Haku

joulukuuta 26, 2020

GTA V - Elämässäni

Haluan tänään puhua yhdestä suosikki pelistäni. 


Vuosina 2013-2016 pelasin todella paljon Grand Theft Auto vitosta. Kaikille tuttu Grand Theft Auto / GTA V oli toinen kahdesta pelistä mistä hullaannuin - täysin. 

Olin potenut jo vuosia masennusta ja sarjat sekä videopelit oli pieni valoni pimeydessä. Aluksi pelkkä The Sims 2, mutta myöhemmin myös Halo 2, 3 & 4 sekä Gta V. Aloitin eläintenhoitajan koulun vuonna 2013 mutta ekan puolen vuoden jälkeen uusi puhtini paloi loppuun ja jäin mieluummin kotiin nukkumaan jatkuvia univelkoja pois - sekä pelaamaan pelejä. Silloin kun elämässä perus arki tuntuu raskaammalta kuin mikään, ja kuten Nyt puhutaan kiloista aiheessa mainistsin, en päässyt välillä edes suihkuun. Tällöin peli mihin voit uppoutua ja "unohtaa" murheesi hetkellisesti on kultaakin arvokkaampaa.

Videpelit on ysäri-äitien painajainen, se on ollut se asia mistä valitetaan ja käsketään ulos leikkimään. Ulkona leikkiminen ja ajankulutus onkin tärkeimpiä asioita lapsen aktiivisuudessa, mutta olen myös ehdottomasti videopelien puolesta puhuja. Ne eivät ole se iso, paha demoni miksi monet ne mieltää, vaan paikka tunteiden purkuun, ystävien kanssa bondaamiseen, ystävien tekemiseen, aktiivinen harrastus ja luovuuden purku paikka. Jotkut tulee töistä ja tarvii koko kopan olutta tai pari tuntia videpelejä - jos pitää päättää, kumman valitset?

Etenkin nykyään, kun voit tehdä myös niistä itsellesi ammatin. Suunnittelu- ja tuotantopuolella, mutta myös pelaamalla joukkueissa / streemaamalla. Itselleni ne oli valon pilkahdus todella synkässä ajanjaksossa enkä tiedä mikä olisi ollut lopputulos ilman kissoja, pelejä sekä sarjoja. 

Vuonna 2016 tein itselleni Heist-seinän asuntooni. Gta:ssa siis on monia "Heistejä" eli isompia ryöstöjä tms, mitä suunnitellaan kuvan mukaisesti. Uudelleen tein sen asunnon seinälle, mihin laitoin samaan tyyliin kartan, jesarilla suunnitelmia, sekä crew infot. Crew hahmoina käytin Frankliniä, Trevoria, Michaelia sekä omaa GTA-Online hahmoani. Löytyy Plan A sekä B, dollari teipattuna sekä keltaisia muistilappuja. Aika pähee. Ja todellakin taas fanitus vedetty oikein mukavasti yli.


Aloin fanittamaan pelin kolmatta protagonisti hahmoa, Trevoia. Vaikka hän on huumeaddiktoitutnut, ihmisiä syövä kriminaali - hän on tietyllä tavalla todella aito yhteiskuntavihassaan sekä "kaukana kaikesta" mentaliteetissä. Kärsin (etenkin) tuohon aikaan paljon ilmastoahdistuksesta sekä ihmiskunnanvihasta - ja Trevorin asenne lohdutti minua. Se auttoi jaksamaan oman erilaisuuden kanssa sekä nostatti toivoa siihen että minä myös löydän vielä paikkani tässä maailmassa, paikan mikä olisi kaukana kaikesta mutta missä voisin yrittää vaikuttaa.

Yhdessä kohtauksessa Trevor tuhoaa Mr. Rasberry Jam nimisen pehmolelun panemalla tätä silmään ja laukeamalla sen sisään (jep hyi hyi) mutta tää oli jotenkin niin hauska kohtaus - ja kun fanitan niin teen sen 100%, eli tietenkin  päädyin tekemään samanlaisen lelun. Toki, käyttäen maalia.. Välillä tässä omistamassani tekstikehyksessäni lukee Trevorin "Live, Love, Laugh" -tarran päälle suttaamat sanat: "Eat, Shit, Die".


Olen pelannut GTA V:n yli 20 kertaa läpi, katsoin myös aina välikohtaukset koska se toimi omanlaisena sarjanaan. Kuten totesin Sarjani -aiheessa, se on jotenkin tuttua ja turvallista, samaistun hahmoihin ja itken ja nauran heidän kanssaan. Gtan tarina oli kuin sarja mihin pystyin jonkin verran itse vaikuttamaan ja tykästyin hahmoihinkin todella paljon. Michael oli aluksi mielenkiintoisin hahmo mutta erityisesti hullaannuin pahkahulluun Trevor Philipsiin.

Trevor elää kaupungin ulkopuolella, pitäen erilaisia yritysmuotoja käynnissä ja hoitaen "odd-jobeja" pitkin poikin Sandy Shoresia. Hän ei yritä näyttää kenellekkään "some-kaunista" elämää, hän on juuri sellainen kuin on ja tämä kaikki vapaus sekä systeemin ulkopuolisuus vetosi minuun. Ehkä enemmän se omavaraisuus sekä kyseenalaistamisen taika, asuntovaunu elämä ja ympäriinsä ajelu. Oli kuitenkin aika elämässäni missä olin lopettanut päihteet ja lääkkeet ja aloin heräämään maailman menoon sekä arvoihini. Halusin oman asuntoauton joten purkasin myös tätä haavetta pelissä.

