Haku

toukokuuta 09, 2022

Lahjaideat puolisolle

Synttärit, joulu, vuosipäivä, kihlapäivä, hääpäivä, ystävänpäivä. Rakkaan muistaminen lahjalla. Useille aiheuttaa päänsärkyjä miettiä, että mitä sille puolisolle keksisi lahjaksi. Onko lahja tavara vai kokemus? Kategorioita on useita. Alla on asiat mitkä ovat käytännöllisiä ja tulee kotona käyttöön, usein molemmille. On käsityö askarteluja ja taidetta sekä pois syötäviä tai käytettäviä.

Tässä on kollaasia puolisolleni tehdyistä lahjoista, jospa sieltä poikii ideoita omiin lahjoihisi. Minulla on myös tulossa lahjapalvelu missä mietitään lahjaa puolisollesi yhdessä, mikä on henkilökohtainen ja juuri hyvä. Lahja ei ole mikään "muuten vain" juttu. Pääpainona on asiat mitä tarvitaan, halutaan tai mistä voi nauttia. Ei turhaa krääsää.

 

Käytännöllisiä ja lopulta yhteisiä


Yhteisen kodin aarteita. Olen ostanut puolisolleni käsin taotun pullonavaajan sekä viinipullon avaajan. Lahjat olivat osat isompaa lahjaa eri aikoina. Ne on käsintehdyt, uniikit eivätkä muuten taivu käytössä. Ikuinen apu on käytännöllinen ja kaunis lahja. Esimerkiksi joulutoreilta löytyy takojia ja esim. keskiaikapuodista.

Kuvassa myös toinen lahjaidea: Käynti Suomalaisella viinitilalla ja sieltä pullon ostaminen esim. vuosipäiväksi. (Suomen viinitilayrittäjät)

Toinen keittiöön tullut lahja on puuartesaanilta ostamani keittiölasta, mihin pyysin polttokirjailun "Vempula" sanan, koska puolisoani usein vempulaksi päädyn kutsumaan. Ja toki myös toistepäin. 

Tämä lasta kirjaimineen on ystävältäni: @tommipyhtila

Käytännöllisissä lahjoissa on myös mm. ruuvimeisseli missä on magneettipää ja monta vaihtopäätä sekä laservalo kissojen kanssa leikkeihin.


Mietin erikoista ja hauskaa tapaa muistaa vanhat kuvat, kuten valokuva-albumissa. Löysin tämän retro viewerin netistä johon yritys tekee kuvareelejä sinun omilla kuvilla ja teksteillä (tai ilman). Päädyin yhdeksi lahjaksi tämän hankkimaan sekä kylkeen 9 kuvan reelin meistä. Tähän on helppo ja mukava jatkaa vuosien aikana erilaisilla kuva kollaaseilla kun reel tulee kirjeenä. Itse laitteen tilaaminen eli eka tilaus maksoikin enemmän koska tuli paketissa jenkeissä. 

3D Image Viewer on ollut mainittuna myös 2019 vuoden krääsätön lahjakalenteri aiheessani. Näitä saa ostettua täältä (huom. tullit). Custom 3D Viewer


Käsityötä ja askartelua

Kaikki alla olevat käsityöt on tilattavissa tilaustyönä jos haluat puolisollesi juuri samanmoisen.


Makrametyön hyllyllä komeilee puupalikoista tekemäni valokuvakehys. Siihen mahtuu useampi erikokoinen valokuva ja niitä voi vaihdella vaikka vuodenaikojen mukaan! Tällainen onnistuu tilaustyönä heti kun jokin askartelukauppa alkaa taas myymään näitä puupalikoita!


Tein vanhalla kunnon perinteisellä paintilla Pokemon kortin puolisolleni, missä päähenkilöhahmona on kissamme Kaveri aka Kamu. Muokkailin yhden vaakasuunnassa pitkän kuvan missä nämä kuvat oli vierekkäin ja teetin sen ifolorilla muiden kuvien ohessa, sitten vain taitoin keskeltä ja liimasin ne toisiinsa kiinni. Kiva koriste vaikka jääkaapin oveen.


Pokeria pelaavalle ihmiselle työhuoneen piristyksenä toimii oikein hyvin pokeri-aiheinen kello. Jämäpuusta ja kirpparilta ostetusta korttipakasta syntyi tämä taideteos. Se oli monen mutkan takana toteutuakseen ja vielä olen miettinyt petsiä jälkikäteen.. Saa nähdä. Idea omalle puolisolle voisi olla tuunattu kello hänen tyyliinsä, jos esim. työhuoneesta sellainen uupuu?
Huojuva torni sai uuden elämän kun askartelin sen palikoihin romanttisen pelin. Jokaisessa palikassa on tehtävä tai kysymys ja näin ilta vietetään ällösöpöillen, tätä ei voi liian usein pelata! Tällainen on helppo tehdä itse tai tilata joltain askartelijalta.


