Haku

heinäkuuta 21, 2021

Makrame verhot - Tilaustyöt


Makrame verho, mikä upea ilmestys kotiin kuin kotiin. Näitä on niin montaa erilaista, kokoa, kuosia ja väriä että miten ihmeessä yksi suuntaa antava luku (kuten +70€) voi antaa tarpeeksi informaatiota asiakkaalle? Ei voikkaan. Täältä siis löydät Makrame verhojen - oveen tai ikkunaan - hintaluokat. 

Hintaan vaikuttaa työn koko (pituus x leveys), kuosi, kuosin laajuus, materiaali, tiheys sekä värimaailma.

Tilaustyötä tehdessä sinun pitää päättää haluatko ostokepin vai luonnonkepin. Tässä on kuitenkin se ongelma, että suoria luonnonoksia ei tule kovinkaan usein vastaan, mikä tarkoittaa joko käyrän suoristusta kuvion avulla tai odottamista. Suorissa ostokepeissä käytän joko koivua tai bambua. 

Tilaustyön seuraava päätös on väri sekä materiaali. Materiaaliksi suosittelen paulina punoskudetta koska se ei lähde kiertymään ajan kanssa, mutta moppariakin on asiakkaat tahtoneet. Moppari tosiaan kihartuu ajan kanssa. Väri vaihtoehdot löydät molemmista täältä: Paulina sekä Moppari

Sekä jos sinulla on ideaa kuosista, millaista kaipaat! Jos ei ole valmista ideaa niin teen inspiraation mukaan /voidaan suunnitella yhdessä.

Hintaluokka S: Rupert


Hinta: 90€ - 120€
Rupert makrame verho on kaikkein simppelein, edullisin ja minimalistisin verho. 
Sen kuosi on yleensä vain verhon yläosassa, sen langan tiiveys on lauha ja sen koko on pieneen oveen. Esimerkiksi alla olevan verhon leveys sekä pituus on ns. "normi oviaukko" - 90cm x 200cm. Sen kuosi on kaunis, mutta simppeli. Kuosi keskittyy verhon yläosaan, ja kolmiokuvioista riippuvat snakes-kuviot ovat ns ekstraa. Ilman niitä työ on edullisempi.

Rupert

Rupert

Myös yllä oleva työ on Rupert-työ. Siinä on käytetty luonnonoksaa ja vaikka kuviota on enemmän kuin ylemmässä työssä, se ei ole yhtä tiheä mikä kompensoi sitä. Tiheys on maltillinen ja kuvio yksinkertainen, pienellä töyhtö twistillä.

Hintaluokka M: Soile


Hinta: 125€ - 190€
Soile makrame-oviverho on yleinen vaihtoehto hiukan isompaan oviaukkoon. Materiaalien kustannukset nousee kun työn koko nousee. Soile on myös vaihtoehto yksityiskohtaiselle pienemmälle verholle.

Alla olevan työn kuosi sekä tiheys on minimalistinen mutta sen koko on suuri tehden siitä Soilen. Sekin on tehty luonnonoksaan, missä nouseva muoto on kompensoitu makramekuviolla, jotta itse verho osuus alkaa joka puolelta samaan aikaan.

Soile
Soile

Yllä oleva työ on kooltaan sekä kuvioltaan Soile, mutta hipoo hintahaarukan ylärajaa ekstra snakes-kuvioiden sekä värimaailmojen kanssa.

Tämä Soile verho on myös kokonsa puolesta M/L, mutta simppelikuvio tuo sen M luokkaan.

Hintaluokka L: Teeren


Hinta: 195€ +
Suuret ja yksityiskohtaiset verhot kuuluu Teeren luokkaan. Yleisesti kaikki yli 130cm leveydeltä sekä 220cm pituudelta lasketaan suuriksi töiksi, tai jos vain leveys näistä toteutuu. Tiheys on yleensä Teeressä todella tieheä, verhoihin lisätään kokonaan toinen kerros lankaa. Näissä saattaa olla myös snakes-kuviota enemmän jo valmiiksi tiheän kuvion lisäksi.

Teeren

Teeren

Ylempi ikkunaverho on tilaistyö. Siinä on käytetty tumman ruskeaa mopparia, tiivistä kuvioo, koukuraisella luonnonoksalla mikä on ns. suoristettu kuviolla. Työn tiheys, koko, työn määrä sekä kuvion määrä tekee siitä Teeren työn.  

Oviverhoa tilatessasi voit ottaa yheyttä eri somekanavien kautta, esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa. Huomaathan että tilaustyöllä kestää valmistua, etenkin kun yleensä näitä varten langat tilataan erikseen!

4 kommenttia:

Kopioi viestisi koska jos se häviää bittiavaruuteen voit yrittää uudestaan! Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua - pidäthän viestisi asiallisena :>