Siirry sivulleni: Jowisvanlife



Lue myös: Tax-free Freedom

En kuitenkaan voi hyväksyä Trevorin päihdekäyttöä, hoitamattomia mielenterveysongelmia tai kannibalismia osaksi elämääni =D Hän on ääripää hahmo pelissä - mutta olen poiminut sieltä sellaisia asioita mitkä itsessäni natsasi. Ja kuten aina kun menen fanitusmodeen - teen sen täysillä. Minulla on siis myös sama tatuointi niskassa kuin Trevorilla. Se on lintu ja itselleni se tarkoittaa juuri tätä vapautta ja yhteiskunnasta poissa asumsita - oman polun kulkemista. Se on symboli kyseenalaistamisesta sekä vapaasta elämästä.


Saman kaulatatskan lisäksi mulla on ollut sama puhelimen soittoääni kuin Trevorilla noin viiden vuoden ajan sekä talvitakissani on iso Trevor Phililps Inc. selässä.


Quotes

Trevor: I can be myself out here, bullying, selfish, totally reckless. Do the things that make me me.
Ron: Like kidnapping the wife of a powerful Mexican gangster, and flying a crop duster toward a jumbo jet loaded with mercenaries
Trevor: Exactly! Everyone's so hung up on apperances in L.S, you start to forget who you are. And if you ain't who you are, who the fuck are you?
Ron: You're the most honest, principled man i know, Trevor. A man of integrity



''Truckers are a symbol of this country. Part of it's mythology, like cowboys, gangsters, hobos and gangbangers.. Freedom. Loners in the night.''


Trevor: I cannot believe this! the hard working entrepreneur is getting shit from a guy so lazy he retired on his thirties - and then from a other guy whose sense of entitlement is so storng he asks: ''How far we have to travel?'', when he's offered a job he ain't even qualified to do! This is why the country is screwed! There's not enough mes, there's too many yous!
Michael: Yeah! A country full of yous, that's just what the world needs
Trevor: Shit would get done. It would be Darwinian


Trevor: I've been told your generation are workshy -repeatedly, but this is the first time i've seen it for myself. You won't leave the city for the biggest take of your life? You think the world owes you a living? You want money and respect, but you won't cross the street to get it?


Trevor: Here darling, why don't you.. go buy yourself something nice, okay?
Denise: Thank you... This is seven dollars?
Trevor: I said something nice, not expensive. You wanna be a greedy fucking cow, huh?

Trevor on täys sekopää mutta sieltä pitää osata onkia se totuudellinen hulluus :D 


Gta Art


Moni ei olisi osannut edes ajatella, että tälläisellä pelissä voi ottaa taidekuvia, mutta peli on tähän täydellinen! Käytän tämän julkaisun kuvituksina näitä taidekuvia mitä olen pelissä ottanut. Vietin satoja tunteja metsästäen auringonlaskuja, asettamalla autoja paikkoihin että voin ottaa kuvan sen päältä etc. Pelistä löytyy aavikkoa, vuoria, meriä, järviä, jokia, kyliä, kaupunkeja ja siis aivan kaikki mahdolliset miljööt. Joskus mulla oli Instagram käyttäjä nimellä GTArtphotos mihin näitä kuvia lisäilin mutta sen olen tainnut jo poistaa - alkeelliset kotisivut taidekuville löytyy: InstaGta (Tehty joskus 2015)

Tällä hetkellä uuden tietokoneen myötä on alkanut heräilemään taas haave streemaamisesta. Olisi todella siistiä pelata ja chatata samaan aikaan kaikkia lempipelejä, kuten Gta Vtä, Minecraftia, The Sims 2 &4, Stardew Valleytä, Cs, Wow, Zeldaa jne! En tiedä pystyykö nettini, koneeni ja työpisteeni tähän haaveeseen siltikään vielä, mutta miltä se kuullostaisi? Kiinnostaisiko tulla twitchiin katsomaan? 

Käyttäjäni Twitchissä: @ Jowibarina

joulukuuta 22, 2020

Meidän Yule


Tänään oli talvipäinäseisaus. Tämä on vuoden lyhyin päivä ja se onkin jo ajalla ennen Kristinuskoa ollut aika juhlalle. On vietetty Yulea missä eri perintein sanotaan hyvästit tämän vuoden pimeydelle sekä kutsutaan valo takaisin. 

Vuodenkierron juhlissa isona pointtina on tuntea yhteyttä luonnon kiertokulkuum ja juhlistaa sen monimuotoisuutta. Meillä Suomessa on (no ainakin ennen ilmastonmuutoksen näkymistä) kauniit neljä vuodenaikaa, missä todella koemme kaikki nuo muutokset - kaiken sen minkä luonto käy läpi. Maaliskuun 19-20 päivä vietetään kevätpäiväntasausta, Juhannuksen aikaan vietetään kesäpäivänseisausta ja syksyllä 22-23.9 syyspäiväntasausta.


Kotona

Meillä joulu-perinteitäkin on alkanut oman pienen perheemme keskellä muodostumaan. Ennen joulua on joulukorttien tekoa, J hoitaa pohjan ja mä taiteilen ne loppuun. Kuunnellaan klassisia joululauluja ja juodaan glögiä. Annamme yleensä talvipäivänseisauksen aikaan toisillemme lahjat sekä viemme joulun tienoilla kissoja ulos valjaissa. Minulla on tapana pitkin joulun aikaa juoda glögiä tai kahvia ikkunan ääressä - ja katsoa lunta. I smell snow. Joulupaketteihin en ole ostanut lahjapaperia vuosiin - ostan kirpputorilta vuosikymmeniä vanhoja Kodin Kuvalehtiä mistä leikkelen muihin projekteihin haluamani palat, jäljelle jäävää käytän lahjapaperina. 

