetty 15.09.2019 & Sitä saatetaan päivittää tarvittaessa. 

You can order a custom made macrame piece, just decide the price class and Ill do wonders, or tell me what you have in mind, and I will determine which category it belongs to!

Makramee seinäkoristeet

Hintaluokka S: 15,00-45,00€

Pienet ja kaikkein yksinkertaisimmat työt ovat yleensä hintaluokkaa S. Niihin menee vähiten materiaalia, sekä aikaa. Joskus isommankin työn voi laskuttaa S ryhmässä, jos itse kuvioiden määrä on vähäinen ja näin kompensoi materiaalin määrää. 

The small and most simple works of art are usually in the price class S. They use the least material and time.

Hintaluokka M: 45,00-70,00€

Keskikokoiset, ja jotkut voisi sanoa: normaalinkokoiset makrame työt kuuluvat hintaluokkaan M. Yleensä myös tuotteet missä on käytetty koruja tai unisieppareita kuuluvat tähän ryhmään, sekä ryhmiin tästä ylöspäin. M kokoisella työllä on jo kokoa, sekä kuviota ja sopiikin siksi suurimmalle osalle parhaiten.

The medium and some might say, normal sized macrames come in the price class M. Usually items that contain a special jewelry, or a dreamcatcher will come in this group (or the groups that follow this one).

Hintaluokka: L: 70,00-110,00€

Isot makrame työt, joihin on mennyt paljon aikaa, materiaalia sekä energiaa kuuluvat tähän ryhmään. Yleensä tuplasiepparit, isot kasvi-amppelit sekä muutoin isot työt tulevat tänne.

Large macrame items, that has taken a lot of time, material and energy to make are in this group. Double dreamcatchers, Big flower hangers and just large pieces all come here.

Hintaluokka XL: 110,00€-380,00€

Kaikki työt mitkä eivät mahdu aikaisempien hintaluokkien mittoihin, tulevat tänne. Esimerkiksi työt mitkä ovat todella isoja, monimutkikkaita ja ovat vieneet kovasti aikaa. Kuten makrame joogamatonkassit, suuret yli metrin työt sekä muut isot hommat. Hinnat alkaen 60 euroa.

All the work that doesn't fit in the previous category's, that are too large, or has taken too much time, comes here. Like macrame yoga bags, huge flower hangers and massive pieces that go over a meter high. Prices start from 60,00€.

Makramee amppelit

Hintaluokka S: 15,00-23,00€

Samat säännöt pätee amppeleissa kuin seinätöissäkin. S hintaluokkaan menee ne, mihin menee vähiten aikaa sekä materiaalia. Erona seinätöihin on se, että amppeleihin menee jo lähtökohtaisesti vähemmän näitä molempia, joten lähtötilanne on huomattavasti edullisempi. 

Suurin osa perus amppeleista menee joko hintaluokkaan S taikka M.

Hintaluokka M: 23,00-30,00€

Tämän hintaluokan amppelit ovat yhä kauneita simppelyydellään, mutta eroavat sen verran S- koosta että ovat runsaampia maetiraaliltaan, sekä kuosiltaan. Sopivat silti yhä kotiin kuin kotiin, eivätkä vie kaikkea huomiota huoneesta. 

Hintaluokka L: 30,00-40,00€

Isommat työt, sekä jopa näyttävemmät työt löytyvät kahdesta viimeisestä hintaluokasta amppeleissa. Kuvan Mosah työ edustaa jotain näiden kahden väliltä, mutta on esimerkkinä nyt L kokoisena työnä. Usein keppiin tehdyt usean kukan amppelit ovat L koko luokkaa.

Hintaluokka XL: 40,00+€

Isoimaan ryhmään kuuluu tuttuun tapaan kaikki ne normia isommat työt. Jos on jokin valtava tilaustyö, tai esimerkkinä olohuoneemme seiska-amppeli löytää se tiensä tähän hintaluokkaan.

