Haku

lokakuuta 19, 2022

Dissotattoo, awareness tatuointi Dissosiaatiohäiriölle

Aloin enemmän panostamaan handpoke tatuoimiseen jo vuonna 2020 mutta pääsin vauhtiin oikeastaan vasta tämän vuoden puolella. Kirjoitin jo handpoke menetelmissä niiden omalla sivulla ja myös siellä kaikki kuvat mitä olen tehnyt. Voit siirtyä sinne täältä: Handpoke Tatuoinnit

 Halusin suunnitella oman tatuoinnin dissosiaatiota sairastaville, tuodakseni tietoisuutta tätä mielenterveysongelmaa kohti.

Dissosiaatiohäiriö


Monille mielenterveys ongelmille on oma "awareness" tatuointi kuten puolipilkku. Tällä tatuoinnilla halun lisätä tietoa häiriöstä mikä tuntuu olevan jopa joilekin lääkäreille uusi juttu. Kärsin itsekin avun piirissä kymmenisen vuotta väärien diagnoosien kanssa kunnes itse tutustutin lääkärilleni disson. Tämä otti vanhan opuksen hyllystä, puhalsi pölyt sen päältä ja totesi saman.

Olen kirjoittanut omasta kokemuksestani aiheen aikaisemmin: Elämä dissosiaatiohäiriön kanssa.


Tatuointi


Sinulla ei tarvitse olla diagnoosia dissosiaatiohäiriöstä jotta voit ottaa tämän tatuoinnin, enkä sellaista kysele. Muste palassa paperia ei tee sinusta dissoa, eikä sen puute poista sitä. Tämän tatuoinnin tarkoitus on lisätä tietoisuutta tästä sairaudesta sekä tietyllä tavalla auttaa dissoavaa henkilöä hyväksymään itsensä sekä poistamaan skismaa.

 Kerron enemmän tatuointien tekemisestä yleisesti sivullani Handpoke Tatuoinnit, mutta tekniikassa ei käytetä koneita vaan tatuointi ns tökitään ihoon ihan käsin käyttämällä tatuointineulaa. Minulla on puinen työkalu ja mahdollisimman muoviton setti minkä otan mukaan tatuointia tehdessä.

Alla selitän kuvan eri osat ja liitän tämän tekstin loppuun kaikki tehdyt kuvat, heiltä jotka ovat antaneet luvan jakaa tänne. Dissotattoo kuva koostuu käytännössä viidestä osasta.

Ympyrä olet "pää"sinä. Kolmio on sinusta dissonnut osa mihin vaikuttaa ympäristö ja muut tekijät. Te olette yhtä mutta erillänne. Musta osuus on "pimeys minussa" eli ne negatiiviset asiat mitä disso tuo elämään. Alareunassa on muutama viiva kuvaten eri osien määrää. Tämä määrä viivoja voi olla omavalitsema tai standardi (2-3). Yllä menevä aaltoviiva on erilainen joka kerta ja kuvastaa yksilöllistä kokemusta. 

Toivon että jos otat kuvan jollain muulla tai teet itse, että muistat antaa creditit kuitenkin tatuoinnin suunnittelijalle, eli minulle. (Instagram @jowibarina & @jowisfreelife)


Dissosiaatiohäiriön tietoisuuden tatuointi. c) Jonna jowi Sihvonen


Kiitos luottamuksesta!


Tehtyjä dissokuvia tulee tähän alle. Jokainen kuva on yksilöllinen jo yksityiskohtia myöten. Jos haluat nähdä lisää muita tehtyjä poketatskojani, mene sivulle: Handpoke tatuoiminen

10/2022 *fresh

03/2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>