Kun pääsen terveisiin mittoihin tarkoitus on loihtia myös syötävä yule-log (vegaaninen kääretorttu) sekä omakotitaloon päästessä polttaa jouluhalkoa takassa. Nyt valoa kutsuu lähinnä tietokoneen näytöt sekä kynttilät. Perinteitä on siis myös muodostumassa vielä. 

 Teen myös joulun ja vuodenvaihteen aikoihin shamanistisen luennan mutta siitä lisää alempana. Vietämme ainakin tässä elämänvaiheessa joulun minun ja/tai Jn porukoilla. 


Porukoilla

Alkuperäiseen kotiin liittyy paljon perinteitä. Esimerkiksi kun vielä asuimme veljeni kanssa kotona - odotti aina jouluaamuna oven edessä yhden joululahjat. Lähinnä siksi että olemme malttamattomia lapsia ja nämä lahjat piti tekemistä koko päiväksi, että äiti sai tehdä ruokia rauhassa ja me emme koko ajan kyselleet että koska lahjat avataan. Koristelemme kuusen veljeni (ja nykyään myös puolisoni) kanssa ja isäpuoleni asettaa tähden latvaan. Lahjat odottaa kuusen alla sen ajan kun ruokailemme ja lopulta avaamme lahjat yhdessä ja vietämme iltaa kera glögin ja punkun. 

Nirsoina lapsina jouluruokamme oli ala-asteella nuudelia ja lihapullia. Lopulta nirsouskin karistui pois ja jouluruoat kuten kinkku, laatikot ja karjalanpaisti tuli mukaan myös lasten suuhun. Kasvissyöjänä en tietenkään monia näistä nauti, mutta esim porkkanalaatikko on joulun suosikkeja, samoin kasvisgratini sekä itse tehty seitan. 

Jouluruoat vaihtelee, mutta itselle joulun antimisissa pointtina on useinkin se, että on monia eri makuja lautasella kuin se että on tietyt maut lautasella. Uskon että omakotitalo tulee vaikuttamaan tähänkin paljon, jos olemmekin se "Host" perhe jossain vaiheessa tulemme olemaan enemmän vastuussa jouluruoasta, paljon vegaanisia herkkuja, oman maan satoa sekä tietty itse tekemäni sinappi mitä nytkin nautimme. 

Vaikka mikä asia muuttuu joulussa tai elämäntilanteessa - on kuitenkin teemoja mitkä eivät. Glögin juonti, rikas jouluruokapöytä, rakkaiden muistaminen lahjoilla, jonkinlainen joulunurkka (Jowisfreelife tuote joulupuu seinällä), luonto ja sen kunnioitus, yhteys luontoon, rauhaisa aika, harmoninen fiilistely sekä läheiset ympärillä.

Tämä blogipostaus on osa Keltanokkabloggaajien yhteisprojektia teemalla "Meidän perheen joulu". Lue muiden kirjoitukset näistä linkeistä ja jätä ihmeessä kommentti! Meidän perheemme joulu(ttomuus) Naava Kaiho, Meidän perheen joulu Via Per Aspera Ad Astra, Meidän perheen jouluperinteet sekä perinteettömyys Fin in Tirol sekä Meidän perheen jouluhahmo I don't speak Polish, Meidän perheen joulu Älykodin avaimet, Joulukoti Amalian maailma



Luenta

Meditaation, shamaanisen perusteen, tarot-korttien sekä riimujen kautta yhdistyy tämä elämän tasapainottamisen kartoitus. Voit lähestyä kysymyksen kanssa, tai täydestä uteliaisuudesta. Sinulla saattaa olla edessä tienristeys tai muu iso päätös. Elämä saattaa valua samaa tyyntä jokea eteenpäin ja mietit pitäisikö kahlata rantaan - tällä kartoituksella nimenomaan katsotaan tuota elämää ja katsotaan mitä energioita kortit ja muut välineet meille antaa.

Riimutulkinta tehdään Elder Futhark -puuriimuilla. Käytän kartoituksessa luonnon osia (kerättyjä) sekä taidetta. Kartoitus on vegaaninen sekä cruelty free. Voit lukea lisää shamanismistani: Matkani Shamanismiin

Tämä kartoitus tapahtuu etänä. Vastaat ensin viestillä seuraaviin kysymyksiin jonka jälkeen teen kartoituksen. Lähetän sinulle sähköpostilla havaintoni joita voit mahdollisesti hyödyntää jatkaessasi elämän polkua.

Vastaathan rehellisesti ja selkeästi seuraaviin kysymyksiin ja lähetä ne sähköpostiini osoitteeseen: jonna.jowi.sihvonen@gmail.com
Otsikko: Kartoitus Oma Nimi
1. Ikä, sukupuoli, synnyinmaa
2. Asia minkä kanssa haet vastauksia
3. Sen verran mitä koet tarpeelliseksi, omaa historiaasi sekä tulevaisuuden haaveita
4. Sähköpostiosoitteesi

Lue myös Joulu julkaisuni vuodelta 2017: Yule
Lue myös kaikista Jowisfreelifella myynnissä olevista joulutuotteista: Joulutuotteet
Lue myös: 5 Syytä rakastaa talvea

joulukuuta 19, 2020

Takkunuttu - Kaikki takuista - Toinen kirjani


Takkunuttu sisältää alatekstin mukaisesti "Kaiken takuista". Aloitin kirjan kirjoittamisen vuonna 2018 kun idea takkukampauskirjaan lähti rullaamaan. Otettiin Mimmin kanssa kampauksista kuvat ja ajattelin että lyhyt, nopea E-kirja valmistuu. Noh, tässä ollaan kaksi vuotta myöhemmin tämän opuksen kanssa!

