Haku

joulukuuta 31, 2021

Uusi vuosi & takaisin katsominen


Aika rankan lapsuuden ja nuoruusiän jälkeen paranemisprosessi on tuonut uusia rutiineja. Kun olet elänyt ahdingossa, toivoen kuolemaa, odottaen sitä ilman mitään elämänintoa - on todellinen lahja kun voit viettää uudenvuoden oikeasti kiittäen menneestä vuodesta ja odottaen innolla tulevaa. Vaikka olenkin ollut mielenterveyden paremmalla puolen jo lähes vuosikymmenen on tämä tapa kestänyt vasta muutaman vuoden. Ihan vahingossa on tullut instagramiin päivitettyä tilannetta vuodesta 2018 ja haluan jakaa ne nyt. Viimeisenä tämän kuluneen vuoden ajatukset ja suunnitelmat. 

Ihanaa uutta kierrosta auringon ympäri.

 Vuonna 2018


Olin iloinen kuluneesta vuodesta. Olin käynyt vartijankoulutuksen jotta voisin mahdollisesti hakea yörytmiin sopivia töitä siltä alalta. Tämä oli iso muutos koska en ollut mikään kiltein lapsi, mutta pätevyys kourassa tässä seistään yhä. Matkustin New Yorkiin mistä on tulossa matkaopaskirjakin, puolisoni vei minut Berliiniin joululahjaksi keikalle katsomaan toista suosikki artistiani ja vietimme ihania hetkiä elämässä. Muutimme myös yhteen ja aloin enemmän kiinnittämään huomiota liikkumiseeni sekä syömiseen. Matka terveisiin elämäntapoihin on ollut pitkä ja tulee olemaan pitkä, mutta mitään ei ikinä tapahdu ellei aloita jostain. 

Tulevalle vuodelle tavoitteissa oli oman alan työtä, lisää jatketta terveille elämäntavoille, uuden ammatin hommaamista ja stressitöntä elämää. 

"Elämä on joskus mennyt niin kovaa alamäkeen, että nykyään tuntuu joka uv menneen paremmin. Tää on hyvä. Happy new year 🌈✨🎉"

Lukuvinkki: Nyt puhutaan kiloista
Lukuvinkki: Berlin 2017
Lukuvinkki: New York kirjasta ja blogeista

Vuonna 2019


Uuden ammatin periaattessa hankinkin koska seuraavan vuoden verran jaoin courierina aamulehteä ja yötyökin täyttyi. Paremmin vain, koska sain urheilua sisältävän työn missä voin kuunnella musiikkia, podcasteja ja äänikirjoja. Kuitenkin myös siivoojan sopparini yhtäkkiä aktivoitui vuoden tauon jälkeen ja sain sieltäkin työvuorot. Yrittäjyyskurssikin jatkui ja teinkin yhtäkkiä aamu, ilta ja yöhommia. Läheinen sairastui ja kahden työn tekeminen tämän lisäksi aiheutti burn outin missä piti tehdä päätöksiä. Terveysprojekti olikin tällä kertaa henkinen ja lopetin ensin courierin työn ja siirryin kokoaikaiseksi siivoomaan ja tällä piti mennä seuraavaan vuoteen.

Vuoteen mahtui reissu Norjaan, Berliiniin ja Hollantiin. Ajoin vihdoin ajokorttini ja pääsin askeleen lähemmäs vanlife unelmaa.

Tulevalle vuodelle kaipasin rutiinia, iloa ja ihania hetkiä lempi ihmisten kanssa. Simple.

Oma kanava painoon liittyville jutuille instassa: @jowigetsfit
Lukuvinkki: Vuosi courierina
Lukuvinkki: Utøyan saarella
Lukuvinkki: Vapaus Hollannissa
Lukuvinkki: Äkkilähtö Berliiniin -19
Lukuvinkki: Ajokortti +25 vuotiaana
Lukuvinkki: Jowisvanlife

Vuonna 2020


Vuosi kyllä alkoi mukavalla rutiinilla. Ma, ke ja pe oli työvuoro, sitä ennen salille. Tiistaisin peppuvatsa-jumppa ja torstaisin yrittäjyyspuolta. Henkisen burn outin jälkeen ilmottauduin Tampereen avoimeen yliopistoon opiskelemaan psykologiaa ja filosofiaa ja nämä luennot oli aina aamuisin, lähes joka päivä. Menoa ja rutiinia siis riitti. Iloa tuli myös siitä, että vihdoin lähdin toteuttamaan itseäni ja lapuudesta asti nousseita unelmia. Julkaisin myös toisen kirjani.

