Haku

syyskuuta 05, 2022

Tampereen parhaat ravintolat

Ikuinen kysymys Tampereen kokoisessa kaupungissa on miettiä, että mitä sitä tänään söisi. Missä kävisi ennen elokuvia ja mistä ruoka tilaantuu kotiin parhaassa kunnossa. Tässä omat suosikkini ja niiden hyvät ja huonot puolet listattuna. Hyviä ruokapaikkoja on tottakai monia, mutta monen vuoden ulkona ruokailu kokemuksella nämä kategoriat olen luonut, syönyt ja nyt arvioinut!

Olen kasvissyöjä ja täten olen maistellut ja arvioinut vain vege tai vegan ruoat näissä paikoissa. 

Paras intialainen..
Nanda Devi



Tässä on oltava Tampereen paras intialainen / nepalilainen ravintola. Tunnelma paikanpäällä on mukava, henkilökohtainen ja silmää miellyttävä. Henkilökunta on todella mukavia ja tietenkin se kaikkein tärkein - ruoka on uskomattoman hyvää. Sanoisin jopa Nanda Deviä Tampereen parhaaksi ravintolaksi. Alkupalat ovat suussasulavia, juustot maukkaita ja kastikkeet täynnä makua ja lämpöä. Tätä paikkaa ei voi kehua tarpeeksi. Nandasta ei saa tilattua kotiin mutta heiltä saa Take awayta.

Oma suosittelu: Saag Paneerwala (58) tai Baignan Paneer (59)
https://nandadevi.fi
Näsilinnankatu 17, 33210 Tampere


Paras hampparipaikka..
Wanha Tappi



Kun puhutaan hampparipaikoista, ei puhuta pikaruoasta. Puhutaan ravintoloista joiden menu on lähinnä burgeria ja sen sellaista. Näitä paikkoja on Tampereella paljon ja joukossa on monta hyvää vaihtoehtoa - mutta voiton vie Nekalan Wanha Tappi. Täällä oli myös maailman paras vegepurilainen mutta vähän aikaa sitten kokki on ilmeisesti vaihtunut ja uusi pihvi on vähän inhottava koostumukseltaan. Palautetta on laitettu ja toivotaan että vegepihvikin muuttuu takaisin parhaiden joukkoon. Kovana kakkosena on ollut Kiven Heiton vegehamppari tai  Pulteri Pispalassa (valitettavasti se on vähän väärässä suunnassa Tamperetta niin ei tule siellä käytyä).

Oma suosittelu: Hippiburgeri ekstra auralla, ranskalaisilla ja dipillä.
https://wanhatappi.fi/
Jokipohjantie 18, 33800 Tampere


Paras pikaruoka..
Fafa's



Kaikki tietää miltä pikaruoka ketjujen ruoat maistuu, mikä on kenenkin go-to ruoka hesessä, mäkissä tai burger kingissä. Näitä ei mielestäni kannata edes laittaa tietynlaisiin järjestyksiin kun ns kaikki tietää ne kyllä. Kuitenkin jos mietin pikaruokapaikkoja Tampereella niin ykköseksi nousee Fafa's sekä friends and burgers. Osittain myös juuri siksi että Fafa'sia ei ole saatavilla monissa kaupungeissa ja myös siksi että se tuntuu täyttävän paremmin ja pidempään kuin joku hese. Hesessä pieraset kerran ja koko vekejuustohamppari suli pois mutta Fafa's taittaa matkaa vähän pidemmälle. tmi?

Jos syö @ friends and burgersissa on pakko tilata ihan perushamppari koska sellaisia ei tunnu saavan enää mistään, mutta toki vegepihvillä. Siellä voi valita minkä vaan hampparin ja sit vaan oman haluamansa pihvin siihen!

Oma suosittelu: Halloum junior pita ja bataattiranskalaiset
https://www.fafas.fi/Menu
Aleksanterinkatu 29, 33100 Tampere
Vuolteenkatu 1, 33100 Tampere


Paras sushi..
Maka Sushi



En ole koskaan syönyt kalasushia, enkä oikein kalaakaan ennenkuin rupesin kasvissyöjäksi joten kokemukseni on täysin vegesusheissa. En ole vielä pettynyt kertaakaan, sushit on lähes joka paikassa olleet todella hyviä, mutta ensimmäiseksi listalle nousi Maka Sushi. Se mikä nostaa Makan muiden yläpuolelle on jotenkin tuo riisi. Tuntuu että ainekset ovat laadukkaampia ja riisi on suussasulavaa. Maka sushi myös kestää kotiinkuljetuksen hyvin ja esimerkiksi pysyy hyvin kasassa soijaan dippailua tehdessä. Kuljetuksessa ja paikan päällä, Maka voittaa.