Kirjassa on noiden +10 takkukampauksen lisäksi mm. takkujen hoito-ohjeet, syväpudistusreseptejä, takkujen värjäysinfot ja aika paljon kaikkea muutakin! Kirjalle kertyi kokoa lähes 100 sivua ja sen tekemisessä mukana oli moni ihana ihminen.



Haluan antaa erityiskiitokset kaikille jotka tekivät minulle haastatteluita, kertoivat osaamisestaan tai antoi kuviaan käyttööni tätä kirjaa varten. Kirja on kookas, eli kokoa A4 jotta näet kampauksien teko-ohjeet hyvin sekä kauniit malliemme kuvat loisteliaasti. Kiitos Henna, Jessica, Aku, Tatja, Alexandra, Marcela sekä Julia. Kiitokset myös Miralle kirjan taitosta & nahkani pelastamisesta.

Tämä kirja on omistettu parhaalle ystävälleni, Mimosa Harjulle. Vuonna 2018 Mimosa kuvasi takkukampauksien kuvat, eikä kirjaa olisi täten ikinä aloitettu ilman häntä. Ilman sinua, ei tämäkään projekti olisi ikinä lähtenyt lentoon. Kiitos.


Miten ostan?


Mieti hetki voisitko sinä tarvita tätä kirjaa? Onko lähipiirissäsi takkutukkia tai sellaisesta
haaveilevia? Kampaajia tai kampaamo-opiskelioita jotka hyötyisivät päivitetystä takkutiedosta? Kirjan kampauksethan pätee myös pikkulettien omaaviin koska ovat omanlaisia pötkylöitä!

Tämä kirja on ensimmäinen laatuaan Suomen markkinoilla - saat yksien kansien sisässä
takkukampauksia, värjäysohjeet, syväpuhdistusohjeet, avaamisohjeet, haastatteluita sekä tietoa takkutaitajista. Uskomaton A4-kokoinen tietopankki joka takkupään hyllyyn.

Kun olet päättänyt montako kappaletta kirjaa tilaat - laita mulle viestiä joko Facebookissa tai sähköpostiin jonna.jowi.sihvonen@gmail.com

Voit myös siirtyä suoraan Etsyyn tuotteen sivulle tästä: Etsy - Takkunuttu -Kirja 
Kirjan hinta 24,00€ + pk

Lue lisää kirjasta kirjailijan sivuiltani: Jonna Jowi Sihvonen
Katso Youtubesta kirjan esittelyvideo: Takkunuttu - Kaikki takuista Esittelyvideo


Löydät Takkunuttu kirjaa somesta esimerkiksi ylempänä olevasta Tamperelaisen Takuistakin pitää olla kirja jutusta, Rantalakeuksen jutusta: Takkutukat tulevat taas sekä Pocasti jakso Medioastilla Takkutukat

Kampaaja / Opiskelija?


Oletko kampaaja opiskelija tai jo valmistunut kampaamo työntekijä / yrittäjä? Jos olet, sinulta mitä ilmeisimmin puuttuu nykyajan tieto takuista - onhan takkujen tekijätkin joutuneet itse itsensä näihin saloihin opettamaan. Takkuja tehdessä ei kosketa huovutusneulaan eikä permis-aineisiin. Suosittelen hankkimaan tämän kirjan ja oppimaan nykyaikaisista takuista, niiden värjäämisestä sekä hoidota. Voit siten auttaa takkupäisiä asiakkaita, vähintään tietoa tarjoamalla.

Jos tunnet jonkun alan tekijän, linkkaa tämä sivu hänelle!

Enemmän tietoa löydät kirjailijan sivultani!


Jos haluat Kirjan sekä Tie Your Dread takkuponnarin hiukan alennettuun hintaan, voit ostaa senkin suoraan Etsystä!

joulukuuta 13, 2020

Heti vapaana olevat Makrametyöt

Tässä julkaisussa on kaikki vapaana olevat yksittäiset makrametyöt, näitä saa myös tilaustyönä jos joku kerkeää ostamaan työn ennen sinua. Kuitenkin lähtökohtaisesti täällä olevat työt ovat ainutlaatuisia inspiraation kohteita. 

Erikseen on työt missä on hyväntekeväisyys-kohde kiinni, esim Angelas Bois sekä Pride of .. työt. Katso hyväntekeväisyysmakrameet täältä: Hyväntekeväisyys makamet


Trinity
Trinity on suurikokoinen makrametyö, minkä pääväreissä on luonnonvalkoinen sekä harmaan eri sävyjä. Sen sivuja koristaa lyhyet makrameripset ja symmetrisesti asettuva muoto tekee kokonaisuudesta kauniin, täyteliään ja syvän. Työllä on kokoa noin 97 cm x 97 cm plusmiinus pari senttiä. Työssä on käytetty Paulina punoskudetta, mopparia, chunkymoppia sekä minimoppia mitkä ovat 80% kierrätyspuuvillaa. Siinä on myäs käytetty kierrätettyä lankaa mitä kerään trimmatuista töistä jottei mitään menisi hukkaan. Olen kerännyt kepin Tampereelta ja onkin kaunis (terve) luonnon oksa.

