Haku

tammikuuta 22, 2020

Ajokortti +25 vuotiaana 2/2

Lue eka osa: Ajokortti +25 vuotiaana 1/2


Lemmikkiseppeleet eivät ole ainoa asia mikä on oli suosittua viime syksynä. Elämääni on huovan lisäksi valloittanut ajotunnit, teoriatunnit ja lopulta teoriakoe sekä inssi. Mutta vaikka ensimmäisessä osassa paljon tätä manasin, nehän meni ykkösellä läpi!

En ole pitkään aikaan tuntenut niin kovaa stressiä mistään elämässäni, kuin tunsin autokoulusta. Se on toiminut yhtenä esimerkkinä alisuoriutumisen ymmärtämisessä. Olen aina miettinyt että pääsen ongelmista läpi todella helposti, opin uutta suhteellisen kevyesti enkä koe paljoa stressiä elämäni aikana. Kuitenkin jouduin välillä stressin takia perumaan ajotunnin viimetingassa, vieläpä niin että tunnista meni maksu kuitenkin. Ajotuntien aikana tajusin että usein koen uudet asiat helpoiksi, koska alitajuntaisesti valitsen sellaisien taitojen oppimisia, mitkä uskon jo etukäteen osaavani. Tätä autokoulu ei todellakaan ollut ja se muistutti siitä joka ikisellä ajotunnilla.

Onneksi kävin autokouluni Tampereen parhaassa paikassa, mikä sattui myös olemaan kolmen talon päässä omastani! Kissanmaan autokoulu on taidettu jopa äänestää virallisesti Tampereen parhaaksi jo useita vuosia putkeen. Meno siellä on rentoa, osaavaa ja stressitöntä. Voisin kuvitella kuinka pihalla olisin ollut jonkun muun opetuksen alla. Aina kun lähdettiin ajamaan ja opettaja ohjeisti hyvin - unohtui se stressikin.

Marraskuussa tuli inssi päivällenikin ensilumet ja sit se oli menoa. Auto sammui jopa risteysalueen keskellä, eikä sähköauto meinannut osata käynnistyä, mutta läpi se meni. Mulla oli ihan paras inssiope joka oli rauhallinen ja inhimillinen. Muistutti että tärkeintä on liikennesääntöjen mukaan ajaminen.

Kokemukseni ajokortin hankkimisesta +25 vuotiaana on: Jos mahdollista, aja se silloin kun olet nuori, mutta muista vastuullisuus ja turvallisuus. Kuitenkin, kyllä sen voi ajaa missä vaiheessa vaan. Pysyy vain tietoisena siitä, että liikenteessä ajaa kaikenlaisia ja kaikentaitoisia ihmisiä. Se ei ole tähtitiedettä, mutta saattaa aiheuttaa vähän ekstra stressiä elämään. Kun kortin saat niin aja säännöllisesti jotta ajotaito pysyy vaikket omaa autoa hankkisikaan. Aja yksin sekä ihmisten kanssa. Aja maalla ja keskustassa. Kun sain Joulukuussa (kuukausi inssin jälkeen) auton omaan käyttööni kun ystävä meni Egyptiin, ajoin joka päivä ja joka paikkaan. Ajoin pimeällä Orivedelle pieniä lamputtmia teitä, ajoin keskustassa Nääshallille reeneihin sekä Lielahteen töihin. Ajoin yöllä jakaen lehdet joutuen koko ajan "aloittamaan ja lopettamaan" ajamisen. Näin tuntuu että sain viikossa jo täyden itseluottamuksen olla ratin takana. Iästä huolimatta suositteluni siis!

Suosittelut myös Kissanmaan Autokoululle ja upealle porukalle ketkä siellä opettaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>