Sitten tuli korona. Siivoojantyöni loppui ja opiselut meni etähommiksi. Tämä oli meille ihan ok tilanne, puolisoni tekee kotoa töitä ja tehtiin jopa kokeilu missä oltiin todella vapaaehtoisessa karanteenissa lähes 4kk - minimoiden kaikki sosiaaliset näkemiset ja missään käymiset. Ruoka tilattiin kotiin ja ulkoiltiin yhdessä öisin. Tuli ihan uusia rutiineja ja paljon niitä lempihetkiä lempi-ihmiseni kanssa. Toki "oikeat" rutiinit on sellasia mitkä elämästä yhä uupuu.

Tulevalle vuodelle halusin oman alan töitä, panostaa kirjailijan uraan ja nauttia siitä mihin voi itse vaikuttaa.

Tavoite panostaa kirjailija-puoleeni sekä eläintenhoitaja-puoleeni. Vuodelle 2021 tulee ehkä neljäs perheenjäsen, ehkä muutto ulkomaille, ehkä korkeakoulua - paljon on auki. Keskitytään siihen mihin voidaan vaikuttaa ❤️❄️

Videovinkki: Korona ja kotona oleminen - 1kk vai 4kk?
Lukuvinkki: Mikä susta tulee isona? 
Lukuvinkki: Avoimeen yliopistoon

Vuonna 2021


Pääsin heti vuoden alusta toteuttamaan oman alan hommia ja tein 3kk työkokeilun eläinklinikalla. Jyväskylän avoimessa yliopistossa jatkui psykologian opiskelu sekä Oulun avoimessa luovan kerronnan perusteet sekä proosakerronnan kurssi eli kirjailijan uraan panostettu. Vuoden 2021 loppuun sain suoritettua Proosakerronnan sekä Psykologian perusteet! Olen myös kahta kirjaa työstänyt lähes valmiiseen kuntoon ja jos kuvitusasiat sujuu kuten olen suunnitellut niin ainakin toinen julkaistaan vuonna 2022. Uusi (karvainen) perheenjäsen tulee vasta seuraavaan asuinrakennukseen ja ulkomaille muutto onkin asia mikä ei ole meidän käsissä. Seuraavan vuoden avoin yliopisto onkin Helsingissä missä suoritan toivottavasti vielä filosofian opinnot tähän päälle. Kävin uimassa säännöllisesti kesäkuusta syyskuuhun, sain päätökseen kolmen vuoden psykoterapian ja kaivettiin viiden vuoden aikakapselikin ylös.  

Vuosi oli monella tapaa sellainen kuin halusinkin ja olen iloinen tästäkin kierroksesta auringon ympäri.

Tulevalle vuodelle toivon julkaistua kirjaa, uuden asian oppimista, etätenttejä Helsingin avoimesta (:D), rauhaa, luontoa ja lisää puihin kiipeämistä. Haluan käydä tekemässä taas vapaaehtoistyötä Tuulispäällä, tehdä asioita valmiiksi tulevaa varten, panostaa enemmän taidepuoleen ja kuunnella monta kirjaa. 

Lukuvinkki: Veikkauksen monopoli pitäisi lakkauttaa
Lukuvinkki: Näin teet viiden vuoden aikakapselin

joulukuuta 26, 2021

Remake kuvataidetta

Vuonna 2016 kiinnostuin uudelleen tekemään/kuvaamaan vanhoja valokuvia, kun tehtiin veljen kanssa joululahjaksi porukoille remake kuva lapsuudenkuvasta. Sitä en valitettavasti saa jakaa tänne :D 

Mutta tästä lähti omien teiniaikojen kuvien remake ja varmaan vikoja kertoja kun meikkiä vielä käytin
- hauskasti muisteltuna! Uudelleen tehtiin myös kuva minkä äitini on ottanut biologisesta isästäni Ukko Kolilla, mutta tän haluisin tehdä vielä kertaalleen uusiks että saadaan taustalla oleva saaristokin mukaan! Tässä kaikki nuo remaket mitä tein 2016! 