Tästä työstä lahjoitan 10€ Animalialle eläintenoikeustyöhön.
Hinta: 290,00€
Mitat: noin 97cm x 97cm


Iron Mountain
Tämä 120cm pitkä ja 55cm leveä makramee seinäkoriste on todellakin nimensä veroinen. Tämä oli mun vuori, mun isoin työ ja niin peekuleen komia sellainen. 
Nimeän työt aina liittyen jotenkin olosuhteisiin missä ne teen, ja tämän työn nimi tulee suoraan anemiastani. Olin joulun välipäivinä rautatiputuksessa, minkä jälkeen oli _hiukan_ energisempi olo kuin normipäivänä ja tein tätä työtä kahdeksan tuntia putkeen kahden todella fyysisen työ-yön välissä, käytännössä siis vielä ilman yöunia. Sain pienen maistiaisen miltä pitäisi tuntua ja tämä työ muistuttaa aina siitä. Muistuttaa ottamaan rautapillerit!

Väreinä on ruskea sekä metsänvihreä. Makrameemateriaalit ovat kierrätettyä ekopuuvillaa. Työ roikkuu luonnon oksalla jonka olen kerännyt Nekalasta vuosia sitten, vasta kun aloin näitä töitä tekemään. 

Hinta: 210,00€


Mosah - tripla amppeli
Iso luonnonvalkoinen työ, lohenpunaisella sävy viivalla. Mahtuu yksi iso ruukku sekä kaksi pienempää ruukkua.

Hinta: 69.90€


Time-Turner
Oletko Harry Potter fani? Tunnistatko kuvassa näkyvän kaulakorun?
Se on elokuvassa käytetty Time Turner kaulakoru. Harry ja Hermione käyttävät sitä muuttaakseen kohtaloaan Harry Potter elokuvassa.

Teemaan sopiva maanläheinen skottiruutulanka on Nextiili pajan antimia. 
Kierrätettyä kangaslankaa.

Hinta: 39,00€


Copperium
Puolet työstä on kuparin väristä mopparia ja toinen puoli luonnonvalkoista mopparia, 80% kierrätyspuuvillaa. Kuvio on pallojen alta lenkkimäinen ja siihen on #upcycled /uusiokäytetty sulkakorvakorut. Itse rautajousi minkä varassa työ roikkuu on kaunis, ruosteinen sekä myös uusiokäytetty, sen on asiakas lähettänyt minulle jotta voin käyttää sen jotenkin töissäni.
asiakkaat best.

Hinta: 29,00€



Gilmore Girls
~Kaupallinen yhteistyö: Lankava~
Olen tilannut kaikki lankani viimeiset neljä vuotta Lankavalta, koska heidän materiaalit, tuotantotavat ja asiakaspalvelu on ollut kultaa. Yleisimmin käytössä onkin ollut Paulina Punoskude sekä Moppari, mutta nyt sain upean tilaisuuden testata Matilda punoskudetta ja siitä taiteilinkin kaksi työtä nimeltä Gilmore Girls. Matildan kuteet on 80% kierrätyspuuvillaa mikä on itselle todella tärkeä pointti. 

Taide ja ympäristön hyvinvointi kulkee kuitenkin käsi kädessä. Matilda on ollut helppo solmittava, kevyt muttei hintelä ja runsas muttei kasaantuva. Kaikin puolin olen tykännyt sen ulkomuodosta töissäni!

Hinta: 25,00€ / kpl


Reino
Oksana toimii Jämsän mummolasta puu, mikä on saanut luonnosta kuvionsa kaarnan alla tapahtuvasta elämästä. Reinon teema koostuu juuttinarusta sekä eko-puuvillasta tehdystä makramee osiosta. Värillinen yläosa on Nextiilipaja:n kierrätetty jämäpala. Hyötykäyttöön!

Hinta: 48,00€


Churro
Työ roikkuu puuvillaoksan helmana, farkunsinisessä sävyssä yhdessä puuvillan valkean kanssa symbolina vaateteollisuuden haittoja vastaan. Oksa kuvastaa kaiken alkua ja työn latvat sen pysähdystä ja kestämättömyyttä. Tämän työn materiaalit ovat Kauhavalta peräisin, värjätty jämäpaloja käyttäen eikä vettä tuhlaten - 80% kierrätyspuuvillaa.

Churron myötä voisin suositella lukemaan blogistani aiheet sivupalkista: "Ekologisuus", missä etenkin #Lempivaatteeni aihe sekä toinen #ranaplaza aihe liittyy tähän. Vaateteollisuudesta puuttuu kestävä kehitys, luonnonvarat käytetään pois ja myrkytetään elinkelvottomiksi. Ihmisoikeuksia tallotaan inhimillisyyden tuholla jo lapsesta asti, sukupolvesta toiseen ja eläinten elinolosuhteet tuhoutuu pois, lajit siinä samalla. Systeemi on rikki mutta moni ei sitä sisäistä? Ja kun kyse ei ole vaikeammasta aiheesta kuten ruoka, lämpö, tai koti - aihe on shoppailu, topin osto tai materialistinen ajatusmalli mitä meille on iskostettu jo pitkään. Mutta ei hätää, voit taistella omia käytösmallejasi vastaan ja kyseenalaistaa shoppailusi tarve, toppisi tarve sekä rahasi arvon. Mitä todella tarvitset? Mitä todella haluat? Ja millä hinnalla?

Hinta: 50,00€ 


Ratsu
Ratsu makrametyö. Tehty paksuun luonnonoksaan, värinä luonnonvalkoinen ja taustalla harmaa. 80% kierrätyspuuvillaa.

Hinta: 40,00€

Heti vapaana olevat hyllyt



Sunflower
Vain nouto kuivattujen kukkien takia!

Sunflower on kuivattuun auringonkukkaan tehty pikkuhylly. Hyllylevy on katajan oksan pala Jämsästä ja materiaalit makramepunonnassa on 80% kierrätyspuuvillaa. Hyllyn vieressä riippuu lasipullo missä on sisällä kuusenhavuja sekä himalajan suolaa.

Hinta: 40,00€ 
Vain nouto koska kukka ei kestä postitusta.


