Haku

tammikuuta 30, 2022

Nekala asuinympäristönä - #Nekalahoods


Ei nekalaa kannata inhota.


Nekala saa ihan liikaa negaa ottaen huomioon että se on naapurustona muuttunut aika reilusti vuosien varrella. Aika milloin telkkarit lenteli sisään taloihin ja tuulessa humisi riitaisat huudot on ohi. Edulliset parakki talot mitkä houkutteli linnasta päässeitä, "pelottavia" ihmisiä (sekä mun sukua) on jyrätty pois jo -/+ vuosikymmen sitten eikä alueella tarvitse pelätä. En tiedä olisiko aikaisemminkaan tarvinnut mutta tässäkin pätee tämä "out of sight out of mind" mentaliteetti missä vähävaraiset ja päihdeongelmaiset siirretään "jonkun muun ongelmaksi" ja asuinalue "puhdistuu".  

Nykyään Nekalassa on esimerkiksi Tampereen parhaat ruoat tarjoava Wanha Tappi (missä käytiin Jn kanssa ensitreffeillä<3), kauniita puutaloja, vanhoja rakennuksia, Viinikan kirkko, rauhaa ja kuvan mukaista rantakauneutta. Nekalan vesistö tarjoaa kodin useille lintulajeille mitkä muutoin olisi aika pulassa. Alueella asuu sellaisia lintuja joilla ei muutoin olisi paikkaa missä asua - ja vaikka metsikköä yritetään kaataa mm. jalkapallokenttien takia, on Nekalalaiset taistelleet kovasti sitä vastaan. Kiitos heille. Järveä on käytetty tiedonpuutteen aikana kaatopaikkana mutta sen verran se on puhdistunut että tiedän läheisiä ystäviä ketkä sieltä on kalaakin nostaneet. Kyllä se siitä. 

Nekalassa on oma tehdasalueensa mikä on lähinnä täynnä erilaisia varastoja ja toimistotiloja mutta eipä sinne tarvitse määräänsä enempää vaellella. Paras puoli Nekalaa on ehdottomasti Iidesjärven ja Lampipuiston puolella. Lampipuistossa on järjestetty ilmaisten festarien ja picnic-vapauden puolesta tapahtumaa Vapaa Nekala jo vuodesta 2011, vaikkakin se kiellettiin vuonna 2014. 
Itse osallistuin viimeksi 2017. Facesivut: Vapaa Nekala

Nykyään Nekala on enemmänkin nuorten vapaamielisten ihmisen kokoontuma. Kaduilla heiluu kangaskassit ja lähikaupasta kävellään pois vihis kädessä. Ihmiset liikkuu pyörillä ja paikallisessa esittäydytään talon numeron perusteella. Meno on rauhaisa ja samaan aikaan vallaton. Asuin itse Nekalassa 2015-2018 kun tulin takaisin Tampereelle Etelä-Pohjanmaalta. Suvullani on siellä pidemmätkin juuret. 

Nekala on oikein kiva alue. Kävelymatka keskustaan, lyhyt matka lähikauppaan sekä isoon kauppaan. Bussilla pääset suoraan myös Turtolan sittarille eikä Ratinan isosta kaupastakaan ole mitenkään mahdoton matka kotiin. Bussit kulkee arkisin hyvin kanssa. 

Halusin vaan kertoo miten kiva paikka tuo Nekala onkaan.
Lue myös: Kissanmaan hyvät puolet - Asuinympäristönä Tampereen Kissanmaa

1 kommentti:

  1. En ole ihan varma olenko koskaan käynyt edes Nekalassa. Tampereella olen äidin kanssa hetken aikanaan asunutkin, mutta olin tosi pieni silloin. Upean näköistä seutua kuitenkin näyttää olevan.

    VastaaPoista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>