Isä ja tytär samassa paikassa, 29 vuotta välissä

Tälläsiä Remake kuvia on ihan hauska tehdä ja 2016 tein muutaman asiakastyönkin tällä tyylillä. Eli jos sulla on idea, lapsuudenkuva minkä haluat uudelleen tehdä joululahjaksi, tai paranemisprosessista ennen-jälkeen kuvat niin voin auttaa toteuttamisessa. 

Gottalove noi silmäpussit masentuneen teini-jowin silmien alla =D

Sama pipo pysyi vaatekaapissa lähes kymmenenvuoden ajan ennekö sen annoin eteenpäin

Kuvien välillä kerkesin asumaan näiden lisäksi kolmessa eri asunnossa.

Paras emomeikki

Linnunpaskat for the victory

Hauskaa että ekat kuvat on otettu digikameralla

Vasta 25 vuotta parhaita kavereita.

Aina jotain pahaa mielessä

Hinnasto

Photoshoot päivään on hyvä varata useampi tunti aikaa. Joskus reissu voi viedä muutaman tunnin, joskus pelkkä matkustus lokaatioihin voi viedä hyvän tovin aikaa. Koska en ole ammattivalokuvaaja, voin tarjota edullisia hintoja. Tämä on lähinnä hauskaa harrasteprojektia varten! Jos haluat parasta laatua kuvahaasteelle niin suosittelen kääntymään valokuvaajien puoleen ja voin suositella muutamaa.

Kuitenkin jos haluat toteuttaa tämän kanssani niin se onnistuu. Kuvaan Samsung Galaxy Note 20 Litella ja muokkaan käyttäen Pixlr sovellusta.

10€ rekvisiitat ja lokaatiovalinta Tampereelta.
20€ kuvaustunti
+ matkat
Ota yhteyttä Facebookissa, sivullani Jowisfreelife

joulukuuta 20, 2021

Taidenäyttely: Vähävaraisuus

Olen kuvannut Gta V pelissä taidekuvia - etenkin viisi vuotta sitten kun peliin hurahdin ja pelasin sitä satoja, satoja tunteja. Nykyään olen aloittanut pelin uudelleen ja myös valokuvausintoni on säilynyt nämä vuodet. Haluan tehdä tänne sivuilleni "netti taidenäyttelyitä" jotka liittyy tiettyihin aiheisiin, kollaaseja jne! Jokaisesta postauksesta löydät linkit myös muihin näyttelyihin.

Lue myös: Gta V - Elämässäni
Taidenäyttely vanhoista valokuvista: Kasiluokan taidekuvia
GTA Taidenäyttely: Masennus

Tänään aiheena on vähävaraisuus. Köyhyys. Ihmisten lajittelu hyvin tienaaviin, keskiluokkaan, rikkaisiin, yhteen prosenttiin, köyhiin ja kaikenlaisiin. Nimityksiä on varmasti tusina ja aiheena aivan liian laaja muutamaan kappaleeseen. Kuvitus on lähinnä jenkeistä koska Gtan mapit ja meno on sieltä - ja tuloerot ja niiden aiheuttamat sukupolvia kestävät taistelut näistä luokista onkin ihan oma aiheensa. Jos Yhdysvalloissa synnyt köyhään perheeseen, on pitkälle elämäsi tie tallattu puolestasi. Koulut maksaa, yliopisto maksaa, lainat on valtavia kuten on myös oikeuskulut ja lääkärikäynnit. Ei ole uutta että ihmiset tekee kolmea työtä saadakseen ruokaa pöytään ja tämä ihmisten raju lajittelu tapahtuu systemaattisesti, etenkin syrjien kaikkia muita kuin valkoisia. 

