Haku

tammikuuta 05, 2019

Matkani Shamanismiin


Monille sana shamaani tuo mieleen noituuden, poppakonstit, taikuuden ja rumpujen rytinän. Vaikka nämä ovatkin historiassa olleet keskeisiä tekijöitä, ja ovat osittain yhä, on shamanismi paljon muutakin. Toivoisinkin että tätä lukiessa, pidät avoimen mielen. Shamanismia voi harjoittaa kristinuskoon, wiccaan tai buddhalaisuuteen kuuluvana. Sitä voi harjoittaa ateistit ja/tai täysin psykologisena menetelmänä. Se ei ole uskonto, vaan enemmänkin elämänkatsomustapa. Kaikella on sielu ja kaikki on yhteydessä toisiinsa. Shamanismi myöskin kehittyy ajan kuluessa ja sen mukaan, toisin kuin esim monet uskonnot.
"Shamaani on yhteisönsä henkinen ekspertti, jonka osaamisalue on voinut vaihdella mielenkiinnon ja taipumusten mukaan. Jotkut shamaanit ovat olleet näkijöitä ja tietäjiä, toiset unennäkijöitä ja unenselittäjiä, suuri osa parantajia ja aikansa psykologeja eli mielenterveyden hoitajia." -Thuleian Tupa
Tiedän että monille on vaikea ymmärtää shamanismia. Heidän pitäisi vain ottaa kaikki taika siitä pois, maaginen tai alinen. Miettiä sitä täysin psykologisena toolina. Esimerkiksi loitsujen sanominen samalla kun poistat negatiivista energiaa auttaa psykologisena tapana, tällöin tekijä keskittyy sanojensa kautta tekemään paremman hoidon, lisäsivät sanat sitten taikaa puuhaan tai ei. Sama kuin terapiassa asioiden sanominen ääneen pakottaa sinua miettimään niitä, mikä saa sinut käsittelemään niitä, vaikka ei siinä taikaa mukana olekkaan.

Energiat on koko ajan ympärillämme. Voit tuntea sen astuessasi huoneeseen missä on juuri tapeltu. Sen voisi leikata kahtia kun olet samassa tilassa kahden toisiinsa seksuaalisesti vetoavan ihmisen kanssa. Ja tunnet sen kun joku on surullinen. Myös eläimet tuntevat energiat. Kissa tietää kun omistaja on surullinen ja koittaa lohduttaa. Koira tunnistaa ihmisen joka ei pidä koirista tai lähettää muita negatiivisia tai väkivaltaisia energioita. Saaliseläin voi tuntea että häntä vaanitaan, siitä mitä energiaa jännitys laukaisee. Shamaani keskittyy näihin, vaikuttaa, siirtää ja käsittelee niitä. Osa uskon voimin, osa psykologisin tavoin.


 Oman kutsumukseni olen aina tuntenut, tavalla tai toisella. Koko elämäni olen tuntenut vetoa johonkin, mitä en tunnistanut. En tiennyt mikä oli tuo energia joka veti puoleensa. Tunsin sen jokaisessa aallossa missä uin, jokaisessa metsässä missä vierailin sekä jokaisessa myrskyssä missä silmäni suljin. Kaatosateet ja kovat myrskyt saavat minut itkun partaalle, se energian sekä yhteneväisyyden määrä on uskomaton. Suuren empatia kyvyn omaavana paikkani on ollut ja tulee olemaan auttajana sekä kuuntelijana. Kovat kokemukset varhaisiässä kasvatti minusta vahvan naisen, ja nyt kun menneisyyteni ei enää varjosta jokaista elämäni osa-aluetta, pääsen kehittämään itseäni siksi, mitä olen aina ollut.