Puolisolla on usein tapana heittää kolikkoa vitsillä eri asioista, joten tilasin Etsystä hänelle Yes/No kolikon mitä heitellä nyt tulevaisuudessa tällaisen tilanteen tullen! Ja sille tein oman origami kirjekuoren missä kolikkoa säilyttää. Kolikko oli täältä: EABelts Etsy


Toinen Etsy ostos on ollut kestonenäliinoja, kun puoliso niitä toivoi allergia kaudella ettei paperia menisi niin paljon hukkaan. Ostin käsityöläisiltä kauniita nenäliinoja ja puisen astian niille mistä ottaa aina uusi kun edellinen menee pesuun. mm täältä: MyLittleSoapHandmade

Garga on slottipelin hahmo, puolison lempislotista joten tottakai huovutin siitä hänelle maskotin :D


Muutama joulu sitten tein "Open when..." Kirjeet puolisolle lahjaksi. Aiheita on monia kirjoitin niistä oman aiheen johon pääset täältä, myös teko ohjeet. "Open when" kirjepaketti. Kuvien laatu kärsi vanhan puhelimen sekä kipsissä olleen käden takia :D


Puoliso tarvitsi oman laukun tyynylle jotta voitaisiin ottaa se mukaan reissuihin (spessutyyny) joten tein hänelle laukun missä sitä kuljettaa. Lue koko aihe: DIY Tyynykassi

Askartelin joskus korttipakasta "52 syytä miksi rakastan sinua" tyylisen kirjasen ja monesti ostan puhki kuluneiden kalsarien tilalle uudet, mihin maalaan jotain. Esim Euroopan kartta paikoista missä hän on istunut tai niin kutsust päivämäärä pöksyt missä kaikki tärkeät päivämäärät niin ei voi unohtaa esim. vuosipäivää :D

TaidettaPuolisoni kertoi joskus kissoja katsellessa että haluaisi kissoista kuvan missä he limputtavat yhdessä ja koska tällaista on lähes mahdoton järjestää, tilasin ystävältäni maalauksen. 

Ystäväni maalausprofiiliin: @kauheetuuli


U2 kun on puolisoni lempibändi, tuntui maalaus Bonosta asialta minkä hän tarvitsee työhuoneeseensa. Tämäkin maalaus on ystävältäni, taitavalta maalarilta Tuulilta. Mikä maalaus olisi puolisollesi täydellinen? Lempi artisti, lemmikin muotokuva tai jokin paikka mitä hän rakastaa?

Ystäväni maalausprofiiliin: @kauheetuuli


Olen maalannut puolisolleni kymmeniä maalauksia hetkistä, menneistä ja tulevista lahjoina ja muuten vain. Tämä kortti oli osa Krääsätöntä lahjakalenteria vuonna 2019, voit lukea sen täältä: Krääsätön lahjakalenteri

Vesiväritöitä teen myyntiin ja omaan iloon, ne työt löytyy täältä: Vesivärikortit


Puoliso ihastui ja osti Papa Bear työn joten annoin hänelle Baby Bear työn lahjaksi. Makrametaide on myös mukava lahja, etenkin jos puoliso on kuten omani eikä panosta sisustukseen kovin paljoa (mm. on siis avoin myös sinun ehdotuksille ja maulle)

Pois käytettäviä ja syötäviä


Ensimmäisinä synttäreinä tein härskin ruoan, kakku oli ideassa mutta emme halunneet herkutella makealla niin päädyin leipomaan pinaatti-tomaatti piirakan  huikealla tekstillä! Tästä ideasta koppi, ei jää mitään materiaalia ja olet nähnyt vähän vaivaa toisen iloksi.


Puolisi sanoi lahjatoiveekseen vain että haluaa perunaa. Hän rakastaa perunaa, joten loihdin synttäreiksi (ja muutamaksi jälkeiseksi päiväksi) erilaisia perunaruokia (ja niiden kanssa soijapyöryköitä ja vegenakkia). Ranskalaisia, perunamuusia ja keitettyjä perunoita!


Muita


Gamer pariskuntana peli-aiheiset lahjat ei ole mitään uutta ja niille on kokonaan myös oma postaus täällä: (tulossa!). Yhdessä synttärilahjassa annoin pelikonsoli minttukarkki rasian, myös sillä lisällä että kun se on tyhjä ja pesty - sinne saa sisään esim Switchin pelikortteja. Puoliso käyttää paljon vihkoja töissään, joten miksi ei hienoa vihkoa, mikä erottuu muista.
Lempielokuvasta tehty hiirimatto ifolorilta, vanhan lompakon mennessä rikki ostin uuden korkkimateriaalista tehdyn lompakon ja "keep the change" seinätyö, minkä pussukkaan voi heittää ylimääräiset kolikot taskuista. Myös korkkirusetti löysi tiensä lahjoihin mutta ei ole oikein juhlia nyt ollut missä käyttää. 


Tässä kuitenkin kaikkia lahjoja mitä olen antanut puolisolleni tai tehnyt tilaustyönä pariskunnille. Voit ottaa näistä ideoista koppia itsellesi tai ottaa minuun yhteyttä ja lahjapalvelun kautta kehitellään hyvä lahja millä ilahduttaa puolisoa. 4 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita. Meillä mennään aina synttäreiden kunniaksi syömään.

  VastaaPoista
 2. Mahtavia ideoita, kiitos! Mä ostan mun puolisolle meilkein aina käytännöllisiä lahjoja, mutta joskus mietin, että olis kiva keksiä jotain muutakin. Hienoja nuo sun tekemät työt! :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä lahjavinkkejä!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että lahjat voi tehdä itse. Vaikka materiaalit olisivat ihan tavanomaisia, niin itsetehty on aina arvokkaampaa kuin kaupasta hankittu krääsää.

  VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>