Makramee hyllyt

Keskeltä kuvio on aukinainen, tippuva sekä alahelmaan raskas. Sivulla on kaksi lenkkiä, mihin voit asettaa hyllylevyn. Työ roikkuu luonnon oksalla, joka on maalattu työn värin mukaan. Kuviot ovat boheemeja. 

Työn väri vaihtoehdot: Valkoinen, luonnonvalkoinen, vaaleanruskea, kaakao, minttu, tummanvihreä, viininpunainen, vaaleanharmaa, harmaa, musta, leijonankeltainen, pellavanbeige, laivastonsininen, fuksia, turkoosi, tummanharmaa, petrooli, vaalea roosa. 

Materiaalina on käytetty Paulina punoskudetta. Se on Eko-puuvillaa (80 % kierrätyspuuvilla, 20% polyesteri), ja värjätty jämäpaloja käyttäen, ei siis vettä tuhlaten.

Hintaluokka S: 25,90€

Hintaluokka M: 55,90€

Hintaluokka L: 70,90€

Hintaluokka XL: +89,90€

Voit lukea koko jutun Ansuz kuviolla tehdyistä töistä, sekä hyllyistä tästä linkistä: Ansuz makrameetyö

kesäkuuta 15, 2019

Picano Makrameetyöt


Picano

Picano väri pläjäys työt Redno & Greno ovat todellisia ekotöitä. Sen lisäksi että käytetty makramelanka on jo itsessään 80% kierrätyspuuvillaa, on nämä kyseisen palat jämäpaloja muista töistä. Kaikki hyötykäyttöön. Puupala pohjana on papalta saadut kiekot Jämsän mettästä. Tunnelma on värikäs sekä taiteeseen inspiroiva. 

Picanojen meininki sopii monenlaiseen sisustukseen, ilman että se vie huomion kaikesta muusta.


Eco piece made with reused scrap pieces. The fiber is recycled and 80% eco cotton.

These pieces of wood are one of a kind, from the forests of Finland (Jämsä) and handed to me by my grandpa - no big wood cutting companies used.

The pattern gives me a picasso vibe, hence the name Picano. So far two different ones, the red/pink is Redno and the black/green is Greno. It's not too large of a piece, so it doesnt take all the attention of the room, but it fills it up nicely and goes great with anything. 

kesäkuuta 01, 2019

Amsterdamin vegeruoat

Matkamme dameihin oli upea. Sää oli juuri sopiva kävelemiseen ilman hikeä, nähtävyyksille päästiin ei-ruuhkaisaan aikaan, seura oli ihana ja meno greeeat. Jos yksi miinus pitää luetella, se olisi vegeruoat.


Jos dameihin menee kasvissyöjänä, ilman suunnitelmaa, tulee pettymään monta kertaa. Amsterdam on kuitenkin niin iso kaupunki, että se on täynnä ravintoloita ja syömä paikkoja. Mutta monen vaihtoehdon lisäksi se tarkoittaa laadun molempia päitä. Useimmat näistä tyrkyllä olevista ruokapaikoista menettelee joka annoksen kanssa, mutta kun sinulla on vain se yksi vegevaihtoehto? Ei niin hyvä juttu. Useimmiten esimerkiksi kasvishamppari tarkoittaa että sen pihvin sijaan, on sieni. Iso sieni, ja ihmisenä joka ei sienistä pidä sai pari yllätystä matkalla! Onhan se toki parempi kuin se, että jossain se pihvi vaan jätetään pois, mutta nyt puhutaankin Amsterdamista.

Olen hullu pastanainen. Rakastan pastaa. Ja etenkin matkoilla haluan jostain syystä aina syödä pastaa. Kun olimme Aberdeenissä söin uskomattoman hyvää pastaa, mutta ei täällä. Ei Amsterdamissa.

Sen päivän 25 km kävelyn jälkeen haluaa vaan ruokaa, ja sitä saa varmasti joka paikasta. Aluksi se tuntuu taivaalliselta kun oot kuluttanu jonkun 1300 kaloria ja vaan imet se ruoan kehoos. Tääkin pestopasta oli aluksi hyvää, mutta hetken päästä tajusi että se oli vaan iso kasa pestoa ja huono laatuista juustoa, mitkä on kaksi "maltti on valttia" -ainesta.

