Haku

toukokuuta 23, 2019

Amsterdamin budjetti nähtävyydet


Vaikka Amsterdam muiden isojen kaupunkien tapaan kukoistaa museoilla, huvi ajeluilla, elokuvilla ja muulla kulttuurilla mikä maksaa, löytyy sieltäkin tuo kaunis budjetti-puoli. Olimme Dameissa melkein viikon ajan toukokuussa, ja vaikkei kelit olleet joka päivä lämpimät, niin nautimme ulkonakin olosta. Olen tähän listannut kaikkia budjetti nähtävyyksiä /tekemisiä mitä tuli mieleen. Enjoy!

Lue myös: Amsterdamin vegeruoat
Lue myös: Vapaus Hollannissa

Kuninkaanlinna Damin aukiolla


Damin aukilta löytyy vanha, todella iso ja kaunis rakennus. Se on Kuninkaanlinna ja pitää sisällään museo kiertueen. Tämä kyseinen museo on ehdottomasti näkemisen arvoinen, se on hyvin rakennettu ja mielenkiinto pysyi päällä kyllä koko kiertueen ajan. Saat kulkea omaa tahtiasi sekä omaa valitsemaasi suuntaa myös, eli kestää myös niin kauan kuin haluat. Paikan päältä voi ostaa lippuja, tai voit ostaa etukäteen ja skipata jonon. Kävimme aika aamusta, 9 aikaan, eikä tuolloin ollut kuin ehkä viisi ihmistä jonossa. Myöhemmin jos menee ruuhka-aikaan, voi etukäteis lippu olla kätevä.

https://www.kmska.be/en/index.html?_language=en
Raha: Sisäänpääsymaksu ei ole kuin 10 euroa.

Kotieläinpihat


Hollannissa on sellainen käytäntö, että jotta lapset tietävät millaisia eläimet ovat, on kotieläinpihat kunnan tukemia sekä sisäänpääsy maksu on ilmainen. Näitä on ympäri Hollantia, eli ei vain Amsterdamin nähtävyys. Googlaa mikä olisi lähimpänä sinua, nimellä: kinderboerderij

https://www.google.com/maps/search/kinderboerderij/@52.3543997,4.7585399,11z/data=!3m1!4b1
Raha: 0€ Yleensä paikalla on myös donation-boksi, johon suosittelen tiputtamaan muutaman lantin.

Tiedemuseon katto


Rautatieasemalta katsottuna vasemmalla on Amsterdamin tiedemuseo. Kävely paikalle ei ole pitkä, ja matkan sillatkin ovat kauniita. Tämän katolle pääsee kiipeämään rappusia pitkin, ja katolta löytyy paljon tuoleja, penkkejä, makuu-alustoja sekä jopa laturin sisältäviä pyöriviä rengastuoleja. Onhan tämä sentään tiedemuseon katto.
Paikalla on ilmeisesti myös kahvila, jonka asiakkaille tämä on tarkoitettu, eli voisi olla ihan hyvä ostaa sieltä kahvi taikka vesipullo. Nesteytys on reissussa tärkeää.
Valitse aurinkoinen päivä ja mene nauttimaan kattomaisemista.

https://www.nemosciencemuseum.nl/en/?_ga=2.216313886.965155128.1558615421-693945154.1558615421
Raha: 0-5€ riippuen mitä ostat, tai ostatko mitään.

Yleinen Amsterdam


Ihan sen kaiken menon ja kohdesukelluksen keskellä on kuitenkin se Amsterdam. Hae Albert Heijnista vähän evästä ja mene istumaan kanaalien vierellä oleville penkeille. Pakko sieltä on sellaisetkin löydyttävä missä olisi vapaata, ja vaan istu siinä. Katsele kauniita taloja jotka jo puskee vähän liitoksistaan, kaltevia asuntoja, kanaalien kotiveneitä ja Hollantilaista pyöräkulttuuria. Suck it all in.

https://www.google.com/maps/search/albert+heijn/@52.3563489,4.7791112,13z/data=!3m1!4b1
Raha: 0-15€ riippuen mitä ostat evääksi, tai ostatko mitään.

Puistot

Rembrandt Park
Hollannista, ja jopa Amsterdamista löytyy paljon puistoja, ne ovat isoja ja kauniita ja ehdottomasti ajan arvoisia. Yövyimme ihan puiston kupeessa muttemme siellä tarpeeksi aikaa viettänyt. Tälläinen puisto hengailu vaatii että on kelitkin sen mukaiset että pärjää. Muista että damit ovat merenrantakaupunki, joten tuuli on ihan erilainen siellä, ja sää voi muuttua hyvinkin nopeasti.
Puistoista löytyy paljon penkkejä ja auringonotto mahdollisuuksia. Se on myös mahtava tilaisuus päästä näkemään Hollantilaisten kulttuuria, ja vapautta. Tästä lisää toisessa aiheessa.

Raha: 0€

Punaiset lyhdyt


No tää on aika selkee. Lue mikä vaan turistiopas liittyen Dameihin niin sieltä löytyy Punaiset lyhdyt. Hollannissa se hieno asia on, että maksulliset palvelut on laillisia ja valvottuja. Tämä takaa seksityöläisille suojaa sekä turvallisuutta. Amsterdamista löytyy maailmankuuluisin Red light district. Toisella nimellään ihan De Wallen. Illalla paikka on ihan näkemisen arvoinen siitä syystä, että punaiset lyhdyt tekevät koko kadun punaiseksi. Muutoin mesta on aikamoinen turistirysä.

Raha: 0€

Ja viimeisenä Juustot


Hollanti on tunnettu juustomaa, ja siksi näetkin kaduilla useaa eri juustoihin suunnattua kauppaa. Me kävimme Cheese factory nimisessä paikassa, ja melkkä kaupan miljöö on jo näkemisen arvoinen. Paikalla on paljon maistiaisia sekä kylmässä itse juustot sekä juustodippejä.
Olen ollut aikamoinen juusto friikki koko ikäni. Esim auraa olen rakastanut lapsesta asti niin paljon, että sain sitä joskus bussiinkin evääksi. Siis pelkän paketin auraa.
Olen maistanut kaikenlaisia juustoja, mutta tälläisistä kermajuustoista ja Goudista, en uskonut että suutani voisi helliä tälläinen makukokemus. Rakenteen kovuus mutta maun pehmeys yhdistettynä yrtteihin ja muihin. Ai että. Tämä oli pieni pala taivasta, ja sen saa btw tuoda koneeseen avaamattomana. Ostimme kotiin kimpaleen juustoa ja sinapin. Tämä on siis kokemus minkä voit tuoda kotiin taikka tuliaiseksi.

Raha: ~13€. Juusto taisi olla kympin luokkaa ja olisiko dippi ollut vajaat 3 euroa.

Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>