Haku

toukokuuta 17, 2020

Athello Makrametyö


Tämä kuosi on nimeltään Athello. Se on sivuilta raskas mutta keskeltä kevyt. Työ tehdään kaksi värisenä, pääväri sekä köynnökseen eri väri jakamaan huomion. Athello on tämän kuosi-sarjan nimi, mutta jokainen työ omistaa myös oman nimensä, minkä näet sivun alaosasta. Työn eskellä on makrame-helminauha, siitä työ jatkuu erivärisellä köynnöksellä ja sivut hänellä on runsaat, kuten harjaskin mihin työ loppuu. Tehosteväriä tulee myös sivulle.

Mitat ovat noin 40-50cm x 60-80cm riippuen saatavilla olevista kepeistä sekä asiakkaan toiveista. Kaikki keppini kerään luonnosta. Athello työt ovat M-hintaluokan töitä ja arvioutuna 55,00€ kappale. Voit katsoa hintaluokat tästä linkistä: Makrame hintaluokat

Materiaalina tässä työssä käytän Paulina punoskudetta mikä on 80% kierrätyspuuvillaa ja langat on värjätty jämäpaloja käyttäen, eikä vettä tuhlaten Suomessa Kauhavalla. Väri vaihtoehdot on saatavilla Lankavan sivuilta tästä osoitteesta: https://www.lankava.fi/fi/lankava-paulina-punoskude

Huom, jos lankoja pitää tilata - postutus viivästyy. Jos haluat työn nopeasti, voit kysyä mitä minulta löytyy ja mietitään yhdessä värit työhösi. Yleisesti ottaen lankoja löytyy niinkin paljon että hyllyt tursuaa.

Saatavilla myös Nursery Line lisäyksenä, eli joku kierrätetty lelu hahmo työn päälle. Kaikki figuurini on kierrätettyjä mitä minulle voi asiakkaat lähettää uusiokäyttöön.

Tilaa suoraan Etsystä: Athello macrame piece
_____________________________________________________________________

This piece of art is called Athello. It's heavy from the sides but light from the middle, giving it a really breezy vibe. The piece is made with two colors, the main color of your choosing and a effect color to draw attention (of your choosing). The material is called Paulina punoskude and it's 80% recycled cotton, made and dyed here in Finland. The size for the piece varies from 40-50cm x 60-80cm depending on what size sticks I have. They are gathered from nature.

If I have to order the color of your choosing the making process will be delayed as I have to wait for the yarns, but if you want to know what colors I have on hand just message me :) You can see the color options from this page: https://www.lankava.fi/en/lankava-paulina-chunky-twine/

This piece goes nicely to a nursery as well, if you want a upcycled figure on top of the work let me know and Ill send you the list of rescued animal figures ive collected!

Athello original & Lannistero
Bluerino
Copper bar
White noise

toukokuuta 09, 2020

Pukka-tee Day to Night -lajitelma

~ Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri ~

Sain ruohonjuuri-pakettini mukana paketin Pukan teetä ja vaikkei sen testaamisesta sovittu mitään halusin jakaa positiivisen kokemukseni teille lukijoille.

Omistan jo valmiiksi yli 15 pakettia teetä ja kun Pukan paketti napsahti hyllyyni tajusin että haluaisin myös nauttia niistä hiukan enemmän. Rakastan juoda teetä, mutta tämä iltarutiini on jäänyt vuosien varrella vähemmälle. Teet kertyy ja illoista uupuu kuuma juoma.. Huh, nyt palataan vähän vanhoihin tapoihin.

Huomasin että viime päivät on tuntunut siltä että Pukan ihanan makuiset teet on auttanut jaksamaan pitkien päivien ohi ja projektin intoihin vielä pikkutunneille asti. Tällä hetkellä ruokavaliokin on muutaman sataa kaloria kulutusta vähemmän joten teen juominen auttaa mielitekoihin! Teen juominen on auttanut syömään kun on nälkä ja juomaan teetä kun vain "tekee mieli jotain". Oma pakettini on Teelajitelma nimeltä Day to Night missä on kaksikymmentä pussia herkullista teetä. Tykkään siitä että paketin eri teet sopii erilaiseen mielitekoon. Laitan omaan teekuppiini pohjalle kuusenkerkkäsiirappia tai inkiväärisiirappia. Kun tee on muhinut lorautan sekaan myös Oatlyn ikaffea.

