Haku

heinäkuuta 01, 2023

Huonoja uutisia



Hallitusohjelma Heikko ja Säälittävä Suomi julkaistiin 16.6.2023 ja jos ei uuden oikeistohallituksen tähän mennessä tekemät päätökset saaneet uskomaan jonkinlaiseen reality-tv punked scenaarioon tai simulaatioteoriaan siitä miten kukaan voisi olla näin total idiotismia että on a) tullut aivopestyksi siihen että tämä hallitus oli hyvä idea tai b) uskoisi yhä tämän olevan hyvä idea - niin tässä vähän eläinten oikeuksista, tai niinkin niiden puutteesta otteita.

Hallituskaudella ei tehdä kansallisesti sellaisia päätöksiä, jotka lisäävät maatalouteen kohdistuvia kustannuksia. Kasvu- ja kuiviketurve määritellään strategisesti tärkeäksi raaka-aineeksi ja turvepeltoja käytetään jatkossakin huoltovarmuuden ja ruokaturvan varmistamiseksi. Kalankulutuksen hallitus aikoo saada kasvuun saatavuutta ja vientiä lisäämällä ja keventämällä kalankasvatukseen liittyvää luvitusta ja sääntelyä. Näiden eläinryhmien hyvinvoinnista hallitusohjelma ei puhu. Tunnistaa suomalaisen alkutuotannon kuten eläintilojen, porotalouden ja turkisalan tärkeyden. Hallitusohjelma mainitsee, että metsästyksen ”yhteiskunnallinen merkitys tunnustetaan ja sen tulevaisuus turvataan”. merimetsot ja valkoposkihanhet siirretään lintudirektiivin tiukasti suojeltujen lajien listalta. Hylkeiden metsästyksen lisäämisestä ja lupaa toimia aktiivisesti hyljetuotteiden kaupallisen hyödyntämisen puolesta. Liikuntasetelin käyttöalaan lisätään kalastus- ja eräpalvelut. Naakkojen ja varisten tappamista lisätään. Hylkeiden metsästystä merialueilla tehostetaan. Vieraslajien metsästystä ja tappamista aiotaan tehostaa.

Hallituksen näkökulma eläimiin on ohjelman perusteella hyötykeskeinen ja vihamielinen. Eläintuotanto jatkunee entiseen malliin ja monia luonnonvaraisia eläimiä uhkaa tappotuomio. Vieraslajeille, metsästettäville lajeille, suurpedoille ja tuotantoeläimille on siis luvassa heikentävää eläinpolitiikkaa.


Turhauttaa. Itkettää ja ahdistaa. Onko tätä maailmamme meno? On ainoa kysymys minkä uskallan kysyä. Halu ignoorata tämä kaikki on vahva ja samaan aikaan palo taistella on myös suuressa tulessa, mutta laantumassa energian puutteeseen. 

Haluan vain oman tilan minne pelastaa eläimiä. Heihin ei voisi kukaan kajota. 

No sentään natsiministeri on eronnut virastaan niin kai tässä jokin toivonkipinä on auennut maailmaa kohtaan. Ehkä saamme vielä toivon verran happea. Se on ainakin varmaa että vuoden alusta alkanut burn-out on näyttänyt jatkoaikaa oleskelulleen. 

5 kommenttia:

  1. Mitä mieltä olet vieraslajeista, sekä eläimistä että kasveista? Miten mielestäsi niitten kanssa pitää toimia vai eikö lainkaan? /Gloria

    VastaaPoista
  2. Vielä ei kannata heittää hanskoja kehään, sillä ennen kuin tuon ohjelman sisältö menee eduskuntaan päätettäväksi se menee muihin elimiin muokattavaksi. Kaikki ei mene hallituksessa läpi. Mutta siitä huolimatta moni asia ei hyvältä kuulosta.

    VastaaPoista
  3. Välillä tuntuu, ettei ihmisillä ole enää oikeuksia puhumattakaan eläimistä.
    Toisaalta, konkurssikypsässä Suomessa me kaikki ollaan kohta maaviljelijöitä, metsästäjiä ja karjanhoitajia, koska varaa sivilisaatioon meillä ei enää ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yhteiskunta on vitsi jolle rikkaat nauraa - vai miten se meni :D

      Poista

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>