Haku

huhtikuuta 20, 2022

Taulusta laukku - DIY projekti


Ostin kirpputorilta kauniit puiset kehykset mutta kaipasin niistä vain kehykset enkä itse ristipistotyötä sisältä, joten tein maisemakuvasta olkalaukun. Taulusta kuva alla, irrotin siitä takapahvin ja varovaisesti irrotin tämän kauniin ristipistotyön ja ompelin sen kiinni. Pussukkamuodon pää piti saada kiinni, joten sulkijana toimii Nextiili pajalta ostettu vetoketju, voit lukea lisää täältä: Nextiiliin voi lahjoittaa kankaita ja tutustua heidän toimintaan.


Olkahihna on kaksivärinen makramee minkä tein itse. Valitsin sen kaksiväriseksi koska kassi on värikäs. Toiselta puolen se on viininpunainen ja toiselta puolelta keväänvihreä. Moppari on 80% kierrätyspuuvillaa ja otan kaikki näistäkin tulleet leikkuujätteet säästöön muita projekteja varten. 

Tämän laukun voi ostaa jos tuntuu omalta, se on oikein söpö olkalaukku pienemmille retkille. Sisään mahtuu sopivasti käsilaukun tavarat ja on kyllä erittäin uniikki kappale.

Hinta: 40,00€
Etsy: Cross Stitch Shoulder BagSamalla tämä prokkis hyödynsi toista projektia, koska halusin juurikin nämä kauniit kehykset toiseen käyttöön eli toiselle työpisteelle sai vihdoin kauniisti esille julisteen kauniissa kehyksissä. Puu on lempi materiaalini ja jos saan ne vielä kierrätettynä niin olen total kikseissä! 


"Työpistettä" koristaa myös Hämeenlinnan taidemuseosta ostettu juliste kauniista maalauksesta jonka on maalannut Carl Gustaf Hellqvist vuonna 1883. Tyttö sopii tälle "henkiselle työpisteelle" ajattomuuden ja luonnollisuuden kanssa. Sen vierestä ihanan Oksin "pahan ilman lintu" puuvaneeri työ - mikä tietty sopii teemaan kun kutsutaan ylisia ja alisia. Näiden alla on myös 50-luvun kotiliesi lehden kansi missä emäntä on pylly pystyssä keräämässä marjoja. Se tuntui myös sopivan teemaani.


Projekti taulun muuttamisesta laukuksi ja taulun käyttöön otosta tuli loppuunsa ja olen tyytyväinen tuloksiin! Laukku etsii uutta kotia mutta taulu jää tänne, minne kuuluukin. Ristipistotauluista on muutkin tehneet laukkuja mutta kuinkahan moni vielä makrametwistillä. 

1 kommentti:

  1. Hyvin taidokkaasti hyödynnetty kaikki osat. Hienoa, että keksit tehdä laukun ristipistotaulusta. Siitä tuli tosi kaunis.

    VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>