Moni miettii, että ei meidän Suomessa. Me emme ole kuten ne isot pahat jenkit ja meillä on hyvinvointivaltio. Valitettavasti tämä vain kertoo siitä, että markkinointi mielikuvasta minkä haluamme uskoa on toiminut. Jos ajattelet ettei Suomessa ole ongelmaa tuloluokkien kanssa, olet syvällä kuplassa. Meillä on sosiaalituki ja muita avustuksia pitämässä jenkkien kaltaisten tilanteiden syntymisen kurissa, mutta Suomessa meillä on ihmisiä joilla ei ole lämpöä talossa talvisin. Vanhempia jotka valitsevat lapselleen sen ainoan lämpimän ruoan, elävät läpi vuoden krokseissa tai ilman rappusia taloonsa kivuten. Ihmisiä keillä ei ole varaa ostaa luksusasioita kuten shampoota tai tarvittavaa hiusharjaa.

Tilanteisiin on joudutta huomaamatta, sosiaalitoimen hylkimänä tai monen mutkan kautta. Vähävaraisuutta usein seuraa syrjäytyminen yhteiskunnasta, addiktiot ja mielenterveysongelmat. Köyhänä oleminen Suomessa ei ole uusi juttu, eikä se näytä olevan menossa heti poiskaan. Joten halusin tehdä toisena Gta Taidennäyttelynä aiheen liittyen köyhyyteen ja kurjuuteen. 

"Köyhyys altistaa myös mielenterveysongelmille. Esimerkiksi työttömillä on yli kaksinkertainen riski kuormittua psyykkisesti muihin verrattuna. Lapsuudenkodin köyhyyden yhteys varhaisaikuisuuden mielenterveysongelmiin on kolminkertainen verrattuna niihin, joiden perheessä ei ole ollut köyhyyttä." Ehyt.fi

"Adults in poverty are three times more likely to be arrested than those who aren’t, and people earning less than 150 percent of the federal poverty level are 15 times more likely to be charged with a felony—which, by definition, carries a longer sentence—than people earning above that threshold." American Action Forum

WHO Poverty, prostitution and women

"Lapselle köyhyys tarkoittaa esimerkiksi harrastuksista luopumista, muiden seurasta ja tekemisistä pois jäämistä, usein myös kiusatuksi joutumista. Etenkin pitkittynyt köyhyys yhdistyy usein mielenterveyden ongelmiin ja heikompiin kouluarvosanoihin." MLL


© Jonna jowi Sihvonen

joulukuuta 08, 2021

Näin teet viiden vuoden aikakapselin

 
Okei, vaikka tää kuva näyttää siltä että piilotetaan valtava koksupaketti metsään niin, ei. Tässä on meidän aikakapseli vuodelta 2016! Sen ulkonäkö oli täysi vahinko. Jos et vielä katsonut, niin Youtubesta löydät videon missä menen enemmän tuohon kapselin avaamisprosessiin:



Vuonna 2016 päätimme ystäväni Saanan kanssa kirjoittaa itsellemme kirjeet viiden vuoden päähän, laittaa ne laatikkoon, haudata ja kaivaa ylös vuonna 2021. Näin myös teimme ja nyt voin kerrasta viisaampana kertoa mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. 

Videolla näet enemmän itse ylöskaivuuta ja paketin kaivuu-olomuotoa viiden vuoden kelien jälkeen. Olisimme voineet haudata sen inasen syvemmälle eikä se ehkä olisi ottanut ihan yhtä paljon osumaa luonnosta - mutta tästä viisaampana. Videolla myös käyn läpi joitain asioita mitä sinne olen kirjoittanut ja muistelen entisiä aikoja, kertaan menikö asiat kuten kirjoitin! Tässä postauksessa keskitymme kapselin tekemiseen, eli mennään sen kimppuun. 

Mitä kannattaa tehdä?