"Mukana teesekoituksessa komeilevat seuraavat makunautinnot:
Ginseng Matcha Green tea - vihreä tehotee, jossa mukana matchaa ja ginsengiä
Turmeric Gold -kurkumatee - kurkumaa, sitruunaa ja vihreää teetä sisältä terhakoittava terveystee
Revitalise -vitaliteettitee - kanelia, kardemummaa ja inkivääriä sisältävä, mausteinen makunautinto, joka todella tuo puhtia päivään!
After Dinner -tee - ruuansulatusta avittaavaa fenkolia, sikuria ja kardemummaa sisältävä luomutee-elämys, jonka vatsasikin valitsisi 
Night Time -iltatee- Höyhensaarille houkuttele yrttiteekimara, jonka tehoaineina temmeltävät kauranversio, laventeli ja limenkukka"

Osta Ruohonjuuren nettikaupasta: Pukka Teelajitelma

Kuvasin ekan teen koska huomasin sen sopivan pöydällä lojuviin saksiin ja päätin sitten kuvata kahden päivän teet väriluokissa :D
Pukka revitalise - vitamiiniporejuoma - fiskars sakset
Pukka After dinner - stabilo - B12 tabut
Pukka Gingseng matcha green - B poretabletit - Kookosvesi
Pukka Night time - Unicef cafesta lusikka - Indiska lautanen

toukokuuta 08, 2020

Miten taistelen mielitekoja vastaan?

Pitkäntähtäimen laihduttaminen / painonpudotus on vaikeaa. Vaikka kyseessä on hyvin matemaattinen yhtälö "syö vähemmän kuin kulutat" - olemme ihmisiä ja inhimillisyytemme tuhoaa tämänkin täydellisen yhtälön.

Meillä on stressiä, sydänsuruja, työkiireitä, ilon hetkiä, onnitteluja, juhlia ja arkisuutta. Meillä on viallisia käytösmalleja, opittuja tapoja ja traumoja. Syömme suruun, koululiikunta on pilannut urheilun ja yhteiskuntamme erikoistuu rahan tekoon pikaruoalla, suolalla ja rasvalla - ei terveydellä ja sillä mikä olisi ihmiselle hyväksi.

Joten, ei ihme että painon kanssa on ongelmia! Myös se, että kuka vaan pystyy taistelemaan tuulimyllyjä vastaan hetken aikaa, mutta painonpudotus on pitkä prosessi mikä vaatii jatkuvaa itsekuria, rakkautta, ymmärrystä ja sitä kapitalismin roskaruokaa vastaan taistelua.

Kulttuurimme kannustaa photoshopattuun kauneuteen mutta markkinoi ylipainoon. Aihe mikä ansaitsisi usean päivityksen tekstiä, mutta tänään puhumme tavoista taistella niitä tuulimyllyjä vastaan. Miten jaksaa houkutusten maailmassa? Tässä muutama tapa mitä olen itse oppinut noudattamaan.

Lue myös: 5 vinkkiä tasaiseen laihdutukseen
Lue myös oma matkani kiloissa: Nyt puhutaan kiloista

- Kalorittomia / Vähäkalorisia nesteitä.
Itselläni toimii se, että minulla on juotavaa kalorityngille Pukka-tee Day to Night lajitelma päiville. Jotta voin syödä oikeina aterioina päivän kalorit on tietty helpoin välttää sokeriliemiä ja latteja ja muita kaloripitoisia juomia. Tykkään juoda paljon teetä mihin laitan tl inkiväärisiirappia ja lorauksen ikaffea. Tämän teen kalorimääräksi tulee alle 10kcal per muki. Se auttaa niinä hetkinä kun minulla ei ole nälkä, vaan tekee vain mieli "jotain". Lue myös:

- Sumukatse
Yksi tapa vaatii pientä "sumukatsetta". Eli kun käyn ruokakaupassa, en edes katso hyllyihin mitkä aiheuttaa mielitekoja. En katso mitä uutuuksia on tullut enkä kurki mitä voisin haluta. Älä ole itsesi pahin sabotoija, vaan laita aivot sumukatseelle kauppaan mennessäsi. Kun en katso sipsejä tai karkkeja en voi alkaa niitä haluamaankaan. Kaupassa tarkkana nappaa vain ne ostokset mitä sinne meni ostamaan.