Spooner
Puulusikkaan tehty eukalyptuksen värinen makramehylly. Sointuu kauniisti keittiöön tai eteiseen avainten säilytykseen. Tuotepari myyty!

Hinta: 35,00€


Pitz-makramehylly

Kukat on kuivattu Naistenpäivä ruusukimpusta minkä sain Jltä <3 Taustalla oleva pitsi on uusiokäytetty retrokirpputorilta ja lauta on ystäväni takapihan kaadetun omenapuun antimia. Materiaali makramessa 80% kierrätyspuuvillaa 

Hinta: 45,00€ 
Vain nouto Tampereelta.


Ellie
Ellie- makramehylly onkin nyt erityistilanteiden johdosta erikoisalennuksessa. Ovh on 60euroa, mutta koska Ellie on loukussa Uudellamaalla vielä aika pitkän ajan - hän on myynnissä hintaan 30,00e +pk. Työ ostetaan ja maksetaan nyt mutta itse työ tulee postitse vasta kun aika sen näyttää. Erikoista, mutta ainakin on sit luvassa pieni yllätys postitse! Eli nyt sen saa puoleen hintaan sillä ehdolla että on valmis odottamaan sitä kauemmin kuin normipostia. Ei paha tarjous ollenkaan .

Ellie on tehty 80% kierrätyspuuvillasta eli paulina punoskuteesta. Värimaailma harmaan ja mustan sekoitus. Oksa on Kissanmaan metsistä kerätty ja lauta petsattu (paitsi päädyt!). Omassa mielessä kuvittelen Ellien esim saunakamariin taikka takkahuoneeseen.

Hinta: 60,00€ 30,00€



Woody
WOODY-hylly on S koon hylly vaikka itse lauta onkin isohko! Kuitenkin makrame minkä varassa se roikkuu on hyvin pieni ja minimalistinen. Hyllyllä on tärkeä pitää hyvä tasa-paino.

Hinta: 25,90e

Jowisfreelife - Lahjakortti - Gift Card


OSTA ETSYSTÄ: Lahjakortti / Gifcard


Jowisfreelifelta saa myös lahjakortteja, materiaalisina sekä sähköisenä! Lahjakortin lisäksi saat kuvaamaani peli-taidetta!

Digitaaliset lahjakortit

Digitaalinen lahjakotti tulee nopeasti heti ostoksen tehtyä, joten sopii myös kiireiseen lahjan tarpeeseen. Tämän lahjakortin koodi tulee lahjakortissa. Yksi lahjakortti on arvoltaan 20euroa, jos haluat 40euron edestä lahjakortin arvoa, osta tuote kahteen kertaan. Saat jokaisesta lahjakortista 5,00€ lisävaluuttaa. Eli jokainen 20euroa maksava lahjakortti antaa sinulle 25euroa kauppaani!

Sähköisen lahjakortin voit ostaa täältä: Etsy - Lahjakortti

MUUT LAHJAKORTIT

Muita vaihtoehtoja on saatavilla Facebook sivullani, missä teet ostoksen suoraan viestiä laittamalla.

Fyysiset lahjakortit
Fyysinen lahjakortti on tehty käsin minkä postitan sinulle. Käytän lahjakorttien kuvituksessa ottamiani taidekuvia, jos olet postikorttitaiteen ystävä, saa tästä mahdollisen lisäyksen omiin kokoelmiisi kaupan päälle! Tilaa kortti Facebook sivuni kautta ( www.facebook.com/jowisfreelife ).

Lahjakorteilla saat enemmän kuin maksat! Alle 40 euron lahjakortit nostavat arvoaan viidelllä eurolla ja yli 40 euron lahjakortit nostavat arvoaan 10 eurolla!

Esimerkkejä:
40 euron lahjakortin arvo nousee 50 euroon. 50 euron lahjakortin arvo nousee 60 euroon. 60 euron lahjakortin arvo nousee 70 euroon.
Ja pienemmissä: 30 euron lahjakortin arvo nousee 35 euroon. 20 euron lahjakortin arvo nousee 25 euroon. 15 euron lahjakortin arvo nousee 20 euroon.

Voit myös ostaa tiettyyn tuotteeseen lahjakortin alennettuun hintaan, esimerkiksi joululahjaksi tai syntymäpäivälahjaksi. Jos lahjan saaja ei halua tuotetta, saa hän siitä valuuttaa kauppaani käyttää muihin tuotteisiin. Lue siitä täältä: Joulutuotteet


BLM Angela Bois - Makrametyöt


BLM - Black Lives Matter aiheiset työni:

Angela Bois


Epätasapainoisessa maailmassa eläminen on usein tuskallista. Pallomme kärsii ekologisesti, taloudellisesti, ruoka- ja juoma varoista sekä tasavertaisuudesta. Täällä kärsii eläintenoikeudet sekä ihmisoikeudet. On etenkin yksi paikka missä inhimillisyys on kärsinyt jo vuosisatoja ja jatkaa epäreiluuttaan. 

Mulle on kaikki yllä mainitut asiat on tärkeitä ja kuuluu etiikkaan minkä mukaan elän ja teen töitä. Mietin pitkään mikä olisi paras tapa nostaa BLM esiin tässä lähteessä ja päätin tehdä musta-harmaita makrame töitä vakituiseen myyntiin. Mustanlangan synkkyys kertoo epätasapainosta. Jokainen työ on tilattavissa tilaustyönä eli työt eivät poistu valikoimasta. En ota kantaa BLM liikkeeseen, poliisien hakkaamiseen tai äärilleen vietyihin tekoihin, vaan epätasa-arvoon mikä näkyy yhä maailmassamme.

