Haku

joulukuuta 31, 2021

Uusi vuosi & takaisin katsominen


Aika rankan lapsuuden ja nuoruusiän jälkeen paranemisprosessi on tuonut uusia rutiineja. Kun olet elänyt ahdingossa, toivoen kuolemaa, odottaen sitä ilman mitään elämänintoa - on todellinen lahja kun voit viettää uudenvuoden oikeasti kiittäen menneestä vuodesta ja odottaen innolla tulevaa. Vaikka olenkin ollut mielenterveyden paremmalla puolen jo lähes vuosikymmenen on tämä tapa kestänyt vasta muutaman vuoden. Ihan vahingossa on tullut instagramiin päivitettyä tilannetta vuodesta 2018 ja haluan jakaa ne nyt. Viimeisenä tämän kuluneen vuoden ajatukset ja suunnitelmat. 

Ihanaa uutta kierrosta auringon ympäri.

 Vuonna 2018


Olin iloinen kuluneesta vuodesta. Olin käynyt vartijankoulutuksen jotta voisin mahdollisesti hakea yörytmiin sopivia töitä siltä alalta. Tämä oli iso muutos koska en ollut mikään kiltein lapsi, mutta pätevyys kourassa tässä seistään yhä. Matkustin New Yorkiin mistä on tulossa matkaopaskirjakin, puolisoni vei minut Berliiniin joululahjaksi keikalle katsomaan toista suosikki artistiani ja vietimme ihania hetkiä elämässä. Muutimme myös yhteen ja aloin enemmän kiinnittämään huomiota liikkumiseeni sekä syömiseen. Matka terveisiin elämäntapoihin on ollut pitkä ja tulee olemaan pitkä, mutta mitään ei ikinä tapahdu ellei aloita jostain. 

Tulevalle vuodelle tavoitteissa oli oman alan työtä, lisää jatketta terveille elämäntavoille, uuden ammatin hommaamista ja stressitöntä elämää. 

"Elämä on joskus mennyt niin kovaa alamäkeen, että nykyään tuntuu joka uv menneen paremmin. Tää on hyvä. Happy new year 🌈✨🎉"

Lukuvinkki: Nyt puhutaan kiloista
Lukuvinkki: Berlin 2017
Lukuvinkki: New York kirjasta ja blogeista

Vuonna 2019


Uuden ammatin periaattessa hankinkin koska seuraavan vuoden verran jaoin courierina aamulehteä ja yötyökin täyttyi. Paremmin vain, koska sain urheilua sisältävän työn missä voin kuunnella musiikkia, podcasteja ja äänikirjoja. Kuitenkin myös siivoojan sopparini yhtäkkiä aktivoitui vuoden tauon jälkeen ja sain sieltäkin työvuorot. Yrittäjyyskurssikin jatkui ja teinkin yhtäkkiä aamu, ilta ja yöhommia. Läheinen sairastui ja kahden työn tekeminen tämän lisäksi aiheutti burn outin missä piti tehdä päätöksiä. Terveysprojekti olikin tällä kertaa henkinen ja lopetin ensin courierin työn ja siirryin kokoaikaiseksi siivoomaan ja tällä piti mennä seuraavaan vuoteen.

Vuoteen mahtui reissu Norjaan, Berliiniin ja Hollantiin. Ajoin vihdoin ajokorttini ja pääsin askeleen lähemmäs vanlife unelmaa.

Tulevalle vuodelle kaipasin rutiinia, iloa ja ihania hetkiä lempi ihmisten kanssa. Simple.

Oma kanava painoon liittyville jutuille instassa: @jowigetsfit
Lukuvinkki: Vuosi courierina
Lukuvinkki: Utøyan saarella
Lukuvinkki: Vapaus Hollannissa
Lukuvinkki: Äkkilähtö Berliiniin -19
Lukuvinkki: Ajokortti +25 vuotiaana
Lukuvinkki: Jowisvanlife

Vuonna 2020


Vuosi kyllä alkoi mukavalla rutiinilla. Ma, ke ja pe oli työvuoro, sitä ennen salille. Tiistaisin peppuvatsa-jumppa ja torstaisin yrittäjyyspuolta. Henkisen burn outin jälkeen ilmottauduin Tampereen avoimeen yliopistoon opiskelemaan psykologiaa ja filosofiaa ja nämä luennot oli aina aamuisin, lähes joka päivä. Menoa ja rutiinia siis riitti. Iloa tuli myös siitä, että vihdoin lähdin toteuttamaan itseäni ja lapuudesta asti nousseita unelmia. Julkaisin myös toisen kirjani.