- Salli poikkeukset - Pidä arki.
Koska painonpudotus on pitkäaikainen projekti ja elämä on tehty elämistä varten ei kannata laittaa itseensä täyteen kieltoon 247. Usein täysi kielto kaikesta samaan aikaan myös johtaa täysi tuhoon ja lopulta kaiken kaksinkerroin syömiseen. Kunhan arki pelaa, saat herkkuja nauttia "karkkipäivänä" tai esim juhlissa. Oma ongelmani herkkujen kanssa on aina se, että niitä syödään paljon ja monta päivää putkeen. Mutta jos saat herkuttoman arjen kestämään useita päiviä putkeen, voit nauttia herkkuja yhden päivän ja taas palata ruotuun.

- Ole vahva
Moni meistä on täysin vietävissä silloin kun olemme tässä herkästi-manipuloitavissa olevassa tilassa ja riittää että joku sanoo "Hei pitäskö tilata pizzat ja hakea jäätelöä" - että sanomme vain KYLLÄ ennekö vahvuutemme tulee paikalle. Vahvuudella nyt viittaan siihen, että kun olet asettanut itsellesi selkät rajat siihen mitä saat ja mitä et saa syödä, on ne rajat helppo vetää myös muille ja rohkeasti sanottava että hei, voitasko vaihtaa aihetta kun en nyt halua miettiä pizzaa. Toivottavasti ympärilläsi olevat ihmiset arvostavat pyyntöäsi ja ajan kanssa oppivat etteivät ehkä ehdotakkaan sulle niitä asioita mitkä olet asettanut rajojen ulkopuolelle. Sumukatse omaan lähipiiriisi myös.

- Tarkat rajat
Juuri ne rajat mistä äsken puhuin. Kun aikanaan olin 2 vuotta täysin ilman sipsiä ja suklaata, sen onnistuminen johtui osittain siitä että ei ollut harmaata aluetta, vaan tietyt rajat. Jos joku tarjosi keksiä, tiesin että voin syödä sen jos haluan. Jos joku tarjosi fazerin sinistä, tiesin kieltäytyä. Laitoin banniin ne herkut mitkä oli omia heikkouksia, mutta pidin muut vapaana riistana koska niitä ei tekisi niin paljoa mieli että söisin niitä överisti. Enemmänkin, jos teki hulluna mieli makeaa saatoin hakea keksiä mikä tyydyttää sen, mutta mitä en halua pieneen makeannälkään koska sitä ei tee mieli. Tieks? Laita banniin ne mitkä ovat suurimpia heikkouksiasi mutta hyväksy ne mitä ei yleensä tee mieli.

- Opi tuntemaan nälkä ja jano
Limakalvot kuivat? Tekee mieli niellä? Huulia kuivaa hengitys? Sulla on varmaan jano. Päänsärky ja niskajumi voi olla myös oire janosta. Ihmisen pitäs juoda vettä painosta riippuen +2 litraa per päivä, joten isoin palvelus itselle on juoda vettä niiden pepsien ja muiden seassa. Myöskin, haluatko syödä sitä pastaruokaa koska se on hyvää vai söisitkö yhtä mielelläsi nyt jotain keittoa? Jos et, sinulla ei ole nälkä vaan mieliteko. Opettele tunnistamaan nälän tunne ja kun se tulee, rakenna iso ravitseikas annos. Jos siirryt suurista ruokamääristä normaaleihin ruokamääriin mahalaukkusi on saattanut venyä, mikä tarkoittaa että tunnet nälkää vaikka kalorimäärällisesti olet syönyt tarpeeksi. Tällöin kannattaa tehdä semmoinen "kikka" keholle, että juot vettä aina ennen ruokaa ainakin sen lasin verran. Näin olet ns enemmän täynnä kuin mitä ruokasi määrä on.

Tässä muutama tapa miten taistella mielitekoja vastaan. Zemppiä kaikille jotka ovat omalla painonpudotus matkallaan!

Kuvat: Vegesafkaa Porin Jazzeilla, Nutella-kakkua Amsterdamissa, Energiajuomaa 15-vuotiaana, Kahvia Tammelassa, English Breakfast Skotlannissa ja kuvauskeikka Tampereella.