Pasta Factory 2,5/5
Muntplein 7, 1017 CK Amsterdam, Alankomaat

Hotellimme oli noin neljä kilsaa keskustasta, eli ei mikään busy place. Koitimme sieltä metsästää ruokapaikkaa, joka olisi auki myöhään ja sieltä saisi jotain hyvää syötävää. Kaduilla tuoksui intialainen, kotoisa Tampereen Nanda Devi ja mahdollisuudet.

Mietimme, että olisi todella vaikeaa pilata intialaista, joten päädyimme menemään tähän ravintolaan.
Porukkaa oli sisällä nauttimassa, ja tarjoilija oli todella mukava. Hän täydensi lauseemme tilausta tehdessä ja oli todella hyvä asiakaspalvelija. Sain väärän viinin mutta ei se mitään. Paikan alkupalat olivat todella hyviä, en ole missään intialaisessa syönyt niin hyviä alkupaloja. Kuitenkin pääruoassa olisi ollut parantamisen varaa, soosit olivat todella tulisia, eli jos olet tulisuudelle herkkä kuten minä, kannattaa näistä kysellä ennen tilausta. Ruoka oli ihan okei, ei mikään jättimenestys mutta maukasta.

Haweli 3,5/5
Postjesweg 17, 1057 DT Amsterdam, Alankomaat

Yksi neuvo valittaessa ravintolaa: Älä mene sinne missä ei ole ketään muita.

Toinen neuvo: Kannattaa ottaa alkupaloja. Suomessa ollaan totuttu todella nopea liikkeiseen kulttuuriin ja palveluun, mitä ei esim Hollannissa ole. Myyjä hoitaa omat juttunsa ennenkö tulee kassalle, ja ruoassa k-e-s-t-ä-ä. Joten syö jotain pientä ennen sitä.

Kolmas neuvo: Älä tilaa kotiin/hotelliin/Airbnbhin ruokaa. Näimme miten tuolla ravintolassa tilaukset vaan istui pöydällä puolisen tuntia ennenkö oikea kuski/ viimeiset ateriat tulivat paikalle. Tämä ei koske kaikkia ravintoloita mutta systeemissä on selkeästi vielä hiottavaa.

Meillä oli yksi paikka, missä syömämme ruoka oli taivaallista. Jos olet dameissa, mene boatilla Eye Museumiin katomaan jos filmiltä menisi joku hyvä elokuva. Tämän jälkeen, ihan naapurissa on Restaurant/Cafe THT. Otimme jaettuna vegelautasen, missä tuli kolmea eri soosihummusta, juustoja ja tahnoja. Todella hyvää ja täyttävää - ehdottomasti suosittelut.

Café / Restaurant THT 5/5
IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam, Alankomaat


Eli jos olet vege ja menet Amsterdamiin, oletko vain tuhoon tuomittu? Et tietenkään.
Kuten monissa isoissa kaupungeissa, myös dameissa on niitä helmiä. Ne vaan kannattaa etsiä etukäteen. Esim, kun tiedät missä hotellisi on, ja missä on kohteet mihin menet, ala kartoittamaan niiden alueiden ruokapaikkoja. Tässä auttaa parhaiten varmaan Google, ja esim Happy Cow nimiset sovellukset. Joudut siihen käyttämään vähän enemmän aikaa, tai sitten tyydyt niihin sienihamppareihin sekä juustopastoihin. Mutta pienillä odotuksilla pääsee kauas.

Jos otat Airbnbn, ja sinulla on käytössäsi keittiö on tilanne täysin eri. Ruokakaupat kuten Albert Heijn on täynnä vegeruokia, kunhan ne saisi kokattua jossain! Eli jos punnitset vielä hotellin ja airbnb välillä, valitse ehkä se airbnb niin pääset kokkaamaan.

Lue myös: Amsterdamin budjetti nähtävyydet
Lue myös: Vapaus Hollannissa