Vietimme yhden kokonaisen päivän pyörien, syöden ja makustellen historiaa Wienissä. Tämä kaupunki tarjoaa useaksi päiväksi tekemistä ja jos vietät siellä kauemmin kuin päivän, suosittelen tutustumaan myös kerranelämässä blogiin hänen lukuisien Wieniin sijoittuvien blogipostausten ansiosta. Mutta näin vietät reippaan päivän Wienissä!
Antin ja Villen sivustolle: kerranelamassa.fi/itavalta-matkailu/wien
Karlskirche
Hofburg
Hofburg on entinen keisarillinen palatsi Wienissä. Hofburg on todella iso rakennus minkä sisään emme menneet, mutta kävelimme sen läpi toiselle puolen ihastellen sen monia, monia yksityiskohtia. Nykyään Hofburgin tiloissa toimii lukuisia museoita sekä Itävallan liittopresidentin kanslia ja virka-asunto.Kuva: https://en.wikipedia.org/wiki/Naschmarkt |
Tori - Naschmarkt
Wienin suosituin tori sijaitsee Wienin joen vieressä ja on noin 1,5 km pitkä. Jo 1600-luvulta asti pyörinyt tori sisältää nykyään lukuisia vaihtoehtoja verrattuna aikaan kun siellä myytiin vain maitopulloja (mistä nimikin tulee). 1793 vuodesta lähiten siellä myytiin myös kaikki hedelmät ja kasvikset mitä Wieniin tuotiin ja nykyäänkin sieltä löydät tuoreita kasviksia kaikkien kojujen, ravintoloiden ja puotien keskeltä. Ostin itselleni hamppurepun sieltä, koska olen etsinyt pienempää "käsilaukkua" missä kantaa vain vähän mukana, mutta mikä ei olisi olkalaukku ja tämä reppu oli täydellinen ostos. Myöskin paljon tuliaisia sai täältä, kuten Itävallan kuuluisia Mozart & Manner suklaita.
Tori oli todella positiivinen kokemus, kojuja oli runsaasti ja valikoimaa paljon. Yhdestä keittiötavarapuodista olisin voinut ostaa _kaiken_ mutta ei ihan mahdu käsimatkatavaroihin. Tämä paikka kannattaa sisällyttää päivääsi. Nauti lounas paikan päällä! Söimme Aasialaisessa hyvät Pad Thait ja jatkoimme keskustaan.
Sacher kakkua
Yksi makea leivonnainen mitä sinun vain täytyy maistaa vieraillessasi Wienissä on sacherkakku. Se on suklaakuorrutteinen kakku minkä sisässä on aprikoosihilloa. Ruhtinas Klemens Wenzel von Metternichin keittiömestari Franz Sacher kehitti kakun vuonna 1832.
Menimme reitillämme OBERLAA Konditorei GmbH & Co KG - nimiseen kahvilakonditoriaan kakkukahville. Täällä sai kauramaitoa mikä oli itselle plussa mutta kakku oli kaikkien mielestä ehkä hiukan kuivaa. Voi olla että itse kakku on kuivahko taikinainen tai sitten se oli kuivaa vain täällä. Oma makuaistini onkin enemmän mutakakkujen ystävä.
Wienistä löytyy myös paikkoja missä tämän kakun voi nauttia vegaanisena. Esimerkiksi Simply Raw Bakery at Drahtgasse 2, 1010 Wien.
Kakun tekijänoikeusasioissa on ollut paljon oikeustoimia, minkä kaiken lopputuloksena ainoastaan Hotel Sacherilla on oikeus kutsua kakkuaan Sacherkakuksi ja kaikki muut joutuvat käyttämään jotain muuta nimeä, huomioi tämä matkustaessasi. Hyvät kakut voi kulkea myös muulla nimellä.
Kiitos mielenkiintoisesta koosteesta! Wien on vielä itseltä näkemättä, kenties jonain päivänä sinne siis :)
VastaaPoistaItsekään en ole Wienissä ollut vielä. Suuntaan aina Krakovaan :D Ehkä pitäisi vähän avata omaakin maailmankuvaa...
VastaaPoistaHarmi, Wien on mulla vielä näkemättä. Ajettiin pariin otteeseen ohi koronan aikana, mutta ei uskallettu pysähtyä. Pitää ottaa uusiksi joku kerta.
VastaaPoista