Haku

helmikuuta 06, 2020

Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe

~ Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri ~


Voisiko uusivuosi alkaa paremmin kuin annoksella luontoa? Ei varmasti. Usein kerronkin siitä miten jo kaipaan omaan taloon metsän keskelle, mutta siihen kun menee vielä tovi - pitää se luonto tuoda tänne viiden neliön kolmioon tavalla tai toisella. Olen niin iloinen tästä Ruohonjuuren lähettämästä Kerkkä-kuusenkerkkäjauheesta, joka lumoaa jo pelkällä tuoksullaan. Koti. Luonto. Metstä. Rauha. 


Pakastekuivatun kerkän mahtavia puolia on tietenkin tuoksun lisäksi runsaat määrät A- sekä C-vitamiinia, hivenaineita sekä antioksidantteja. Tuote on pakattu valon estävään mustaan lasiin, estäen näin myös mikromuovijäämät sekä se on luomusertifikoitua - Eli jes!

Olen lisännyt kerkkää smoothien joukkoon, ruokaan sekä tehnyt jopa kerkkälaten. 
Virallinen resepti kuuluu näin: Kuusenkerkkälatte kahdelle:

5 dl kaura- tai mantelimaitoa
2 tl KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta
3 tl hunajaa
Ripaus vanilja- tai KERKKÄ-kuusenkerkkäjauhetta

Kuumenna manteli- tai kauramaito höyryäväksi. Sekoita tilkka maitoa ja hunaja kuusenkerkkäjauheeseen. Kaada loput maidosta ja sekoita vaahtoavaksi tehosekoittimella, blenderillä tai maitovaahdottimella.

Kaada kuusenkerkkälatte kuppeihin ja viimeistele juomat ripauksella vanilja- kuusenkerkkäjauhetta. Kerkkälatte on valmis nautittavaksi!

~
Mutta oma versioni oli näillä ekoilla kerroilla hyvin yksinkertaisesti mukillinen kauramaitoa (ikaffe) jonka kuumennan mikrossa. Tämän sekaan noin tl kerkkäjauhetta ja noin tl hunajaa /agavea. Molemmilla hyvä. Ja eikun nauttimaan. 

Etenkin iltaisin tämä on oiva lämpöjuoma kun ei viitsisi enää kahvia keittää - mutta illan kangaskassinmaalaus projekti vaatii kupin kuumaa. Siinä on jotain maagista istua kuuman kupin kanssa ja pohtia projektia, elämää tai sitä kupin kuumuutta. Kerkkälatte tuoksuu niin hyvälle, että se myös tuo sitä luontoa aisteihin.Kuusi, mänty ja metsä yleisesti on asia mitä olen lisännyt kotona esim sisustukseen. Metsä tuo kotoisuutta, sekä kauniin tuoksun. Kuusi on siitä myöskin hyvä elementti, kun se ei ilman ravistelua menetä havujaan. Olen myös tehnyt pyykinhuuhteluainetta käyttäen kuusenoksia, mutta tämä on vielä testissä.

Huom, oksia ei sit revitä elävistä puista vaan mahdollisuuksien mukaan maahan tippuneista tai jonkun leikkaamista oksista.

Nämä oksat roikkuvat makuuhuoneessa sängyn yläpuolella postikorttikokoelmani sekä shamaanirumputaulun kanssa. Ne todella luovat yhdessä harmonisen tilan missä levätä. Tuo tuoksu Kerkän, tuo ihana kaunis kaunis tuoksu.


Voin lämpimästi suositella Kerkkä-jauhetta kaikille. Se todella menee smoothiessa ja ruoassa tarpeeksi huomaamattomasti, mutta tarpeeksi toimien. Sen maussa voi kylpeä esim laten muodossa ja mieltä parantavat tuoksut saa ihan korkin avaamalla. 

Ruohonjuuri
Kerkkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>