Mutta vasta muutama vuosi sitten ymmärsin mistä tuo energia tulee, ja aloin asiaa opiskella. Tein vuonna 2013 suuren elämäntapa remontin. Siitä olen jo joitain aiheita kirjoittanut, ja kirjoitan kyllä tulevaisuudessa lisääkin.
Lopetin alkoholin ylikäytön, pidin ensimmäisen kaksi vuotta kestäneen herkkulakkoni, aloitin joogan sekä meditaation ja lopetin lihansyönnin. Myöhempinä vuosina tämä menestyi myös shamanismin opiskeluun sekä oman polun tallaamiseen, kevyt yrittäjyyteen sekä käsitöihin. Mitä pidemmälle elän, sitä enemmän näen mitä kaikkea onkaan elämässä tapahtunut, missä pitää vielä muutosta tapahtua ja tunnen matkani arvon sydämessäni. Tämä on kaikki osa matkaani shamanismiin. Elämässäni vapaus, puhtaus, luonto sekä rakkaus on isoissa osissa.


Osa harjoitustani on luoda, ja toteuttaa polkuani. Tämä tapahtuu lukuisien asioiden sekä elämänkatsomusten lisäksi käsitöideni parissa, mitkä sinut on mahdollisesti tällekkin sivulle tuoneet. Jowisfreelife shamaanituotteeni on omaan ilooni sekä harjoitukseeni tehtyjä tuotteita, joita rakastan tehdä enemmän kuin mitä tarvitsen. Olen päätynyt siis näitä myös myymään, ja jakamaan tuotteiden tuomaa iloa & apua. Jokainen tuote on tehty ajatus selkeänä mielessä, rakkaudella sekä täysin by me.

 Ymmärrän että monille asiakkailleni tuotteet ovat pelkästään esteettisiä, missä ei ole mitään väärää. Esteettisyys on tie mielen rauhaan, ja mielihyvää tuovien esineiden pitäminen ympäristössämme sekä kodeissamme on osa tätä. Iso osa asiakaistani myös käyttää tuotteita omassa harjoituksissaan, elämässään sekä hyvinvoinnissaan. Uskon siis tuotteideni kautta auttavani muita, oman toimeentuloni lisäksi. En vielä elä töilläni, mutta toivottavasti joku päivä.

Omassa shamanismissani en käytä poron nahkaa tuotteissani, vaan koitan löytää ympäristöystävällisempiä tapoja. Tämä on osa omaa harjoitustani, sekä tapaani olla enemmän yhteydessä luontoon. Ainoastaan löydetyt käyvät. Esim jos löydän luonnollisesti kuolleen eläimen luita, saattaisin ne ottaa käyttöön. En käyttäisi rahaa nahan ostamiseen, koska vaikka se on ollut hyödyllinen ja kestävä materiaali menneisyyden shamaaneilla, se ei ole samassa asemassa enää nykyään. Maailma on muuttunut, sekä ihmiset ovat muuttuneet. Uus-shamanismissa eläinten arvo on noussut, henkiolennon lisäksi samanvertaisiksi olennoiksi.


En ole kuluneina vuosina aiheesta koskaan kirjoittanut, tai tehnyt matkaani julkiseksi. Nykyään on kuitenkin niin paljon kulttuurilainausta, etten halunnut kenenkään katsovan töitäni ja kuvittelevan että lainaan shamaanikulttuurista vain mieluisia asioita. Tämä on oma kulttuurini, oma heimoni ja oma kotini.

Shamanismin oppiminen tulee olemaan koko elämän kestävä prosessi, mutta olen onnellinen siitä jokaisella askeleella. Se on harmonia luonnon kanssa, se on suhde eläinkunnan kanssa. Se on mindfullness sekä tässä hetkessä eläminen. Se on terveys, parantaminen sekä auttaminen. Shamanismi on the essence of life. Ilman shamaaneja, tietoisia tai ei, maailmasta puuttuisi tietynlainen tasapaino.

2 kommenttia:

 1. mielenkiintoinen postaus! Ois mukava kuulla aiheesta lisää :)
  + Hienoja käsitöitä sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veikko! Kiva että oli mukavaa luettavaa! <3

   Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>