Haku

syyskuuta 19, 2018

The Pinaattiletut

Tänään kun aloin kaivamaan pinaattiletuille ohjetta, hämmennyin miten vaikealta kaikki tarjotut kuullostivat.
Yritän välttää vehnää, joten reseptit olivat gluteenittomia. Joku resepti käski heittää kaikki tehosekottimeen, joku käytti harvinaista valmisjauhepussia ja joku vaati aineksia mistä en ollut ennen kuullutkaan. Itselle tälläisessä kokkauksessa helppotus on avainsana. Joten kaupan käytävillä päätin että sovellan mitä tiedän, ja jos onnistuu, jaan reseptin.

Letut onnistui oikein napakasti. En ole paras leipuri ja se "ensimmäinen" mikä meni palasiksi oli oikeastaan ensimmäiset kolme, mutta loppuja voi jo kutsua letuiksi.


The resepti
2 kpl vapaan kanan luomu munaa
1-2 pussia pakastepinaattia (150g-300g)
5 dl kauramaitoa -/tai muuta kasvimaitoa
3-4 dl mantelijauhoa -/tai muuta kasvijauhoa
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Käytin itse kauramaitoa, koska muistin että kotona on mantelijauhoa, mutta kotona olikin kaurajauhoja. Eli jos oma masusi on liian herkkä kauralle, vaihda ainakin toinen, ellei jopa molemmat. 
(esim. kauramaito + mantelijauho, mantelimaito + riisijauho jne)

Hakkaa munat rikki, sekaan maito, pinaatti ja suola. Lopuksi jauhot pikkuhiljaa ettei tule paakkuja. Anna levätä puolisen tuntia ennen paistoa. Tarjoile esim. puolukkahillon kanssa.

Here you go, pinaattilettuja, ei päänsärkyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>