Tummaihoiset ihmiset ympäri maapallon ovat kokeneet järjestelmällistä sortoa vuosituhansien ajan. Orjia käytettiin vielä ihmis-ikään nähden aika vähän aikaa sitten, puhumattakaan siitä seuranneesta ajasta missä tilannetta on muka "parannettu" vaikkei totuus ole tämä. Virkavalta profiloi tummaihoiset vaarallisiksi ja ennakkoluulojen takia eivät kohtele heitä inhimillisesti. Et saa samalla tavalla töitä kuin valkoihoinen tai työt mitä saat on sitä "paska duunia". Sinulta viedään lähtöasema elämässä ihosi värin tai sävyn takia - mikä tässä yhtälössä on inhimillistä? Ei niin mikään.

Luettavaa:



Minä henkilökohtaisesti, eikä Jowisfreelife hyväksy minkäänlaista rasismia tai ennakkoluuloa ihmisiltä ympärilläni. BLM Angelas Bois töitä on tällä hetkellä kolme eri kuosia. Materiaalit on kaikissa 80% kierrätyspuuvillaa ellei toisin sanota.


FLOYD
Floyd kuoli poliisin toimesta, kun konstaapeli piti häntä maassa yli kahdeksan minuutin ajan painaen polvellaan Floydin kaulaan - estäen hengityksen ja lopulta tappaen Floydin.

FLOYD työstä lähtee 10€ lahjoitus Operation Black Votelle, heidän tarkoitus on nostaa tietoisuutta, tasa-arvoa ja tummaihoisten asemaa politiikassa. Lue lisää: What we do? 


BREONNA
Breonna kuoli poliisin toimesta. Poliisit tulivat ilmoittamatta tekemään huumeratsiaa väärään osoitteeseen ja vastasivat puolustuslaukaukseen tykittämättä 15 panosta asuntoon tietämättä mitä ja ketä ampuu - Osuen kotona nukkumassa olleeseen Breonnaan kahdeksan kertaa.

BREONNA työn hinnasta lahjoitetaan 10€ Exit Loudly kampanjaan, mikä on Tanya Compasin suunnittelema GoFundMe  -missä autetaan "Queer black young people" Tanyan sanojen mukaan, eli nuoria tummaihoisia queer-ihmisiä. Työn ostolla maksat yhden tummanihoisen ihmisen osallistumismahdollisuuden työpajalle tai online-kurssille. Lue lisää: Exit Loudly Tanyan profiili igssä: Tanya


ATATIANA
Atatianan naapurit ilmoittivat poliisille että hänen etuovensa oli auki, poliisit tulivat paikalle ja ampuivat Atatianan hänen ikkunansa läpi kotonaan, kahdeksan vuotiaan siskonpojan edessä

ATATIANA työstä lähtee lahjoitus Imkaalle. Imkaa keskittyy briteissä naisten olosuhteisiin ja ehkäisemään väkivaltaa etenkin naisia ja lapsia kohtaan. Työn ostosta lähtee 10€ lahjoitus. Lue lisää: imkaan.org.uk sekä Goldengiving Imkaan

Atatiana työ on livenä nähtävissä ja ostettavissa myös Marras Dreads liiketilasta Tampereelta.


Hinta: 66,00€ / kpl

BLM

Black Lives Matter -liike lähti lupaavasti nousuun ja tärkeän asian äärelle kokoontui moni tukemaan. Kuitenkin, kuten aina ihmisten keskuudessa meistä löytyy heitä jotka vetävät överiksi ja niin kävi tässäkin. Joku syyttää koronaa ja sitä että ihmiset on taudin pelossa and/or ollut kotona vähän liian kauan ja siksi purkautuminen tapahtuu näin railakkaasti, mutta totuus taitaa vain olla se että kaikkiin ihmisiin kuuluu heitä jotka vetää yli - olen itsekkin ollut se joka viinaryypyn lopuksi käyttäytyi riehuen ellei lisää löydy. En voinut hyvin ja se purkautui näin ulos.

Pidän tässä nimessä ainakin toistaiseksi BLM koska Black lives matter, töistä ei lähde lahjoitusta tälle liikkeelle vaan jokaisesta työstä lähtee eri kohteeseen lahjoitus mikä lukee töiden kuvauksissa.
Tasa-arvoisuutta voit lisätä esimerkiksi keskittymällä omiin ennakkoluuloihisi sekä lukemalla, lukemalla ja lukemalla aiheesta. Kuutele kokemuksia ja opi.

Luettavaa ja videoita


Tässä on koottuna kirjallisuutta, jossa käsitellään rasismia ja maahanmuuttoa monipuolisesti ja eri näkökulmista.

Maiju Voutilaisen "puhutaan" sarjan video Youtubessa

Missiomme on vahvistaa taiteen, kulttuurin, median ja koulutustoiminnan avulla Suomessa ja Pohjoismaissa rodullistettuihin vähemmistöihin kuuluvien henkilöiden yhteiskunnallista osallisuutta sekä edistää taiteen ja kulttuurin keinoin kulttuurien välistä vuoropuhelua ja yhteenkuuluvuutta.

Anti-Racist Forum is the first critical, intersectional, and feminist PoC-led collaborative anti-racist initiative based in Finland.

