Haku

helmikuuta 16, 2020

Krääsätön lahjakalenteri

Päätin tehdä J:lle joulukalenterin, missä on lahja jokaiselle päivälle. Tämä on kuitenkin haastava toteuttaa silloin kun elää ekologista sekä semi minimalistista elämää, missä ei turhia asioita kaivata. Tämän lisäksi päätin että teen kalenterin noin viikko ennenkuin kuu vaihtui! Onneksi tälläisessä kalenterissa ei koko homman tarvi olla valmis heti ensimmäinen päivä, vaan lisäilet luukkuja pitkin kuukautta.

1. Valerianjuuri
- Tämä on siis luonnontuote mikä parantaa unesi laatua. Kärsimme useina yöinä Snipun yöpaskarallista, joten kaikki apu uneen menee hyötyyn tässä taloudessa.


2. Luonto-arpa
- Pieni raaputushupi, mutta sellainen mistä menee jonkinmoinen lahjoitus WWF:lle sekä Suomen luonnonsuojeluliitolle. Tästä jopa tuli viiden euron voitto.

3. Sinkki
- Syömme vitamiineja säännöllisen epäsäännöllisesti, ja sinkki on ollut sellainen mikä on ollut lopussa jo pitkään. Nyt ei ole!

4. Sisu-pastilleja
- Pieni makoinen joka ei kuitenkaan isoa tuhoa saa aikaan.

5. Maalaus
- Kuten myynnissä olevat vesivärikorttini, on tämäkin yksi monista kymmenistä maalauksistani mitä teen J:lle. Ensimmäinen maalaus mihin maalasin tuoreen kihlasormuksen mukaan kuvioihin.


6. Shamppoopala
- Käytämme kemikaalittomia shampoita sekä saippuoita, ja näitä kertyy messuilta, kädentaitajilta sekä luontaistuotekaupoista aina hyllyyn odottamaan kulutustaan. Löysin mukavan tuoksuisen palan joten lahjaksi meni.

7. Gluteenitonta spagettia
- Tämä voi kuullostaa oudolta, mutta rakastamme Rummo merkin gluteenitonta pastaa, tai oikeastaan kaikkia Rummon tuotteita. Tämä luukku on oikeastaan kaappien täyttö + "Tehdäänkö tänään pastaa?" - yhteinen tekeminen illaksi.

8. Kuponki myöhempää lahjaa varten
- Tilaustyö minkä saan vasta joulun jälkeen, ja niin saa J:kin.


9. Bussi-kortti
- J kävelee lähes joka paikkaan. Joskus kun menemme yhdessä ja on kiire mennää bussilla niin että maksan hänet kortillani, mutta omaa korttia ei ole tullut hankittua. Hän ei sitä niinkään tarvitse, mutta päätin että on halvempaa että puhelimesta löytyy kortti missä on saldoa, kuin aina maksaa käteisellä. Tilasin siis bussikortin ja latasin sinne kympin verran rahhee.

10. Runo
- Ihan vain vähän romanttista sanaleikkiä päivän piristykseksi

11. Lehtikaalijauhe
Mahtava ravintolisä smoothieihin sekä ruokiin. Jauhe sisältää kaikki lehtikaalin tärkeät ravinteet aina vitamiineista kivennäisaineisiin sisältäen runsaasti muun muassa karotenoideja (A-vitamiini), folaattia sekä C-vitamiinia.

12. Bambupillit
- Meillä on kotona mun usean vuoden vanha metallipilli ja siihen mun itse tekemä kantopussi. Mutta, näitä pillejä on vain yksi ja taloudessa meitä on kaksi. Joten otin ja repäisin ja hankin meille omat pillit.


13. Luonto-arpa
- Toinen kahdesta luonto-arvasta. Jos arpa pitää ostaa, ostaa edes sen mistä menee apuja WWF:lle sekä Suomen Luonnonsuojeluliitolle.

14. Coffee scrub
- Tämä on siinä mielessä turhake, että emme tätä tarvitse. Mutta löytyi Life kaupasta tälläinen kahvikuorinta, mikä suoritetaan urheilun jälkeen - ja pitäisi parantaa pintaverenkiertoa ja kaikkea kivaa. Saa nähdä oliko hyvä hankinta.

15. Merinovilla-sukat
- Usean vuoden takaisia, loppuun kulutettuja sukkia lähti pois käytöstä, joten uusien tilalle hankkiminen on osa prosessia. Sukat vaikutti laadukkailta, uskon että menee käyttöön.

16. Pepun-alunen
- Tykkäämme liikkua ulkona ja nauttia keleistä. Ostin meille pepun-aluset, jos ja kun menemme talvella viihtymään metsään - on siellä hyvä istahtaa ja nautiskella ilman virtsarakon tulehdusta.

17. Linssisipsipussi
- Herkku vaikeaan päivämäärään.


18. Maalatut kalsarit
- Itse kalsarit olen ostanut jo ajat sitten, olen maalannut J:lle jo useat kalsarit mm Mr. Monopoly teemalla sekä Travel-kohteet teemalla. Tällä kertaa aiheena oli Päivämäärä Pöksyt, jos niiden avulla muistaisi esim. vuosipäivän :D (Tälläiset saa tilattua tilaustyönä!)

19. Coca-Cola
- Lasipullossa pieni lempi limu.

20. Humble Brush
- Hammasharjan päivitysaika alkaa olla ovella, joten sittenkun se tulee on harjakin valmiina. Humble Brush harjan ostaessa lahjoitetaan aina harja myös kehitysmaihin. Harjan paketti sekä varsi myöskin maatuu täysin. Lue lisää: The humble brush

21. Heijastin kengännauhat
- Löysimme J:n vanhat talvikengät, ja kengännauhoja lukuunottamatta olivat hyvässä kunnossa. Tarvitsivat siis päivityksen. Heijastinnauhat ovat turvalliset, ja tämän tuotteen ostolla tuin Maukula Rytä. Lue lisää: Maukula ry


22. Joulukortti
- Maalasin jouluisen vesivärityön

23. Toisen sijan päälahja
- Eli Kisu niminen, korkkimateriaalinen rusetti niitä juhlatilaisuuksia varten. Tässä tuettu Suomalaista käsityöartistia ja yritystä nimeltä Pussykka. On hyvä että sitten kun meillä on menoa johonkin juhlatilaisuuteen, on siisti ekologinen rusetti tätä juhlaa varten. Lue lisää: Kisu

24. Päälahja
- Eli retro ViewMaster omilla kuvilla. Tämän piti olla 2/2 lahjoista mitä annan, mutta olikin 24/24 =D Sinänsä turha koska emme todellakaan tarvitse tälläistä, mutta olen muistoesine tyyppi ehdottomasti, ja tälläinen retro viewer set oli vaan niin ihastuttava tapa muistaa viimeistä kahta ja puolta vuotta yhdessä. Siihen saa myös teetettyä lisää rullia, esim kissojen muistoksi kun aika jättää, tai muista hetkistä. Joten jopa omalla tavallaan lahja mihin voi kasvattaa lisää. + Retro ja siististi cool.


Näitä ideoita sa käyttää hyödyksi omassa persoonallisessa, ekologisessa sekä minimalistisessa joulukalenterissa! Voin myös auttaa ideoimaan jos on tarkoituksena tälläinen väsätä. Itse kalenteri oli vain kepinoksa, mihin sidoin paperipusseissa nämä lahjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>