Oma suosittelu: 15 palan vegaaninen kasvislajitelma  mutta oikeastaan mitä vain kunhan on avokado nigireitä. Tofunigirit ovat myös täällä erilaisia, ne eivät ole auki pohjasta vaan tofua on ympäri riisin.
https://www.makasushi.fi/
Näsilinnankatu 30, 33200 Tampere


Paras salaatti..
Valkoinen Puu



Kirjoitin aikaisemmin vähän Tampereen salaattipaikoista koska tilasimme useasti juurikin salaatteja pitkin kaupunkia. Näissä paikoissa oli vegevaihtoehtoja ja niistä enemmän löydät linkin takaa. Kuitenkin paras salaatti löytyi Valkoisesta puusta. Fun fact on se, että asuin Kauhajoella vuosina 2013-2015 milloin kävimme paikallisessa Valkoisessa Puussa aina maailmanparhaalla suklaakakulla ja kun muutin Tampereelle, kirosin että se piti jättää taakse. Mutta se seurasi perässä ja nyt meillä on Tampereellakin tämä mahtava kahvila! 

Heidän Mozzarella salaatista voittajan tekee se, että kaikki maut sopii hyvin yhteen. Ei ole niitä kirottuja kokonaisia kirsikkatomaatteja mitkä lentelee pitkin seiniä ja makuja on oikeasti mietitty. Kotona kyllä saa vielä paremman tehtyä mutta tilatuksi salaatiksi tämä on sellainen mikä on koolta ja makumaailmalta toimiva ja hyvä yhdistelmä.

Oma suosittelu: Mozzarellasalaatti
https://valkoinenpuu.fi/kahvilat/tampere/
Aleksis Kiven katu 24, 33200 Tampere


Paras turkkilainen...
Pizzeria Evin



Sen jälkeen kun ryyppäämiset loppui ja täten isosti yötilaaminen ja krapulapizzeriat - on ollut vähän pieni otanta paikallisiin turkkilaisiin. Toisaalta yöllä saa perus Powerista mutta jos puhutaan myös niistä mitkä on päivisin auki. Ennen se oli Cute mutta se lopetti, joten Evin otti paikan vastaan. Evin on myös muuttanut lookkiaan perus pizzeriasta enemmän ravintolan suuntaan ja se on toiminut. Pizzat täällä ovat erityisen hyviä. Tietty pizzoissa myös Kotipizza on hyvä vaihtoehto, mutta nyt puhutaan enemmän näistä turkkilaisista. Mitä vain teetkään, älä tilaa La Tooresta tai Nupeldasta.

Oma suosittelu: Fantasia pizza auralla, rukolalla, punasipulilla ja paprikalla.
http://www.evin.fi/#menu
Sammonkatu 34, 33540 Tampere

8 kommenttia:

  1. Sushi on yksi lempiruokiani. Tosin minä syö yleensä myös kalaa ja äyriäisiä runsain mitoin.

    Kiitos vinkeistä! Nyt tiedetään, minne suunnistaa syömään Tampereella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on kyllä muitakin paikkoja! Salaateissa ykkössijaa jakaa kyllä myös Purebite ja toki pikaruoissa on omat herkkunsa..

      Poista
  2. Hyvännäköisiä annoksia, varsinkin tuo Nanda Devin. Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
  3. Jos ja kun joskus intoudut matkustamaan Helsinkiin, niin suosittelen sinulle sellaista paikkaa kuin Just Vege. Ihan parhaat falafelit!

    VastaaPoista
  4. Kiitos suosituksista. Olisiko sinulla jotain hyviä ravintoloita tiedossa Helsingissä Esplanadilla? Meillä on juhlistaminen tulossa, ja olisi ihana löytää jokin kodikas ravintola. Tampereen reissua varten pidän tämän listan mielessä. http://www.rioni.fi/helsinki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en Helsingistä oikein tiedä paikkoja kuin Triplassa oleva avokado paikka, best :D Tosin tämä aikana ennenkuin Valio osti nyhtökauran..

      Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>