Teksti on hyvä paitsi en itse voisi suositella nettipelaamisen aloittamista, harrastustoimintaa on paljon muutakin mikä ei vaadi depoomista.

joulukuuta 06, 2020

Miksi tein MyHeritage DNA-testin


Olen nyt vähän "innostunut" sukupuun tekemisestä sekä siitä, kuka minä oikein olen.
Avoimen yliopiston opintoja pitäisi suorittaa seuraavan neljän kuukauden aikana about "ihan vitusti" joten mikäpä parempi aika koukuttua sukupuututkimukseen kuin nyt! Meillä on sen verran mielenkiintoinen perhekuvio että kasvaessa mulla oli neljä mummua, yhden papan nimeä en ole edes tiennyt ja isäkin ollut poissa joten se puoli jäänyt tyhjäksi. Sen tiedän että mummon sisaruksista joku murhattu, joku teki itsemurhan ja joku on kadonnut mutta ette varmaan ihmettele miksi tämä aihe herättää itselläni kysymyksiä. Lue toinen aiheeni: Miksi teen sukututkimusta?

Miksi MyHeritage?

Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. Syy miksi päädyin tähän palvelun tarjoajaan on yksinkertaisesti se, että Myheritage on suuri yritys, heillä on todella suuri allas ihmisiä, käyttäjiä, osumia ja muita sukupuun tekijöitä. Jos teen heidän palvelussa DNA-testin, on todella isot mahdollisuudet saada tarkkaa osumaa sekä löytää sukulaisia. 

Testin teko

Jos olet tilannut oman MyHeritagen DNA-testin etkä ole varma miten se tehdään, voit tulla tekemään sen kanssani Youtubeen. Sain yhteydenottoa siitä miten testi on ollut joillekkin vaikea Englannin kielisten ohjeiden takia/ muuten vain joten päätin tehdä tästä liven missä teen testin. Tämä testi on nähtävissä täältä: MyHeritage DNA-testin tekeminen . Video ei ole mitenkään mielenkiintoinen ellet tee testiä, tuskin muuten jaksat katsoa kun swaippaan poskesta sylkeä 30 sekuntia putkeen :D Ei ole siis leikattu mitenkään - vaan teen testin sun kanssa samaan aikaan!


Tulokset

Tuloksien mukaan olen 96,5% Suomalainen ja 3,5% Skandinaavi. Toisaalta odotin jotain maagista 10% per maa tulosta ja toisaalta myös 100% Suomalaista tulosta. Kun et oikein tunne sukua, et tiedä mitä olettaisi eniten! Kummini teki myös testin ja hän sai 100% Suomalainen - eli Skandinaavipuoli tulee äidin kautta. Tätä sukua en tunnekkaan niin hyvin joten on mielenkiintoista lähteä sitä tutkimaan! MyHeritagen palvelussa olen löytänyt sukuani isän äidin puolelta seitsemän sukupolven taakse, äitini puolella ei olla päästy vielä isovanhempia pidemmälle. 

Toisaalta tuntuu että tulos on juuri se mitä odotin, ties vaikka omat juuret matkaisi norjan vuonoille taikka lapin shamaaneihin asti. Se ainakin selittäisi omaa olemassaoloa ja kutsumusta. Mutta ken tietää, se onkin se hauska osuus - lähteä selvittämään!

joulukuuta 03, 2020

Dyr - Eläinoikeus-kuvituksen muut tuotteet

 Alkuperäiset eläinoikeus vesiväri työt olen tehnyt vuonna 2020. Näistä on tehty postikortteja, mistä voit lukea lisää täältä: Eläinoikeuspostikortit

Eläinoikeus-tarrat

Pari muuta merchiä mitä näillä eläinoikeuskuvituksilla on esim nämä tarrat! Kyseessä on neljän setti tarroja eli yksi jokaista kuvaa.

Aika makee lisä sun läppäriin tai bujoiluun - tuo esiin aatteesi, arvosi sekä eettinen kannanotto ihan vain lisäämällä kaunis värikäs tarra koneen takaosaan. Tarrat toimii myös kirjekuorien koristeena jos sellaista harrastaa! Itse olen tykännyt laittaa bujoilun merkeissä esimerkiksi kalenteriin eläintenoikeuspäivälle tälläisen tarran - tai kisujen synttärien kohdalle. 

Hinta: Neljän kuvan setti - 5,00€


Eläinoikeus-vihot

Oon ite aika vihko rakas, kun alotin avoimen yliopiston tammikuussa 2020 menin sinne penaalien ja vihkojen kanssa - oma joka luennolle. Olin yksi ainoita niiden läppärin tuhinoiden seassa mutta se on vain oma mukavuusalue. (Lue myös: Avoimeen yliopistoon

Tykkään että vihon kannessa on jotain pysäyttävää, taiteellista, kantaa ottavaa, söpöä tai kaunista. Olen tehnyt nämä eläinoikeusvesivärityöt ehdottomasti ilman syyllistävää sävyä - ei ole verta eikä kahleita, on vain eläimet keitä käytetään otsikon kuvaamassa asiassa hyödyksi - minkä on muututtava. Kannet vihoissa siis toimii kantaa ottavana mutta samalla taiteena sekä todella piristävinä sateenkaarineen!

Vihot myydään mieluiten setteinä, kahdessa eri kokoluokassa. Settiin kuuluu kaksi isompaa vihkoa (A5) ja kaksi pienempää vihkoa (A6). Ruutupaperilliset.

Hinnat: Iso vihko 15,00€ pieni 10,00€ ruutupaperi.
Yhteensä: 4kpl / 50,0€


Eläinoikeus-mukit

Eläinoikeus tuotesarjaa olen teettänyt muutaman eri vaihtoehdon. Tässä mukissa on kaikki neljä kuvitusta vierekkäin - muki on ns. perusmukin kokoinen! On ollut ihan lemppari aamukahville. Työ tulee suoraan sinulle tilauspaikasta, jotta vältämme turhat postikulut sekä rasituksen ympäistölle tupla-kuljetuksesta. 

Hinta: Mukin hinta on 20,00€