- Kirjoita monta eri kirjettä. Me loihdimme nämä kategoriat: Oma elämäntilanne, perheen/läheisten elämäntilanne, missä näet itsesi 5 vuoden päästä? Elämän unelmat ja haaveet, Top5 listat sekä kirjeet toisillemme. Top5 listaan laitoin sen hetkiset parhaat elokuvat, sarjat ja kappaleet. Haaveet voi olla koko elämältä, on tärkeää muistaa mistä haaveilimme ja mitä kohti rakensimme elämää ja nähdä onko ne muuttuneet viiden vuoden aikana. 

Saana oli nähnyt keltaisen auton vuonna 2016 ja päätti vihdoin voittaa minut keltaisen auton lyöntikisassa ja säästi lyöntinsä vuoteen 2021 kun avasimme kirjeitä. Sain mukavan dynyn olkapäähän!

- Miettiä ajankohdaksi kesää. Talvella maa on jäässä ja no, me menimme kaivamaan kapselin vasta syksyn puolella niin pimeä tuli todella nopeasti ja järvi mikä oli lähellä oli tulvinut niin että kesti kaksi tuntia päästä kapselin luokse. Kesä on hyvä. Kesällä on kaikki hyvin.



- Minne? Tätä kannattaa pohtia. Sen pitää olla paikka missä saa kaivaa ja paikka mikä tulee olemaan samanlainen vielä 5 vuoden päästä. Kapseli tulee olemaan olosuhteiden armoilla joten kannattaa miettiä tarkkaan. Ehkä jos toinen teistä omistaa taloa, mökkiä tai mummolaa mikä tulee olemaan suvussa vielä viiden vuoden päästä niin tämähän olisi ideaali paikka.

- Lähde reissuun oikeiden välineiden kanssa. Meillä oli pienet puutarhalapiot, hanskat ja otsalamppu mikä ei sitten toiminutkaan - mutta puhelimissa on nykyään hyvin valot. Miettikää ns loppuun asti!

- Kirjoittakaa paikka ylös, esim tehkää Google Driveen yhteinen kansio missä on pre-kapseli kuvia. Ottakaa myös Google Maps sijainti lokaatiossanne jotta varmasti löydätte kapselin sijainnin 5 vuoden päästä. Meillä oli piirretty kartta missä luki suurinpiirtein että puu mikä on kiven päällä ja nyt huomattiin 5 vuotta myöhemmin pimeässä metsässä että jokainen mänty kasvoi kiven päällä!

- Pakatkaa kapseli huolellisesti. Se tulee olemaan luonnossa pitkään joten olisi hyvä että se on sellaisessa kunnossa mikä tulee kestämään. 


Mitä ei kannata tehdä?


- Saana oli kirjoittanut omansa aika nopeasti ennen hautuuta ja oli kertonut sinne mm. että oli kerännyt viikonloppuna mustikoita ja että kukkaro kiittää - tämä ei kuulemma ollut asia mitä välttämättä olisi kokenut että pitää tietää viiden vuoden päästä. Keskity siis enemmän elämäsi isoihin asioihin, mutta niiden lisäksi sopii ne pienetkin. Kunhan ne pienet eivät olisi ne ainoat. 

- Tämä on paikka missä jopa suosittelen muovipullokapselin tekoa, koska se myös kaivetaan ylös sen kohtalo ympäristölle ei ole ikuinen. Tämä siltikin tuntuu vähän pahalta enkä vielä tiedä miten seuraavan kapselimme hautaamme. Pahvilaatikkomme joka oli suojattu päästi kosteutta läpi ja kaikki kirjeet oli homeessa, näistä siis jäi kuvat onneksi käteen mutta ei voinut säästää. Lasipullo vo räjähtää kun maa jäätyy ja sulaa tiheään tahtiin joten en nyt keksi parempaakaan kuin pulloposti.


- Älä hätäile, anna kirjeiden kirjoittamiselle aikaa. Pohdi elämääsi ja itsereflektoi. Älä mieti että "Äh en mä tätä voi sanoo" vaan kirjoita rehellisesti elämästäsi. 

- Malttia. Älä mene kaivamaan kapselia ylös ennen aikojaan. Vaikka kuinka elämäsi on muuttunut jo kahdessa vuodessa, odota. Se on yhä muuttunut viidessäkin vuodessa, ehkä jopa enemmän kuin nyt. Viisi vuotta menee lopulta nopeasti, koita hetkeksi unohtaa se. Muista vaan se vuosi kun hautasit sen niin tiedät koska viisi vuotta on kulunut.

