Haku

syyskuuta 18, 2019

Kemikaaliton tiskiaine sekä pullo

Jos mietin kotini ekologisuuden näkymistä siivousaineissa, tuntuu että pitkälle on päästy.
Eko kylppärini - aiheessa kerron kylppärin siivousmenetelmistä ja välineistä. Miten esim pyykkini olen pessyt jo usean vuoden pesupähkinöitä käyttäen ja shamppoo ja saippua palat mitä tähän taloon tulee on tottakai kemikaalittomia, käsityö-paloja. Hammasharjani on humble brush bambuharja joka biohajoaa käytön jälkeen, enkä esim käytä meikkiä tai mitään aineita hiuksissani. En omista ripsiväriä, kasvovoidetta tai hiuslakkaa. 

Lue myös: Eko kylppärini
Siirry sivulle: Humble Brush


Keittiön pesuaineissa on kemikaalittomat eteerisistä öljyistä tehdyt ratkaisut, tai Lara Greenin kemikaaliton pesuaine. Yleispesuaineissa on menossa sellainen "loppuun käyttö" tilanne, missä samalla kehittelen ratkaisuja. Ja nyt, tiskiaineeni on vihdoin kemikaaliton. 

Lue myös: Lara Green siivoussuihke 

Tässä taloudessa astioiden tiskausaine on nelisen kuukautta sitten vaihtunut kemikaalittomaan versioon. Kyseessä oleva pala mistä ei edes kolmasosa vielä puutu, on Saaren Taika laventeli siivoussaippua. Veitsellä karstamat palat laitan tekemääni kierrätystiskiainepulloon ja lämmintä vettä sekaan. Pientä helyttelyä ja saippua liukenee mukavasti. Pala on riittoisa, kemikaaliton ja ekologinen. 

Siirry sivulle: Saaren Taika
Siirry sivulle: Kierrätys tiskiainepullo


Olen yllättynyt siitä, miten riittoisa tämä pala tosiaan on. Olen tehnyt uuden satsin pulloon jo useamman kerran, mutta koska tarvittava määrä on niin pieni, tulen tekemään tästä yhdestä ~10 euron palasta vielä useita kymmeniä satseja. Jos ekologisuus ei ole se sun myyntivalttis, niin miten olis edullisuus?

Huomaa myös että palasaippuoiden kuljetus on paikallisesti sekä kansainvälisesti ekologisempaa kuin nestepullojen. Jos yksi tälläinen pala riittää esimerkiksi 50 pulloon nestemäistä pesuainetta, kuvittele miten ne pakataan laatikoihin ja rekkaan. Kun voisit viedä 50 palaa saippuaa, joista saadaan tehtyä 'billions and 'billions of pesuainetta. Nestettä ei ole järkeä kuskata, vaan se puhdistava osa - saippua. 

Mikään muutos ei tule yhdessä yössä. Ei tarvitse olla kaikki tai ei mitään tyyppi. Mulla on ollut kemikaaliton pyykinpesuaine yli kolme vuotta, mutta tiskiaine vasta neljä kuukautta. Nää asiat vie aikaa, kunhan edistystä tapahtuu - on tärkeintä .Ei kannata lähteä miettimään miten jotkut tekee jo niin paljon, ja pitäs niin paljon muuttaa. Tämä ei auta, vaan ahdistaa. Tee just sen verran mikä on sun tämän hetkisen mukavuusalueen rajoilla, ja ole ylpeä itsestäsi niissä pienissäkin muutoksissa.


Oiva lisä muovittomaan keittiöösi on tietenkin tämä lasinen, kierrätetty tiskiainepullo. Pullo edustaa "zero waste" ajatusta, koska tuote on tuotu uudelleen eloon, ja uuteen käyttötarkoitukseen.

Olen pessyt, kierrättänyt sekä koonnut nämä puolestasi. Ainoastaan kaatonokan päät ovat uudet. Pullot on pesty luonnollisilla, kemikaalittomilla pesuaineilla. Vaihtelee siitä, mitä kotona on pesuhetkellä mutta kaikki ne mainittu ylempänä.

Hinta: 8,00€ kpl, jokainen on erilainen koska kyseessä aina eri pullo.