Haku

maaliskuuta 16, 2020

Matilda punoskude & Lankava

~ Kaupallinen yhteistyö: Lankava ~


Olen ollut Lankavan asiakas jo usean vuoden ajan. Lähes kaikki langat mitä töissäni käytän, tulee lankavalta. Moppari on upea kiharatukkainen vaihtoehto erityisen boheemeihin töihin, kun taas Paulina punoskude tuo väriä ja raskautta isoon työhön. Nyt kuitenkin heille on syntynyt uusi lanka nimeltään Matilda-punoskude ja olin niin onnekas että pääsin tätä testaamaan! 

https://www.lankava.fi/fi/lankava-matilda-punoskude/


Tuotemerkki Lankava
Materiaali 80 % kierrätyspuuvilla, 20 % polyesteri
Koko n. 0,5 kg = 140 m (Ø 4 mm)
Virkkuukoukku 7 mm

Matilda on kierrätyspuuvillainen ohuempi (Ø 4 mm) punoskude, joka sopii erityisen hyvin makrameesolmeiluun. Matilda-punoskuteen paksuus on n. 4 mm.
Lankava.fi


Olen tilannut kaikki lankani viimeiset neljä vuotta Lankavalta, koska heidän materiaalit, tuotantotavat ja asiakaspalvelu on ollut kultaa. Itse Lankavan juuret liikkuvat Kauhavalle asti vuoteen 1925 kun kolme naista perustavat yrityksen Kangas-Aittaan. Pidän Lankavassa myös tämän historia puolesta, kuinka voimakas ja voimaannuttava tausta onkin tällä yrityksellä, joka jatkaa voimaannuttamista modernissa yhteiskunnassa. 
Sekä oma henkilökohtainen muistoni Kauhavasta, kun muutin Kauhajoelle opiskelemaan eläintenhoitajaksi, luulivat kaikki Kelaa myöten että muutin Kauhavalle - välillä vain toivoin että paikka olisikin ollut Kauhajoen sijaan Kauhava.


Kaikki ketkä minut tietää, tietää että ekologisuus on minulle todella tärkeä asia. Se näkyy elämässäni ruoassa, elämistavoissa, vaatteissa, pesuaineissa ja ihan kaikessa. Siksi myös käsitöissäni tämä ekojälki aina näkyy ja mikä on alunperin minut Lankavallekkin kutsunut. Testissä olevan Matildan kuteet on 80% kierrätyspuuvillaa. Taide ja ympäristön hyvinvointi kulkee kuitenkin käsi kädessä. Muutkin materiaalit mitä heiltä ostan sisältävät 80% kierrätyspuuvillaa. Materiaaleista voin lukea lisää täältä: Makrame materiaalit


Matilda on ollut helppo solmittava, kevyt muttei hintelä, ja runsas muttei kasaantuva. Isoin suositteluni itse Lankavalle kaikissa lankatarpeissanne, mutta myös tälle uudelle langalle mikä toimii työssä kuin työssä. Kaikin puolin olen tykännyt sen ulkomuodosta töissäni! Kahteen rescue-muovikukkaan muodostui Matildan myötä kauniit makrametyöt, jotka on nimetty sarjan mukaan mitä niiden teko aikaan katsoin (kuten aina tilanteeseen sopivat nimet); Gilmore Girls! Lorelai sekä Rory -työt on myynnissä Etsyssä. 

Töiden koko noin 28cm x 45cm, töissä on uusiokäytetty kaksi Ikeasta aikanaan ostettua muovikukkaa.
Jowinkoodi: MAT-KOR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>