2016 - 2021

Tämä on sellainen kokemus mitä voin suositella. Tälläisen kokemuksen saa vain tekemällä, eikä ikinä ole liian myöhäistä. Joku kolemkymppinen saattaa miettiä että miksei tehnyt tätä kakskymppisenä, mutta katokkin ettet mieti nelikymppisenä että miksi et tehnyt tätä kolmekymppisenä! 

Tämän voi tehdä käytännössä koska vain, sanoisin jopa että kolmikymppisenä tällä on enemmän itsereflektion vaikutusta ihmisten elämässä koska kakskymppiset on muutenkin aika inspis aikaa, ollaan aika tietosia siitä elämän suunnasta mihin halutaan mennä ja sit kolmekymppisinä on hyvä herätellä sitä mihin ollaan päädytty. 

Rohkeesti kokeileen, sulla on vaan yksi elämä - eikö olisi hauskaa kokea tälläinen bondaus jonkun kanssa ja lukea kirjettä itseltäsi vuosien takaa? No olishan se. GL

marraskuuta 29, 2021

Miten nautin hetkestä?


Paljon kuulee sitä miten on vaikea nauttia hetkestä. Meidän yhteiskunta kehottaa olemaan koko ajan aktiivisia palapelinosia ja burn outit on nousukiidossa. Miten ihmeessä tässä siis pitäisi pysähtyä ja nauttia vielä jostain pienistä kiireettömistä hetkistä siellä täällä?

Kirjasin ylös muutaman oman tapani mitkä olen todennut hyödyllisiksi tämän aiheen ympärillä. Itsestään huolehtiminen on kuitenkin yksi

Miten nautin hetkestä?


🌿Pysähdyn ja tyhjennän pään. Joskus sitä yrittää vaan olla hetkessä mutta 'toi asia painaa' ja 'toi pitää hoitaa" jne. Oon todennut että asioiden hoidolla saa paljon aikaan, vaikka epämukavaa se hetken olisikin. Kirjoita ylös, tee todo listat, hankinta listat, juttele aiheesta mikä ahdistaa, tee asia mistä haaveilet jne. Saa se pois päästäsi johonkin konkreettiseen.

🍁"Make a day of it" mentaliteetti vie pitkälle. Pikku Gtä lainaten, odota parasta, varaudu pahimpaan. Asiat ei yleensä ole loppujen lopuksi kovin vakavia, ja paskastakin reissusta oppii ja saa muistoja. Kuten 12 tunnin Porin käynnistä ja vedellä auton moottorin jäähdyttelyä tienvieressä. Make a day of it. Sukupuolitautitesteihin ja siitä kahvilaan, make a day of it.

🌲Pakota hemmottelu. Jos rentoutuminen ei tule herkästi, varaa hieronta, käy saunassa, kirjoita ajatuspäiväkirjaa, rapsuta lemmikkiä miettimättä kuvien ottoa, ui, joogaa, lue ja vain ole. Joskus nämä asiat maksaa, joskus ei ole varaa jättää väliin.


🌟Kolme asiaa. Meillä oli ystävän kanssa tapana sanoa kolme asiaa mitkä tekisi täydellisen hetken, esim aura, nutella ja Gerard Butler. Tämä ajatusmaailma on ottanut oman elämänsä. Uinti, kirja ja kombucha. Sade, partsi ja kuuma tee. Netflix, ompelu ja kukkakaalikeitto.

🌼Tiedä mitä haluat tehdä, mitä tykkäät tehdä ja mitä saat irti jostain, mistä et niin välitä. Hetkistä on helpompi nauttia kun teet asioita mistä todella pidät, etkä vain suorita niitä. Mutta myös uuden opettelu kuuluu välillä näihin ja voi laajentaa nautittujen hetkien määrää.