Sitten tuli korona. Siivoojantyöni loppui ja opiselut meni etähommiksi. Tämä oli meille ihan ok tilanne, puolisoni tekee kotoa töitä ja tehtiin jopa kokeilu missä oltiin todella vapaaehtoisessa karanteenissa lähes 4kk - minimoiden kaikki sosiaaliset näkemiset ja missään käymiset. Ruoka tilattiin kotiin ja ulkoiltiin yhdessä öisin. Tuli ihan uusia rutiineja ja paljon niitä lempihetkiä lempi-ihmiseni kanssa. Toki "oikeat" rutiinit on sellasia mitkä elämästä yhä uupuu.

Tulevalle vuodelle halusin oman alan töitä, panostaa kirjailijan uraan ja nauttia siitä mihin voi itse vaikuttaa.

Tavoite panostaa kirjailija-puoleeni sekä eläintenhoitaja-puoleeni. Vuodelle 2021 tulee ehkä neljäs perheenjäsen, ehkä muutto ulkomaille, ehkä korkeakoulua - paljon on auki. Keskitytään siihen mihin voidaan vaikuttaa ❤️❄️

Videovinkki: Korona ja kotona oleminen - 1kk vai 4kk?
Lukuvinkki: Mikä susta tulee isona? 
Lukuvinkki: Avoimeen yliopistoon

Vuonna 2021


Pääsin heti vuoden alusta toteuttamaan oman alan hommia ja tein 3kk työkokeilun eläinklinikalla. Jyväskylän avoimessa yliopistossa jatkui psykologian opiskelu sekä Oulun avoimessa luovan kerronnan perusteet sekä proosakerronnan kurssi eli kirjailijan uraan panostettu. Vuoden 2021 loppuun sain suoritettua Proosakerronnan sekä Psykologian perusteet! Olen myös kahta kirjaa työstänyt lähes valmiiseen kuntoon ja jos kuvitusasiat sujuu kuten olen suunnitellut niin ainakin toinen julkaistaan vuonna 2022. Uusi (karvainen) perheenjäsen tulee vasta seuraavaan asuinrakennukseen ja ulkomaille muutto onkin asia mikä ei ole meidän käsissä. Seuraavan vuoden avoin yliopisto onkin Helsingissä missä suoritan toivottavasti vielä filosofian opinnot tähän päälle. Kävin uimassa säännöllisesti kesäkuusta syyskuuhun, sain päätökseen kolmen vuoden psykoterapian ja kaivettiin viiden vuoden aikakapselikin ylös.  

Vuosi oli monella tapaa sellainen kuin halusinkin ja olen iloinen tästäkin kierroksesta auringon ympäri.

Tulevalle vuodelle toivon julkaistua kirjaa, uuden asian oppimista, etätenttejä Helsingin avoimesta (:D), rauhaa, luontoa ja lisää puihin kiipeämistä. Haluan käydä tekemässä taas vapaaehtoistyötä Tuulispäällä, tehdä asioita valmiiksi tulevaa varten, panostaa enemmän taidepuoleen ja kuunnella monta kirjaa. 

Lukuvinkki: Veikkauksen monopoli pitäisi lakkauttaa
Lukuvinkki: Näin teet viiden vuoden aikakapselin

7 kommenttia:

 1. Hienosti olet saavuttanut tavoitteitasi! Onnea uuteen vuoteen! :)

  VastaaPoista
 2. Itsensä kehittämien on yksi suurimpia ja työläämpiä projekteja mitä tiedän. Hienosti olet pärjännyt. Tsemppejä tulevaan ja onnea vuoteen 2022!

  VastaaPoista
 3. Valtavasti onnea vuodelle 2022. Suuntana suuri tuntematon :) Se on oikeastaan parasta tässä elämän seikkailussa.

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen vuoteen! Välillä on hyvä pysähtyä ja katsoa mitä on tullut tehtyä ja mistä on tullut selvittyä, hyvä koonti! Tätä lukiessa uskon, että saavutat ihan mitä vain mitä haluat!

  VastaaPoista
 5. Oot kyllä ihan uskomaton selviytyjä, moniosaaja, jokapaikanhöylä ja kaikin puolin upee pakkaus! Tsemppiä kaikkiin uusiin ja tuleviin kuvioihin:)

  VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>