🌲Ei se ole niin vakavaa. Yleensä jos tuntuu että pienetkin asiat ärsyttää tai stressaa niin voi olla hyvin vaikeaa pysähtyä. Tarkastele niitä asioita loogisesti, ne tuskin ovat stressisi arvoisia. Pieni hälläväliälisä voi viedä kauas.

🌸Tuttua ja turvallista. Joskus sitä kaipaa vaan sellaista kotoisaa hyvää mieltä, milloin paras aseesi on se tuttu ja turvallinen asia. Itselleni se voi olla talvipäivän elokuva tai sarja minkä osaan ulkoa. Comfort food tai The Sims 2.

🌹Vietä aikaa yksin. Käy kahvilla tai ostoksilla nauttien omasta seurastasi.

🌾Luuri pois. Oli se sitten pelien pelaus, sarja tai muu itsesi hemmottelu aika - laita luuri äänettömälle ja pois näkyvistä ainakin pariksi tunniksi. Aina ei tarvitse olla tavoiteltavissa

marraskuuta 27, 2021

Projektina "Therefore" - 60 päivää ja 6 asiaa

Huomaa Stardew Valley tatuointi sekä Modern Familyn Phil tatuointi <3 Love them.
 

Mikä on Therefore? Se on todella fancy sana yhdistelmälle 60 päivää ja 6 asiaa. Ajaksi tulee kaksi kuukautta minkä aikana teet kuutta (tai jos et keksi niin montaa niin viittä) eri asiaa lähes joka päivä, tavoite olisi tehdä jokatoinen päivä näitä ettei paineita ole liikaa ja jotta aivot kerkeää myös sisäistämään opitun. Nämä kuusi asiaa on asioita mitä olet aina halunnut opetella, harrastaa tai lisätä kehittymistäsi. Ne voi olla ihan mitä vain, mitä kannattaa tehdä joka päivä.

Jos haluat lisätä kodinhoitotaitojasi tai ruoanlaittoa, voi yksi asia listalla olla "Siivoa jotain" asunnosta, esim uunin putsaus, mikron siivous, keittiön seinät, ikkunat jne. Tai "Kokkaa jokin ruoka" ja sitten joka päivä kokkaat jotain, yleensä pääruoka kestää parikin päivää niin silloin kokkaat iltapalaksi vaikka uunileivän tai teet jälkkärin. 

Asioita ei tehdä useita tunteja. Teet oman jaksamisesi mukaan, se voi olla 5min-30min. Oman jaksamisen mukaan, kunhan teet. Kunhan saat jalkasi sille joogamatolle tai soittimen käteen. 

Yleisiä aiheealueita on oppia jotain uutta, esim soitin, kieli tai taito. 

Omat valintani on sellaiset mitä olen miettinyt tarkkaan ja tässä kirjoitan ne ylös. Therefore projektissa aina kirjoitetaan tai dokumentoidaan aluksi oma taitotaso ylös jotta on jotain mihin verrata kuukauden päästä. Olen myös tehnyt kalenteriini bujo-tyylillä taulukot mistä voin seurata matkaani. Sieltä väritän aina tehdyn päivän pois. Aikataulu on joustava, jos tiedät että on tulossa viikonloppuna juominen+krapula etkä ole Therefore kunnossa, voit suorittaa viikolla usean päivän putkeen ja sit pitää taukoa. Tai esim nyt joulukuussa Yule laittaa miettimään aikataulutusta.

Kirjoitan ja julkaisen tämän aiheen jo etukäteen, jos muutkin haluaa kokeilla tätä. Päivitän tuloksia tähän samaan postaukseen kun tuo aika on mennyt. Aikaväli on siis 02.12.2021 - 31.01.2022



Sali/lenkki/ringfit


Haluan tehdä jonkun liikunnan joka päivä - tai joka toinen päivä. Oli se sitten aerobista tai salireeniä tai talvisesta viileydestä nauttiminen lenkillä tai kotona ringfit kisaamista. Tämä auttaa siinä.

Taitotaso 02.12.2021: Kunto on tällä hetkellä ihan hyvä, mutta on tullut syötyä sen verran huonosti että huomaan olon olevan väsynyt ja energiaton. Ringfitissä olen liikaa jäljessä puolisoa - pitää voittaa :D

Taitotaso 31.01.2022: -

Lue myös: Vege keto ja puolimaraton harjoittelu (Ajalta kun olin ketolla)

Viro


Olemme mahdollisesti muuttamassa Tallinnaan parin vuoden sisään ja täten aloitin Viron kielen opiskelun. Tämä asuinmaa ei toki ole lukkoon lyöty mutta mietin että olisi ihan kiva osata Viron perusteet, sekun on niin lähellä omaa kieltämme kuitenkin. Olen harjoitellut vasta pari päivää ja kaipaan tähän lisämotivaatiota. Tavoite olisi osata puhua vähän enemmän kuin mina ja sa tere tulemast.

Taitotaso 02.12.2021: Surkea. Luulin pitkään että Viron kieliset sanat ja lauseet oli jotain Kummelivitsejä eli kirittävää olisi ihan olan takaa. Osaan muutamia sanoja sieltä täältä kuten että tuoli on tool. Taitotaso on alle 1/5.

Taitotaso 31.01.2022: -



Jooga/tanssi


Joogaa teinkin kesällä sen 27 päivää putkeen ja kyllä se vaan usein enemmän helpotti kuin vitutti ja halusin sen ottaa takaisin. Tähän riittää ihan aamunavaus, venyttely, meditaatio tai kunnon hikijooga jos siltä tuntuu. Pääasia on päästä matolle. Tässä on kaksi vaihtoehtoa ja toinen on opetella shuffle tanssia koska sitä olen halunnut oppia jo vuosia ilman että edes oikeastaan kokeilen! Voin siis tehdä joko joogan, tanssin tai molemmat.

Taitotaso 02.12.2021: Joogassa oikein hyvä, mutta säännöllisyydessä huono. Taitotasolta varmaan 3½/5. Tanssissa tiedän about miten se pitäisi tehdä mutta en osaa yhtään, taitotaso 1/5.

Taitotaso 31.01.2022: -

Kalimba


Olen omistanut kalimban jo useamman vuoden ja olen sen soittoa myös harjoitellut. Kuitenkin unohdan koko soittimen olemmassaolon ja harjoitus jää liian kevyeksi. Haluan oppia soittamaan sitä paremmin ja tavoitteena olisi kokonainen kappale/säkeistö ulkoa.

Taitotaso 02.12.2021: Osaan sitä näpytellä sen verran että millainen soundi tulee mistäkin koskettimesta ja osaan lukea itsetekemiäni nuotteja mutta tatsi puuttuu. Taitotaso on: 1/5.

Taitotaso 31.01.2022: -

Matkakalimbani

Kehon kuivaharjaus + öljy


Kun aikanaan lihoin 50 kiloa puolessa vuodessa lääkityksen takia, jäi tästä nopeasti lihomisesta ja sitä seuranneesta laihtumisesta vähän ekstra ihoa mukaan. Kuivaharjauksesta puhutaan ihoa kiinteyttävänä voimana, koska se aktivoi pintaverenkiertoa. En tiedä kuinka totta tämä on mutta haluan kokeilla ja katsoa. Eli kuivaharjaus päivittäin ja tähän päälle joskus tuo öljy. En ole kova öljyjen käyttäjä kuten sauna aiheessa sanoin, mutta tämän pitäisi myös auttaa ihon kanssa joten yritän parhaani sen käytössä. Öljy ei kuitenkaan ole osa päivärutiinia.

Lue myös: Nyt puhutaan kiloista
Lue myös: Muoviton sauna

Lähtötilanne 02.12.2021: Otan kuvat etukäteen jotta voin verrata niitä kahden kuukauden päähän. Ihoa on! Tässäkin se rutiininomaisuus on se mikä tuntuu pettävän.

Lopputilanne 31.01.2022: -


Jos lähdet myös toteuttamaan tätä projektia olisi kiva kuulla somessa lisää! Merkitse minut tarinaasi tai jaa julkaisuani liittyen tähän niin voidaan lisätä tänne listaa tai kokemusta muiden menosta! Have fun!

Instagram: @jowibarina